• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumceden borc istemek...

Onu da dusunduk arkadasim.
Aylik odememiz arttigi icin,neredeyse maasina yakin oluyor odemeleri...o yuzden zorlaniriz gibi okadar odersek.

(askitom_85)

Kaldiki 1 yil icinde rahatlikla odeyecegimiz bir rakam bu.esim ek is ypmasa dahi 6 bin geciyor garanti elimize,ikramiyeler mesai falan...ek isi rahat gecinmek icin yapacakti.

Sonuç olarak..kredi borcu bitmeden görümcenize ödeme yapamıycaktınız bu durumda.

.

aslında benim fikrim şöyle..vermemek diye bir şey olmaz ev alana yardım etmek çok sevap..kardeş sonuçta..birinin yaptığını diğerine maal etmemek gerek..20 bin liram olsa bende ev alacak olsam bir kaç bin lira almamak üzere veririrdim..hepsini veremesem bile..

Inaninki biz parasini bize bagislasin istemedik
Borc adi ustunde verdigi miktar kadar geri odemeli istemistik.yani yardim etsinde almasin diye bir sey aklimizin ucundan dahi gecmedi.
Neticede herkesin kendi ailesi,coluk cocugu var.
O teklif etse idi dahi ben istemem.

Bugunun yarini da var,kimseye mahcubiyet hissetmek istemem,laf soz edilsin istemem.
Esimde ayni benim gibi.

Hayatimizda ztn ilkdefa borc istemeye kalktik cevreden de bikac kisiden istedik,malum bizde olmayinca kimsede yok.

Vadesi ztn 120 aylk yaptiracaktik arkadasim ama
10 bin fazla cekersek buda neredeyse maasi kadar odeme cikiyor bize o yznden cekmeyecegiz.

Biraz sabretmemiz lazim su durumda.
Yaza belki faiz oranlari duser.
Gecen yaz 0.89 ken
Simdi 1,39...

Hakkimizda hayirlisi olsun insallah...

İnşallah istediğiniz gibi olur herşey,yanlış anlamadıysam senede 6bin ayrıca geçiyor eline dediniz birde görümcenizden 10 bin lirayı bir yıl içinde ödemeyi planlıyorsunuz,evini alacağınız kişiye teklif edin bakalım bir sene sonraya senet falan yaparsınız belki...gerçi çok bilmem ben bu konuları alım satım nasıl olur bilmem...Nasipteyse olur zaten,Allahım vardır bir bildiği belki kısmetinizde daha güzelleri var ..

Yok sizden once de bir arkadas buna benzer bisey soyledi...

Tabiki yarin ne olacak bilinmez.
Ama bu olanlar icinde en cok esime uzuldum...

Helalinden kazanip tek cabasi bizim icinken,
Cok uzuldu.cunku dedigim gibi daha once kimseden hic borc istemedik.
Bu ilkti...
Ne diyeyim yuce rabbim birdaha kimseye muhtac etmesin bizi....
Cok zormus bu isler...

Amin..
Eee.. Üzülür Eşiniz Size Mahçup Edildi Ailesi Tarafından.. :5:

Tırnağınız Varsa Başınızı Kaşıyın..
Kimseden Kimseye Fayda Yok..:50:

İnsan Bir de Pişman Oluyor İstediğine...
Keşke İstemeseydim Oluyor..
Bence Bu Daha Çok İnsanı Üzüyor..:5:

aynen canım,nasıl bukadar kırıcı olabiliyorlar anlamıyorum,ben olsam yardımcı olamamadan utanırdım bir anne olarak..

Tabi, Bende Utanırdım..
Yoksa Yok Para..
Kimse Zorla Para İstemiyor..
Ama KAldıkları Yere de LAf Etme..

Son düzenleme:
(askitom_85)

Kaldiki 1 yil icinde rahatlikla odeyecegimiz bir rakam bu.esim ek is ypmasa dahi 6 bin geciyor garanti elimize,ikramiyeler mesai falan...ek isi rahat gecinmek icin yapacakti.

Sonuç olarak..kredi borcu bitmeden görümcenize ödeme yapamıycaktınız bu durumda.

.

Kredi borcunu maasindan

maastan kalan+ ek isle de gecinecek

Senede 3 kere gelen toplu paraylada gorumcemin borcunu odeyecektik 1 yil icinde...

Yani kredi 10 yil.
O ayri bu ayriydi bilmem anlatabildimmi?

Krediyi daha az cekecegimiz icin maasinin hemen hemen yarisi bize kalacakti cunku...

Tabi, Bende Utanırdım..
Yoksa Yok Para..
Kimse Zorla Para İstemiyor..
Ama KAldıkları Yere de LAf Etme..

Biz 4 aydir kesintisiz annemdeyiz.
Daha oncede kislari gelirdik (oglum bronsitli
Kayinpederime ait esyamin oldugu ev sobali ve rutubetli asiri derece )
O yuzden annem bize yedek anahtar yaptirip vermisti (calistigi icin )istediginiz zaman gelirseniz kapida kalmayin diye...

Kaynanam annemin yuzune annemin evinde
Oglumu ben gelin ettim,gelin almadim ki mi
Demedi,
Oglum hala kaynanandamisin himm mi demedi tabi ben duyuyorumhoparlorden
Sanki annemin iht biz karsiliyoruz annem bize yukmus gibi.

Soylermisiniz annemin ne mecburoyeti var damadiyla yasamaya,kendi evinde...

Ama anne varr annecik var...
Yinede anneme laf etmesine cok kiziyorum icten ice...esimin anne babasinin yapmadigini,gostermedigi annelik sefkatini annem gosteriyor.
Butun gun aglamis annecigim isyerinde...
Para bulamadilar ev isimiz olmadi diye...

kayinvaldem de aman oglum olmazsa olmasin
Demesini biliyor uzaktan uzaga...

şaşırdım yorumlara cidden bu kadar da pinti olmamak lazım:19: evlenene ,okuyana ve ev alana yardım edilir gücün varsa önce akrabana olmak üzere karşılıksız da iyilikte bulunursun tabi olması gereken bu uygulayan yok ayrı=)

bence düşündüklerinizde haklısınız çekememiş olma olasılıkları yüksek..bir insan kardeşini tanımaz mı borcuna sadık mı diil mi gayet iyi bilir inanmıyorum yok güvenemedi laflarına... ödemeyeceğini bildikleri kişiye verir sonra ah vah ederler lafta ama gerçekten ihtiyacı olana borcu sadık olana vermezler...

hayret ediyorum vermek zorunda mı yok daha ucuz ev alın vs diyenlere bu kafayla zengin olmanız lazım baya:1:
10 bin lira nedir allaşkına :S yoksa zaten yoktur. varsa da böyle bi durumda kardeşine veremiyosan kıyıp ta zaten kardeşlikten bahsetme..kimin kime muhtaç olucağı belli olmaz İnş. daha güzel bi evi alırsınız kolaylıkla Allah gönlünüze göre versin..

Biz 4 aydir kesintisiz annemdeyiz.
Daha oncede kislari gelirdik (oglum bronsitli
Kayinpederime ait esyamin oldugu ev sobali ve rutubetli asiri derece )
O yuzden annem bize yedek anahtar yaptirip vermisti (calistigi icin )istediginiz zaman gelirseniz kapida kalmayin diye...

Kaynanam annemin yuzune annemin evinde
Oglumu ben gelin ettim,gelin almadim ki mi
Demedi,
Oglum hala kaynanandamisin himm mi demedi tabi ben duyuyorumhoparlorden
Sanki annemin iht biz karsiliyoruz annem bize yukmus gibi.

Soylermisiniz annemin ne mecburoyeti var damadiyla yasamaya,kendi evinde...

Ama anne varr annecik var...
Yinede anneme laf etmesine cok kiziyorum icten ice...esimin anne babasinin yapmadigini,gostermedigi annelik sefkatini annem gosteriyor.
Butun gun aglamis annecigim isyerinde...
Para bulamadilar ev isimiz olmadi diye...

kayinvaldem de aman oglum olmazsa olmasin
Demesini biliyor uzaktan uzaga...

Olan Size Oluyor, İnsanları Değiştiremezsiniz..
O Güzel Suratınızı Asıp Mutsuz Olmayın..

Hiç Bir Konuya Bu Kadar Uzun ve Sık Yorum Yaptığımı Hatırlamıyorum..:17:
Allah'ım Herşeyi Gönlünüze Göre Verir İnşallah..:16:
En Güzel Haberlerinizi Bu Başlık Altında, Her Gün Takip Edip Bekleyeceğim.. :17:
Allah Yüzünüzü Güldürsün İnşallah..
İnan Sizin İçin Bu Gece O Kadar Çok Dua Edeceğim ki.. :17:

Son düzenleme:
Ne kadar zengin de olsa para vermemesi kötü biri olduğunu göstermez,bazı arkadaşlar vermiş,veriştirmiş kadına..Demekki sütten ağzı yandı..Bu onun iradesine kalmış bişey....

Olan Size Oluyor, İnsanları Değiştiremezsiniz..
O Güzel Suratınızı Asıp Mutsuz Olmayın..

Hiç Bir Konuya Bu Kadar Uzun ve Sık Yorum Yaptığımı Hatırlamıyorum..:17:
Allah'ım Herşeyi Gönlünüze Göre Verir İnşallah..:16:
En Güzel Haberlerinizi Bu Başlık Altında, Her Gün Takip Edip Bekleyeceğim.. :17:
Allah Yüzünüzü Güldürsün İnşallah..
İnan Sizin İçin Bu Gece O Kadar Çok Dua Edeceğim ki.. :17:

Allah razi olsun.
Zaten bugunden beri dinmeyen gozyasim gene is basinda...
Allah razi olsun,hic tanimadigim bir insansin
Ama oyle guzel dileklerde bulundun ki
Rabbim daha iyilerini sizlere nasip etsin...

Minik yavrumun nasibine
Bigun olur insallah evimiz,az olsun bizim olsun
Lukste hic gozum olmadi inanin...
Tekrardan Allah razi olsun...

Ne kadar zengin de olsa para vermemesi kötü biri olduğunu göstermez,bazı arkadaşlar vermiş,veriştirmiş kadına..Demekki sütten ağzı yandı..Bu onun iradesine kalmış bişey....

Kotu biri oldugunu soylemedim ki...
Sadece yardimci olmadigina esim uzuldu ve bende tabi...
Ne kadar dile vurmasa da uzuldu yani...

şaşırdım yorumlara cidden bu kadar da pinti olmamak lazım:19: evlenene ,okuyana ve ev alana yardım edilir gücün varsa önce akrabana olmak üzere karşılıksız da iyilikte bulunursun tabi olması gereken bu uygulayan yok ayrı=)

bence düşündüklerinizde haklısınız çekememiş olma olasılıkları yüksek..bir insan kardeşini tanımaz mı borcuna sadık mı diil mi gayet iyi bilir inanmıyorum yok güvenemedi laflarına... ödemeyeceğini bildikleri kişiye verir sonra ah vah ederler lafta ama gerçekten ihtiyacı olana borcu sadık olana vermezler...

hayret ediyorum vermek zorunda mı yok daha ucuz ev alın vs diyenlere bu kafayla zengin olmanız lazım baya:1:
10 bin lira nedir allaşkına :S yoksa zaten yoktur. varsa da böyle bi durumda kardeşine veremiyosan kıyıp ta zaten kardeşlikten bahsetme..kimin kime muhtaç olucağı belli olmaz İnş. daha güzel bi evi alırsınız kolaylıkla Allah gönlünüze göre versin..

Sizi tebrik ediyorum doğru tespit ,evlenesiye kadar bende bilmezdim bir baktımki insanlar kardeşler arası ilişkiler ,böö diyesim geldi..ev mülk sahibi olmuşlar ama insanlık sıfır,kardeşler birbirini seviyor görünüyor ama herkez birbirinin arkasından dedikodu küslük haset kol götürüyor,anne bile bir evladını diğerine kötülüyor diğerini birine ,malesef çoğunluk böyle...Bu yüzden psikolojim bozuldu,ne bileyim bizde böyle değildi bu gün varsa yerdik yoksa aç otururduk,ama birbirimiz için ölürdük halada öyle allahım bozmasın..konu sahibinin eşi nin güvendiği dağlara kar yağmış....gerçek yüzleri ortaya çıkmış bence

Aminnn,..guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim...
Allah razi olsun...

bence görümcenize kizmamaniz lazim,daha önceden dolayi agizi yanmis belki kendi aile icinde huzursuzluklari oldu,sonucta kocasi kardesine
bir laf ettiginde o ezilip bükülecek,burdan ev almanizi istemiyor gibi seyleri cok kafaniza yer etmeyin bence
onlarin aile icinde yasadigi seyleri belki bilmiyorsunuz..
ama verse tabiki iyidi varsa vermeli ama iste aile durumunu bilemiyoruz..
bir tanigim kardesi icin evini satti para verdi cok acildi, üzerinden 15 sene gecti kadinin parasi ,bir ev parasi hic oldu ki daha alamadida yani tamamnini...
simdi bu kisilerin ev icinde yasananlari düsünsene, tabiki siz ödersiniz,borcunuza sadik insanlarsiniznidir...
ama artik kimse kimseye inan o kadar para vermiyor..
bir arkdasin görümcesinin yaptigi icin benimkiyle kardes olabilirler demissiniz ama
sizde farkindasinizdir 7.5 tl nere 10bin nere..o kisinin yaptigi ayip pintilik
ama görümcenizin yaptigi degil.cünkü onun ortak kararlar aldigi bir esi var..siz görümcenizden istediniz ama belki o vermek istedi
esi istemedi,olaylara üzüntümüzle baklayalim bence..insallah Allah sizi de ev sahibi eder arakdasim üzülme hayirlisini dile

Son düzenleme:
Bişi soylım mı yorumları okudukca cıkarıp benım veresım geldı parayı ( tabı ben de ne gezer o para ayrı ama olsa ben cıkarıp verıcem )
ev konusunda anladıgım kadarıyla hem uygun hemde guzel bır ev oldugu ıcın bukadar uzulmussunuz haklısınız bu konuda bende uzulurdum kacırdım dıye
ama gorumcenız ıcın bısey dıyemıyorum yınede.
babama sordum : sen olsan kardesıne borç verırmısın ev-araba falan alacakken dıye ne borcu kardes arasında borçmu olur cvbını aldım oturdum aşağıya

Bişi soylım mı yorumları okudukca cıkarıp benım veresım geldı parayı ( tabı ben de ne gezer o para ayrı ama olsa ben cıkarıp verıcem )
ev konusunda anladıgım kadarıyla hem uygun hemde guzel bır ev oldugu ıcın bukadar uzulmussunuz haklısınız bu konuda bende uzulurdum kacırdım dıye
ama gorumcenız ıcın bısey dıyemıyorum yınede.
babama sordum : sen olsan kardesıne borç verırmısın ev-araba falan alacakken dıye ne borcu kardes arasında borçmu olur cvbını aldım oturdum aşağıya

Evet cokk uzulduk.
Cokda guzel daireydi.
A
Piyasaya gore gayet uygundu.adamin isi uzak diye satiyorlardi.carsiya 10 dk yurume.
Ve muhit de guzeldi.
Yan blok da ayni dairenin ust kati 50 bin daha fazla.
Simdi soyleyin bana kim uzulmez ki?
0 masraf ve cok begenmistim.
Hep hayirlisini dilemistim.demekki bize hayirli degilmis.ama gercekten cok uzuldum

öncelikle üzülme arkadaşım daha iyi bi yerde mutlaka nasibin seni bekliyordur.
para işi sıkıntılı bizden de çok sık bu talepte bulunuyor malesef çift maaşsınız filan muhabbeti ama yok işte. bide meşhur "siz memursunuz bize kredi çekin biz ödeyeceğiz" gına geldi artık. eşimin babası için çektik mesela ama sağolsun hep gününde ödedi.
kendi yengeme çektim bi taksit ben ödedim.. hepsinin gecikmeli ödedi son taksit 5 ay önceydi hala ödenecek. geçen sene bizde ev amaya niyetlendik ama olmadı kredi çekmiştik bi miktar ablam istedi 6 bin kadar verdik ödedi ama zararımızda olmaadı değil. sonra yine ablam eve niyetlendi kendi görümcesiyle birlikte alacaklardı 20 bin istedi görümcesinin peşinatını ödemek için vermek istemedik. düşük bi meblağ değilki bizde ana baba hasretiyle çalışıyoruz çoluğumuz çoçuğumuz milletin ellerinde büyüyor. bana kalsa samimiyetle söylüyorum hiçbirini vermezdim ama eşim hayır diyemez malesef.. ablamada ben hayır dedim işte evire çevire. ki ilk fırsatta bende ev almak istiyorum ha desem veremeyecekleri belliydi.
sende kızma görümcene evde olanı bilemezsin bende evde baskın görünüyorum ama eşime laf söyleyemem bu konuda.
ki veripte hiç gelmeyen bize göre az ama çoğu ailenin geçim parası olan birsürü paramızda var.

öncelikle üzülme arkadaşım daha iyi bi yerde mutlaka nasibin seni bekliyordur.
para işi sıkıntılı bizden de çok sık bu talepte bulunuyor malesef çift maaşsınız filan muhabbeti ama yok işte. bide meşhur "siz memursunuz bize kredi çekin biz ödeyeceğiz" gına geldi artık. eşimin babası için çektik mesela ama sağolsun hep gününde ödedi.
kendi yengeme çektim bi taksit ben ödedim.. hepsinin gecikmeli ödedi son taksit 5 ay önceydi hala ödenecek. geçen sene bizde ev amaya niyetlendik ama olmadı kredi çekmiştik bi miktar ablam istedi 6 bin kadar verdik ödedi ama zararımızda olmaadı değil. sonra yine ablam eve niyetlendi kendi görümcesiyle birlikte alacaklardı 20 bin istedi görümcesinin peşinatını ödemek için vermek istemedik. düşük bi meblağ değilki bizde ana baba hasretiyle çalışıyoruz çoluğumuz çoçuğumuz milletin ellerinde büyüyor. bana kalsa samimiyetle söylüyorum hiçbirini vermezdim ama eşim hayır diyemez malesef.. ablamada ben hayır dedim işte evire çevire. ki ilk fırsatta bende ev almak istiyorum ha desem veremeyecekleri belliydi.
sende kızma görümcene evde olanı bilemezsin bende evde baskın görünüyorum ama eşime laf söyleyemem bu konuda.
ki veripte hiç gelmeyen bize göre az ama çoğu ailenin geçim parası olan birsürü paramızda var.

Sagol canim haklisin.

Dedigim gibi biz ilk defa istedik.
Ztn zengin ler aman versinler bikac yil sonra oderiz diye dusunmedik.1 yil icinde cabucak onlarida magdur etmeden vermekti planimiz.
Sonucta kardes de olsalar keseleri ayri.
Onunda ailesi var,ve kaba tabirle o da el le geciniyor.

Ama ne yapalim olmadi.
Saglik olsun.bugun ev sahibini arayip
Vazgectigimizi soyleyecegiz ((

bence görümcenize kizmamaniz lazim,daha önceden dolayi agizi yanmis belki kendi aile icinde huzursuzluklari oldu,sonucta kocasi kardesine
bir laf ettiginde o ezilip bükülecek,burdan ev almanizi istemiyor gibi seyleri cok kafaniza yer etmeyin bence
onlarin aile icinde yasadigi seyleri belki bilmiyorsunuz..
ama verse tabiki iyidi varsa vermeli ama iste aile durumunu bilemiyoruz..
bir tanigim kardesi icin evini satti para verdi cok acildi, üzerinden 15 sene gecti kadinin parasi ,bir ev parasi hic oldu ki daha alamadida yani tamamnini...
simdi bu kisilerin ev icinde yasananlari düsünsene, tabiki siz ödersiniz,borcunuza sadik insanlarsiniznidir...
ama artik kimse kimseye inan o kadar para vermiyor..
bir arkdasin görümcesinin yaptigi icin benimkiyle kardes olabilirler demissiniz ama
sizde farkindasinizdir 7.5 tl nere 10bin nere..o kisinin yaptigi ayip pintilik
ama görümcenizin yaptigi degil.cünkü onun ortak kararlar aldigi bir esi var..siz görümcenizden istediniz ama belki o vermek istedi
esi istemedi,olaylara üzüntümüzle baklayalim bence..insallah Allah sizi de ev sahibi eder arakdasim üzülme hayirlisini dile

Evet arkadasim herseyin hayirlisi...
Simdi neden ondan istedik in pismanligi
Inan daha cok yakiyor canimizi...
Bugun ev sahibini arayip alamayacagimizi soyleyecegiz (
Bosuna zamanlarini almaya hakkimiz yok.

Back