Görümce olmak

Oncelikle sen birine cevapverdiginde veya bir sey yaptiginda etrafindaki insanlar sana nasil bakiyor diye gozlem yapma.
Bir nevi kendini onaylattirma cabasi bu.
ozguvenin asiri dusuk, bunun sebebi de ailede yetistirilme tarzin olabilir.
Senin sorunun sadece yengen degil yani.
Lutfen bır an once ozguvenini gelistirmek icin bir seyler arastir. Gerekirse psikologa git.
Kendi kendini yiyip bitirme, kimsenin ve abinin de seni onaylamasina ihtiyacin yok.

Psikoloğa gittim. İlaç da kullandım ama olmuyor işte. Çok kitap okumaya çalışıyorum. Ama elimde değil. Ben aslında nasıl bakıyor diye abime bakmadım o sırada tam karşımda duruyordu öyle gördüm. Yani yengem o sözlerinde haklı. O da beni küçük bir çocuğun özgüvenini örnek göstererek kıyasladı zaten. Herkesi rahatsız ediyorum. duruşumla, varlığımla.

Son düzenleme:
Sakın ha abini sahipsiz hissettirme, hatta abine yaptıklarını anlat. Biz sustuk sustuk boşandığında patladık abime. Allah'ından buldu, bizden bulmadı gerçi. Şu an bir yenge adayım var, kızcağızın suçu yok ama yine de önlemimizi aldık biz. Eeee sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.
Wuuu fena gorumcek seni:KK16:

bende 1 ay sora görümce olcam. ama hiç de karışmıyom abimin işine banane diyom kendileri geçinsin.. yengemi çok iyi tanimiyorum az görüştük taa sözlendiğinden beri görüşemiyoz. baya oluyor anneme diyom yengemi çagirsaydin diye gelmiyo diyo. hiç de beraber yemek yiyemedik. ama abim ben evlendiğimden beri işlerimi karışmadi. bende hiç karışmam. herkes kendi yoluna baksin :KK54::21:

Valla siz bu kadar pasif kalırsanız, karşınızdaki edepsiz size herşeyi yapar.
Kusura bakmayın ama biraz da kendiniz istemişsiniz bunu.

önce bundan kurtulun, sonra da taktik değiştirin...

Biraz kendinize gelin ya ne böyle karalar bağlıyorsunuz?? Yengem Dediğin kişi tam dış kapının dış mandalı gibi davranmış eee sende öyle davran görmezden gel,umursama konuştuğu zaman dinlemiyormuş gibi yap,annenle Konuş,Konuşurken telefonunla ilgilen tepki verirse anlamamazlıktan gel peh...o kim ya valla abinde üstüne gelirse düzgün cümlelerle içindekileri dök.Sen Eğitimli birisin dik dur biraz,hata yapacam diye ezilip büzülme Yanlarında .Kendini sev önce.. Giyiminle,kuşamınla,bakımınla ilgilen,o gelince her zaman dik otur,Gül ,eğlen onu çok umursama şunu aklından Çıkarma sen çok güçlüsün sen eğitiminle ilgilenirken o koca derdine düşmüş bence o seni fena kıskanıyor hemşire olacaksın ya.. Hem hemşirelikle formasyon ne alaka sana formasyon al Demiş ya güldüm yani :KK25:

Merhaba.
Sanırım sende biraz özgüven eksikliği var. Bu aşılamayacak bir sorun değil. Ama ilaçla olacak bir şey de değil.
Özgüven eksikliği biraz bende de vardı ama ona yenilmemeyi tam tersi yenmeyi başardım. Sadece kitap okumak yeterli olmaz. Sosyal çevreni geliştirecek faaliyetlere katıl. Maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama eğer imkanın varsa müzikle ilgilen. Tiyatroyla ilgilen. Fotoğrafla ilgilen. Eğer çalışmıyorsan anketörlük de yapabilirsin. yani insanların karşısında kalabalığa karşı birşeyler yapmak özgüvenini arttırır.

demem o ki böylesin diye insanlarla iletişim kurmaktan kaçınma. Bu konuda zorla kendini yapamam yada benim huyum böyle demeden...

Bir de sendeki bu özgüven eksiklğinden kaynaklı yengeye cevap verememişsin ve onun söylediklerine hak verdiğin için karşı gelememişsin. Abinin huzurunun bozulmasını istememen tamamen bahane. Kendini onun söylediği gibi hissediyorsun ve o yüzden cevap vermiyorsun. Gerekçe olarak da abinin huzurunu savunuyorsun.

Hayatta hiç kimse (anne ve evlat hariç) senden daha değerli değildir. Kendini lütfen sev. O beğenmediğin giyiminle, sessiz yapınla güçlü bir kadın olmalısın. Senin giyim şeklin bu ona ne ki. Herşey kendini sevmekle başlar. Ben bunu haketmiyorum, ben böyleyim, ben şöyleyim, allah beni kahretsin, kimse sevmiyor, ben her lafı hakettim gibi olumsuz şeyleri kafandan at. Sen herşeyinle iyi kalpli bir kadınsın. Zaten gerisi sonradan öğrenilen yaşadıkça deneyimledikçe kendine kattığın şeylerdir.

Ben de dediğim gibi senin kadar olmasada öyleydim eskiden. Bir müzik kursuna gittim, bir sürü arkadaşım oldu, hatta sahneye çıktık gösterimiz oldu, verilen her şeyi çekinsem utansam da yaptım. Yaptıkça kendime güvenim yerine geldi. Bu defa çevremdeki bir çok insandan daha fazla artılarım oldu. Mesela birçok arkadaşım müzikten anlamaz ben anlıyorum, flüt çalıyorum. Eminim senin de başarılı olacağın bir alan vardır. Ve o konuda yengeden bir adım önde olacaksın. Bu senin güvenini kazanmanı sağlayacak.

Temizlik konusuna gelince benim evimi görsen inanılmaz dağınıktır. Çok titizim ama eve dağınıklığıma bir çare bulamadım bu da beni rahatsız etmiyor :) Önemseme, kendini ezdirme bu konularda.

Lafını çekinmeden söyle, kimsenin seni ezmesine kişiliğine zarar vermesine izin verme. Bu hayata bir defa geliyoruz ve en iyi şekilde yaşamak da hakkımız. Kendine karşı ailene karşı ülkene karşı insanlığa karşı sorumluluğun var. Hayatını bu şekilde boşa geçirmeye kendinden vazgeçmeye hakkın yok. Bak dünyada küçücük bebekler katlediliyor, küçücük bebekler fuhuş pazarlarında satılıyor, bunlar için mücadele etmek dururken yengenin söylediği iki üç kelime seni ezmesin.

Bir de şöyle düşün: İnsanlar kendi eksiklerini kapatmak için başkalarının eksiklerini sürekli ön plana çıkarırlar. Eminim senin yenge içinde öyledir. Kimse mükemmel değildir. Hayatta herkesin bilmediği, öğreneceği şeyler vardır. Eminim onun da senden öğreneceği çok şey vardır. Ki seni tanımadığım halde ben bir tane söyleyeyim. Sen vicdanlı iyi kalpli birisin ama yengenin öyle olduğunu düşünmüyorum. Bak ondan bir adım öndesin bu konuda. Sen de onun eksiğini görürsen hemen söyle çekinme. Bak bir iki defadan sonra kendisine gelecektir :)

Çok uzun oldu kusura bakma. Yaşamayı, dünyayı, doğayı en önemlisi kendini sev sev sev...

Hepinize çok teşekkür ederim. Bütün önerilerinizi düşünüp uygulamaya çalışacağım.

Eğer dediklerine katılıyorsan kendini kendin için düzelt, katılmıyorsan kafana takma. Her ne olursa olsun sizi eleştirmeye veya itham etmeye hakkı yok ama ona bu yolu abiniz vermiş. O bile çıktığı kabuğu beğenmeyip evi eleştiriyorsa gelmeyecek o zaman. Ayrıca içimde tutup bana dert olacağına söylerim ona dert olsun.
Bunu da yapamıyorsan yaz bana bunu bunu bunu demiştin, demeye hakkın olduğunu düşünmüyorum. Bir daha duymak istemiyorum diye.
Herkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.

Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.

Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.

Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.

Herkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.

Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.

Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.

Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.

Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedim

Ben şu yaşımda sesimi çıkartmıyorum. Huzurumuz bozulmasın diye ayda yılda zoraki giderim şirretliğini yinede gösterir Allaha havale ettim ben artık senin gibi bizde aynı emsaliz abimin karısıyla bi yorumcu kardeşlerimizin dedigimi başta bizi sonrada abimi üzdü üzmekte sonları hic iyi görünmüyor eden buluyor bi şekilde bence ne yaparsa abine anlat annenede ki bende hep sustum tepemıze cıktı anlatki en azından içinde kalmasın azıckkda gelin hanımın huzuru kaçıversın nasılmış bakalım ,kimsenin hakkı yok seni üzmeye canım....

Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedim
Gelinnnn gelinnn!

Kendince iyi niyeti vardı belki de benim düzelmemei istediği için söyledi bunları diyerek unutmaya çalıştım. Ama benim içimde hep bir yara olan şeyler vardı. O dönemde zor bir zamandaydılar. Onun morali bozuktu. Mesela benim yüzüme bile bakmıyordu. Ben sessiz biriyim ve konu açmaya çalışıyordum ama bulamıyordum. Abimle tartıştılar. Benim yüzümden olduğunu düşündüm çünkü bana kötü kötü bakarken gördüm onu. Ertesi gün yalnız kaldık. Soğukluk vardı aramızda. Ben dedim ki ben senin moralini mi bozuyorum. Eğer sessiz olmam felan moralini bozuyorsa özür dilerim dedim. Ben öyle deyince bana döndü ve içindekileri döktü. Mesela dedikleri şöyle. Ben kaç yaşındaymışım yaşım gibi davranmıyormuşum. Küçük bir çocukla beni kıyaslıyor. O bile daha iyi konuşuyormuş benden. kendinin bir yakını var. onunla kıyasladı. o da daha iyiymiş. kendisi de sessizmiş ama kendi işlerini becerebiliyormuş. yani onu deyince çok şaşırdım. demek ki ben kendi işlerimi beceremiyorum. Abim beni öyle anlattıysa demek ki dedim. Bu çok ağrıma gitti. Sonra duruşum bile nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. O anda kambur duruyordum. Göstererek böyle dedi. Kendisini anlattı güçlü olduğunu vs. ben öyle değilmişim. Genç kız gibi giyinmiyormuşum. o öyle deyince ben genç kız gibi giyinmiyor muyum dedim kimsenin giyimi beni ilgilendirmez dedi. Bunlar aklıma gelenler. Daha annemle ilgili söylediklerine girmiyorum. Ben son sınıftayım. Bir de zoruna gitmesin ama bence formasyon al, hemşire olamazsın dedi. O kadar ağrıma gitti ki. Ben yavaşmışım vs. Ne olursam olayım. Ben o kadar emek vermişim son sınıfa gelmişim bana bunu söylemesini hazmedemiyorum. Sonra beni sevmek zorunda değilsin dedi. Ben de ben zorunda olduğum için değil olduğum gibi, içimden geldiği gibi davranıyorum dedim. Hemen ben de aynı şekilde dedi. Bunlar şimdi aklıma gelenler.

Evet bu söyledikleri bende var. Haklı öyle biriyim. Ama bana çok ağır gelen sözlerdi. Ben hep sessizdim, ama kimseden o kadar çok söz duymadım. Ben belki haksızım. Sessiz olanı kimse sevmez. Ama zoruma gidiyor işte. Benden büyük olsa bu kadar takmazdım. Ama aşağılandığımı hissediyorum. ve konuşma bittiğinde ben o kadar çok ağladım ki. Varlığım gereksiz, insanlar benden rahatsız oluyor diye. Hala ağlıyorum. Başkalarının belki de arkamdan söyldiklerini, ya da içlerinden düşündüklerini o yüzüme söyledi. Ama ben unutamıyorum. Nasıl davranmalıyım. Oun her gördüğümde bu sözleri aklıma geliyor. Ben bunları unuttum desem aradan zaman geçti. Eve geldiklerinde de bu tarz bir çok şey söylüyor. Nasıl davranmalıyım?

resmen aşağılamaya kalkmış seni.bence hiç samimi olma. sınırı çiz.
"intiharı düşündüm" falan diyorsun.o zaman özgüveninde büyük problem var demektir. bak son sınıftaymışsın. deseydin ya "ben başarılı bir insanım.senin düşüncelerin seni bağlar " diye.
"herkesin düşündüğünü dile getirdi" demişsin. hiç sanmıyorum.herkesin ne düşündüğünü nerden biliyorsun?onun sözleri,
onu bağlar.hem kim ne düşünürse düşünsün.sen kendinden emin olduktan sonra...(bundan sonra olursun)
bazıları "abine söyle " demiş ama ben söylememeni tavsiye ediyorum. kötü sen olabilirsin sonra. kızla da bu eski konuyu açmana gerek yok. ama hareketlerinle ne kadar özgüvenli olduğunu ona gösterirsen, zaten ağzının payını vermiş olursun.
fakat bir daha bu tarz şeyler söylerse,cevabını da verirsin.maalesef "sessiz" olmakla(senin deyiminle) elimize birşey geçmiyor. pasif olma

Siz de haklısınız belki ama üslubunuzdaki şiddete anlam veremedim.

neden böyle yazdığını anlayamadım. gerideki sayfalara gidersen,gelinin ona ne dediklerini anlatmış.okursun. konu sahibi tam tersi pasif ve özgüvensiz bir kız ve gelin onu aşağılanmış özetle.

Siz de haklısınız belki ama üslubunuzdaki şiddete anlam veremedim.

şimdi bu verdiğin cevaba bakıyorum . söylediklerini kabul ediyorsun yani? herkes haklı diye birşey yok ki.(yorumu yazan kişi için de demiyorum,daha genel konuşuyorum) neden cevap veremiyorsun?

senı sessız gordugunu acıkca dıle getirmiş olabilir ama bu ona boş konuşma hakkı vermezki... Eleştirmenin adabı vardır. Patavatsız ve futursuz bi şekilde acımasızca kıyaslayarak bunu kendınde hak görüyor olması!

Kardeşim sen kendıne haksızlık etme.. Benımde abim evli! Yıllardır burnumdan getirdi yengem.. Babamı kaybettık/annem hasta.. Sürekli tepemde abinize bişey yapmadınız/Sizin aileden hiçbişey görmedim/bize ne verdiniz/bişey isterim bu şu para...

Ben sessiz kaldım keza Sesimi yükseltmekten hoşlanmıyorum.İki kere uyardım.Birini abımın yanında babama yapmıs oldugu hakaret ıcın.. Diğerini çok haddini aştığında bizzat ben yaptım... Haddini aştığının farkına vardı.Sesini kesti!

Bu türlere sopa göstermezsen olmaz.. Aman kötü görümce olmayayım diye bosuna uğraşma.. Sen empati yapıp abini ve ilişkilerini düşünürken o sizi hiç düşünmüyor bu durumda..Birde buradan bak..

şimdi bu verdiğin cevaba bakıyorum . söylediklerini kabul ediyorsun yani? herkes haklı diye birşey yok ki.(yorumu yazan kişi için de demiyorum,daha genel konuşuyorum) neden cevap veremiyorsun?

Son cümlesinde haklı olabilir diye düşündüm ama yorumda ifade ettiği nedenler yüzünden değil daha farklı sebepler yüzünden sevmemiş olabilir diye siz de haklısınız dedim.

senı sessız gordugunu acıkca dıle getirmiş olabilir ama bu ona boş konuşma hakkı vermezki... Eleştirmenin adabı vardır. Patavatsız ve futursuz bi şekilde acımasızca kıyaslayarak bunu kendınde hak görüyor olması!

Kardeşim sen kendıne haksızlık etme.. Benımde abim evli! Yıllardır burnumdan getirdi yengem.. Babamı kaybettık/annem hasta.. Sürekli tepemde abinize bişey yapmadınız/Sizin aileden hiçbişey görmedim/bize ne verdiniz/bişey isterim bu şu para...

Ben sessiz kaldım keza Sesimi yükseltmekten hoşlanmıyorum.İki kere uyardım.Birini abımın yanında babama yapmıs oldugu hakaret ıcın.. Diğerini çok haddini aştığında bizzat ben yaptım... Haddini aştığının farkına vardı.Sesini kesti!

Bu türlere sopa göstermezsen olmaz.. Aman kötü görümce olmayayım diye bosuna uğraşma.. Sen empati yapıp abini ve ilişkilerini düşünürken o sizi hiç düşünmüyor bu durumda..Birde buradan bak..

Bana çoğu insan sessiz olduğumu söylüyor. Ama birini bu kadar rahatsız edebildiğimi hiç bilmiyordum. O kıyaslamaları zaten benim ağrıma giden. Tanıdığım birine anlatsam belki de senin iyiliğin için demiştir diyecek. Ama ben onun yüzüne her baktığımda beni nasıl küçük gördüğü aklıma geliyor. Bazen ağlamaktan kendimi alamıyorum. o genç kız gibi giyinince özgüven kazanırsın gibi bir söz söyledi o konuşmasında. Ondan sonra ben o kadar kötü oldum ki. Kıyafeti umursamıyordum. Takıntı haline geldi. O kadar kötü giyindiğimi düşünmüyordum ben. Yeni kıyafet alıp onu giydiğimde bana dediği şu oldu. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişim. O kadar zoruma gitti ki. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama sürekli aşağılanıyorum.

X