Görücü geldikten sonra?

Bu görücü değil aracı usulü oluyor. Görücü usulü tam da konuda geçen şekilde oluyor. Adı üstünde görücü, evlenecek kişi adına başkası görüyor önce. Aracıyla tanışmayı görücü sanıyor şimdi herkes, aman ne Var görücüde biz de öyle evlendik daha iyi vs diyorlar sonra da. Bu çok ilkel bir yöntem bence.

Bence bunda bir hayır vardır olmuyorsa yani. Belki de ısınamayacağım çocuğa bu yüzden böyle şeyler sebep oluyordur

Daha halen nasil umut besliyorsun? Gercekten 60 sayfa yazilip cizilmis ve yazilanlardan hicbirsey anlamiyorsun. Yada dalga geciyorsun.

Hadi oglan simdi "evet bulusmak istiyorum" derse bulusacakmisin? 30 küsür yasindaki cocuk sadece annesinin onayi ile bir kiz ile bulusuyorsa, bu anormal degilmi? Kv'de dakika 1 gol 1 hep iliskinizin ortasinda olacak. Nasil bundan bir saglikli iliski beklersin?

Eve kadar gelmeyi biliyorlar ama teyzene bir mesaj ya da alo diyerek gidisati soylemiyorlar.Beklesinler dursunlar işleri ne diyorlar bir nevi.Burda oyle bir durum var ki ister 3 gunde donus yapariz ister 3 ayda ,ne de olsa tamam diyeceksin havasindalar.Bu terbiyesizlik kusura bakma bu ama sen hala bir umut bekliyorsun.Ne diyim,boyle yaparak olasi bir durum ilerlemesinde her seyde soz sahibi ve karar mercii onlar olacak

Canim sen kendine bunu neden yaptin.Batidan doguya yeni mi geldin (burayi yanlis anlamayin ben ege de dogdum buyudum ataninca kulturu cok farkli geldi dogu bati o anlamda kullandim ) .Ben ilk geldigim zamanlar bana da gorucu geliyordu ve cidden acaba olur mu diye dusunuyordumm.Sonra farkettim aile tanistirinca cocugun kotu huylarini sakliyor tanistiran kisiler.Ama arkadasin vs.tanistirinca bak tanis gorus ama şu huylari da var diye soyluyorlar.Ya da sen kendin bulursun oyle de huylarini az cok cozersin sevgili olmadan.Benden sana bir tavsiye ailemdeb uzaktayim yalniz kaldim biri olsum hayatimda ailede onaylasin deyip gorucu usulu gorusme bile kendin taniyarak daha daha iyilerini bulursun huyunu suyunu bilirsin en azindan

Bunlara ek bir de şunu soyleyeyim.Benimde basimdan gecti cunku.Genelde oglan anasi ogluşuna sormadan kiz bakiyor.Oglanin haberi bile olmuyor.Herkes de sana evet cocuk da istiyor diyor.Ama bi bakiyorsun beyefendinin sevgilisi var.Annesi sana kiz buldum deyince söylüyor ve sana sa mahcup olup soylemiyorlar bir sey.Senin yine iyi benim komşu kuzenine istedi istedi ben kabul etmedim.Annemler de gorus diye tutturdu.Ben birini ailemle tanistiracak oldum aman o komsunun kuzeni daha iyi deyip beklettiler.Sonuc cocuk 1 yildir sevdigi varmis nisanlandi.Bizimkilere de komsu mahcup olup soyleyememis onun da haberi yokmus.nisanlanmadan 2 ay once olmus.Ama o cocuk nisanlanana kadar resmwn benim ailem gelsinler diye bekledi.Allahtan ben hep olumsuz dusunup bi hayale kapilmadim

Şimdi şöyle gireyim konuya; bu zamanda görücü mü kaldı? Hadi kaldı diyelim siz bunu nasıl kabul ettiniz? Öğretmensiniz ve çevreniz var, bi sosyal yaşantınız var, böyle birşeye ihtiyaç duymanız beni şaşırtmadı desem yalan olur.
Bir de bu ne özgüvensizlik, olumlu ya da olumsuz olacak diye heyecan içindesiniz yani kararı erkek tarafına bırakmış ay ne olur beni beğensinler gibi bir ruh halindesiniz gibi hissettim. Bırakın görücü usulünü filan kendi sosyal çevrenizden kafanıza uyan, kalbinizi çarptıran birileri muhakkak çıkacaktır, kaldı ki bilmem kaç yaşına gelmiş adam kendi başına birini bulamıyor mu da anne ve ablasının beğenmesi ile bir evliliğe adım atmaya çalışıyor, oldukça çok itici bir durum. Uzak durulası bir tip.

Ha bir de şunu da söylemeden edemeyeceğim 25 yaşındasınız ve ablalarım diyorsunuz kadınlar kulübü sakinlerine.. Girmek isterseniz cebim müsait

Benimki kadar rezalet bir durum yoktur muhtemelen. Kardeşim dediğim çok yakın bi arkadaşım var. Evlendi, kaynı da alenen asılırdı bana, bana ayarlasana deyip duruyormuş ama hiç tarzım olmadığı için istememiştim. Kafalarımız farklı çalışıyordu. Neyse aradan 3 5 sene geçti, karı koca benden rica ettiler bizim hatrımız için şöyle böyle derken tamam hadi dedim, olcak iş değil ama kırmayım sizi dedim. Neyse biz hep birlikte dışarı çıktık, muhabbet falan ediyoruz, yalnız bıraktılar bizi çocuk hiç konuşmuyor, bende kalktım geldim eve. Arkadan bir mesaj, kusura bakma bitter, çok ısrar ettiler o yüzden kabul ettim, seni kırmak istemezdim, sevdiğim bir kadın var yazmış ben şok :)))

ne münasebet sen beni kıramazsın, çünkü aramızda duygusal bir bağ yok, yıllardır ısrarlarınızdan bıktığım için kabul ettim, böyle bir durum olduğunu bilsem tenezzül bile etmezdim yazdım.

Arkadaşımı aradım kocasıyla 2sini bir güzel fırçaladım, evlenmiş ayrılmış çocuklu, yaşı kendinden büyük bir kadına tutuldu, biz vazgeçiremedik belki sen ayırırsın dedik, sana da çok aşıktı ya dediler

2sine de zehrimi kustum beni kullandıkları için, kardeşinizi, kendinizi mutlu edecek olanla değil onu mutlu edecek olanla evlendirin, bana da kardeşim demeyin artık, ne duruma düşürdünüz beni yazıklar olsun demiştim.

İğrençti gerçekten.

Son düzenleme:
Zaten doğudaydım ve doğuda görev yapıyorum. Olsa bile ben tanımadan evlenmeyeceğim zaten hemen evleneceğim sanıyorlar galiba

Çocuğun haberi var dediler

Haklısınız da belki büyüklerim daha çok yardımcı olur diye düşündüm. Düzeltiyorum ablalarım ve kardeşlerim

Kızlar ne yalan söyleyeyim zoruma gitti ya.. Bundan sonra asla kabul etmem böyle görücü falan. Kimler ki onlar değil mi ama

Ben şu görücü işini bir anlamış değilim...
Yani bana çok fantastik geliyor ...herşeyi tersten sondan başa yaşamak çok garip

Önce Birini tanırsın seversin güvenirsin ilişkini bir üst seviyeye taşımak istersin hayatı paylaşmak istersin yaşlanmak istersin bu hisler eşliğinde evlilik kararı gelir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…