acaba ev sabihi olmanızı istemiyormu çok zor bir durum ama insan kinlenir biraz benim görümcemde bizden istedi borç ama biz ödemiyeceğini bildiğimiz için vermedik
Anlamadım o kısmı tam,eşin ek iş yapmasa bile aylık mı 6000 lira geçiyor elinize?
Birde görümcenizin açısından bakmak lazım olaya.
Yanlış anlamadıysam daha önce eşinizin erkek kardeşi ablasından borç almış ve ödememiş dediniz değil mi?
E düşünsenize o kadını, parasını kendi ailesinden birine vermiş geri ödenecek diye, ama sonra kardeşi ödememiş. Şimdi tekrar aynı şey oluyor, bir başka kardeşi para istiyor. E bu kadının eşi demez mi daha önce verdik parayı gitti bir daha kimseye olmasın diye? Şahsen ben kendimi düşünüyorum, benim eşim kardeşine elbette para verebilir ama o para dönmezse bende çocuk çoluğumun rızkını kimseye vermek istemem. Yani kızmayın ama aynı durumda siz olsanız sizde zor durumda kalırsınız. O bayan tek başına almıyor ki bu kararı. Belki geçmişte yaşananlar yüzünden eşi izin vermedi? Bencede en doğrusunu yapmışlar.
Bence bir haksizlik yok. Az degil 10 bin lira. Daha once de agzi yanmissa tabii ki vermek istemeyebilir. 10 bin dolar, o parayi kazanip biriktirmis olan biri icin kolay cikarilip verilecek bir para degil. Hani bir durumunuz olur, yardima ihtiyaciniz olur da en yakininizdan yardim gormezsiniz anlarim. Ama ev almak biraz luks sayildigi icin verme geregi gormemisse gorumcenizi de anlarim.
Kaldi ki dogru soylemis de olabilir, o parayla onlarin da plani gayet tabii olabilir. Bir de su var, siz onlarin gozunde ev alip onca borca girecek insanlarsiniz, siz kendinize is ariyorsunuz daha. Odeyemeyeceginizi dusunmus olabilir, ki bir kere bunun acisini cekmis bu insan, temkinli davranmak istemistir. Madem 10 bin lirayi kolayca yerine koyabilirsiniz, o zaman o parayi biriktirdikten sonra da ev alabilirsiniz. Merak etmeyin, ev yine bulunur, o evin dengini de bulursunuz.
En güzeli ev işini biraz askıya alıp kendi bütçeniz olgunlaşana kadar beklemek.
Yukarıda da bir arkadaş demiş ya,bu görümce bekar değil sonuçta,
eşi haklı olarak,diğer kardeşinin arkadaşı için verilen borcun geri ödenmediğini
üstüne bir de size vermesini istemediğini söylemişse görümcenin de yapabileceği pek birşey yok.
Kardeş bile olsa insanların keseleri ayrıdır.
Ve hiç kimse kimseyi borç vermedi diye yargılayamaz.
Kırılmıştır eşin haklıdır da kendince,
ama bence burda sana düşen eşini telkin edip kırgınlığı uzatmamak.
Sonuçta ortada bahsi geçen para bir tek görümcene ait değil.
O para da eniştenin de söz hakkı var.
Ve eşi ''vermeyelim''dediyse,
yapabileceği pek de bir şey yok gibi.
Ev almak tabi ki çok önemli bir durum ama konu ev almak değil de,
sağlık olsaydı inan bende görümceye vermediği için bilenirdim.
Ama bu çok da elzem değil hani 1 sene sonra da olsa insan yaşamını çok etkileyen acil bir durum yok ortada.
Bence aile içinde böyle şeylere çok takılmayın.
Kendi gücünüzle alıp,ileride benzer bir durumla size gelindiğinde siz de aynı karşılığı verin.
Ama bu yüzden tepki verir de konuyu uzatırsanız siz hatalı görünürsünüz.
Az bir para demedim ztn,eger borcu ben alip odemeseydim degil borc yuzume bakmasa hakliydi,
Kardesi yuzunden 7 kat ele verdi,adamin is mahkemelerinde yillardir suren davasi var,sonuclanacakta geri verecek...
Tabiki disimi sksam 1 senede biriktirilebilir bir miktar,haklisiniz ben issizim diye guvenmemis de olabilir.
Ama yine bir 30 bin lirasi yillarca emanette durdu,adam parasini kullandi vs vs.
Yani ne bileyim art niyet de olabilirmi diye dusunmeden edemiyorum.neyse herseyin hayirlisi.
Görümcenizin dediği gibi..krediyi 10 bin fazla çekin o halde? mademki..görümceden alsaydık bir yılda ödeme garantimiz var diyorsun...problem ne?
Sadece bankaya borçlanırsınız.
.
Size tavsiyem, insanlarin kendi paralari uzerinde bu kadar soz soylememeniz yonunde.
Gorumce ya da baskasi, ona vermis buna vermis, soyle harcamis da bize vermedi gibi seyler hos degil. Insan kendi parasini istedigi herkese verebilir, isterse denize de atabilir. Isterse 40 kat yabanciya verir kardesine vermez, isterse kimseye vermez kendisi yer. Bir insanin kendi emegiyle kazanip biriktirdigi parasi kimseyi bu kadar dusundurmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?