• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumceden borc istemek...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.834
10.195
773
ev almaya niyet ettik nasipse...
Ve arastirdik bulduk bikactane vede begendik...

Adamla prensipte de anlastik...
Bir kisim pesinat biz biriktirmistik
Bir kisim da gorumcemden aliriz diye dusunmustuk (10 bin kadar )
Geri kalanini kredi cekecektik
Ve kredimizi de rahatca odeyecektik.

Gorumcemden alacagimiz kismi da 1 sene icinde odemeyi planliyorduk yani esim ek is yapacakti cunku (ben is ariyorum ama henuz bulamadim )

Dun aksam esim ablasini aradi o da bir miktar parasi oldugunu ama araba alacaklarini ama yinede esiyle konusup arayacagini soylemis.

Daha once kaynim arkadasi icingorumcemden 20 binlik altin alip arkadasina verdi ve hala parasini odemediler.
3 sene falan oldu.Bir araba parasi da galericide durdu yillardir emanette.neyse.

Tabiki geri donmemis.
Esim son bir sans enistemi aradi durumu anlatti,o da ev alacaklarini (gorumcemin soyledigi miktarin 2 katini soyledi=20 bin paramiz var ama ev alicaz falan dedi.aksama seni ararim sana guveniyorum odeyeceginden suphem yok dedi.
Aksam ararim dedi.

Aksama dogru kayinvalidem aradi ve iste ozetle ablana darilma kardesine verdi parasi geri gelmedi vs vs birsuru sey soyledi.
Esimde dedi ele veriyor heryere verdi ama sira bana gelince yok oldu nedense dedi.
Kizip kayinvaldeme dediki bundan sonra kimseye 10 lira vermem fln dedi,yani soylesin falan diye.
(esim uzuldu ablasinin bu tutumuna,cunku bugune kadar ondan 5 kurus dahi istemis insan degil )kaldiki en kisa zamanda odeme sarti ile istemisti.
Bende is ariyorum ama tek vardiya bulamadim heniz oglum kucuk krese vericem esim vardiyali calisiyor bende 2 vardiya gidersem aksam alamam diye girmedim ,tek vardiya ariyorum hala...

Neyse durum bu.10 bin daha ceksek bu sefer odemeleri artiyor ve bu bizi cok zorlar o yuzden simdilik askiya aldik durumu.biz kira odemememk icin ev almaya kalkistik ama olmadi.
Cok uzgunum arkadaslar.
Esimde inanilmaz uzuldu.
Annesinin daha onceki olaylardan dolayi evlat ayrimi yaptigini dusunuyordu ztn bide bu olaylar olunca ablasina da kirildi...
Cok uzgunum,sanirim biraz daha beklemek ve birikim yapmakl gerekir.belkide ileride ayni fiyata daha iyi evler bulurum.ama merkezi bir yerde 0 masrafli cok guzel ve o muhite gore cok uygun bir evdi...daireydi...
Sizce ortada bir haksizlik var mi?

Tabiki vermek zorunda degil ama en azindan
Kardesim 10 veremem de 5 versem isine yaramaz mi demedi (

Benim oz dayim var o her zaman destekcim ama onunda yuklu bir miktar alacagi var epeydir alamiyor,yoksa inanin hic gorumcemden istemezdim.(simdi kiziyorum kendime neden tenezzul ettik diye )
Herseyde bir hayir vardir ya,belkide budur jayirlisi bilemeyiz.

Cok uzun yazdim ama okuyan ve yorumlayan arkadaslardan Allah razi olsun,
Dedigim gibi cok uzuldum.

Bence de istememek çok doğru olurdu ama olmuş bir kere sıkmayın canınızı.
Kendin de söylemişsin ya vermek zorunda değil diye,evet değil ama
kardeşinin arkadaşına çıkarıp veriyorsa,kardeşine vermemesi tuhaf tabi.
Borç alıp vermemeyi prensip edinen birileri olsa zaten istemezsiniz.
Ama el insanına verip,kendi öz kardeşine vermiyorsa biraz düşündürücü.
Ama bir de şu var,gerçekten o para için bir planları olamaz mı?
Yani sizi geçiştirmek için değil de gerçekten yeri belli olan bir paraysa o,
vermemeleri için geçerli bir neden de olabilir.

gorumcem yillardir wvlacagim der durur
Ama almaz ev.cunku tayinci.

Kaldiki 1 yil icinde rahatlikla odeyecegimiz bir rakam bu.esim ek is ypmasa dahi 6 bin geciyor garanti elimize,ikramiyeler mesai falan...ek isi rahat gecinmek icin yapacakti.

Ayrica asli ihtiyaclari disindada durumu gayet iyi bir insan,neyse....

acaba ev sabihi olmanızı istemiyormu çok zor bir durum ama insan kinlenir biraz benim görümcemde bizden istedi borç ama biz ödemiyeceğini bildiğimiz için vermedik

birde bilirki biz tutumlu insanlariz,kimseye 5 kurus borcumuz yok,odemelerimiz gayet duzenli...

Ben bu isin icinde art niyet hissetmeye basladim sahsen....

acaba ev sabihi olmanızı istemiyormu çok zor bir durum ama insan kinlenir biraz benim görümcemde bizden istedi borç ama biz ödemiyeceğini bildiğimiz için vermedik

Bende oyle hissettim.
Dunde demis esime askitom 85 de calissa krediyi rahat oderdiniz.
Esimde demis cocuga kim bakacak,o zmn susmus.
Akil veriyor guya

ay bu görümceler baş belası ya biride benim alt katımda oturuyor sıkıntılı günlerim çok oluyor eger çocuğum olursa asla ikisini aynı kata koymam herkez ayrı yerde otursun rahat rahat geçinsinler

Anlamadım o kısmı tam,eşin ek iş yapmasa bile aylık mı 6000 lira geçiyor elinize?

Birde görümcenizin açısından bakmak lazım olaya.

Yanlış anlamadıysam daha önce eşinizin erkek kardeşi ablasından borç almış ve ödememiş dediniz değil mi?

E düşünsenize o kadını, parasını kendi ailesinden birine vermiş geri ödenecek diye, ama sonra kardeşi ödememiş. Şimdi tekrar aynı şey oluyor, bir başka kardeşi para istiyor. E bu kadının eşi demez mi daha önce verdik parayı gitti bir daha kimseye olmasın diye? Şahsen ben kendimi düşünüyorum, benim eşim kardeşine elbette para verebilir ama o para dönmezse bende çocuk çoluğumun rızkını kimseye vermek istemem. Yani kızmayın ama aynı durumda siz olsanız sizde zor durumda kalırsınız. O bayan tek başına almıyor ki bu kararı. Belki geçmişte yaşananlar yüzünden eşi izin vermedi? Bencede en doğrusunu yapmışlar.

Bence bir haksizlik yok. Az degil 10 bin lira. Daha once de agzi yanmissa tabii ki vermek istemeyebilir. 10 bin dolar, o parayi kazanip biriktirmis olan biri icin kolay cikarilip verilecek bir para degil. Hani bir durumunuz olur, yardima ihtiyaciniz olur da en yakininizdan yardim gormezsiniz anlarim. Ama ev almak biraz luks sayildigi icin verme geregi gormemisse gorumcenizi de anlarim.

Kaldi ki dogru soylemis de olabilir, o parayla onlarin da plani gayet tabii olabilir. Bir de su var, siz onlarin gozunde ev alip onca borca girecek insanlarsiniz, siz kendinize is ariyorsunuz daha. Odeyemeyeceginizi dusunmus olabilir, ki bir kere bunun acisini cekmis bu insan, temkinli davranmak istemistir. Madem 10 bin lirayi kolayca yerine koyabilirsiniz, o zaman o parayi biriktirdikten sonra da ev alabilirsiniz. Merak etmeyin, ev yine bulunur, o evin dengini de bulursunuz.

Birde görümcenizin açısından bakmak lazım olaya.

Yanlış anlamadıysam daha önce eşinizin erkek kardeşi ablasından borç almış ve ödememiş dediniz değil mi?

E düşünsenize o kadını, parasını kendi ailesinden birine vermiş geri ödenecek diye, ama sonra kardeşi ödememiş. Şimdi tekrar aynı şey oluyor, bir başka kardeşi para istiyor. E bu kadının eşi demez mi daha önce verdik parayı gitti bir daha kimseye olmasın diye? Şahsen ben kendimi düşünüyorum, benim eşim kardeşine elbette para verebilir ama o para dönmezse bende çocuk çoluğumun rızkını kimseye vermek istemem. Yani kızmayın ama aynı durumda siz olsanız sizde zor durumda kalırsınız. O bayan tek başına almıyor ki bu kararı. Belki geçmişte yaşananlar yüzünden eşi izin vermedi? Bencede en doğrusunu yapmışlar.

Yorumunuza tesekkur ederim.
Yanlis anlayacak olsam konu acmam oyle degil mi?

Kaynim askerlik arkadasi icin aldi o parayi,para da degil altin olarak aldi.
Ve ne zaman verecegi belirsiz bir halde aldi
20 bin ediyor iste...

Ve hala bekliyorlar arkadasinin dava sonuclanacakta parasini geri alacak gorumcem.

Ayrica yine ondan once kac sene 30 bin kadar para emanette galericide durdu araba parasi.

Belki esi kiziyordur demissiniz ya...
O evde patron gorumcem,enistenin kizma gibi bir durumu asla olamaz,bilmiyorum anlatabildim mi?

Neyse saglik olsun.
1 sende odeme sariyla istemistik zaten...tabiki coluk cocugunun rizkini bana yedirmesin,kaldiki dedigim gibi biz borcumuza sadik insanlariz.

Kredi kartinin odemesini dahi 1 gun gecirmedik bugune kadar.ayrica su mantiktayiz kari koca olarak.

Birinden borc alirsan,ki simdiye kadar hc almadik istemedik kimseden ,mevzu muhimdi,
Onu yerine ver ki,birdaha gonul rahatligiyla yuzune bakabilesin.neyse saglik olsun...

Bence bir haksizlik yok. Az degil 10 bin lira. Daha once de agzi yanmissa tabii ki vermek istemeyebilir. 10 bin dolar, o parayi kazanip biriktirmis olan biri icin kolay cikarilip verilecek bir para degil. Hani bir durumunuz olur, yardima ihtiyaciniz olur da en yakininizdan yardim gormezsiniz anlarim. Ama ev almak biraz luks sayildigi icin verme geregi gormemisse gorumcenizi de anlarim.

Kaldi ki dogru soylemis de olabilir, o parayla onlarin da plani gayet tabii olabilir. Bir de su var, siz onlarin gozunde ev alip onca borca girecek insanlarsiniz, siz kendinize is ariyorsunuz daha. Odeyemeyeceginizi dusunmus olabilir, ki bir kere bunun acisini cekmis bu insan, temkinli davranmak istemistir. Madem 10 bin lirayi kolayca yerine koyabilirsiniz, o zaman o parayi biriktirdikten sonra da ev alabilirsiniz. Merak etmeyin, ev yine bulunur, o evin dengini de bulursunuz.

Az bir para demedim ztn,eger borcu ben alip odemeseydim degil borc yuzume bakmasa hakliydi,

Kardesi yuzunden 7 kat ele verdi,adamin is mahkemelerinde yillardir suren davasi var,sonuclanacakta geri verecek...

Tabiki disimi sksam 1 senede biriktirilebilir bir miktar,haklisiniz ben issizim diye guvenmemis de olabilir.
Ama yine bir 30 bin lirasi yillarca emanette durdu,adam parasini kullandi vs vs.

Yani ne bileyim art niyet de olabilirmi diye dusunmeden edemiyorum.neyse herseyin hayirlisi.

En güzeli ev işini biraz askıya alıp kendi bütçeniz olgunlaşana kadar beklemek.
Yukarıda da bir arkadaş demiş ya,bu görümce bekar değil sonuçta,
eşi haklı olarak,diğer kardeşinin arkadaşı için verilen borcun geri ödenmediğini
üstüne bir de size vermesini istemediğini söylemişse görümcenin de yapabileceği pek birşey yok.
Kardeş bile olsa insanların keseleri ayrıdır.
Ve hiç kimse kimseyi borç vermedi diye yargılayamaz.
Kırılmıştır eşin haklıdır da kendince,
ama bence burda sana düşen eşini telkin edip kırgınlığı uzatmamak.
Sonuçta ortada bahsi geçen para bir tek görümcene ait değil.
O para da eniştenin de söz hakkı var.
Ve eşi ''vermeyelim''dediyse,
yapabileceği pek de bir şey yok gibi.
Ev almak tabi ki çok önemli bir durum ama konu ev almak değil de,
sağlık olsaydı inan bende görümceye vermediği için bilenirdim.
Ama bu çok da elzem değil hani 1 sene sonra da olsa insan yaşamını çok etkileyen acil bir durum yok ortada.
Bence aile içinde böyle şeylere çok takılmayın.
Kendi gücünüzle alıp,ileride benzer bir durumla size gelindiğinde siz de aynı karşılığı verin.
Ama bu yüzden tepki verir de konuyu uzatırsanız siz hatalı görünürsünüz.

Görümcenizin dediği gibi..krediyi 10 bin fazla çekin o halde? mademki..görümceden alsaydık bir yılda ödeme garantimiz var diyorsun...problem ne?

Sadece bankaya borçlanırsınız.

.

En güzeli ev işini biraz askıya alıp kendi bütçeniz olgunlaşana kadar beklemek.
Yukarıda da bir arkadaş demiş ya,bu görümce bekar değil sonuçta,
eşi haklı olarak,diğer kardeşinin arkadaşı için verilen borcun geri ödenmediğini
üstüne bir de size vermesini istemediğini söylemişse görümcenin de yapabileceği pek birşey yok.
Kardeş bile olsa insanların keseleri ayrıdır.
Ve hiç kimse kimseyi borç vermedi diye yargılayamaz.
Kırılmıştır eşin haklıdır da kendince,
ama bence burda sana düşen eşini telkin edip kırgınlığı uzatmamak.
Sonuçta ortada bahsi geçen para bir tek görümcene ait değil.
O para da eniştenin de söz hakkı var.
Ve eşi ''vermeyelim''dediyse,
yapabileceği pek de bir şey yok gibi.
Ev almak tabi ki çok önemli bir durum ama konu ev almak değil de,
sağlık olsaydı inan bende görümceye vermediği için bilenirdim.
Ama bu çok da elzem değil hani 1 sene sonra da olsa insan yaşamını çok etkileyen acil bir durum yok ortada.
Bence aile içinde böyle şeylere çok takılmayın.
Kendi gücünüzle alıp,ileride benzer bir durumla size gelindiğinde siz de aynı karşılığı verin.
Ama bu yüzden tepki verir de konuyu uzatırsanız siz hatalı görünürsünüz.

Tabiki birdaha asla istemeyiz...

Su an durum acil degil mi?
Ahh ahh...ne kadar acil bilseniz.

Kayinpedere ait evde oturuyoruz rutubetli ve cok eski.buna ragmen evimde oturuyosunuz kira vermiyosunuz,para verin para verin yada cikin evimden diyor.

Kayinvaldem kiziyla yasiyor.kayinpederin genc sevgilisi var vs vs.

Biz 4 aydir annemlerde yasiyoruz.esim buradan ise gidiyor.
Esyamiz o evde,kapimiz kilitli.
Sirf kiraya cikip para vermemek icin ev almaya calisiyoruz.bilmem anlatabildimmi?
Oglum cok kucuk,kres yasi bile degil,ve ben vardiyasiz is bulamiyorum...
Hala arada kayinpeder rahatsiz ediyor para verin yada esyanizi sokaga atacagim diye...
Bu yuzden ev almak bizim icin luks degil aslinda.
Sadece kiraya verecegimizin az biraz ustunde odemelerimizi yapip o kotu insandan kurtulmak....
Ne diyeyim ceken bilir arkadaslar....

Az bir para demedim ztn,eger borcu ben alip odemeseydim degil borc yuzume bakmasa hakliydi,

Kardesi yuzunden 7 kat ele verdi,adamin is mahkemelerinde yillardir suren davasi var,sonuclanacakta geri verecek...

Tabiki disimi sksam 1 senede biriktirilebilir bir miktar,haklisiniz ben issizim diye guvenmemis de olabilir.
Ama yine bir 30 bin lirasi yillarca emanette durdu,adam parasini kullandi vs vs.

Yani ne bileyim art niyet de olabilirmi diye dusunmeden edemiyorum.neyse herseyin hayirlisi.

Size tavsiyem, insanlarin kendi paralari uzerinde bu kadar soz soylememeniz yonunde.
Gorumce ya da baskasi, ona vermis buna vermis, soyle harcamis da bize vermedi gibi seyler hos degil. Insan kendi parasini istedigi herkese verebilir, isterse denize de atabilir. Isterse 40 kat yabanciya verir kardesine vermez, isterse kimseye vermez kendisi yer. Bir insanin kendi emegiyle kazanip biriktirdigi parasi kimseyi bu kadar dusundurmemeli.

Görümcenizin dediği gibi..krediyi 10 bin fazla çekin o halde? mademki..görümceden alsaydık bir yılda ödeme garantimiz var diyorsun...problem ne?

Sadece bankaya borçlanırsınız.

.

Onu da dusunduk arkadasim.
Aylik odememiz arttigi icin,neredeyse maasina yakin oluyor odemeleri...o yuzden zorlaniriz gibi okadar odersek.

benim görümce 10 bin değil on lira vermez..koltuk örtülerimi çok beğenmişti..netten almıştım..onada siperiş verdik..paketi geldi..7 .5 lira kargo parası istedi adam..bana diyoki kargo parasını söylemedin..ben çıkarıp verdim kargo parasını..:26:

Size tavsiyem, insanlarin kendi paralari uzerinde bu kadar soz soylememeniz yonunde.
Gorumce ya da baskasi, ona vermis buna vermis, soyle harcamis da bize vermedi gibi seyler hos degil. Insan kendi parasini istedigi herkese verebilir, isterse denize de atabilir. Isterse 40 kat yabanciya verir kardesine vermez, isterse kimseye vermez kendisi yer. Bir insanin kendi emegiyle kazanip biriktirdigi parasi kimseyi bu kadar dusundurmemeli.

Haklisiniz.bugune kadar nekadar parasi var hic dusunmedim.kendi diger kardesindrn dert yandigi icin esime,miktarini ordan biliyorum.yoksa tabiki onun parasinin bekcisi degilim.

Bugune kadar nasilki o gecindirmediyse bnm ailemi,bundan sonrada gecindirmez.
1 yil sabrederim olur biter...

Back