• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumceden borc istemek...

ben başka bir açıdan bakmak isterim olaya.. eğer kirada geçinebiliyorsanız boşverin kredi işini. nacizane tavsiyem.. eğer zaten 10 bin lira 1 senede biriktirebilecekseniz üstelik kredi taksitleri devam ederken senden 20 bin rahat biriktirebilirsiniz demektir. hem lüzumsuz da harcamıyormuşsunuz. siz harama bulaşmayın Allah bir kapı açar inşallah..
biz de 2 küsür yıllık evliyiz. ilk yıl eşya masrafları vardı hiç para biriktiremedik 100 gr da düğünde altın takıldı. şu an elimizde 45-50 var. Allah bereketini veriyor. çok şükür şimdiye kadar kaç kere krediyle ev alabilirdik ama biz helalinden olsun istedik. şimdi eşimin tanıdığı emlakçı var 130 bin edecek bi evi iş karşılığı alan ısıcamcılar 90 bine verecekmiş. %50 ortak alıyoruz Allah nasip ederse kiraya versek kendi kiramızı karşılar satsak bir sürü karımız olur.. İnan güven ve helale harama dikkat et derim tavsiye olarak:34:

(diğer arkadaşlardan ne canım bu devirde kredisiz ev mi alınır ne haramıymış gibi yorum istemiyorum. bu islamın haramladıklarındandır islam bir bütündür. ya hepsini kabul eder ya da hiç birini kabul etmezsin)

bana hala verdiğiniz şu an ki tepki bile garip geliyor "çok pişmanım keşke tenezzül etmeseydim"
tenezzül etmek siz daha görümcenize sormadan onun parayı vereceğini de katarak plan yapmış prensipte anlaşmışsınız.
öyle eminsiniz ki vereceğinden ya da vermek zorunda ya da parası var olduğundan eminsiniz.
vermek zorunda değil vermediği için surat çekmek zorunda değil burada bile görümceyi az buçuk haklı görenlere ama bizz muhteşem bir çiftiz kredi kartımız bile gecikmez diye cevap veriyorsunuz.
ama bütün bunlar size para vermesine sebep değil ki çalışmıyorsunuz çocuğunuz var çalışacağınız meçhul henüz daha kadının parayı vereceği meçhul ama ev işine girmişsiniz.
benim bildiğim önce para toplanır x liram var şu kadar da kredi alsam diye plan yapılır.
madem bu kadar varlıksınız 1 yılda 10 bin lirayı keyifle ödersiniz o zaman bu kadar tepki niye bir yıl dişini sıkar insan ne kayınvalidesini ne görümcesini çeker.
bir de 10 bin lirayı bir yılda ablaya ödeyebiliyorsunuz ama bankaya ödeyemiyorsunuz sizi çok zorluyor ?
bu kısmınıda hiç anlamadım..

Görümceyi haksız bulmadım kimse kimseye borç vermek zorunda değil (sağlık nedenleri, çok acil ihtiyaçlar dışında). Ayrıca anladığım kadarıyla sizi kırmamak için kayınvalidenizi aratmış, arayı bozmadan halletmeye çalışma çabasındaydı belki siz yanlış değerlendirmiş olabilirsiniz. Diyorsunuz ki 7 kat yabancıya borç verdi görümcem onu da belli ki diğer kaynınız istediği için vermiş ve de geriye alamamış parasını bir kardeşinin kurbanı olmuş kimbilir onun nasıl pişmanlığını yaşıyordur şimdi. Daha çevrelerinde para isteyen çok insan vardır belki .Ayıca görümcen evli . Eşi de demezmi sen kardeşlerine veriyorsun bende akrabalarıma vereyim öyleyse diye.Tek başına yaşayan kadın değil ki tek başına karar alsın.Evde görümcemin borusu ötüyor diyorsun ama kimse kimsenin aile içini bilemez. Dışardan göründüğü gibi değildir belki.

Ayrıca gençsiniz anladığım kadarıyla olur illaki eviniz. Eşim 7 yıldır çalışıyor ben çalışalı 6 yıl oluyor iki mühendisiz daha yeni alabildik evimizi. Kimseden şu ana kadar destek görmedik beklemedik de sabredin biraz herkes hemen ev sahibi olamıyor ki. Kimisi ancak emekliliğinde alıyor evi.

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama artık her keseye uygun yeni yeni siteler yapılıyor bir çok firma ödeme planı çıkarıyor bankadan kredi çekmeden halledebilirsiniz. Ayrıca yatırım amaçlı düşünüyorsunuz (1-2 sene içinde teslim edilecek şekilde) temelden eve girebilirsiniz. Ev konusunda nacizane tavsiyem acele etmeyin iyi araştırın. Ayrıca 99 yılından sonra yapılmış yapılara bakın deprem yönetmeliğine uygun yapılmış olması önemli.

Back