Görücü geldikten sonra?

Geri dönüş ne zaman olur? Olumsuzsa bildirirler mi yoksa sessiz mi kalırlar? Bir daha ki görüşme olursa çocuk da gelir değil mi?
Geri dönüşün olumlu ya da olumsuz olmasının aracılarla ne ilgisi var? Çocuk hiç gelmemiş, görmemişsiniz bile. Aracılarla evlenmeyi düşünüyorsanız; olayın çocukla olan bağlantısını çözemedim

Görücüde olsa önce gençler görüşüyor artık... Bu tarz görücülük çok geçmişte kaldı diye biliyorum ben... Görücü usulüne karşı değilim, hatta mantıklı buluyorum. Ama böyle değil ... Sorunuza gelince olumluysa en fazla iki güne dönüş yapılır.

Müstakbel kv'de ile gelin hamaminada gidecekmisin?

Kim ne derse desin, oglan tek basina kiz ile bulusmaya cesaret edemiyorsa, bir sorun vardir.

Görücü üsülüne karsi degilim. Yani biri gayet diyebilir "x, benim komsumun kizi var, bence ikiniz çok güzel birbirinize yakisirsiniz, istersen numarasini/face/.. vereyim" diyebilir.

Sonrada o kisiye kalir telefon ile yada face'ten sohbet edip ve beraber bulusmak.

Ancak bunu yapamiyorsa, annesi ile ilerde hayatini paylascak kadina gidiyorsa, sanki marketten karpuz alir gibi, bence o evlilik olmaz. Tabiki kadinin beklentilerine bagli. Eger pisirik bir es istiyorsa yada "beyim bilir" modundaysa, evet o kisi iyi bir es olabilir.

Ancak eger o kisi ile hayati paylasmak istiyorsan, sahane sohbet edip, gülüp, eglenmek istiyorsan, yeri gelir seni korumak adina ailesine karsi gelmesini istiyorsan, dogru erkek degildir.

Edit: Daha yeni görüyorum oglanin gelmedigini. Yani cidden ortada damat adayi bile yok. Kim ile evleniyorsun, oglan ilemi, annesi ilemi? Gerçekten yil olmus 2019! Bide ben soruyorum daha gelin hamamina gidermisin diye. Tabiki gidersin, Kv'de seninin dogurganligini, cinsel tatmin ediciligini ölçmesi lazim!

Hiç görmediğiniz, görüşmediginiz insanların aile bireyleri ile tanısmamayi tavsiye ederim size. Bu bahsettiğiniz çok itici bir durum.

İlk önce kayınvalide görümce beğenecek sonra onlar olur derse de adamla görüşeceksiniz, belki siz hiç beğenmeyceksiniz ne gerek var tanımadığınız insanlarla muhattap olmaya.

Benim etrafımda da görücü usulü evlilik oluyor eve kayınvalide gelmez hiç. Kız erkek görüşür, tanışır olur derlerse aileler girer devreye.

Adamın annesi gelip seni beğenip beğenmediğine karar verip sana haber verecek, oğlu beyefendi o zaman teşrif edip seninle tanışacak öyle mi? Biri aracı olsa ikiniz oturup tanışsanız tamam ama bu şekilde olması gerçekten iğrenç. Kusura bakmayın ama daha en başında bütün kontrol ve söz hakkı erkekte bunu nasıl gururunuza yediriyorsunuz? Kendini objeleştirmek de böyle oluyor galiba. Bu konu beni gerçekten sinirlendirdi. Bu görücü usulü gibi saçma adetlerin alt metinlerini düşündükçe çıldırıyorum. Nolur yapmayın biraz kendinize ve kadın mücadelesine saygınız olsun. Genç bir kadın öğretmen bunu yapmamalı. Sizin duygularınız, düşünceleriniz ikinci plana atılıyor ,karpuz seçer gibi resmen, seçildim mi acaba diye düşünüyorsunuz. Neden bu aracıya tamam gelsin tanışalım bakalım sevecek miyim demek yerine annesi gelsin de beni bir değerlendirsin oğluşuna layık mıyım diyorsunuz? Çıldırıyorum

Sizin yazdığınız:

Geri dönüş ne zaman olur? Olumsuzsa bildirirler mi yoksa sessiz mi kalırlar? Bir daha ki görüşme olursa çocuk da gelir değil mi?

Benim okuduğum:

İlk elemeyi geçtiğimi ne zaman haber verirler?
Müstakbel kayınvalidem beni oğluşuna layık bulmadıysa bunu haber verir mi? Ona göre diğer görücülere çıkacağım, boşuna zaman kaybetmeyeyim.
İkinci görüşmeye çocuk gelir mi? Gelmezse ben yine anasıyla buluşacağım, o konuda kararlıyım. Şart değil ama çocuk da gelse fena olmaz.

Bugün de genç bir hanım adına utandık çok şükür.
Kendinize yaptığınız ve yaptırdığınız muamelenin farkında olsanız keşke.

Özür dilerim ama güldüm hoşuma gitti yazdıklarınız

Görmedim o da beni görmedi

Ama canim ablacim yani haydi adam seni gordu oyle cevap gondercek desen yine bir noktaya kadar anlarim ama boyle biraz garip olmuyor mu? Adamin kendi beyni yok, anasi ne begenirse ona evet diyor...yani bu kadar akilsiz fikirsiz bir insanla sen napcaksin?

Aklima Semra kaynana geldi, ogluna sen asik oldugunu bilemezsin, ben ne zaman asik oldun desem o zaman olmussundur stili bir sey demisti

Abla

bu görücü usulünde bakış açıları çok değişik. seneleeeer evvel böyle biriyle tanıştırmak istediler beni. aracı kişi öyle bir anlatıyor ki anneme; işten eve evden işe, gezmez, kardeşi çıkar gezer içki de içer ama bu hep evde oturur, tam evlencek adam falan.
sanıyorlar ki kızın beklentisi de bu.
yani insan her gün haldır haldır gezemez ama bütün hayatı iş ve ev olan biriyle evlilik nasıl olur. erkek bile o kadar kapalı bi kadın istemez. ki benim alkol içmesin gibi bi kısıtımda olmadı hiç. aracı teyzede ısrarla bunu anlattı hep.
çok komikti.

Bazı arkadaşlar olayı çok fazla abartmış bence. Görücü , aracı , arkadaş veya internet birileriyle bi şekilde tanışıcaz bi vesile olucak. Kimin tanıştırdığının bir önemi yok bence. Hem kabul edip evlenmek zorundada değilsin ki. Bence arada büyüklerin olması güzel bişey herşey daha nizami ve ciddi ilerler. Ben severek evlendim ama yinede eşimin ailesi benim ailemi benim ailemde eşimin ailesini bi şekilde araştırıp soruşturdular. Görücü usulündede önce büyüklerin gelmesinin nedeni budur. Aileyi ölçer tartar. Daha sonra olumluysa tekrar arayıp gelmek istediklerini söylerler. Eğer kız tarafı için de uygunsa kabul edilir değilse müsait değiliz denir. Bir sonraki gelmede damat adayı ve babada gelir. Kız ve çocuk birbirini görür konuşur. Bir 15 gün 1 ay kadar sonra tekrar davet edilir ve isteme olur.... vs vs böyle uzar gider. Bence tanışmanızda bir sakınca yok sonuçta kararı yine sen vereceksin canım. Hakkında hayırlısı olsun.

"Bence arada büyüklerin olması güzel bişey herşey daha nizami ve ciddi ilerler."
İşte bu mesajınız anlatmak istediğimin özeti. Çünkü kendi tanıştıklarım ciddiliğe uzaktı ailelerin tanışmasına falan o yüzden ben de bir şans vereyim gelsinler dedim. Kısmet zaten bu işler sonuçta. Teşekkür ederim tam üstüne bastınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…