Görücü geldikten sonra?

Tespitinizde çok haklısınız hemen kaptırıyorum kendimi ama engellemeye çalışıyorum bu sefer dediğiniz gibi zaten tanışma aşaması olacak hemen gelip isteyecek değiller ya.

Konu sahibesi sanki görücü usulü görüşsem mi diye sormuşta herkes akıl vermiş. Öğretmen dediğin nasıl böyle vizyonsuz olurmuş vah vah çocuklarımız kimlerin eline kalıcak.

Asıl başkalarının düşüncelerine/seçimlerine yargılar veya küçümser tavırla yaklaşan insanların yetiştireceği nesilden korkmamız lazım

Olumlu olumsuz cevap verilmeli olumlu olunursa erkek de gelir ve sizinle görüşturulur birbirinizi tanima aşaması olur sonrası Oglanla kıza ait daha yeni yiğenim sözlendi görücü usulüyle yakında nişan olcak yaza da düğün nasip

Çok sağolun bundan sonraki aşama (olursa) öyle yapacağım

O sana göre olan yorumlarını kendine saklasan iyi edersin BANA GÖRE. burda bir sürü insan normal olarak birbirini tanıyıp evleniyor ne demek marifet değil? Az dikkat edin şuraya yazdıklarınıza.

Çok abes değil mi sanırım çok çabuk kaptırıyorum
Abes tabıkıde. Okumuş etmıs gencecik kızsın görmediğin tanımadıgın adama mı kaldın?
Sırf aılesı istedi dıe sizinle evlenip evlendikten sonra ilgilenmez siz söylenince de annemler geldi gordu ben gelmeye tenezzül bile etmedim derse?
Belki yarın hayatınızın askı karsınıza cıkacak
Hıc acele etmeyin lutfen mantıklı olun

Anladım teşekkür ederim. Nasip te ne varsa o olur aynen
Rica ederim nedemek ama yok yıl olmuş bilmem kaç eğitimlisin görücü usulüne mi kaldım caresizsin laflarına bakma. Herşey nasip kısmet rabbim alnına ne yazmışsa odur. Cevremde o kadar okuyup görücü usulü evlenen varki nie onlar çaresiz yada başka şey miydi hayır.
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah

Görücü usulü de flört gibi oluyor, eskisi gibi değil. Sadece tanistiranlar aileler oluyor. Onlar size olumlu ise dönerler. Çocuğu da alıp gelirler, sonrasında da istediğiniz şekilde devam edersiniz. Acele etmeyin, şu zamanda zaten kimse hemen nişan olsun diye ısrar etmiyor, tanımaya bakın.

Düşüneceğim uzunca teşekkür ediyorum

Böylesine kapalı zihniyetli bir sosyokültürel çevrede yaşayıpta daha tanışma sürecinde cinsellik isteyen erkekleri nasıl bulabildiniz? Çok rahat bir ortamda yetiştim doğma büyüme İstanbuldayım kimse daha tanışma evresinde cinsellik istemeyi bırak eylemsel sözsel olarak dahi bana söylemedi ki ben cinselliğin evlilikten önce yaşanmasına asla karşı değilim. Karşımdaki erkeklerin hepsi biliyordu ki bu benim kararım ben ne zaman istersem o zaman olur.
Benim şahsi fikrim bu şekilde sanki Pazar’dan domates seçer gibi bir evlilik yaşayacağınıza hiç evlilik yaşamamanız daha hayırlıdır. Herkes evlenmek zorunda değil veya mutluluk=nasıl olursa olsun bir kocanın olması da değil. Siz zaten şu an bir erkeği tanımıyorsunuz o da sizi tanımıyor siz eş adayınızın annesi ve ablasını tanıyorsunuz eğer onlar sizi kıymetli oğullarının yüzünü görmeye layık bulurlarsa tanışabileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…