- 4 Temmuz 2016
- 2.344
- 4.295
-
- Konu Sahibi hanfendininbiri
+1yorumları okudukça ne diyeceğimi bilemiyorum. neden? size göre aileler köle mi getiriyor bu dünyaya biz bir işe girene kadar?
arkadaşlar bunlar nasıl zihniyetler ya allah aşkına.
H hanfendininbiri önceden yaşadığı şehirde de ne istediğini, kimliğini gayet iyi bilen genç bir kadın olduğunuzu görüyorum. çocukken de öğrenciyken de ekonomik özgürlüğünüzü elde etseniz de etmeseniz de saygıya layık olduğunuzun farkında, bilinçli bir insansınız.
size önerim, ailenizi değiştirmeye çalışmayın. ben denedim ve bir sonuca varamadım. ama kimsenin beni değiştirmesine de izin vermedim. kimsenin mutluluğundan veya prestijinden siz sorumlu değilsiniz.
sınırlarınızı iyi belirleyin aileniz bile olsa. okulunuza odaklanın ama hayatın da tadını çıkarın.
Öf köle ne alaka ya? Çocuklar ailelerin kurallarına tabidir bu kadar basit. Yok ben o kuralları istemiyorum bunu da bütün dünyaya ilan edecem diyorsa kendi hayatını kuracak, ayakları üzerinde duracak, istediği hayatı yaşayacak. Hiç öyle özgürlük falan demeyin, yok öyle bir dünya.yorumları okudukça ne diyeceğimi bilemiyorum. neden? size göre aileler köle mi getiriyor bu dünyaya biz bir işe girene kadar?
arkadaşlar bunlar nasıl zihniyetler ya allah aşkına.
H hanfendininbiri önceden yaşadığı şehirde de ne istediğini, kimliğini gayet iyi bilen genç bir kadın olduğunuzu görüyorum. çocukken de öğrenciyken de ekonomik özgürlüğünüzü elde etseniz de etmeseniz de saygıya layık olduğunuzun farkında, bilinçli bir insansınız.
size önerim, ailenizi değiştirmeye çalışmayın. ben denedim ve bir sonuca varamadım. ama kimsenin beni değiştirmesine de izin vermedim. kimsenin mutluluğundan veya prestijinden siz sorumlu değilsiniz.
sınırlarınızı iyi belirleyin aileniz bile olsa. okulunuza odaklanın ama hayatın da tadını çıkarın.
Nasıl bi çocukluk geçirdin sen ya. Hiç mi saygı duymadı ailen sana.Öf köle ne alaka ya? Çocuklar ailelerin kurallarına tabidir bu kadar basit. Yok ben o kuralları istemiyorum bunu da bütün dünyaya ilan edecem diyorsa kendi hayatını kuracak, ayakları üzerinde duracak, istediği hayatı yaşayacak. Hiç öyle özgürlük falan demeyin, yok öyle bir dünya.
MüthişşşBu kızcağız çalışmadığı için ailesine bağlı yarın bigün çalışmazsa evlendiğinde de kocasına mı bağlı olacak tıpkıKudrAlobar sizin gibi. Hani kadınlar özgür bağımsız eşit ayakları üzerinde durmalıydı. Herkes kendi ailesine karşı sorumluluğunu bilir merak etmeyin tavsiyelerinizi bağımlılıklarınızdan kurtulmak zincirlerinizi kırmak için kullanın.
Ben kocama mı bağımlıymışım? Benim niye haberim yok peki bundanBu kızcağız çalışmadığı için ailesine bağlı yarın bigün çalışmazsa evlendiğinde de kocasına mı bağlı olacak tıpkıKudrAlobar sizin gibi. Hani kadınlar özgür bağımsız eşit ayakları üzerinde durmalıydı. Herkes kendi ailesine karşı sorumluluğunu bilir merak etmeyin tavsiyelerinizi bağımlılıklarınızdan kurtulmak zincirlerinizi kırmak için kullanın.
Babamla ilgili konumu okuyabilirsin eğer istersen.Nasıl bi çocukluk geçirdin sen ya. Hiç mi saygı duymadı ailen sana.
Bakış açınız ne kadar da yanlış. Sosyal medya kullanım amacı herkes için farklıdır. Siz öyle kullanıyorsunuz diye herkes öyle kullanmak zorunda değil. Ayrıca kıyafet bu yani sosyal medyada insanlar kıyafetini görsün diye de paylaşım yapmıyor. Yapsa dahi bu ne sizi ne beni ne de başkasını ilgilendirir. Bahsettiğimiz hanımefendi de belli bir yaşa gelmiş bir birey. Ailesi de olsa giyimine kimse karışamaz. Mini etek giymek isterse elbette giyebilir. Eş dost ne der diye gencecik bir insanın güvenini zedelemek sizce çok mu mantıklı? Siz kızınıza eş dost laf eder diye giydirmezsiniz o zaman. Ama lütfen başkaların giymek istedikleri şeylere müdahil olmayın.Allah aşkına eş dost mini etekli fotoğraf görse ne olur görmese ne olur? Neyi eksilir konu sahibinin yengesi eniştesi mini eteğini görmezse?
20 yaş kendi sorumluluklarını alacağı bir yaş, yarın ağlamayacağına emin olduğu için yaptığı şeyleri ben bilmesem de olur. Ayrıca burada asıl mesele anneden ziyade anneye kızını yerenler. Kurtulunması gerekenler de onlar. 38 yaşındayım hala ailemin yadırgama ihtimali olan durumların fotoğrafını sosyal medyamda paylaşmam. Hayat benim, görmeleri gerekmiyor, görmek yorum yapma hakkı verir. Görmezlerse yorum da yapamazlar.Sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen. Sizin kızınız olsa ve sizden gizli hesap açsa ya da memleketteki insanlar için ayrı bir hesap açsa ebeveyn olarak sizi üzmez mi? Ya da eşin dostun soktuğu laf çocuğunuzdan önemli mi olurdu?
Çocukluk travmaların varsa eğer en iyi senin bilmen lazım çocuğun aile desteğine ne kadar muhtaç olduğunu. Ama sen öyle bi bahsediyorsun ki çocuk ailenin kölesi resmen.Babamla ilgili konumu okuyabilirsin eğer istersen.
Yok ben kızıma istediğini giydiririm konu sahibi gibi evden ayrılınca yapamadıklarını yapmaya çalışmasın diye. Lakin kızım yokBakış açınız ne kadar da yanlış. Sosyal medya kullanım amacı herkes için farklıdır. Siz öyle kullanıyorsunuz diye herkes öyle kullanmak zorunda değil. Ayrıca kıyafet bu yani sosyal medyada insanlar kıyafetini görsün diye de paylaşım yapmıyor. Yapsa dahi bu ne sizi ne beni ne de başkasını ilgilendirir. Bahsettiğimiz hanımefendi de belli bir yaşa gelmiş bir birey. Ailesi de olsa giyimine kimse karışamaz. Mini etek giymek isterse elbette giyebilir. Eş dost ne der diye gencecik bir insanın güvenini zedelemek sizce çok mu mantıklı? Siz kızınıza eş dost laf eder diye giydirmezsiniz o zaman. Ama lütfen başkaların giymek istedikleri şeylere müdahil olmayın.
Onu bilmiyorum da eşi acayip güzel yaprak sarma mantı yapıyormuş. Fazla yiyince beyin oksijen yerine yağ depoluyor. Sonuç ortada zaten.Nasıl bi çocukluk geçirdin sen ya. Hiç mi saygı duymadı ailen sana.
Yapamadıklarını yapmak istemesinin nesi kötü? Ailesi imkan vermemiş diye aile evinden çıkınca da aynı hasta düşüncelere bağlı mı yaşamak zorunda insanlar.Yok ben kızıma istediğini giydiririm konu sahibi gibi evden ayrılınca yapamadıklarını yapmaya çalışmasın diye. Lakin kızım yok
Yok çocukluk travmam. Babamı kaybettikten sonra anlattıklarım var orada. El bebek büyütülmüş bir çocuğum düşündüğünün aksineÇocukluk travmaların varsa eğer en iyi senin bilmen lazım çocuğun aile desteğine ne kadar muhtaç olduğunu. Ama sen öyle bi bahsediyorsun ki çocuk ailenin kölesi resmen.
Bak seni kırmak istemedim bok gibi bi şey yazmışım orda. Ama senin de bakış açın çok kötü.Babamla ilgili konumu okuyabilirsin eğer istersen.
Hayır yapsın, o zihniyette bir aileye yansıtmasın. Bunu anlamak neden bu kadar zor. Bakın ben mini etek giyiniyorum hepiniz görün heyooo altına da çizme çektim diye ilan etmenin anlamı yok diyorum.Yapamadıklarını yapmak istemesinin nesi kötü? Ailesi imkan vermemiş diye aile evinden çıkınca da aynı hasta düşüncelere bağlı mı yaşamak zorunda insanlar.
Sadece giyime göre insanın adı fahişeye çıkıyorsa toplum olarak biz bitmişiz demektir. Ki aileniz sizi bildikten sonra eşin dostun ne söylediğinin çok da bir önemi yok diye düşünüyorum. Ama fikirlerinize saygı duyuyorum tabi ki.20 yaş kendi sorumluluklarını alacağı bir yaş, yarın ağlamayacağına emin olduğu için yaptığı şeyleri ben bilmesem de olur. Ayrıca burada asıl mesele anneden ziyade anneye kızını yerenler. Kurtulunması gerekenler de onlar. 38 yaşındayım hala ailemin yadırgama ihtimali olan durumların fotoğrafını sosyal medyamda paylaşmam. Hayat benim, görmeleri gerekmiyor, görmek yorum yapma hakkı verir. Görmezlerse yorum da yapamazlar.
O eş dost var ya, insanın adını fahişeye çıkarabilecek kadar hadsiz olabiliyor. Neden bu pis ağızlı insanların aileme laf söylemesine fırsat vereyim ki, yılın en az iki ayı o memelekete döneceğim ve o basit insanlar bana aşağılayıcı bakışlar atma hakkı görecek kendinde, ne gerek var buna. Hele de 20li yaşlardayken