• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumceden borc istemek...

Baştan sona kadar okudum ve bende üzüldüm kardeşim var benimde bekar evense ve benden para istese eşime sormadan verirdim çünkü o benim canım ama herkes böyle olmayabiliyor tabi evlenincede değişeceğimizi düşünmüyorum ben..Rabbim birşeyi oldurmuyorsa ya hayırlı değil diye yada daha iyisi olacağı içindir ve hep bunu düşünüp unutun herşeyi ev konusunda iyisini bulamam demeyin hergün neler oluyor biri sıkışır evini satr belki hem daha ucuza ve daha güzelini Alllah eşine kuvvet evladınıza sağlık verdikten sonra gerisini dert etmeyip kenetlenin kendi ailenize..

Baştan sona kadar okudum ve bende üzüldüm kardeşim var benimde bekar evense ve benden para istese eşime sormadan verirdim çünkü o benim canım ama herkes böyle olmayabiliyor tabi evlenincede değişeceğimizi düşünmüyorum ben..Rabbim birşeyi oldurmuyorsa ya hayırlı değil diye yada daha iyisi olacağı içindir ve hep bunu düşünüp unutun herşeyi ev konusunda iyisini bulamam demeyin hergün neler oluyor biri sıkışır evini satr belki hem daha ucuza ve daha güzelini Alllah eşine kuvvet evladınıza sağlık verdikten sonra gerisini dert etmeyip kenetlenin kendi ailenize..

Cok sukur ,aminn...
forumda nicelerini okuyorum.hep halime sukur ediyorum.niceleri var aile huzurlari yok mutsuz,niceleri var bebek icin ne cabalar veriyor.
Herseyin hayirlisi dediginiz gibi...
Yarin ne olur bilemeyiz...
Ama yinede uzulmeden gecemiyor insan.

Bizimde kardeslik iliskilerimiz cok guzel.ztn 1 kardesim var ve istese canimi veririm.

Kardeş dedinmi akan sular durur bende de. Sırf kardeşim için değil gelinimiz içinde öyle.
Böyle bir durumda varsa elimde verirdim bende. Bunu kardeşimde bilir. Ama yok veremem bana şunun için lazım dediğimde de sözümün üstüne söz ettirmezdim. O kadar paranız var biz borcumuza sadık insanlarız falan bağlamazdı yani beni. Anlayış beklerdim.
Hele ki anneme gidip beni şikayet edicek ablam para vermedi diye. Oyyyyy fena yapardım.

Diyeceğim o ki vermedi diye suçlamak, kızmak yersiz.
Sizinde ilk mesajınızda dediğiniz gibi vermek zorunda değil.

Kardeş dedinmi akan sular durur bende de. Sırf kardeşim için değil gelinimiz içinde öyle.
Böyle bir durumda varsa elimde verirdim bende. Bunu kardeşimde bilir. Ama yok veremem bana şunun için lazım dediğimde de sözümün üstüne söz ettirmezdim. O kadar paranız var biz borcumuza sadık insanlarız falan bağlamazdı yani beni. Anlayış beklerdim.
Hele ki anneme gidip beni şikayet edicek ablam para vermedi diye. Oyyyyy fena yapardım.

Diyeceğim o ki vermedi diye suçlamak, kızmak yersiz.
Sizinde ilk mesajınızda dediğiniz gibi vermek zorunda değil.

Yorumunuz icin sagolun,

Ama iyi okursaniz annesini arayip sikayet eden biz degiliz.cocuk degiliz.
Enistem seni aksam ararim deyip
Durumu kayinvaldeme bildirip
kayinvaldemi devreye sokup esimi aratmasi
Yani veremem su bu bahanem var diye bizi aramak yerine,kayinvalideme arattilar.
Yani ablam para vermedi diye arayip sikayet eden esim degil

Esim annesinin ablasini savunmasina kizdi.
Herzamanki gibi en ufak bir olayda kizini savunurdu simdi de boyle yapti...
Cocuk gibi koca kadina aratmak niye.
Ara veremeyiz bizimde ihtiyacimiz var demek daha dogru olmaz miydi?????

bence görümcenize kızmayın sonuçta diğer kardeşten alamamış,insan bi kere kazık yediği zaman bir daha güvenemiyor kimseye,birde sonuçta eşinizin enişteside vermesini istememiş olabilir...
kardeş sonuçta ama evlilikte her istediğimizi yapamıyoruz maalesef

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Bazen hayır gördüğümüz şeyden şer çıkar. Şer gördüğümüzden de hayır çıkar. Allah bize hayırlar nasip etsin.. Bir yerde okudum.. Aklıma siz geldiniz.. "İnsan bazen, birtakım şeyleri kendi namına isterken, -Kur'an'ın ifadesiyle- farkına varmadan kötülüğü kendine çağırır. Bu, acelecilikten ve cehaletten kaynaklanır. Psikolojik bir zafiyet olan bu durum, çoğu zaman hataları peş peşe getirir. Bunun şuurunda olan peygamberler, kendileri için hayırlı olan şeyleri temenni ederek aceleci davranmaz, vuku bulan şeyleri de hayır addederler."ifadelerini kullanıyor. Bunda da bir hayır var diye düşünelim... Çünkü ben çok isteyip hataya düşenlerdenim. Allah affetsin...

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Bazen hayır gördüğümüz şeyden şer çıkar. Şer gördüğümüzden de hayır çıkar. Allah bize hayırlar nasip etsin.. Bir yerde okudum.. Aklıma siz geldiniz.. "İnsan bazen, birtakım şeyleri kendi namına isterken, -Kur'an'ın ifadesiyle- farkına varmadan kötülüğü kendine çağırır. Bu, acelecilikten ve cehaletten kaynaklanır. Psikolojik bir zafiyet olan bu durum, çoğu zaman hataları peş peşe getirir. Bunun şuurunda olan peygamberler, kendileri için hayırlı olan şeyleri temenni ederek aceleci davranmaz, vuku bulan şeyleri de hayır addederler."ifadelerini kullanıyor. Bunda da bir hayır var diye düşünelim... Çünkü ben çok isteyip hataya düşenlerdenim. Allah affetsin...

Aminnn...ztn dua ederken hayirlisi ise nasip olsun diye dua ettim.yinede uzulmedim desem yalan olur.

bence görümcenize kızmayın sonuçta diğer kardeşten alamamış,insan bi kere kazık yediği zaman bir daha güvenemiyor kimseye,birde sonuçta eşinizin enişteside vermesini istememiş olabilir...
kardeş sonuçta ama evlilikte her istediğimizi yapamıyoruz maalesef

Dogrudur olabilir.vermeyebilirler.
Ilk ve son du istemek.
Ama koca koca insanlar arayip durumu bildiremitorlarda kaynanami devreye sokuyorlar ya iste bu cok komik.
Muhattabimiz onlar di,kaynanam degil...

Dogrudur olabilir.vermeyebilirler.
Ilk ve son du istemek.
Ama koca koca insanlar arayip durumu bildiremitorlarda kaynanami devreye sokuyorlar ya iste bu cok komik.
Muhattabimiz onlar di,kaynanam degil...

işte arkadaşım bi söz vardır "param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım?" para muhabbeti her zaman araya mesafe sokar. ne olursa olsun artık görümcene eskisi gibi bakamayacağın belli. onlarda neler düşündüler kim bilir. ama bak sende kızmak için farklı bahaneler öne sürüyorsun tabiki haklı olduğun yerler var amaberaber kazanmadığın para sonuçta kızmamalısın ne olursa olsun. tabii bence böyle...

kimse parasini size vermek yorunda degil.Niye bunun icin ablaniza küstü esiniz?
Zaten insan oglu boyledir,verirsin senden iyisi yoktur,vermessin senden kötüsü yoktur.

işte arkadaşım bi söz vardır "param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım?" para muhabbeti her zaman araya mesafe sokar. ne olursa olsun artık görümcene eskisi gibi bakamayacağın belli. onlarda neler düşündüler kim bilir. ama bak sende kızmak için farklı bahaneler öne sürüyorsun tabiki haklı olduğun yerler var amaberaber kazanmadığın para sonuçta kızmamalısın ne olursa olsun. tabii bence böyle...

Kizmak icin yer aramak degil bu,
Dogru benim ne emegim varki onun parasinda.
bir arkadas anneye sikayet edilmis vs deyince durumu acikladim.
Yani kayinvalidemi devreye soktuklari bir gercek.
Ve buda komik...aman dediginiz dogru.
Cok pismanim istedigime.
Hic gerek yoktu yani tenezzul etmeye...

kimse parasini size vermek yorunda degil.Niye bunun icin ablaniza küstü esiniz?
Zaten insan oglu boyledir,verirsin senden iyisi yoktur,vermessin senden kötüsü yoktur.

Tabiki vermek zorunda degiller.
Illa vereceklsin diye yakalarina da yapismadik.
Kustu demedim kirildi dedim.
Ki yardimci olacagini dusundugu icin hayal kirikligi oldu biraz,nekadar dile getirmesede.

Ayrica yorumlarinizda kirici oluyorsunuz.
Nasilki bugune kadar onun parasiyla yasamadiysak sirtimizi da ona dayamadigimiza gore,evi de almayiz olur biter.
Ki uzulerek evi almaktan vazgectik.

Tabiki vermek zorunda degiller.
Illa vereceklsin diye yakalarina da yapismadik.
Kustu demedim kirildi dedim.
Ki yardimci olacagini dusundugu icin hayal kirikligi oldu biraz,nekadar dile getirmesede.

Ayrica yorumlarinizda kirici oluyorsunuz.
Nasilki bugune kadar onun parasiyla yasamadiysak sirtimizi da ona dayamadigimiza gore,evi de almayiz olur biter.
Ki uzulerek evi almaktan vazgectik.

üzülmeyin hayirlisi boyleymis diyin , bir kac sene daha para biriktirirsiniz ozaman kimseden bir yardim almadan rahatca alirsiniz evinizi..

üzülmeyin hayirlisi boyleymis diyin , bir kac sene daha para biriktirirsiniz ozaman kimseden bir yardim almadan rahatca alirsiniz evinizi..

Esimde oyle dedi,
Uzulmeyelim askim para biriktirelim elimizde yeterince pesinat olur
Bakarsin acilen satilik daha guzel bir ev nasip olur
Daha az kredi cekeriz
Veyahut toki cikar
Biriktirdigimizi de pesinat yapar kalanini taksitle oderiz.bundada bir hayir vardir.
Borc istemek cok zormus diyor.(ilk defa istedik ve sondu yani )
Herseyin hayirlisi...

GÖRÜMCEN bir yerde ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor sanırım,ama bu kardesş,sonuçta arkadaş değilki,sende biliyorsun benim konumu abime ev almak için çırpınıyoruzs,eşinin eline geçen parada gayet iyi,kardeşi sanırım ev sahibi olmanıızı istemiyor giib geldi bana,kardeşide az .çok biliyordur eline geçen parayı..kayınvalidenizde bir hoşmuş yani,daha çok size destek olması gerekirke köstek olmuş yani,kızını ikna edeblirdi yani...

GÖRÜMCEN bir yerde ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor sanırım,ama bu kardesş,sonuçta arkadaş değilki,sende biliyorsun benim konumu abime ev almak için çırpınıyoruzs,eşinin eline geçen parada gayet iyi,kardeşi sanırım ev sahibi olmanıızı istemiyor giib geldi bana,kardeşide az .çok biliyordur eline geçen parayı..kayınvalidenizde bir hoşmuş yani,daha çok size destek olması gerekirke köstek olmuş yani,kızını ikna edeblirdi yani...

Kendisi bilir arkadasim...

Kayinvalidem ztn cok alem bir anlatsam.
Hep kizini savunur her konuda.
Yillardir kizinda yasiyor gel dedik bizde kal oglunun evi,gelmedi ogluma bakmak zor geldi.
Gorumcemin 3 oglunu buyuttu ,neyse
Ilk para istedigimiz gun.
Gorumcem demis askitom da calissa kolay oderdin krediyi...

Esimde demis eee cocuga kim bakacak...o zmn susmus...gorumce...

Ztn esim suphe ediyor acaba uvey evlatmiyim ki boyle ayrim yapiyorlar.bu para mevzuunu demiyor

Daha onceki yasananlardan dolayi...
Kayinvaldemi hic katma,cok sinirliyim
Olmaz olsun onun gibi anne,esimi dogururken hicmi zahmet cekmedi ki,gram esim icin sevgi caba goremiyoruz biz....sadece laff sokma.neymis esim kaynanasinda kaliyormus.eee ne yapacakk adam kisin ortasinda kucucuk cocukla kira derdine mi dusecek...Allaha havale ettim ben kayinvaldemi....

Bunda kızıp gücenecek bir durum yok, o an canı borç vermek istemiş vermiş şimdiyse borç vermek istememiş vermemiş...
Sizi yermek amacıyla söylemiyorum, bir plan yaparken şundan da şu kadar borç alırım diyerek hesap kitap yapmayın, kardeş dahi olsa sonucu bu olabilir...
Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, kardeş aynı kandan candandır ama evlat gibi olmaz; belki aklı başına geldi evlatları için birikim yapıyor...
Önceki verdiği borçlara pişman oldu artık tövbe etti...
Belik rüzgar tersine döndü enişte resti çekti görümcenin evdeki o bahsettiğiniz otoritesi yerle yeksan oldu veya eniştenin bir akrabasına destek çıkmaya karar verdiler...
Bilemezsiniz ki???

Tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyacaksınız bu devirde...
K,mseden destek, iyilik, hoşgörü beklmemek lazım....

başımıza geleni anlatayım hak verirsiniz görümcenize ..
ben küçükken annemlerden dedemlerpara istedialtınlarını aldı...sonra teyzemler gelip istedi bilezik ama bileziği tartırıryorlar aynı gramda iade etmeleri gerekişr değil mi?yok öyle değil işte garam garam parasını veriyorlar kaç sene sonra üstelik geçmiş snelerin parasına göre..annamlerde o gününn değeriyle olur mu bu gün gramı ne ediyorsa ona gör evermeniz gerekir diolara zor bela veriliyor isteye isteye saonra teyzem veryansın ediyor ablam bizden fazla para aldı diye arkasından laf ediyor utanmadan...dayım gelip ister ki zamanında ödemezler...en sonunda çok bunaldılar bbizimkiler söleştiler yemin ettik kimseye vermeyeceğiz diyelim diye..benim nişanımdan 1 hafta evvel babam emekli oldu emekli ikramiyesini biliyorlar tabi...nişan günümde 2 teyzem de sıraya girmiş en mutlu günümde ya!!!abla sıkışığız bize borç versen....annem de ev alcaz inan yemin etti artık enişten kimseye vermicez die deyince "o senin işin eniştemin işi değil sen vermek istemiyorsun "demişler ayıp ama...vermek zorunda mı...anne annem laf etmiş evin ne acalesi var hani bizim işimiz görülse diye...
şimdi görümcenize hak verdim doğrusu ağzı çok yanmış bizim gibi ..doğal olarak vermek istemicek!!!haklı bence...

konuyu açan arkadaşım,
seni çok iyi anlıyorum..kredi çekerken 10 bin lira fazla olsun,geri ödemede deli para bindiriyo banka üstüne..ama canın yanıcağına,üzüleceğine,rezil olacağına paran rezil olsun..ne yapalım huzurun yerine gelicekse bir kaç yıl daha fazla çalışırsın benim fikrim bu..başkasına minnet etmiyim kendi evimde yaşıyım rahat rahat kimseye hesap vermeden,ağız kokusunu çekmeden ssz

Back