• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Belli olmuyor aslinda, e$lerin uyumluluklarina bagli.

Bazen tanisarak bazende gorucu usulu evlilikler daha uzun omurlu oluyor...

Tanısarak evlılık tabıkı gercı dusunsenıze ınsanlar tanısarak evlendıgınde bıle yollarını ayırabılıyorlar kı görücü usulü çok müsait buna...

benim görücü usulünden anladığım birisi evlenmeyi düşünen kızın veya erkeğin ailesine bekar tanıdığını önerir.çift birkaç kere yalnız buluşur anlaşacak gibi olurlarsa iş ciddiye biner.çevremde bu şekilde evlenen çok.bunların içinde okumuş çalışan bayanlar da var.
ben aşkımı görücü usulüyle bulmadım kendim buldumyerimseniben
her iki durumda da önemli olan düşüncelerinizin,karakterinizin, hayata bakışınızın aynı olduğu ve size değer veren birini bulmak...
hangi yöntemle olduğu çok da önemli değil bence

bende görücü usülü evlendim.ailesi gördü. sonra bizi görüstüler.ben görür görmez vuruldum.cok begendim cok yakisikliydi.ondan öncede erkek arkadsim vardi ama esim kadar degil. daha sonra konustuk telefonla anlastik.am sevdim esimi zaten.olmasydi istemezdim.iyi yetismis bir ailenin cocugu.severek isteyerek oluyo. hemen hayir demeyinn.disarda bulacaginizdan daha iyisi gelebilir kapiniza.ailede önemli.seviyorum diye ailesi bozuk oldugumu zaman katlanabilecenmi.bir zaman sonra ask da bitiyo.aile oluyosun.coluk cocuk genis kapsamli düsüncen

bence tanışarak evlenmek herkes kendi bulmalı hayat arkadaşını ruh ikizini bence öle ki evlendiğin zaman mutsuz olduğun zaman işte şu tanıştırdı bu tanıştırdı sebeb oldu nerden hayatıma girdi gibi cümleler sarfedmektense olumlu yada olumsuz durumlarda ben kendim sevdim ve onu istedim demek daha mantıklı geliyo bence

meraba arkadaşlar tanışınca aşk kapıdan girer ama çabuk bacadan çıkkar bence en güzeli mantık evliligi ne dersiniz
:lepi::lepi::lepi::lepi:

benim görücü usulünden anladığım birisi evlenmeyi düşünen kızın veya erkeğin ailesine bekar tanıdığını önerir.çift birkaç kere yalnız buluşur anlaşacak gibi olurlarsa iş ciddiye biner.çevremde bu şekilde evlenen çok.bunların içinde okumuş çalışan bayanlar da var.
ben aşkımı görücü usulüyle bulmadım kendim buldumyerimseniben
her iki durumda da önemli olan düşüncelerinizin,karakterinizin, hayata bakışınızın aynı olduğu ve size değer veren birini bulmak...
hangi yöntemle olduğu çok da önemli değil bence

asıl görücü usulu eskidenmiş gelinle damat birbirlerini düğün günü görürlermiş ve anlaşmak zorundalarmış ama şimdi oda modern ve daha iyi sadece tanıştırılıyorlar birkaçkere görüşüp anlaşırlarsa evleniyorlar hiçbi emrivaki yada zorlama yok çok tanıdığım evlendi böyle
kimin nasibinin karşısına nerede nasıl çıkacağı belli değil

benim eşim okulda sınıf arkadaşımdı 2 sene okuduk okulun son aylarında yakınlaştık aşık olduk bibirimize ve 3.5 yıl sonra evlendik 4 yıllık evliyiz

hala aşığım :asigim:
hala seviyorum opuyorumnanaktan
hala özlüyorum :gitme:
hala onu görünce içim titriyor zemuszemus

görücü usulüne ben karşıyım,
anneler babalar bi kız veya bi erkek beğeniyo bi pastaneye gidilir ailelerle
gençler yanlarında , sonra gençler başka masaya gider aileler başka masada kalır . tanımadığın bilmediğin biriyle damdan düşer gibi kendini bi pastane köşesinde bulursun 2 kere görüşürsün gelirler seni istemeye , ve sırf aileler istiyor diye evlenirsin. sonrada gıkın çıkmaz....
al sana görücü usulü.....

kendine kafana göre yorumlamışssın yada tvde izlediğin filmlerden etkilenerek yazmışssın bunları
iki tarafda 1 kere yada 2 kere görüşerek anlaşıp gayet mutlu ve huzurlu bi şekilde yaşabilirler tıpkı bizim evliliğimiz gibi tek sorun ilk yıllarda aşk evliliğindeki cicim aylarının yerine biraz daha birbirini tanıma ayları oldugundan zor gecebiliyor ama zamanla iki tarafda birbirini tanıdıktan sonra saygı ve sevgiyle uzun yııllar sürer görücü üsulu evlilikler peki
aşk evlilğine gelelim cevremde ve şahit oldugum bi çok boşanma olayı aşk evliliğiyle başlamış aşk bittimi maymun gözünü açıyor
aşıkken en ayılıklarını bile görmezden gelebiliyorsunuz ama aşk bitince (aşk bitmez deme bana sakın komik olursun) herşey bitiyor sindrella gibi altındaki atlar fareye dönüşüyor :olmaz:cnm turkbayragi

görücü üsulu evlendim en kral aşıktan daha aşığım eşime onun için canımı bile veririm onun da benim için aynısını yapacağını biliyorum...

kesinlikle görucu usülü evlilikler daha uzun sürüyor
boşanmalara bakın görücü usulü olmayan yerlede buyuk şehirlerde oldukça fazla anadolu da çok daha az...turkbayragi:enbuyukkk:

bu işler kader kısmet işi görücü usulude olsa severekte olsa boşanmalar çok ne kadar tanırsan tanı karşındakini kavun değilki içini açıp bakasın ne çıkarsa bahtına eeee aradan kelek çıkanlarda oluyorfisfisfis

bu işler kader kısmet işi görücü usulude olsa severekte olsa boşanmalar çok ne kadar tanırsan tanı karşındakini kavun değilki içini açıp bakasın ne çıkarsa bahtına eeee aradan kelek çıkanlarda oluyorfisfisfis

Kesinlikle haklısın arkadaşım..Tanıdığın biri olsa da veya tanımadığın biri olsa da aynı evi aynı yatağı aynı hayatı paylaşmak bence bir sınavdır ve gerçek yüzler olaylar geliştikçe ortaya çıkar...Tecrübe

görücü usulü de olsa tanışarakta olsa hiçbirşey farketmiyor. Sevmeyi bilen değer veren insan, görücü usulüde olsa değer verir karşısındaki insana anlamaya tanımaya çalıştıktan sonra. Ama anlaşmaya gönl olmayan, sevgiden ve aşktan anlamayan sadece evliliği bir sözleşme olarak gören biri de ne kadar tanışıp gezsenizde değişmez. Evlilik bambaşka birşey. Sevdiğinizin hiç görmediğiniz yönlerini görürsünüz. Hem görücü usülü de modernleşti bence artık çünkü artık erkek kadının yüzünü gerdek gecesinde görmüyor çıkıyorlar görüşüyorla sadece aileler tanıştırmış oluyor, arkadaş ortamında tanışmaktan bir farkı yok ama elbette çok küçük yaşta sırf aile bölünmesin diye gelenek diye sevmeyen insanların evlendirmelerine karşıyım. Ben kendim buldum evlendim ama her ikisi de geçerli bana kalırsa..

görücü veya tanışarak farketmez. aşk olsun arada yeter.
imza: sevgi kelebeğe, aşk insanı, sevgi yumağı özo :hooray:alkisalkisalkisalkisalkisalkishihoyyyt

kendine kafana göre yorumlamışssın yada tvde izlediğin filmlerden etkilenerek yazmışssın bunları
iki tarafda 1 kere yada 2 kere görüşerek anlaşıp gayet mutlu ve huzurlu bi şekilde yaşabilirler tıpkı bizim evliliğimiz gibi tek sorun ilk yıllarda aşk evliliğindeki cicim aylarının yerine biraz daha birbirini tanıma ayları oldugundan zor gecebiliyor ama zamanla iki tarafda birbirini tanıdıktan sonra saygı ve sevgiyle uzun yııllar sürer görücü üsulu evlilikler peki
aşk evlilğine gelelim cevremde ve şahit oldugum bi çok boşanma olayı aşk evliliğiyle başlamış aşk bittimi maymun gözünü açıyor
aşıkken en ayılıklarını bile görmezden gelebiliyorsunuz ama aşk bitince (aşk bitmez deme bana sakın komik olursun) herşey bitiyor sindrella gibi altındaki atlar fareye dönüşüyor :olmaz:cnm turkbayragi

görücü üsulu evlendim en kral aşıktan daha aşığım eşime onun için canımı bile veririm onun da benim için aynısını yapacağını biliyorum...

kesinlikle görucu usülü evlilikler daha uzun sürüyor
boşanmalara bakın görücü usulü olmayan yerlede buyuk şehirlerde oldukça fazla anadolu da çok daha az...turkbayragi:enbuyukkk:

neclacım boşanmak biraz da boşanabilmeye bağlıdır çevre ne der diye düşünmemeye aileden destek almaya ekonomik özgürlük sahibi olmaya büyük şehirlerde kadınlar çalışma hayatına daha fazla katılıyor herkes herkesi tanımadığı için alem ne der baskısı daha az felan yoksa bence büyük şehirlerde de görücü usulü çok fazla sanırım

ama haklısın insanlar aşığım evlenince değişir nasılsa diye gözü kör evlenebiliyor bu da sonunda hayalkırıklığına yol açıyor elbette ama görücü usulü benim için biraz da mantık evliliği gibi bişi mantık evliliği yapıp da yaptığını mantıksız buluan da çok olmuştur sanırım

bence usulü ne olursa olsun doğru zamanda doğru insanla yapılan evlilik önemlidir toptan aaa o usul kötü bu usul iyi denemez

yoksa ay artık yaşım geldi annem de diyor hadi evleneyim diye ister sevgilinle evlen ister görücü usulü aynı kapıya çıkar bence

saygının insan ilşkisi için önemi asla tartışılmaz saygı kalmadı mı her şey gidiyo ve evt ekonomik özgürlüğü de yoksa kadın boşanamıyo bu nedenle görücü usulü uzun sürüyo
evlenmeden önce görücü usülüyle evliliği onaylıyodum ve görücü usulü evlendim ama artık tamamen karşıyım görücü usülüne herkes sevdiğini alsın kardeşim saygısını yitirmeden de yaşasın

a.s.görücü usulü de olabilir ama ben tanısarak severek evlendim baya bır tanıma süresı yasadım ,hıcde pısman degılım cunkı kımseye dıyecek sozunuz yada kımsenın sıze diyecek sözü olmuyor çünki sonucta sizin tercihiniz:asigim:tabı bu bırazda sans kader; inşallah her evlılıkler görücüde severekte olsa herkes mutlulugu yakalar ...

goruncu veya tanısarak evlenmek onmelı degıl bence onmelı olan esınızle anlasmazınız....kader bı yanda ben bırcok arkadas tanıyorum sevrek evlendıler ama sımdı evlılıklerı cekılmez hale gelmıs...bende esımle gorucu uslu evlendım....cokta mutluyum cok sevıyorum esımi....ALLAH HERKESE GÜZEL KADERLER YAZSIN....

bence görücü usulüyle ve tanışarak evlenmekte çok fark yok sadece büyükler aracı oluyor.diğerinde de kendin bulduğun insan gerçi ben severek evlendim 2 sene oldu çok mutluyum. görücü usulü evlenip mutlu olan insanlarda var

Back