• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

görücü usulü evlilik yapanların büyük bir çoğunluğu ev kızı diye tabir edilen, dışarıya çok az çıkan kişilerdir:kahve:
bu sırada tabi eş bulacağı bir ortam karşısına çıkmamaktadır
zaten okumasına izin verilmeyen kızların aileleride baskıcı tavırdadırlar
kendi buldukları damat adayları ile evlenilmesini istemektedirler
böyle bir evlilik yapan bir kadın ise ekonomik özgürlüğü olmadığı için
boşanmaya gidemeza.s
böylece görücü usulu evlilikler daha uzun sürer:1closedeyes:

Mesela benim her zaman sosyal aktivetelerim oldu

Ne tatilimden ne de istediğim şeylerden mahrum kaldım

Aksine çalışan birçok arkadaşımdan daha mutluydum ...

Ve tamamen kendi isteğimle evlendim ..

Kendisine özgüveni olan , gözü açık bir insanım :jeyyar:

Görücü usulünde çiftler birbirine daha saygılı davranıyorlar

Birbirlerini zaman içinde keşfediyorlar

Senelerce gez - gez dur sonra paylaşacak bişey kalmasın ...

( bu görüşüm okul durumu - asker yolu - iş sebebiyle
bekleyenler için değil kesinlikle )

Bu tamamen evli olan o ikişiye bağlı. severek evlenen bazı insanlar mutsuz olabiliyor ama görücü usulü ile evlenen bazı insanlar da mutlu olabiliyor.
ıster görücü usulü olsun ister severek olsun önemli olan nasıl evlendiğiniz değil, birbirinize olan sevginiz saygınız. bu ikisi olunca insan bir yerde anlaşıyor zaten bana göre tabii.

zaten evlilikte doğru tercih yapmak büyük bi şans bi de görüvü usulüyle doğruyu bulmak daha büyük bi şans tabi bu şansı yakalayan insanlar da yok denemez. benim annem babam da görücü usulü evlenmiş ama birbirlerini çok severlerdi ama ben yine de görüşeerek evlenilmesinden yanayım ben de görüşerek evlendim 5 yıl görüştük bu ay da evlilikde 5. yılımıza girdik 10 yıl oldu inşallah Allah kısmet ederse daha nice 10 yıllar olmsaını dilerim. ben tanımadığım bi insanla özel bişeyler paylaşmanın çok ürkütücü olduğunu düşünüyorum ya o insan senin görüşlerine aykırıysa o zaman neler yaşayacağını düşünsene çoğu insan boşanamıyor da harab oluyorlar. ama bu devirde görücü usulü de kalktı artık . görücü usulü deyince eskiden hiç birbirini görmeden görüşmeden evlenirlermiş ama şimdi görücü usulü de modaya uydu birileri aracı oluyor yada istemeye geliyorlar ama gençler konuşup görüşüyor ona görüşü usulü diyorlar ona bakarsan herkes tanışırken birileri vesile oluyor kimse yoldan geçene benimle evlenir misin demiyor

severek olsun görücü usülü olsun hiç önemli değil.kaderin güzel olsun herşeyden önce.şefkatli merhametli dürüst akıllı olduktan sonra her iki türlüde seversin karşındakini

ben de okuyorum; ilerde de çalışacağım Allahın izniyle, hatta şu sıra da çalışıyorum. etrafımdan gördüklerimden ve kendi ufak tecrübelerimden dolayı görücü usulünden başka yol mantıklı gelmiyor bana. bi insanın önce ailesini tanımak gerekiyor.

Evlilik bütünüyle kumar zaten..
Bence evliliğin sağlıklı olması için evlilik şeklindne başka şartlar var.
Karakter meselesi öncelikle,ben evleneceğim adamın her türlü halini evlenmeden görmek isterim.Onunla kendime göre bir süre birşeyler paylaşmak tanımak,öncelikle de kendi kendime oluşan bir sevgiyle bağlanmak isterim.Nitekim öyle oldu.Yoksa bir bilinmezliğe gidiyor gibi hisserim..
Ama bir diğeri yaşanmışlıklar ilişkiyi tüketir diyebiliyor..
Karakter meselesi.

görücü usulü evlilik yapanların büyük bir çoğunluğu ev kızı diye tabir edilen, dışarıya çok az çıkan kişilerdir:kahve:
bu sırada tabi eş bulacağı bir ortam karşısına çıkmamaktadır
zaten okumasına izin verilmeyen kızların aileleride baskıcı tavırdadırlar
kendi buldukları damat adayları ile evlenilmesini istemektedirler
böyle bir evlilik yapan bir kadın ise ekonomik özgürlüğü olmadığı için
boşanmaya gidemeza.s
böylece görücü usulu evlilikler daha uzun sürer:1closedeyes:

ev kızı olupta dışarıya çıkamak yok koca bulamamak bu yüzden görücü usülü evlemek baya bir eskide kalmış olmalı...
çünkü şimdi koca bulmak için hiç bir yere gitmeye gerek yok...
elinin altında telefonun varsa rast gele bir çağrıdan bile sevgili koca bulunabiliyor...
heleki net varsa oooo bütün kocalar senin:delphin:
şimdiki ev kızlarının büyük bölümüde severek evleniyor...
ama çoğu mutlu olamıyor...

aslında olay çok basit,severek evlendiğin zaman sevgin aşkın ağır basar sediğinin kötü huylarını,kötü alışkınlıklarını göremessin...yada görmek istemessin...
heleki ailesi seni hiç ilgilendirmez sevdiğim adamla evleneyimde gerisi boş dersin...
amma velakin evlendikten sonra anlarsınki iş aşkla bitmiyormuş...
ama görücü usulünde sadece mantığını kullanırsın bu adamla evlenirsem nasıl bir hayatım olur...beni neler bekler...
bakayım bu adamın nasıl bir ailesi var...hatta işini evini herşeyini araştırırsın...
eee bu kadar düşündükten sonra geriye kalır sadece bu adamı sevmek...
eğer kalbin boşsa ve onunla evlenmek sana çok mantıklı geliyorsa inanın sevmek işide çok uzun sürmez...bir bakmışsın aşık olmuşsun:asigim:

ben görücü usulü evlendim...görücü usulü derken tabiki görüştük konuştuk anlaştık...
ve evlenmeye karar verdikkaydirigubbakcemile3
ben şıp sevdi bir insan değilimdir...nişanlıyken hep aşk konusunda ona karşı ne hissetiğimi düşünürdüm...ilk zamanlar aşk yoktu sadece onu tanımaya çalışıyordum...
daha sonra nişan olalı 1 ay olmuştu ben nişanda çekilmiş olduğumuz resimleri karıştırıken ona aşık olduğumu hissettim:asigim:resmi öpüp göğsüme bastım:kedi:kaydirigubbakcemile3
o anı hiç unutmam kendi kendime aaa ben aşık olmuşum dedimkaydirigubbakcemile3
rabbime çok şükür hiçte pişman değilim...

birde şu notu düşmek istiyorum...
hiç bir insanla aynı evde yaşayıp aynı hayatı paylaşmadığımız sürece onun tam olarak huyunu alışkanlıklarını ve karekterini çözemeyiz....bu yüzden evlilik işi birazda şans işi...

bende görücü usulu ıle evlendım
görüşerek bır kac yıl beraber olarak evlenmeye karsıyım hersey yasanıyo bıtıyo evlenınce heyecan veya yasanacak seyler kalmıyo bana gore
bız esımle tanısıtık konustuk bırbırımızı begendık ole evlendık
gorucu usulu denınce ınsanların aklına hemen aıle baskısı gelıyo ama hıc ole bısey yok artık
begenmezsen kım senı nıye zorla evlendırsınkı annenın babanın sana kastı yoksa tabı
ben gorucu usulu ıle evlendıgım ıcın cok mutluyum hıc pısman degılım tabıkı ılk nısanlılık zamnlarında ask olmuyor hemen sadece tanıma asaması sonra sevgı sonra ınsanlık sonra ask bence bu sekılde daha emın adımlarla ılerlıyor evlılıkler ıstısnalar kaıdeyı bozmaz herkes ıcın gecerlı olmasada bu benım gorusum dusuncem bole suda gercekkı evlılık tam bır kumar gıbıdır kazanadabılırsın kaybedebılırsın de.

çevremize baktığımızda boşanma oranları da mutlu yuva oranları da çok fazla....bu konuda asla net fikir söylenemez bence aşkla evlenip 1 ay dayanamayan da var görücü usulüyle 1 ay duramayan var...bu sadece tarafların uyum ilişkisidir derim ben sadece...
mutlu evlilikler mutlu düşüncelerden çıkar....

arkadaşlar krizanteme katılıyorum şu dönemde artık görücü usulü diye bişey kalmadı...
Tabi bazı kesimlerde var ama bi çok kesimde insanlar görüp beğenip evleniyorlar...
Bende bi kaç kişiyle görüştüm, ama kimse zorla evlen demedi anlaşamadık olmadı...
ınsan aşık olunca karşısındakinin eksi yönlerini görmüyo dolayısıyla evlenince hayal kırıklığına uğruyor, bir çok arkadaşım sevip evlendikten sonra hayal kırıklığı yaşadı...
Bence arada elektrik olmalı fakat kör kütük aşık olup evlenmeye karşıyım, mantıkta öncelikli olmalı...

bende görücü usulüyle evlendim
cokta mutluyum ALLAH herkese öyle evlilikler nasip etsin
bazi arkadaslarin dedigi gibi evlilik sans isi
sonuclari iyide olabiliyor kötüde olabiliyor
ama insallah ALLAH herkese hayirli evlilikler nasip eder

bence yanılıyosunuz ben esımle gorucu usulu evlendım ve cok mutluyum severek evlenenlerın sonunu goruyoruz cevremde bır sürü

selam bende görücü usülü evlendim ve Allaha sükürki dogru bir karar vermisim.

Allah herkesin gönlüne göre
herkesin tasiyabilecegi yükler versin

bende görücü usülü evlenenlerdenim mutluyum
bazı arkadaşlar ekonomik özgürlüğü olmayan ev kızları fazla dışarı çımadığı için görücü usülü evlenir ekonomik özgürlüğü olmadığı içinde boşanamazlar diye yazmış
bu düşünce bana komik geldi ekonomik özgürlüğü olupta kocasıyla severek evlendiği halde dayak yiyen aldatılan çok kadın tanıyorum
çok şükür rabbime doğru evlilik yapmışım herkesede doğru kişiyi nasip eder inşallh

görücü ya da severek önemli olan sağlam temellee dayanan bir evlilik olsun.bende eskiden kesinlikle severek diyordum ama görüyouz evlilklerin sonunu bunun için hayırlısı diyorum artık...

severek evlilik daha uzun sürüyor. ama birazda eşlerin birbirine karşı tutum ve davranışlarıda çok önemli...
eğer eşler savgılarını kaybetmişlerse sevgi malesef evliliği kurtarmıyor...

bence görüşürüp konuşup anlaşıcaksınki sonra evlenesin. görücü usulüne hayırrrr

görücü usulünde gözünü kapatıpmı gidiyosun.
ondada görüşüp konuşup anlaşıyosun,
tek fark koca adayını sen bulmuyosun,birileri tavsiye ediyo.
kimse seni zorla kocaya vermiyo yaniii.

Back