Baştan sona kadar okudum ve bende üzüldüm kardeşim var benimde bekar evense ve benden para istese eşime sormadan verirdim çünkü o benim canım ama herkes böyle olmayabiliyor tabi evlenincede değişeceğimizi düşünmüyorum ben..Rabbim birşeyi oldurmuyorsa ya hayırlı değil diye yada daha iyisi olacağı içindir ve hep bunu düşünüp unutun herşeyi ev konusunda iyisini bulamam demeyin hergün neler oluyor biri sıkışır evini satr belki hem daha ucuza ve daha güzelini Alllah eşine kuvvet evladınıza sağlık verdikten sonra gerisini dert etmeyip kenetlenin kendi ailenize..
Kardeş dedinmi akan sular durur bende de. Sırf kardeşim için değil gelinimiz içinde öyle.
Böyle bir durumda varsa elimde verirdim bende. Bunu kardeşimde bilir. Ama yok veremem bana şunun için lazım dediğimde de sözümün üstüne söz ettirmezdim. O kadar paranız var biz borcumuza sadık insanlarız falan bağlamazdı yani beni. Anlayış beklerdim.
Hele ki anneme gidip beni şikayet edicek ablam para vermedi diye. Oyyyyy fena yapardım.
Diyeceğim o ki vermedi diye suçlamak, kızmak yersiz.
Sizinde ilk mesajınızda dediğiniz gibi vermek zorunda değil.
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Bazen hayır gördüğümüz şeyden şer çıkar. Şer gördüğümüzden de hayır çıkar. Allah bize hayırlar nasip etsin.. Bir yerde okudum.. Aklıma siz geldiniz.. "İnsan bazen, birtakım şeyleri kendi namına isterken, -Kur'an'ın ifadesiyle- farkına varmadan kötülüğü kendine çağırır. Bu, acelecilikten ve cehaletten kaynaklanır. Psikolojik bir zafiyet olan bu durum, çoğu zaman hataları peş peşe getirir. Bunun şuurunda olan peygamberler, kendileri için hayırlı olan şeyleri temenni ederek aceleci davranmaz, vuku bulan şeyleri de hayır addederler."ifadelerini kullanıyor. Bunda da bir hayır var diye düşünelim... Çünkü ben çok isteyip hataya düşenlerdenim. Allah affetsin...
bence görümcenize kızmayın sonuçta diğer kardeşten alamamış,insan bi kere kazık yediği zaman bir daha güvenemiyor kimseye,birde sonuçta eşinizin enişteside vermesini istememiş olabilir...
kardeş sonuçta ama evlilikte her istediğimizi yapamıyoruz maalesef
Dogrudur olabilir.vermeyebilirler.
Ilk ve son du istemek.
Ama koca koca insanlar arayip durumu bildiremitorlarda kaynanami devreye sokuyorlar ya iste bu cok komik.
Muhattabimiz onlar di,kaynanam degil...
işte arkadaşım bi söz vardır "param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım?" para muhabbeti her zaman araya mesafe sokar. ne olursa olsun artık görümcene eskisi gibi bakamayacağın belli. onlarda neler düşündüler kim bilir. ama bak sende kızmak için farklı bahaneler öne sürüyorsun tabiki haklı olduğun yerler var amaberaber kazanmadığın para sonuçta kızmamalısın ne olursa olsun. tabii bence böyle...
kimse parasini size vermek yorunda degil.Niye bunun icin ablaniza küstü esiniz?
Zaten insan oglu boyledir,verirsin senden iyisi yoktur,vermessin senden kötüsü yoktur.
Tabiki vermek zorunda degiller.
Illa vereceklsin diye yakalarina da yapismadik.
Kustu demedim kirildi dedim.
Ki yardimci olacagini dusundugu icin hayal kirikligi oldu biraz,nekadar dile getirmesede.
Ayrica yorumlarinizda kirici oluyorsunuz.
Nasilki bugune kadar onun parasiyla yasamadiysak sirtimizi da ona dayamadigimiza gore,evi de almayiz olur biter.
Ki uzulerek evi almaktan vazgectik.
üzülmeyin hayirlisi boyleymis diyin , bir kac sene daha para biriktirirsiniz ozaman kimseden bir yardim almadan rahatca alirsiniz evinizi..
GÖRÜMCEN bir yerde ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyor sanırım,ama bu kardesş,sonuçta arkadaş değilki,sende biliyorsun benim konumu abime ev almak için çırpınıyoruzs,eşinin eline geçen parada gayet iyi,kardeşi sanırım ev sahibi olmanıızı istemiyor giib geldi bana,kardeşide az .çok biliyordur eline geçen parayı..kayınvalidenizde bir hoşmuş yani,daha çok size destek olması gerekirke köstek olmuş yani,kızını ikna edeblirdi yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?