• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumceden borc istemek...

benim görümce 10 bin değil on lira vermez..koltuk örtülerimi çok beğenmişti..netten almıştım..onada siperiş verdik..paketi geldi..7 .5 lira kargo parası istedi adam..bana diyoki kargo parasını söylemedin..ben çıkarıp verdim kargo parasını..:26:

:53::53::53:
bu da farklı bir model,
babasının hayrına mı getiricekmiş kargo,
ne hayal ediyomuş ki?

benim görümce 10 bin değil on lira vermez..koltuk örtülerimi çok beğenmişti..netten almıştım..onada siperiş verdik..paketi geldi..7 .5 lira kargo parası istedi adam..bana diyoki kargo parasını söylemedin..ben çıkarıp verdim kargo parasını..:26:

Haklisin arkadasim,bende bisey derdim ama simdi tepki cekmeyeyim.senin gorumce ile benimki kesin kardes )

Canım dua ette baştan vrmyorum demiş.Biz evi aldıktan sonra parayı çaldırmışlar güya:37::37::37: çaresiz bi şekilde gibi kalmıştık ortada.Allah yardım etsin en kısa sürede alırsınız ev inş.

Konu sahibi arkadaşım;
durumunun aciliyetini tabi ki sen bilirsin,yaşayan sensin.
Ama merak ettim,bu borç isteyeceğiniz miktarı düşüp daha uygun bir ev bulamazmısınız?
Bilemiyorum bütçenizi de afaki konuşayım 120000'lik bir ev değil de 90000 lik bir ev bakın.
Madem bu kadar acil durumunuz.

1.Canım bence borç olayı karmaşık bir iş,aileden istenmeside ileride sorunlara yol açabiliyor.anne baba bir nebze ama kardeşler görümce kayın gibi ,gün gelir ödeyememe durumu olunca gerçekten kırgınlık olur ve malesef her aile üyelerinin arası açılabilir.. 2.Bence kredi çekeceğiz diyorsunuz madem 10bin daha fazla çekin biraz ödemeyi uzatırsınız..Hemde kimseye boyun eğmemiş olursunuz 3.Samimi arkadaş çevresinden isteyebilirsiniz ki bu devirde kim kime verir bilemiyorum(borcunuza sadık olmanız birşeyi değiştirmez) 4.Bu görümceler böyle anacığım değiştiremezsiniz (sözüm meclisten dışarı)gelinin kendinin yardımıyla mal mülk sahibi olmasını istemezler ,yardımı olmadan başarabilirsenizde bayağı bir hasetlenirler:27::27:aldığınız her ne ise ev araba hep burun kıvırırlar( bak....şu ondan almış sizde öyle yapsaydınız...) 5.dördüncü benim paranoyam:51: herkez de geçerli değildir sanırım...

Haklisin arkadasim,bende bisey derdim ama simdi tepki cekmeyeyim.senin gorumce ile benimki kesin kardes )

canım boşver hayırlısı neyse o olsun..her işte bir hayır vardır...allahın izni ile inşallah alırsın evini..

RABBİM sana ev almayı kısmet ederse zaten alırsın bence hiç takma kafana sende olmazsa kimse para olmuyor sizde ona göre davranırsınız görümcenize kırıldıgınızıda hiç belli etmeyin bence RABBİM gönlünüze göre versin .

Tabiki birdaha asla istemeyiz...

Su an durum acil degil mi?
Ahh ahh...ne kadar acil bilseniz.

Kayinpedere ait evde oturuyoruz rutubetli ve cok eski.buna ragmen evimde oturuyosunuz kira vermiyosunuz,para verin para verin yada cikin evimden diyor.

Kayinvaldem kiziyla yasiyor.kayinpederin genc sevgilisi var vs vs.

Biz 4 aydir annemlerde yasiyoruz.esim buradan ise gidiyor.
Esyamiz o evde,kapimiz kilitli.
Sirf kiraya cikip para vermemek icin ev almaya calisiyoruz.bilmem anlatabildimmi?
Oglum cok kucuk,kres yasi bile degil,ve ben vardiyasiz is bulamiyorum...
Hala arada kayinpeder rahatsiz ediyor para verin yada esyanizi sokaga atacagim diye...
Bu yuzden ev almak bizim icin luks degil aslinda.
Sadece kiraya verecegimizin az biraz ustunde odemelerimizi yapip o kotu insandan kurtulmak....
Ne diyeyim ceken bilir arkadaslar....

Bu kadar zor durumdaysanız : butcenızın yada kredınızın yetecegı mıktarda bır ev bulabılırsınız .
Anlattıgınız durumda ben olsaydım : kımsenın agız kokusunu cekmez paramın yettıgı kadarıyla bır ev satın alır paşalar gb otururudum .mılletın agzınıda dınlemezdım acıkcası.
Sonucta her sekılde kredı cekıceksınız bır borca gıreceksınız neden daha kucuk yada ucuz ev almıyorsunuz da 1 yıl cıle cekmeyı dusunuyorsuunuz anlayamdım.

Konu sahibi arkadaşım;
durumunun aciliyetini tabi ki sen bilirsin,yaşayan sensin.
Ama merak ettim,bu borç isteyeceğiniz miktarı düşüp daha uygun bir ev bulamazmısınız?
Bilemiyorum bütçenizi de afaki konuşayım 120000'lik bir ev değil de 90000 lik bir ev bakın.
Madem bu kadar acil durumunuz.

1 aydir bakiyoruz yaklasik ve bu ralarda en uygun ev canim baktigimiz.
Oyle yeni bina degil luks degil.
O yuzden en cok uzuntum de bundan.
Evin isteyeni cokk.
bizim baktigimiz ve anlastigimiz dairenin yan blok var ayni bir ust kati bizim anlastigimiz daireden 50 bin daha faazla,
M2 falan ayni bina senesi ayni.

Yani aklina gelebilecek her yolu denedik.

Bu dedigimiz fiyattan asagi ztn ev yok.
Ve yine ayni fiyata sadece pimapenleri degismis evler var.bu dedigimizde ise kombisinden tut herseyi var.kaciracagim icin cok uzgunum bu sebebten.
Bilmiyorum yeterince aciklayici oldum mu?

Üzüntünüzü Anlıyorum..
İnanın Bende Çok Üzüldüm..:5:

Ama Eğri Oturup Doğru Konuşmak Gerek..:31:
Kime Ne Verirse Versin, Bunun Sözünü Etmeniz Yanlış Olmuş..:31:
Demek İstediğim Şu ki;
Artık Sütten Ağızları Yanmış..
Sıkılmışlar Gidip Gelmeyen Paralardan..
Sizinle Hiç Alakası Yok Bu Tutumun..:34:

Yoksa Ben Hiç Art Niyet Göremedim Bu Olayda..
Lütfen İçiniz Ferah Olsun..:38:
Gün Doğmadan Neler Doğar..
Sizinde Dediğiniz Gibi, Hayırlısı Buydu Demek ki.. :34:

Herşey Gönlünüzce Olsun.. :38:

Bu kadar zor durumdaysanız : butcenızın yada kredınızın yetecegı mıktarda bır ev bulabılırsınız .
Anlattıgınız durumda ben olsaydım : kımsenın agız kokusunu cekmez paramın yettıgı kadarıyla bır ev satın alır paşalar gb otururudum .mılletın agzınıda dınlemezdım acıkcası.
Sonucta her sekılde kredı cekıceksınız bır borca gıreceksınız neden daha kucuk yada ucuz ev almıyorsunuz da 1 yıl cıle cekmeyı dusunuyorsuunuz anlayamdım.

Inanin bu civarda buldugumuz en ucuz ev.az onceki arkadasa da acikladim.inanin ki yok yok.1 aydir arastiriyoruz...ama yok.
Hatta ayni paraya sadece pimapeni degismis var
1 10 bin asagisina yok...yoksa hic boyle olmak istermiyim,lukste degil benim gozum.
Sadece kira degil kendi evimi odemek...
Oyle 90 bin 120 bin nerdeee
Onlarin cok cok altinda ztn alacagim ev.

Üzüntünüzü Anlıyorum..
İnanın Bende Çok Üzüldüm..:5:

Ama Eğri Oturup Doğru Konuşmak Gerek..:31:
Kime Ne Verirse Versin, Bunun Sözünü Etmeniz Yanlış Olmuş..:31:
Demek İstediğim Şu ki;
Artık Sütten Ağızları Yanmış..
Sıkılmışlar Gidip Gelmeyen Paralardan..
Sizinle Hiç Alakası Yok Bu Tutumun..:34:

Yoksa Ben Hiç Art Niyet Göremedim Bu Olayda..
Lütfen İçiniz Ferah Olsun..:38:
Gün Doğmadan Neler Doğar..
Sizinde Dediğiniz Gibi, Hayırlısı Buydu Demek ki.. :34:

Herşey Gönlünüzce Olsun.. :38:

Cokk tesekkur ederim...
Dediginiz gibi hayirlisi olsun.

Ama bu tarz yorumlar beni cok kirdi

Gorumcem kendi anlatmasa nerden bilebilirim
Oyuzden anlattim,esimin uzuntusu nicin belirtmek istedim...yoksa tabiki benmi kazandim hayir...

Cidden cok uzgunum.denir ya yaşayan bilir.

Esimle 4 aydir annemdeyiz.
Ama kayinvaldem arada lafini sokar,kaynananda mi kaliyorsun hala....bu ne simdi...
Cok agrima gidiyor kaynvaldemin laflari.
Kayinpederimin yaptiklari.

Canım dua ette baştan vrmyorum demiş.Biz evi aldıktan sonra parayı çaldırmışlar güya:37::37::37: çaresiz bi şekilde gibi kalmıştık ortada.Allah yardım etsin en kısa sürede alırsınız ev inş.

Aminnn ,Allah razi olsun....

Sizinki daha kotu olmus gercekten,uzuldum ((

1.Canım bence borç olayı karmaşık bir iş,aileden istenmeside ileride sorunlara yol açabiliyor.anne baba bir nebze ama kardeşler görümce kayın gibi ,gün gelir ödeyememe durumu olunca gerçekten kırgınlık olur ve malesef her aile üyelerinin arası açılabilir.. 2.Bence kredi çekeceğiz diyorsunuz madem 10bin daha fazla çekin biraz ödemeyi uzatırsınız..Hemde kimseye boyun eğmemiş olursunuz 3.Samimi arkadaş çevresinden isteyebilirsiniz ki bu devirde kim kime verir bilemiyorum(borcunuza sadık olmanız birşeyi değiştirmez) 4.Bu görümceler böyle anacığım değiştiremezsiniz (sözüm meclisten dışarı)gelinin kendinin yardımıyla mal mülk sahibi olmasını istemezler ,yardımı olmadan başarabilirsenizde bayağı bir hasetlenirler:27::27:aldığınız her ne ise ev araba hep burun kıvırırlar( bak....şu ondan almış sizde öyle yapsaydınız...) 5.dördüncü benim paranoyam:51: herkez de geçerli değildir sanırım...

Hayatimizda ztn ilkdefa borc istemeye kalktik cevreden de bikac kisiden istedik,malum bizde olmayinca kimsede yok.

Vadesi ztn 120 aylk yaptiracaktik arkadasim ama
10 bin fazla cekersek buda neredeyse maasi kadar odeme cikiyor bize o yznden cekmeyecegiz.

Biraz sabretmemiz lazim su durumda.
Yaza belki faiz oranlari duser.
Gecen yaz 0.89 ken
Simdi 1,39...

Hakkimizda hayirlisi olsun insallah...

Cokk tesekkur ederim...
Dediginiz gibi hayirlisi olsun.

Ama bu tarz yorumlar beni cok kirdi

Gorumcem kendi anlatmasa nerden bilebilirim
Oyuzden anlattim,esimin uzuntusu nicin belirtmek istedim...yoksa tabiki benmi kazandim hayir...

Cidden cok uzgunum.denir ya yaşayan bilir.

Esimle 4 aydir annemdeyiz.
Ama kayinvaldem arada lafini sokar,kaynananda mi kaliyorsun hala....bu ne simdi...
Cok agrima gidiyor kaynvaldemin laflari.
Kayinpederimin yaptiklari.

Lütfen Bana Kırılmayın..
Kırmak İçin Yazmadım..:50:
Tabii ki Görümcenizin Anlattıkları..
Yoksa Nereden Bileceksiniz..

Üzüntünüzü Anlıyorum..
Ablamda Ev Aldı 5 Senedir Kredi Ödüyor..
Biliyorum Ne Kadar Zor Olduğunu..
Herkes İster Kendi Evi Olsun v.s.

Ama Olmayınca Olmuyor..
Dedim Ya, Gün Doğmadan Neler Doğar..:16:

Kayınvalidenizin Söyledikleri de İncitmesin Sizi..
Çok Biliyorsa; Para Versin..
Kimse Kusura Bakmasın, Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor .. :50:

Aminnn,tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin.

aslında benim fikrim şöyle..vermemek diye bir şey olmaz ev alana yardım etmek çok sevap..kardeş sonuçta..birinin yaptığını diğerine maal etmemek gerek..20 bin liram olsa bende ev alacak olsam bir kaç bin lira almamak üzere veririrdim..hepsini veremesem bile..

Lütfen Bana Kırılmayın..

Üzüntünüzü Anlıyorum..

Ama Olmayınca Olmuyor..

Yok sizden once de bir arkadas buna benzer bisey soyledi...

Tabiki yarin ne olacak bilinmez.
Ama bu olanlar icinde en cok esime uzuldum...

Helalinden kazanip tek cabasi bizim icinken,
Cok uzuldu.cunku dedigim gibi daha once kimseden hic borc istemedik.
Bu ilkti...
Ne diyeyim yuce rabbim birdaha kimseye muhtac etmesin bizi....
Cok zormus bu isler...

Lütfen Bana Kırılmayın..

Üzüntünüzü Anlıyorum..

Ama Olmayınca Olmuyor..

aynen canım,nasıl bukadar kırıcı olabiliyorlar anlamıyorum,ben olsam yardımcı olamamadan utanırdım bir anne olarak..

Back