Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

İstanbul'da ne yapıyorsanız yapın bazı şeyleri neden gözlerine sokmaya çalışıyorsunuz?
Kimsenin gözüne sokmak gibi bir çabam yok. Sosyal medyayı birçoğumuz kullanıyoruz. İstediğim , beğendiğim, paylaşmak istediğim şeyleri profilimde paylaşabilirim. Sorun şu ki. Yakın akrabalarım da hesabımda ekli. Onları çıkarsam fark ederler , engellesem fark ederler. Annem de ekli ben de. Ben sadece şunu istiyorum tamam sizlerden gizlemeyim hayatımı, çünkü gizleyecek bir şey de yapmıyorum. Sadece alt tarafı bir elbise. Instagram çıkarsam tüm akrabayı bu başıma daha çok iş açar gibi geliyor. Tek ricam istediğim gibi giyinmek normal bir şey. Gordüğünüzde sorun etmeyin, yadirgamayin , bunun ben olduğumu ve benim nasil biri olduğumu biliyorsunuz zaten demek istiyorum veya umuyorum. Olay bu

E etsin o zaman mücadele ne diyim. Konusunu pek umursamıyor zaten. Sen daha çok sahiplendin.

Bir kere şurası net: Henüz tam bağımsız değilsiniz.

Size bu bağımsızlığı verecek olan kariyeriniz de okulunuza bağlı.

Okulunuz da ailenizin maddi desteğine.

Tam kapanın demiyorum ancak mini etekle sosyal medyaya özellikle foto atmanın da alemi yok. Sosyal etkinliklerde şık elbiseler/çizmeler yine giyin, dekolteden minilerden kaçının.

Muhafazakar aileler kızımızı büyük şehirde kaybederiz diye zaten evham yapabiliyor, başınıza gereksiz yere sıkıntı açmanıza gerek yok.

Geliriniz olduğunda istediğinizi giyersiniz.

Bakin niyetim göze sokmak değil. Benim sosyal medya hesaplarında annem de ekli. Çünkü annemden saklayacağım bir şey yok. Benim hayatımı görebilir , takip edebilir. Şimdi ben annemi çıkarabilirim istedigimi de paylaşırım ama öyle kendimi daha kotu hissederim. Annem de bunu fark ederse daha çok üzülür. Benim tek istedigim giyim tarzı sorun etmeye bile değecek bir şey degil. Benim değerimden bir şey eksiltmez. Elalem de bizi ilgilendirmez. Sadece gördüğünde istediğim gibi giyinmenin Benim hakkım olduğunu bil , anormal bir durum yok. Bana dedi ki " çok üzüldüm seni öyle görünce" Yahu fuhuş operasyonunda mi yakalandım, uyusturucuya mi başladım. Alt tarafı güzelce giyinip , gezip , anılarımı paylaştım. Daha önce yaptığım gibi. Alt tarafı pantolon yerine etek giymisim bu benden ne eksiltir. Bunları anlamalarını istedim sadece

Gelirim olduğunda? 30 -35 yaşında belki. Hayatımın en güzel yıllarında reşit iken niye sınırlar içerisinde yasayim. Ailem beni her halukarda seviyorsa. Her halimle de sevebilir öyle değil mi. Ve kötü niyetle yaptığım hiçbir şey yokken

Yalnız standart bir elbise değil mini bir elbise.
Bir anlamda akrabalara kendinizi ispatlama çabası olmuş, gerek yok ki ispatlamanıza kariyeriniz olunca zaten karışılamayacak. Oturup eğitiminizi riske atmanın anlamı nedir?

Eski evinizden açık, miniden daha kapalı kıyafetlerle sosyal medyada idare edin. Zaten aileniz de giyiminizin büyükşehirde değişeceğini öngörmüştür, bu kadar değişeceğini tahmin etmemişlerdir.

Akrabaları engellemenin de bir faydası yok, içeriği kontrol etmek daha mantıklı.

Üniversite mezuniyetini kastediyorum, 21 - 22 yaşını. Tabi tıpta okuyorsanız bu süre uzar.

Şu noktada aile “yok kızım biz seni kaybedemeyiz dıdıyla evlendircez, okulunu bırakacaksın” dese çok ciddi zarar verirler. Mezun olduktan sonra iyi kötü bir işte çalışıp paçayı kurtarırsınız.

Ve şunu da ekleyeyim
Ailemizi değiştiremeyiz. Yapıları boyle diye de kızamayız cunku onların yaşadıkları çocukluk travmaları , aile baskıları altında yaşadığı koskoca bir ömür var. İnsan yaş ilerledikçe belirli bir kalıba giriyor ve oraya hapsolmuşcasına çıkamıyor.
Baskıcı ailelere ben kızamıyorum
Duruma onların penceresinden bakmak gerek.

Misal elalem benim gram umurumda değil ama annemin umurunda mesela .
( özellikle akraba oluyor bu elalem)

Kendine saygı göstereyim derken
Ailenin önemsediği şeyleri de es geçme derım!

Ve istanbul bile olsa
Mini eteği bi ümraniye de giYmek var
Bir de bağdat cad. Nişantaşı vb yerlerde gıymek var
Buna yerine gore gıymek denir
Öyle olmazsa iinsanlar öküz gibi bakıyorlar
Şahsen ben o hanzo gözlerden aşırı rahatsız olan biriyimdir. Bu da aklında olsun

Benim altın kuralım " herkes her şeyi görmek ya da bilmek zorunda degıl" bunun kendine saygıyla gram alakası yok.

Okuldan almaya gidebilir onu kastediyorum.
Konu sahibi tam da kapalı yerde büyümüş, o insanlar için kızını başka şehire hele ki İstanbulda üniversiteye göndermek bile cesaret.

Şöyle diyeyim erkek çocuğu aman İstanbula üniversiteye gitmesin diye uğraşanları biliyorum.
Emin olun komşularından bu konuda laf gelmiştir.

Durum böyleyken “X in kızı şunu giymiş” diye mahalleye dedikodu yaymanın alemi yok. Aile de zaten giyme dememiş millete yayma demiş yani konu sahibi biraz dikkat etse idare edecekler.

Ailenin kendisi diyor arkadan iş çevir diye, onlar da kızlarının giyiminin farklı olacağının farkında.

Ailem okuluma engel olacak insanlar değiller. Eğitimimi hep önemsediler. İyi bir isim olmasını , bağımsız olmamı onlar da benim kadar isterler. Anlaşamadığımız nokta elalem ve işin günah sevap boyutu

Ben zaten 20 yaşındayım. 5 yıl var önümde mezun olmana. Belki iş bulabilmek için okumaya devam etmem gerekir belki bulamam. Dedigjm gibi oldukça uzak bir zaman istediğini yaşamak için

Ailenizin tepkisinden muhafazakar olduklarını ancak sizi de sevdiklerini anladım. Aileniz sizin eğitiminizi destekliyor, desteklemese o kadar kapalı şehirden İstanbula üniversiteye gitmenize itiraz ederlerdi. Emin olun komşusu elalemi yok kızı niye gönderdin diye baskı yapmıştır, onlar da hayır kızımızı göndericez demiştir.

Durum böyleyken insanların işlerini zorlaştırmanın alemi yok. Zira sizin etek ancak o dırdırcı şom ağızlı ağzına biber sürülesi elalemin elinde sizlere karşı silaha dönüşüyor, “ben demiştim” diyorlar.

Sizin yerinizde olsam eteği yalnızken giyerim, biraz uzunuyla da foto çektirir sosyal medyaya atarım. Üniversite diplomamı cebime atar, temiz temiz istediğimi giyerim. Zaten o noktada kendi dünyamı kurarım, iş bulamasam birkaç kişiyle kalıp daha az maaşlı işe girerim vs. Çözüm çok.

Ailenizin ekseni de artık İstanbula çekilir, kardeşleriniz varsa onlar da gelir, devrimi yaparsınız.
Evet devrim için de karnı doyuracak azıcık para lazım.

Ben de hala bu yaşıma kadar anneme sorarım nasıl uygun mu diye kıyafet olarak çünkü benimde annem bu konuda benim üzerime düşerdi ama sen birazcık alıştıra alışıra göster istersen böyle giyinmek istediğini canım benim en azından onlar da alışmış olur yavaş yavaş en doğal hakkın tabiki istediğin gibi giyinmek

Anlamayacak. Bi etek uğruna annenizle aranızı bozacaksınız.

Gözüne sokmak ne demek ne yani ailesini mi aldatsin.bence paylaşın aşırı olmadigi sürece giyin de paylaşın da.benim çocuğum benden birşey saklamasin giyiyorsa ben bileyim isterim

yalnız gözden kaçırdığınız bir yer var. anladığım kadarıyla bu konularda tutucu insanlar hanımefendinin ailesi, kimse giyme etme demiyor,hatta kesinlikle haklısın da diyoruz,ama ailesi inat edip okuldan almaya kalkışırlarsa?

yapmayın Allah aşkına hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, çok duyduk bu tarz hikayeleri. en azından okulun bitene kadar abartılı şekilde ailene gösterme,duyurma diyoruz ki, kendi parasını kazanana kadar idare etsin,okulunu bitirebilsin.

yoksa ''sen de okul bitene kadar giyme nolcak'' falan demiyoruz. giy ,elbette giy, arkandayız,ama temkinli ol,okuluna karışacak kadar ileri gitmesinler mazallah,diyoruz...

Üniversiteye başlamış artık birey olma yolundasın bundan sonra yaşadığın herşey sana birşey öğretecek isteklerinden vazgeçme nasıl olmak istiyorsan öyle düşün öyle giyin. Ailende akrabalarında buna alışacak. Elalemle 3-5 gün konuşur sonra falancanın kızı umurlarında olmaz. Eğer sen anne babanın evinden çıktığın gibi geri dönersen bu seferde taa İstanbul’larda üniversite okumaya gitti gram değişmeden geldi de derler. İnsanlar her daim yıkıcı konuşurlar.

Gerçekten şu an çok şaşkınım modern kadından özgür kadın güçlü kadın naraları atıp kadın erkek eşitliğine kadar feminizm boyutunda tepki gösterenler kabuğunu kırmaya çalışan üniversiteli bir kıza coğrafya kaderdir diyorlar. Yani kız çocukları okutulmasın ağalık berdel aile içi evlilik kumalığa çanak tutuyorlar.

Ailenle aynı fikirde olmak zorunda değilsin ama onlarin fikirlerine saygı duymak zorundasın onlar nasıl ki seni degistiremezse sende onları değiştiremezsin tavsiyem kendi aileni kurana kadar kök ailenin dusuncelerine saygılı ol çok zor birşey değil yap yapacağını ama gözlerine sokmadan ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…