Görücü geldikten sonra?

Görücü tanıştırılması benlik olmasa da karşı değilim ama böyle karpuz seçer gibi bakmaya gelmişler siz de daha görmediğiniz bilmediğiniz birinin ağzına bakıp cevap mı bekliyorsunuz?

Bu işin doğrusu iki tarafa da tanışacak gençlerden bahsedip belki bir fotoğraf alışverişinden sonra yalnız olarak görüşmektir.

Merhaba ablalarım...
Ben 25 yaşında atanmış bir öğretmenim.
Dün bana görücü geldi. Aracı, çocuğun annesi ve ablaları.. Şöyle ki çocukla ben birbirimizi görmedik. Memur o da ve yaş olarak da bir kaç yaş büyük benden.
Size görücü usulü hakkında sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevineceğim 😊
Geri dönüş ne zaman olur? Olumsuzsa bildirirler mi yoksa sessiz mi kalırlar? Bir daha ki görüşme olursa çocuk da gelir değil mi? Kusura bakmayın çok soru sordum ablalarım yorumlarınız benim için çok değerli teşekkür ederim şimdiden 😊😊
Bu kadar çıldırıyor musunuz evlenmek için? Yani sorduğunuz sorulardan olumlu cevap gelse de evlensem imajı çizmişsiniz meraklısı gibi.

Ilkinde gelende var gelmeyende.
Ablalari ve annesi gelmis eger begendik derlerse cocuga oglanda gelcek bir iki gune tez canli olanlar ertesi güne arayiveriyolar tekrardan gelmek istiyoruz diye.

Neyse illaki numaralarınızi alir konusursunuz ama cok iyi dikkat et begendilerse ve is ciddiye binerse yüzük takmadan bir kac ay konusun tanimaya çalış vs.

Ilkinde gelende var gelmeyende.
Ablalari ve annesi gelmis eger begendik derlerse cocuga oglanda gelcek bir iki gune tez canli olanlar ertesi güne arayiveriyolar tekrardan gelmek istiyoruz diye.

Neyse illaki numaralarınızi alir konusursunuz ama cok iyi dikkat et begendilerse ve is ciddiye binerse yüzük takmadan bir kac ay konusun tanimaya çalış vs.
Teşekkür ederim kırmadan konuştuğunuz için

Olumsuz bir durum olsa sezerdiniz galiba ne zaman geldiler sıkıntılı bir durum olmazsa birkaç güne damat adayıyla beraber gelebilirler.

Eğer erkek de gelseydi mantıklı evet. Ama erkek gelmeyip de annesi kardeşinin gelmesi benim hoşuma gitmiyor. Yani onlar beğenmezse olmayacak mı nedir bu?
Şu tarz tanıştırma mantıklı geliyor bana. Ortak X kişi ikinize birden söyler gider tanışırsınız eyvallah da. Bu durum bence hoş değil görücü usulü için

Görücü de neymiş ? Bu adamın yerine (bu devirde görücü olarak geldikleri için) dar kafalı akrabaları mı sizin hakkınızda karar verecek ? Bu işin sonunda arıza kayinvalide ve görümceler sendromu çıkabilir. Adam bir şekilde kendi tanışmalı sizinle. Ayrıca bence 25 yaşında bir öğretmen görücüye kalmaz bu zamanda. Adamı da anlamadım ? Böyle bir niyetin varsa git bir yerde kızı uzaktan bile olsa önce bir kendi gözlerinle gör.

Neden özellikle atanmış öğretmenim yok o da memur diye belirtilir ki anlamam.

Millet para için evlenir olmuş, kadınlarda buna müsade ediyor. Özellikle başlıktaki ilk yorumu okursanız bakış açısını görürsünüz. Ben aksine geçmişten beri herkese öğrenciyken çalışmayacağım derdim, çalışırken de evlenince işten çıkacağım derdim. Öyle bir şey yapacağımdan değil, kimse beni kuruşum için istemesin diye. Dedemin, babamın üstüne olan malı bile söylemem.

Pinkrose14141 Pinkrose14141 İlk diyeceğim şu ki eski konuştuğum erkekler benden cinsellik bekledi yazmışsınız. Mega şehirde yaşayan birisi olarak ne benim ne arkadaşlarımın cinsel hayatı olmadı, yıllardır süren sevgililerimiz var. Erkek arkadaşlarımız okumuş, maddiyatı iyi insanlar. Siz istemediğinizi belirtirseniz, sizi seven erkek bekler. Cinsellik yaşamak isteyen tüm kadınlara da saygım var, onlarda inanın kendilerini kullandırtmazlar, kendileri de zevk alarak ve isteyerek yaşarlar. Siz hep sizi sevmeyenlere denk gelmişsiniz.

Benim dinine düşkün, evde haremlik selamlık oturan, tesettür değil siyah ferace giyen tanıdıklarım var. Arkadaşımı ilkokuldan tanıyordum, görücü usulü evlenmişti. Damadın annesi ile kendi annesi arkadaştı. Erkek ya da kız farketmez sevgili olmaya karşılardı. Arkadaşım ve damat birbirini bilmiyordu hiç. Onlar bile birbirlerine resim gösterdi, birbirlerine anneleri anlattı, bir gün aile yemeği verildi ve aynı masada aileler oturtuldu. Erkek yüzünü gördü beğendi, kız beğendi, öyle olur dendi. Ben siz görüp beğenmediğiniz ve sizi görüp beğenmemiş biriyle nasıl mutlu olacaksınız anlamadım. Damat adayı çok pasif, sırf annesi sizi beğendi ve siz öğretmensiniz diye görücü gelmiş. Lütfen kendinizi emin olmadan ateşe atmayın. Damat adayının size ısınması ve sizin ona ısınmanız çok önemli.

Niye birbirinizi görmediniz. Anneler babalar birbirini görse ne olcak? Evlenecek olan sizsiniz. Görücü usulü kötü bir şey değil ama ailelerle birlikte siz de birbirinizi görme tanıma imkanı yakalasanız daha iyi olurdu.
Şehir dışındaymış bilmiyorum aslında öyle de diyebilirdim o da gelsin direk diye. Oldu işte ne yapalım hayırlısı

Merhaba ablalarım...
Ben 25 yaşında atanmış bir öğretmenim.
Dün bana görücü geldi. Aracı, çocuğun annesi ve ablaları.. Şöyle ki çocukla ben birbirimizi görmedik. Memur o da ve yaş olarak da bir kaç yaş büyük benden.
Size görücü usulü hakkında sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevineceğim 😊
Geri dönüş ne zaman olur? Olumsuzsa bildirirler mi yoksa sessiz mi kalırlar? Bir daha ki görüşme olursa çocuk da gelir değil mi? Kusura bakmayın çok soru sordum ablalarım yorumlarınız benim için çok değerli teşekkür ederim şimdiden 😊😊
Neden kaderinizi başkalarının görüşlerine, dillerine, ellerine bırakmayı uygun görüyorsunuz öğretmenim?

Keşke o aracı arkadaş eve bu insanları getirmeden önce sana tanıştıracağı kişinin fotoğrafını gösterseydi, bu kadar tantanaya gerek olmazdı.
Eğer sen adamı beğendiysen aracı da adama senin fotoğrafını gösterirdi. İkinizin kararına göre konu netleşirdi böylece.
Çok zamane dışı olmuş sizin görücü işi.

Keşke o aracı arkadaş eve bu insanları getirmeden önce sana tanıştıracağı kişinin fotoğrafını gösterseydi, bu kadar tantanaya gerek olmazdı.
Eğer sen adamı beğendiysen aracı da adama senin fotoğrafını gösterirdi. İkinizin kararına göre konu netleşirdi böylece.
Çok zamane dışı olmuş sizin görücü işi.
Ben de keşke diyorum, öyle daha iyi olurdu. Geçti maalesef

X