Görümceyi haksız bulmadım kimse kimseye borç vermek zorunda değil (sağlık nedenleri, çok acil ihtiyaçlar dışında). Ayrıca anladığım kadarıyla sizi kırmamak için kayınvalidenizi aratmış, arayı bozmadan halletmeye çalışma çabasındaydı belki siz yanlış değerlendirmiş olabilirsiniz. Diyorsunuz ki 7 kat yabancıya borç verdi görümcem onu da belli ki diğer kaynınız istediği için vermiş ve de geriye alamamış parasını bir kardeşinin kurbanı olmuş kimbilir onun nasıl pişmanlığını yaşıyordur şimdi. Daha çevrelerinde para isteyen çok insan vardır belki .Ayıca görümcen evli . Eşi de demezmi sen kardeşlerine veriyorsun bende akrabalarıma vereyim öyleyse diye.Tek başına yaşayan kadın değil ki tek başına karar alsın.Evde görümcemin borusu ötüyor diyorsun ama kimse kimsenin aile içini bilemez. Dışardan göründüğü gibi değildir belki.
Ayrıca gençsiniz anladığım kadarıyla olur illaki eviniz. Eşim 7 yıldır çalışıyor ben çalışalı 6 yıl oluyor iki mühendisiz daha yeni alabildik evimizi. Kimseden şu ana kadar destek görmedik beklemedik de sabredin biraz herkes hemen ev sahibi olamıyor ki. Kimisi ancak emekliliğinde alıyor evi.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama artık her keseye uygun yeni yeni siteler yapılıyor bir çok firma ödeme planı çıkarıyor bankadan kredi çekmeden halledebilirsiniz. Ayrıca yatırım amaçlı düşünüyorsunuz (1-2 sene içinde teslim edilecek şekilde) temelden eve girebilirsiniz. Ev konusunda nacizane tavsiyem acele etmeyin iyi araştırın. Ayrıca 99 yılından sonra yapılmış yapılara bakın deprem yönetmeliğine uygun yapılmış olması önemli.