bazı arkadaşlar burada görücü usulunü zorla evlendirilmekle eş tutmuşlar.böyle evliliğe bende karşıyım tabi
ama görücü usulu normalde birinin vasıtasıyla kızla erkeğin tanıştırılıp görüştürülmesidir.
çıkarak evlenmekle tek farkı ailelerin en baştan itibaren gençlerin ilişkisini bilmeleri ve flört döneminde gerçekleşen birbirini tanıma evresinin görücü usulünde nişanlılıkta gerçekleşmesidir.hatta ailesinide en baştan az çok tanıma imkanına sahip olduğun için daha sağlıklı olduğunu bile düşünüyorum.çünkü flört edip evlenen çiftlerde gençler sadece birbirlerini görüyolar ve aileler hakkında bilgi sahibi olamıyolar.evlendikten sonrada sürpriz bir şekilde birçok sorunla karşılaşıyolar
birde bir erkek flört döneminde kendini çok farklı karşı tarafa tanıtabilir ama ailelerin olduğu yerde başkasını oynayamaz bir erkek.mutlaka bir şekilde açık verir.bir kız erkeğin ailesiyle ilişkisine dikkat edip bazı fikirler edinebilir
bende görücü usulü evlendim şimdi mutluyum memnunum.
sonuç olarak evlilik%50 şans işi bence.ne desek boş gibi.herşey şans kısmet işi
yani her iki şekildede hem mutlu olabiliriz hem mutsuz
hangi evlilik daha uzun ömürlü görüçü usülü'mü:uhm:yoksa serek'mi:uhm:bu konuyla şunları buldum 65%100 görüçü usülü daha uzun omürlü oluyomuş. sizlerinde yorumlarını bekliyoruzzzz :enbuyukkk:
kumar olduğuna bende katılıyorum.ister görücü usulu olsun ister tanışarak evlilik olsun aynı yastığa baş koymadan aynı evi paylaşmadan kimseyi tam olarak tanıyamazsın ailesinide bilemezsin mutlaka içine girmek gerek:asigim::asigim::asigim:
Bugünün gençleri,aşklarınıda sevgilerinide çabuk tükettikleri için evlilikleride uzun sürmüyor.:asigim:Evlilik karşılıklı güvene saygıya ve sevgiye dayalıysa uzun yıllar sürüp gider.İster aşk evliliği olsun ister görücü usulü bunların bir garantiside yok bilesiniz.
Allah iyilerle karşılaştırsın...
(Bence evlilik bir kumar,bu kumarda kadın sahadetini erkekse hürriyetini oynuyor nedersiniz bayanlar haksızmıyım????):teselli:
kesinlikle katılıyorum bu bir kumar.fakat görücü usulü evlilik 1 adım önde benim kanaatimce.aileninde onayıyla , yani aile kişiyi onaylamış olarak başlıyor tanışma.ilerdeki olası sıkıntılarda ,aile sebep olduğu için bu işe, kolay kolay kimse tarafından ezilmiyorsun.istisnalar olabilir tabi
görücü usulü evlilik yapanların büyük bir çoğunluğu ev kızı diye tabir edilen, dışarıya çok az çıkan kişilerdir
bu sırada tabi eş bulacağı bir ortam karşısına çıkmamaktadır
zaten okumasına izin verilmeyen kızların aileleride baskıcı tavırdadırlar
kendi buldukları damat adayları ile evlenilmesini istemektedirler
böyle bir evlilik yapan bir kadın ise ekonomik özgürlüğü olmadığı için
boşanmaya gidemeza.s
böylece görücü usulu evlilikler daha uzun sürer:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?