Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

Anne olunca anlarsın olayı sonuna kadar gercek ama sen daha erken Anla, cocuk ebeveynlerin yetişkin evladı ol.

Anne babanın endişelerine hak ver onları anla on yıl öncesine göre şimdi daha endişeli anne babaların olması çok olağan ve haklılar

giyimini tavrını elestirmiyorum, sen zaten haklısın

Aileyle yaşanan kıyafet sorununda zaten iki tane alternatif çözüm var.
Birincisi; kavga edip tartışıp zorla kabullendirmek (Bu tatlı dille de yapılır ama genelde başarısız olunur)
İkincisi de gizli saklı giymek. Hangisi doğrudur hangisi yanlıştır bilmiyorum. Ancak bende babamla aynı sorunları yaşayarak büyüdüm. kaç kere kavga ettim. En sonunda da hiç bir şekilde değişmeyeceğini gördüm. Ve gizli saklı giyiyorum artık. Belki yaştan dolayı uğraşmak bile yorucu oluyor bir süre sonra.
Ve şuna da katılıyorum, maddi olarak aileye bağlı olunduğunda ister istemez onların dediği oluyor. Çünkü aksi halde iş saygısızlığa kadar gidiyor.
Belki kabul ettirmek doğru olandır bilmiyorum ama bence en iyisi maddi özgürlüğü kazanana kadar gizli saklı giymek. Başka bir şehirde yaşanılıyorsa zaten sorun değil ancak instagramda paylaşmak bence de biraz gözlerine sokmak oluyor. Mesela ben baba tarafımı komple engelledim. Hem onlar farkında olmadan o zihniyetteki insanları hayatımdan çıkarmış oluyorum, hem de kimsenin lafıyla sözüyle uğraşmak istemiyorum.

Siz 20-21 yaşında bir birey olarak kişiliğinizi ortaya koymak için 50-55 yaşında ki insanların kişiliklerinden vazgeçmelerini bekliyorsunuz? Başarılar dilerim. Bu işler öyle kolay olmuyor maalesef. Ya orta yolu bulacaksınız ya da hareketlerinizin sorumluluğunu alıp sonuçlarına göğüs gereceksiniz.

30 yaşını geçmiş, evli, çocuklu bir kadınım kifayet konusunda değil ama başka konularda ailemin hoşuna gitmeyecek ya da yadırgayacakaları şeyleri onlara söylememeyi tercih ediyorum.
Neden durduk yere huzursuz olsunlar, aramızda olumsuz bir konuşma olsun?

Ailenizin düşüncelerini değiştiremezsiniz, neden aranızda problem olacağını bile bile gözlerine sokuyorsunuz kıyafetlerinizi? Beni böyle kabul etsinler demekle olmuyor, yaşınız, konumuz gereği de orta yolu bulmaya çalışmak en doğrusu.

Her şeyi sosyal medyada yaşamasanız peki?
Sizi anlıyorum anlamıyor değilim sadece birilerinden onay bekleme durumunu anlamıyorum.

seni çok çok iyi anlıyorum. ben 19 yaşındayım ve üniversiteyi de kendi şehrimde okuyorum.
oturduğum yerde akrabalarım da olduğu için her şeyime çok karışıldı şimdiye kadar. ama üniversiteye geçtikten sonra -burda kalmayı istemediğimi biliyodu ailem ama yine de burayı yazmıştım puanı daha yüksek diye- biraz sınırlarımı belli etmeye başladım. surat asmak gibi değil ama madem burda okuyorum bari istediğim gibi olayım tarzında davrandım. normalde izin vermeyecekleri şeylere artık fazla müdahale etmiyorlar.(kulak deldirmek, saçımı maviye boyatmak gibi)
ama ben de her şeyi gözlerine sokarak yapmıyorum. çünkü onların kafa yapısı bu saatten sonra değişmeyecek biliyorum. genelde ben bunları yaptıktan sonra haberleri oluyor onların. sosyal medyaya istediğim şeyi atıyorum mesela ama çevremden kimseyi eklemiyorum oraya. veya istediğim gibi giyiniyorum ama çantama bir ceket atıyorum gelirken onu giyiyorum. ne ben kısıtlanmış hissediyorum ne onlarla tartışmaya giriyorum.
sosyal medyada çok tanıdık varsa sadece istediklerini aldığın bir hesap açabilirsin. senin şehir dışında olman büyük avantaj aslında, illa bir şeyleri kanıtlamak için uğraşma bırak herkes istediği gibi bilsin seni.

Ben de bu ülkede yaşıyorum bu ülkede ne gibi felaketler oluyor gayet iyi biliyorum. Konu sahibi ailem okuldan almaz hatta okumamı benden çok isterler gibi bi şey yazdı. Ona dayanarak yazdım yazdıklarımı. Yazılanları tamamen okumamışsınız bile.

Kesinlikle... gerçekten siteden soğudum bu yorumları görünce

Benim bildiğim üni öğrencileri şuan 2 sosyal medya hesabına sahipler.
İlki mecburen aile akraba zımbırtısının olduğu, her foto altında ‘maşallah sübhanallah’ yorumları bulunan ; diğeri ise okul çevre ve arkadaşlarını ekledikleri tamamen kendi olabildikleri bir hesap.

Doğru mu elbette değil lakin didişmeden hayatın tadını çıkarmak için bazen sahtekarlık gerekiyor.
Size bunu yaptıran utansın, siz değil.

Helal olsun kız, benim yerime de git tiril tiril etekleri

konunun en başında yazdıysa benim hatam,ancak yorumlarda yazdıysa her yorumu okumak zorunda değilim takdir edersiniz ki :)

eğer öyle bir durum yoksa, sorun yok bana göre :) benim korktuğum okuluna engel olunmasıydı :)

Yorumların hepsini okumanız gerekmiyor tabi ki ama yargılamadan önce neyin ne olduğundan emin olsaydınız keşke.

Yorumların hepsini okumanız gerekmiyor tabi ki ama yargılamadan önce neyin ne olduğundan emin olsaydınız keşke.
siz iyi misiniz? konusuna yazmadıysa nereden bilebilirim ben?

okuldan alabilecek insanlar mı,eğer öyleyse dikkatli olun dedim sadece. bu yargılamak mıdır? konusuna yazmadıysa ve ben yorumların hepsini okumak zorunda değilsem, sizce meselenin aslından nasıl emin olabilirim?

neyse polemiğe girmek istemiyorum iyi geceler.

Öyle demediniz öncelikle ama neyse iyi geceler

Kesinlikle... gerçekten siteden soğudum bu yorumları görünce
Bazı üyelere bakın hiç kendi konusu yoktur konusu olan yorumlara asla olumlu birşey yazarak konuya girmezler. Kadın iş kuracağım der çok para gerekir karşılayamazsı hiç girme derler, aynı üye bu kez ev hanımı kadın boşanmak istediğinde git çalış ayakları üzerinde dur der. Kadına eşin gelmeden eşyalarını topla evden git derler kadın evden gider adam oralı olmaz geri nasıl dönerim konusu açar ayol biz hemen mi git dedik derler. Kadının eşinin cinsel problemleri vardır boşan derler. Oysa ki başka bi yerde kendi eşi de aynı problemi yaşamış tedavisi için çabaladığını çok şükür çözdük diye ifade eder. Ve bunlar grup halindeler benim bildiğim 2 farklı grup var asla yalnız gelmezler şu konuya koşun diye haber verirler. Kocalarını överler düğünde takı isteyeni gömerler. Neler neler biraz takılırsan görürsün zaten.

Özgürce kendiniz olmak, olduğunuz şekilde kabul görmek istiyorsunuz, bunu anlıyorum.
Bunu ailenize anlatabilirsiniz, başka bir şehirde bu şekilde yaşayabilirsiniz ve aileniz buna tepki göstermez gibi anladım ailenizin verdiği tepkiden. Onların derdi daha çok elalem gibi.

Kendinizi ailenize savunun elbette ama onların bahsettiği "elalem" kimse, bunu onların bilmesine gerek yok. Elalem için değil, aileniz zor durumda kalıp üzülmesinler diye. Çünkü siz aşsanız da belli yaşın üstündeki insanlar kolay kolay aşamıyor "başkaları ne der" düşüncesini.
Önce sizin bu durumunuza alışsalar zamanla onu da aşarlar belki ama bir anda aşırı yükleme yapmışsınız.

Adım adım ilerleyin.
Önce aileniz olduğunuz gibi kabullensin sizi. Sonra gerisine bakarsınız ki sonra gerisi umurunuzda bile olmayacak zaten.

Bir paragrafta yaşam enerjim emildi ya. Ama hepsi doğru.

Şurada gencecik bir kıza sırf daha kadınsı giyinmek istediği için nasıl telkinler veriliyor gizli yap ailene saygı göster buna nasıl saygısızlık diyorlar onu da anlamış değilim.
Kendi hayatlarınıda bu kadar omurgasız mı yaşıyorlar acaba. İçinden gelmeyen şeyleri yaparak nasıl mutlu olabilirsin. Konu sahibine tepki gösterenlerin çok mutsuz insanlar olduklarını düşünüyorum. Bir insanın en basit mevzuda bile kimliksizleştirilmesini normalleştirmişler. Onların nasıl kişilikleri yok edildi kim bilir

Yorumlarında hatasız en doğru hayatı onlar yaşıyor iş aşk sosyal hayatta en başarılı onlar. Aslında olmayan hayatlarından bir rol çizip burada oynuyorlar. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlarda bunlara inanıyor. (Çünkü inanılmaz bir manipüle yeteneği edinmişler burada.)Neden benim hayatım böyle değil diyip çok yanlış kararlar alıyorlar. Asla bir kadının mutlu olmasını istemiyorlar. Halbuki bizim yaşadığımız coğrafya belli.

Öf ne felsefe yaptınız ya. Gören de avrupada yaşıyor sanacak hepinizi. Bu ülke maalesef böyle bir yer. 30 sene önce de bazı aileler böyleydi, 20 sene önce de, 10 sene önce de, şimdi de. Aileyi değiştiremezsiniz. Ilımlı insanlarsa yavaş yavaş alıştırırsınız belki ama değiştiremezsiniz. Hem insan her şeyi neden ailesine yansıtma gereği duyar? Asıl özgüven sorunu bu bence. Kendini ıspat etme çabası. 35 yaşındayım, evliyim yediğim her haltı aileme anlatmıyorum ya da göstermiyorum. Çünkü ne gerek var? Kız dese ki ailem yaz sıcağında uzun kollu giydiriyor ya da ne bileyim başımı kapatmamı istiyor hep birlikte karşı çıkalım. İnsanlar sadece paylaşmasını istemiyor. Buna saygı duyup uyum sağlamak o kadar zor olmasa gerek.

Bir de şöyle bişey var, bizim zamanımızda küçük şehirden ünüversiteye gelip bir anda minileri çekenlere kabak çiçeği derdik biz. Linçlenecem ama konu sahibi de bence kabak çiçeği. Üniversiteye başladıkları ilk yıl içlerinde kalan her şeyi yapmaya çalışırlar ama her ortama alışkın olmadıkları için kendilerini korumayı bilmezler.

Hayır mutsuz değilim, bir takım dertlerim var her insan gibi ama bir şekilde baş ediyorum. Konu da açmışlığım var zamanında profilim açık okuyabilirsiniz. Kocamla sorunum yok, ailemle sorunum yok. Başka sorusu olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…