Görümce olmak

Soyledikleri seni "intihari dusunecek" duruma getiriyorsa biraz ozguven eksikligi var sende sanirim. Aralarini bozarim korkusuyla hep alttan alirsan ezilirsin. Yeni gelin iyi guzel ama haddini bilsin

Siz içinize atmışsınız; üzülmüşsünüz.

ama biraz da örnek verin mesela neler diyorlar.

zira büyük dayım da yıllar sonra küçük dayımlar evlenirken anneanneme "şu paçavraları at burdan" demişti; tuvaletteki havlular için

Biz alıştık yıllardır ama yeni gelinler rahatsız olur yok gibi eskilere mahkum ettin herkesi dedi. Gerçekten de anneannem 60 yaşına gelmişti; hiç kullanılmadık bir sürü havlu vs vardı ama kıyıp kullanmazdı; kime kalacak bunlar deyip biraz da üstüne gitmişti ama haklıydı.

Eskiler bir şeyleri atmaya kıyamıyor ama kullanılanlar da artık kötü oluyor

Bir de mesela temizliğe laf ediyor dedin; burda da çok konu var kv pis diye; onları da destekleyen bir çok kişi..

Herkesin temizliği farklıdır; her gün lavabo ovun banyoyu yıkayın diyenler var burda; nasıl iş yapalım diye sorana; onlara göre ben çoooook pisim mesela. Ya da her hafta nevresim takımı vs yıkayanlar var. Ben asla her hafta yıkamam; çooooook pisim.

Bu nedenle gerekli yerde gerekli cevapları verin; haklılık payı olabilecek konularda da bir durup düşünün

ama anladığım akdarı ile başka şehirde yaşıyorlar; çok da takmayın; gelince merhaba merhaba oldu bitti.

Ama h8çbir tepki vermedim hala hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum. İşin garip yanı özür bile dilemedi.

ilk cümleniz ikincisinin gerekçesi... tepki vermeyip birşey olmamış gibi davrandığınız için kendisine hak verdiğinizi ve doğru birşey yaptığını düşünmüş böyle bir durumda özür dilemez ki zaten... kendinizi ezdirmeyin. ne dedi söylememişsiniz sanırım ama kimse kimseyi intiharı düşündürtecek kadar kırma hakkına sahip değil! kendi değerinizi siz belirlersiniz lütfen kendinizi değersizleştirmeyin kimseye sizi yargılama hakkı vermeyin.

Bence biraz takintilisin, hala sana soylediklerini kafana takip aglaman, intihari dusunmus olman falan.
Ister sana kufur etmis olsun, o kim ki senin hayatini bu denli etkileyebiliyor.
O sebeple sana aslinda gercekten hakaret ettigini dusunmuyorum.
Belki makyajini sacini elestirdi, soyle yapsan daha iyi olurdu dedi ve sen bunlari kafaya bu denli taktin, kisacadi sen anlatmadan ne oldugunu bilemeyiz.

Ne denir ki illa bir arsız çıkacak herhâlde varsın mesafeniz olsun görüşmeyin belki sizi tahrik ederek sizle görüşmek istemiyordur..kimileri böyle ali cengiz yollarına başvururlar.

Ben de artık hiç telefon etmiyorum. O da etmiyor. Daha evlerine de gitmedim. Gitmek de içimden gelmiyor. Hem onlar da davet etmediler zaten.

valla ben bütün gece ağlayacağıma onların huzuru bozulsun.. bu dünyada hiç ama hiç kimse "senden" daha önemli değil konu sahibi.. hakkını savun, o laflar tek tek yedirt gelinciğe..

Neden sessiz kaliyosun arkadaşım birak onlar huzursuz olsun sen haketmiyosan o sözleri söylettirmeyeceksin. Tavrini al cok samimi olma eve gelsin gitsin misafir gibi olsun. Ben sessizim ben sucsuzum deyip durma kendini ezdirme. Ayni yaştasiniz onun ne haddine seni asagilasin

Bence biraz takintilisin, hala sana soylediklerini kafana takip aglaman, intihari dusunmus olman falan.
Ister sana kufur etmis olsun, o kim ki senin hayatini bu denli etkileyebiliyor.
O sebeple sana aslinda gercekten hakaret ettigini dusunmuyorum.
Belki makyajini sacini elestirdi, soyle yapsan daha iyi olurdu dedi ve sen bunlari kafaya bu denli taktin, kisacadi sen anlatmadan ne oldugunu bilemeyiz.

Kendince iyi niyeti vardı belki de benim düzelmemei istediği için söyledi bunları diyerek unutmaya çalıştım. Ama benim içimde hep bir yara olan şeyler vardı. O dönemde zor bir zamandaydılar. Onun morali bozuktu. Mesela benim yüzüme bile bakmıyordu. Ben sessiz biriyim ve konu açmaya çalışıyordum ama bulamıyordum. Abimle tartıştılar. Benim yüzümden olduğunu düşündüm çünkü bana kötü kötü bakarken gördüm onu. Ertesi gün yalnız kaldık. Soğukluk vardı aramızda. Ben dedim ki ben senin moralini mi bozuyorum. Eğer sessiz olmam felan moralini bozuyorsa özür dilerim dedim. Ben öyle deyince bana döndü ve içindekileri döktü. Mesela dedikleri şöyle. Ben kaç yaşındaymışım yaşım gibi davranmıyormuşum. Küçük bir çocukla beni kıyaslıyor. O bile daha iyi konuşuyormuş benden. kendinin bir yakını var. onunla kıyasladı. o da daha iyiymiş. kendisi de sessizmiş ama kendi işlerini becerebiliyormuş. yani onu deyince çok şaşırdım. demek ki ben kendi işlerimi beceremiyorum. Abim beni öyle anlattıysa demek ki dedim. Bu çok ağrıma gitti. Sonra duruşum bile nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. O anda kambur duruyordum. Göstererek böyle dedi. Kendisini anlattı güçlü olduğunu vs. ben öyle değilmişim. Genç kız gibi giyinmiyormuşum. o öyle deyince ben genç kız gibi giyinmiyor muyum dedim kimsenin giyimi beni ilgilendirmez dedi. Bunlar aklıma gelenler. Daha annemle ilgili söylediklerine girmiyorum. Ben son sınıftayım. Bir de zoruna gitmesin ama bence formasyon al, hemşire olamazsın dedi. O kadar ağrıma gitti ki. Ben yavaşmışım vs. Ne olursam olayım. Ben o kadar emek vermişim son sınıfa gelmişim bana bunu söylemesini hazmedemiyorum. Sonra beni sevmek zorunda değilsin dedi. Ben de ben zorunda olduğum için değil olduğum gibi, içimden geldiği gibi davranıyorum dedim. Hemen ben de aynı şekilde dedi. Bunlar şimdi aklıma gelenler.

Evet bu söyledikleri bende var. Haklı öyle biriyim. Ama bana çok ağır gelen sözlerdi. Ben hep sessizdim, ama kimseden o kadar çok söz duymadım. Ben belki haksızım. Sessiz olanı kimse sevmez. Ama zoruma gidiyor işte. Benden büyük olsa bu kadar takmazdım. Ama aşağılandığımı hissediyorum. ve konuşma bittiğinde ben o kadar çok ağladım ki. Varlığım gereksiz, insanlar benden rahatsız oluyor diye. Hala ağlıyorum. Başkalarının belki de arkamdan söyldiklerini, ya da içlerinden düşündüklerini o yüzüme söyledi. Ama ben unutamıyorum. Nasıl davranmalıyım. Oun her gördüğümde bu sözleri aklıma geliyor. Ben bunları unuttum desem aradan zaman geçti. Eve geldiklerinde de bu tarz bir çok şey söylüyor. Nasıl davranmalıyım?

Konuyla cok alakali ve size tavsiye niteliginde degil belki ama hep soyledigim bi laf vardir bizim abilerimiz gelinleri savunur kardesini ve annesini asagilar bizim evlenecegimiz erkekler kendi annelerini savunur bizi asagilar bu nasil sans ? Ben erkek arkadasimin annesiyle ilgili tek kelime etsem beni vurur heralde ama abim kiz arkadasina rahatca beni ezdirebilmisti bana demedigi kalmamisti o kiz yuzunden hala.. Bahtsiziz.. Bence madem gecici bir sure muhattap bile olmayin bisey isterse kendin yap deyin.

Ahh canim nasil sustun sen ya. Okudukca ben sinirlendim valla. Ama sen hala huzurlari bozulmasin diye agzini acmiyosun. Kusura bakma ama bu takdirde gerekirse abinide karsina alicaksin.

Söylediği sözleri hak etmediğini düşünüyorsan cvbını vereceksin, yoksa onları hak ettiğin için sustugunu zanneder.sen zaten kötüsün onun gözünde en azından söylede kötü ol.ezileni ezerler altta kalma

Cok uzuldum, cok hadsiz bir insanmis, sizin eviniz onu ilgilendirmez ki. Genelde hep kv.lerin karismasina alismisim tuhaf geliyor insana. İnsan biraz haddini bilir. Sen de ne kadar masum temiz kalpliymişsin canim ya ben olsam yolardim o kizi, kiyamam sana :KK12:

Kendince iyi niyeti vardı belki de benim düzelmemei istediği için söyledi bunları diyerek unutmaya çalıştım. Ama benim içimde hep bir yara olan şeyler vardı. O dönemde zor bir zamandaydılar. Onun morali bozuktu. Mesela benim yüzüme bile bakmıyordu. Ben sessiz biriyim ve konu açmaya çalışıyordum ama bulamıyordum. Abimle tartıştılar. Benim yüzümden olduğunu düşündüm çünkü bana kötü kötü bakarken gördüm onu. Ertesi gün yalnız kaldık. Soğukluk vardı aramızda. Ben dedim ki ben senin moralini mi bozuyorum. Eğer sessiz olmam felan moralini bozuyorsa özür dilerim dedim. Ben öyle deyince bana döndü ve içindekileri döktü. Mesela dedikleri şöyle. Ben kaç yaşındaymışım yaşım gibi davranmıyormuşum. Küçük bir çocukla beni kıyaslıyor. O bile daha iyi konuşuyormuş benden. kendinin bir yakını var. onunla kıyasladı. o da daha iyiymiş. kendisi de sessizmiş ama kendi işlerini becerebiliyormuş. yani onu deyince çok şaşırdım. demek ki ben kendi işlerimi beceremiyorum. Abim beni öyle anlattıysa demek ki dedim. Bu çok ağrıma gitti. Sonra duruşum bile nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. O anda kambur duruyordum. Göstererek böyle dedi. Kendisini anlattı güçlü olduğunu vs. ben öyle değilmişim. Genç kız gibi giyinmiyormuşum. o öyle deyince ben genç kız gibi giyinmiyor muyum dedim kimsenin giyimi beni ilgilendirmez dedi. Bunlar aklıma gelenler. Daha annemle ilgili söylediklerine girmiyorum. Ben son sınıftayım. Bir de zoruna gitmesin ama bence formasyon al, hemşire olamazsın dedi. O kadar ağrıma gitti ki. Ben yavaşmışım vs. Ne olursam olayım. Ben o kadar emek vermişim son sınıfa gelmişim bana bunu söylemesini hazmedemiyorum. Sonra beni sevmek zorunda değilsin dedi. Ben de ben zorunda olduğum için değil olduğum gibi, içimden geldiği gibi davranıyorum dedim. Hemen ben de aynı şekilde dedi. Bunlar şimdi aklıma gelenler.

Evet bu söyledikleri bende var. Haklı öyle biriyim. Ama bana çok ağır gelen sözlerdi. Ben hep sessizdim, ama kimseden o kadar çok söz duymadım. Ben belki haksızım. Sessiz olanı kimse sevmez. Ama zoruma gidiyor işte. Benden büyük olsa bu kadar takmazdım. Ama aşağılandığımı hissediyorum. ve konuşma bittiğinde ben o kadar çok ağladım ki. Varlığım gereksiz, insanlar benden rahatsız oluyor diye. Hala ağlıyorum. Başkalarının belki de arkamdan söyldiklerini, ya da içlerinden düşündüklerini o yüzüme söyledi. Ama ben unutamıyorum. Nasıl davranmalıyım. Oun her gördüğümde bu sözleri aklıma geliyor. Ben bunları unuttum desem aradan zaman geçti. Eve geldiklerinde de bu tarz bir çok şey söylüyor. Nasıl davranmalıyım?
Arkadasim kiz sen sessiz oldugun, daha dogrusu cekingen oldugun icin eziyor seni.
Sen guclu olacaksin once.
Ben soyleyemem huyum boyle diyorsan ona sinek muamelesi yap.
Igreniyormussun gibi hissetsin.
Bir akil mi verdi, bi eksik mi buldu? Lafini onerisini havada birak. Cumlesini bitiremeden annenle konusmaya basla mesela. Agzinda kalan lafiyla mal mal baksin.
Onu en iyi kendine getirecek sey onu yok sayman olur.
Abine bir sey anlatma, sen kotu olursun.
Kotu soze tartismaya da gerek yok.
HAL DILI ile coz bu isi.
Kolay gelsin

arkadaşım karşında fesat bir gelin var. maalesef abiin de onun yörüngesine girmiş. işiniz zor ama sen de çok altta kalmışşsın. neyse olan olmuş. öncelikle sessizsin falan demiş. her insanın lafını takma hele bu fesat kadını hiç takma. elbette eleştiriler arasında kendi memnun olmadığın şeyler varsa değiştirmek için çaba sarfedebilirsin. bir laf vardır elalemin ağzı torba değil ki büzesin. o konuşmuş durmuş o seni kötüledi diye sen kötü olmuyorsun.
kavga çıkartacak bir tipse fazla sert çıkmadan yanıt verebilirsin çünkü emin ol sen alttan alıkça daha çok üste çıkacaktır.

Cok uzuldum, cok hadsiz bir insanmis, sizin eviniz onu ilgilendirmez ki. Genelde hep kv.lerin karismasina alismisim tuhaf geliyor insana. İnsan biraz haddini bilir. Sen de ne kadar masum temiz kalpliymişsin canim ya ben olsam yolardim o kizi, kiyamam sana :KK12:

Teşekkür ederim. Annem kimseyi eleştirmez ama hep eleştirilir. Cevap bile veremiyorum. Neden bilmiyorum. Eziklik biliyorum ama bazen verecek cevap bulamıyorum, bazen kötü bir şey olmasından korkuyorum cevap vermiyorum. Ama patlayacak gibi oluyorum. O anda ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Yüzüm düşüyor. Tam yüzüm düştüğü anda abimle göz göze geldik. Bana kötü kötü baktı. Biliyorum ben bunları abime anlatsam ya gidip kavga edecek ya da ona hak verecek. İkisinin de bana bir faydası olmayacak. Sevenlerin arasına girmiş gibi olacam. Bimiyorum. Susmak doğru geliyor, ama bir o kadar da taşıması ağır.

Arkadasim kiz sen sessiz oldugun, daha dogrusu cekingen oldugun icin eziyor seni.
Sen guclu olacaksin once.
Ben soyleyemem huyum boyle diyorsan ona sinek muamelesi yap.
Igreniyormussun gibi hissetsin.
Bir akil mi verdi, bi eksik mi buldu? Lafini onerisini havada birak. Cumlesini bitiremeden annenle konusmaya basla mesela. Agzinda kalan lafiyla mal mal baksin.
Onu en iyi kendine getirecek sey onu yok sayman olur.
Abine bir sey anlatma, sen kotu olursun.
Kotu soze tartismaya da gerek yok.
HAL DILI ile coz bu isi.
Kolay gelsin

Bu gerçekten benim durumumda yapılmas gereken en güzel şey olur. Ama ben öyle yaparsam vicdan azabı çekerim. Abime anlatmayacağım zaten. Belki anneme anlatırım ama abime kesinlikle anlatmam. Çünkü biliyorum o beni kötü görecek. Bir keresinde normal bir zamanda bekarken biri bana bir soru sormuştu ben cevap vermiştim ama heyecandan kelimeleri düzgün kullanamadım. Abimin bana küçümser gibi, dudak büker gibi baktığını gördüm. Çok kötü hissetmiştim. Yani o da beni öyle gördüğü için hem beni haksız bulur, Savunmak zorunda hissedebilir, eşiyle tartışsa da, tartışmalarına sebep olduğum için yine benden nefret eder diye düşünüyorum. Teşekkür ederim

Bu gerçekten benim durumumda yapılmas gereken en güzel şey olur. Ama ben öyle yaparsam vicdan azabı çekerim. Abime anlatmayacağım zaten. Belki anneme anlatırım ama abime kesinlikle anlatmam. Çünkü biliyorum o beni kötü görecek. Bir keresinde normal bir zamanda bekarken biri bana bir soru sormuştu ben cevap vermiştim ama heyecandan kelimeleri düzgün kullanamadım. Abimin bana küçümser gibi, dudak büker gibi baktığını gördüm. Çok kötü hissetmiştim. Yani o da beni öyle gördüğü için hem beni haksız bulur, Savunmak zorunda hissedebilir, eşiyle tartışsa da, tartışmalarına sebep olduğum için yine benden nefret eder diye düşünüyorum. Teşekkür ederim
Oncelikle sen birine cevapverdiginde veya bir sey yaptiginda etrafindaki insanlar sana nasil bakiyor diye gozlem yapma.
Bir nevi kendini onaylattirma cabasi bu.
ozguvenin asiri dusuk, bunun sebebi de ailede yetistirilme tarzin olabilir.
Senin sorunun sadece yengen degil yani.
Lutfen bır an once ozguvenini gelistirmek icin bir seyler arastir. Gerekirse psikologa git.
Kendi kendini yiyip bitirme, kimsenin ve abinin de seni onaylamasina ihtiyacin yok.

X