Görücü geldikten sonra?

Abes tabıkıde. Okumuş etmıs gencecik kızsın görmediğin tanımadıgın adama mı kaldın?
Sırf aılesı istedi dıe sizinle evlenip evlendikten sonra ilgilenmez siz söylenince de annemler geldi gordu ben gelmeye tenezzül bile etmedim derse?
Belki yarın hayatınızın askı karsınıza cıkacak
Hıc acele etmeyin lutfen mantıklı olun
Belki gorunce aşik olacak.ve cok mutlu olacak eski gorucu usulu simdi yok

Gorucu usulu tanisma olur tabiki de isin icine hemen adamin annesi ile ablasinin girmis olmasini sacma buldum. Onlara ne ki ayrica daha siz ikiniz bile iletisim kurmamissiniz? Kusura bakmayin cok sacma ve kabul edilebilir bir durum degil. Ben etmezdim. Madem boyle birisi var, birisi araci olur telefondan haberlesir bulusur konusurdunuz. Annesiyle ablasina neymis?

Ayrica ilk ailenin gelme sebebi cocukla ilgili kiz tarafi arastirma yapiyor eger olumlu olursa kizla oglan gorusuyor.olumluysa birz tanisa sureci isiyor bazilari sonrada soz nisan.flortde de gorucu usulunde de ayni eve girmedikce kimse birbirini taniyamaz.evlilik birz sans isi.

Gorucu usulu tanisma olur tabiki de isin icine hemen adamin annesi ile ablasinin girmis olmasini sacma buldum. Onlara ne ki ayrica daha siz ikiniz bile iletisim kurmamissiniz? Kusura bakmayin cok sacma ve kabul edilebilir bir durum degil. Ben etmezdim. Madem boyle birisi var, birisi araci olur telefondan haberlesir bulusur konusurdunuz. Annesiyle ablasina neymis?
Ben de düşündüm de ailesi denkliğe kafaların uyuşmasına da bakmış olabilir. O da önemli ya sonuçta.. Bilemedim

Keşke kabul etmeden önce foruma yazsaydım oğullarını da alıp gelmelerini isterdim 😊

Çevremde buna benzer bir olay yaşadım yıllar evvel evlilikle sonuçlandı. Şöyle ki önce anne teyze görümceler geldi tanıştı niyetlerini belli ettiler. Ertesi gün arayıp sizinde gönlünüz varsa oğlum, hanım kızımızla tanışmak ister dendi. Kız kabul etti. Birkaç kez dışarıda görüştüler. Sonra kız babası damat adayı ile ayrıca görüştü.

Kızına; gönlün varsa adını koyalım benim müsaadem var yalnız nişan zamanı seni düşündürecek birşey olur içine sinmez. Bu raddeye geldik demeyeceksin bana haber vereceksin. Gerekirse bu iş biter. Nişanlılık bunun için var dedi. Kız da kabul etti. 3ay sözlü 6ay nişanlı kalıp evlendiler. Olur yani olmaz değil fakat olayın başında iki aileyi de kızı da erkeği de tanıyan başka bir aile var. Onlar ailelere aracı oldu yani. Çat kapı kızınıza talibiz diye gelmediler.

Çok haklısınız acele etmiyorum da değerlendiriyorum sadece. Hayırlı değilse olmasın zaten
Canım senden 11 yaş büyük bir öğretmen ablan olarak diyorum ki bayan öğretmenler ideal gelin adayıdır. Tatili çoktur ve yarı zamanlı çalışıp tontiş damatlara maddi manevi pek çok faydası vardır. O yüzden doğru karar ver, acele etme. Sırf öğretmensin diye kapına gelen çok olacaktır. Gez dolas dünyayı tanı ,kendini tanı, geliştir.Kaynana, görümce, elti, yardımcı olmayan miskin eş olaylarına mümkün mertebe geç bulaş.

Saü
Canım senden 11 yaş büyük bir öğretmen ablan olarak diyorum ki bayan öğretmenler ideal gelin adayıdır. Tatili çoktur ve yarı zamanlı çalışıp tontiş damatlara maddi manevi pek çok faydası vardır. O yüzden doğru karar ver, acele etme. Sırf öğretmensin diye kapına gelen çok olacaktır. Gez dolas dünyayı tanı ,kendini tanı, geliştir.Kaynana, görümce, elti, yardımcı olmayan miskin eş olaylarına mümkün mertebe geç bulaş.
Sağolun ablacım 😊

Deli olucam.kıymetinizi bilin kendinizi ziyan etmeyin yazmışlar ama hani zevkleriniz uyuşur mu?hayalinizdeki evlilik düzeni aynı mıdır? Çocuk ister misiniz?ailelere bakışınız nasıldır?nelerden keyif alırsınız? Bunların hiçbiri değil asıl mesele maaşlı kamu çalışanı olmanız! İnanamıyorum yani üç bin lira maaşı var diye mi reddetsin bu kadın?
Bacım evet kendi değerini bil,kendini ilk bulduğunla harcama AMA maaşlı devlet çalışanısın diye değil,oh oh kızımız da öğretmenmiş haftasonları oğluşumun ütülerini rahat yapar diye değil,karşıdaki ağaoğlu da olsa önce günlük yaşamınızı düşünün.bir hayatı yaşayacak kadar tanıyor musun bu insanı ki anası bacısı filan tanışıyor

Bence hiç de abes değil arkadaşım. Meslekle, okumuş etmişlikle zerre alakası yok. Herkesin kendi tercihidir. Nasıl kimse aşk evliliği yapanlara karışmıyorsa kimsenin hangi devirdeyiz yorumlarına da aldanma. Tercih senin.. tabi ki ilk görünce veya gördüğünle evlenmek demek değil görücü usulü. Saçma düşüncelere kapılmayın yorum yapan arkadaşlar..
benim çevremde çoook var görücü usulü evlenen veya olumsuz dönüş olan.
Annesinin babasının gelmesini pek anlamadım aracı daha az yakın olur normalde. Aday adayının fotoğrafını filan göstermeleri lazım size bi. Onun da bi şekilde sizin fotonuzu görmesi lazım. İkinizde de olumlu çekim olursa. Çay kahve veya erkek eve geliyor konuşmaya. Temel konulardan bahsediliyor. Bu kısımda telefon no alıp verme olmaz genelde yine bir düşünme süreci olur (çook iyi geçerse burada da ilerler zaten telefona kadar) bi daha olumluysa bi daha görüşme sonra telefon numarası alma daha yakından tanıma evresi olur. Ona göre durum belirlenir. Size çok aksilik olmazsa 10 güne haber gelir. Adamın fotosunu görmeden görüşmeye gitmeyin, sizden de o haber beklesin bi süre..

Bence hiç de abes değil arkadaşım. Meslekle, okumuş etmişlikle zerre alakası yok. Herkesin kendi tercihidir. Nasıl kimse aşk evliliği yapanlara karışmıyorsa kimsenin hangi devirdeyiz yorumlarına da aldanma. Tercih senin.. tabi ki ilk görünce veya gördüğünle evlenmek demek değil görücü usulü. Saçma düşüncelere kapılmayın yorum yapan arkadaşlar..
benim çevremde çoook var görücü usulü evlenen veya olumsuz dönüş olan.
Annesinin babasının gelmesini pek anlamadım aracı daha az yakın olur normalde. Aday adayının fotoğrafını filan göstermeleri lazım size bi. Onun da bi şekilde sizin fotonuzu görmesi lazım. İkinizde de olumlu çekim olursa. Çay kahve veya erkek eve geliyor konuşmaya. Temel konulardan bahsediliyor. Bu kısımda telefon no alıp verme olmaz genelde yine bir düşünme süreci olur (çook iyi geçerse burada da ilerler zaten telefona kadar) bi daha olumluysa bi daha görüşme sonra telefon numarası alma daha yakından tanıma evresi olur. Ona göre durum belirlenir. Size çok aksilik olmazsa 10 güne haber gelir. Adamın fotosunu görmeden görüşmeye gitmeyin, sizden de o haber beklesin bi süre..
Teşekkür ederim. Çok sağolun..
Öğretmen olduğumu belirtmem yorumların seyrini değiştirdi bence

40 yaşındayım bundan 15 yıl önce bile böyle olmuyodu bu işler...çok fazla kısmetim vardı,gelelim diyen çok olurdu..ya resim ya da uzaktan falan gösterirlerdi adayı...beğenmezsem zaten biterdi...beğendiysem tanımak istersem aradaki kişi tanıştırır bi yerlerde Görüşürdük...önce çocukla çıkıp görüşüp olur dersem ki ilk nişanlımla bu şekilde tanışıp 6-7 ay görüştük,aileler sonra girdi devreye...yengeniz aracıymış o sorsun madem karşı tarafa çok merak ettiyseniz ,ne düşünüyorlarmış

bu bahsettıgınız sekılde gorucu usulu yanı gencler bırbırını gormeden mevzunun baglanması 70 yıl once vardı

sımdılerde gencler kesın bırbırlerıyle ıyı anlasırlar dıyen copcatan teyzeler genclerı tanıstırıyor gencler dısarda gezıyor yemege cıkıyor bıraz konusup vakıt gecırıp bırbırlerını tanımaya calısıyorlar bır sure sonra anlasıp anlasamayacaklarını anlayarak aılelere bıldırıyorlar aslında gercek anlamda gorucu usulu budur sızın yasadıgını gorucu usulu degıl gorusmeden evlendırme usulu buda yarım asır oncesınde vardı

bu sebeple sız ben tanımadan gormeden kımseyle evlenecek kadar cahıl degılım hangı devırde yasıyoruz ne munasebet deyıp konuyu kapatmalısınız kı sıze sacma sapan sekılde gelmesınler rıca edıcem

Gorucu usulu bana mantik olarak dogru gelmese de hafi onu gectim (kim olursa olsun birilerinin bana birinj yakistirip, evlendirmeye calismasi cok sacma, ben kendim bulabilirim evlenecegim insani diye dusunurum ama dedigim gibi bu kismi gectik)

1- 25 yasindasiniz daha ve mesleginizin basindasiniz henuz. Karsiniza ne insanlar cikacak emin olun

2- hicbir erkek anasi, ogluyla ovunmeden duramaz. Oglunun fotosunu vs gostermiyorsa kesin musmula gibidir. Yani dusunsenize eli yuzu duzgun, isinde gucunde oglunuz var ve siz onun onun fotosunu gosterip ovunmuyorsunuz falan. Hicbir turk oglan anasi bunu yapmadn duramaz; zira kuzguna yavrusu sahin gorunur

3- hadi onlar gostermedi, siz neden sormadiniz ya da anneniz? Yani ben olsam sorarim, gormek isterim. Belki eleman cok cirkin, bu kadar mi evlendirmeye merakli tum sulale sizi?

4- lutfen aklinizi basiniza toplayin, bu kadar hevesli olmayin evlenmeye. Ne bileyim dunyayi gezin, para kazqnmanin tadini cikarin, yuksek lisans yapin vs vs

5- sizi bu sekilde hareket etmeye, dusunmeye, hissetmeye iten sebepleri dusunun ve cozum bulun. Gerekiyorsa cocuklugunuza inmek icin bir psikoterapi alin (kotu anlamda soylemiyorum. 25 yasinda egitimli bir kadin, yuzunu bile hic gormedigi ve kendisine karpuz muamelesi yapan bir adamla evlenmek icin geri donus konusunda heyecan yapmaz. Ben o yaslardayken soyle bir muamelede gelen anne ve ablayi evden kurekle kovardim yemin ediyorum, kendinize bu hakareti ettirmeyin)

Özür dilerim ama güldüm hoşuma gitti yazdıklarınız 😊
arkadas haklı cıddıye alın lutfen evlılık teklıfını de erkekler eder erkekler evlenır gıbı gorunurde aslında oyle degıl kadın secer kadın tamam derse kadın begenır ısterse olur yanı sız begenılmeye sunmamalısınız kendınızı erkekler kendılerını sunmalı sız sıze en dogru gelenı secmelısınız

X