- 14 Ağustos 2021
- 36
- 81
- 25
-
- Konu Sahibi hanfendininbiri
Kimsenin gözüne sokmak gibi bir çabam yok. Sosyal medyayı birçoğumuz kullanıyoruz. İstediğim , beğendiğim, paylaşmak istediğim şeyleri profilimde paylaşabilirim. Sorun şu ki. Yakın akrabalarım da hesabımda ekli. Onları çıkarsam fark ederler , engellesem fark ederler. Annem de ekli ben de. Ben sadece şunu istiyorum tamam sizlerden gizlemeyim hayatımı, çünkü gizleyecek bir şey de yapmıyorum. Sadece alt tarafı bir elbise. Instagram çıkarsam tüm akrabayı bu başıma daha çok iş açar gibi geliyor. Tek ricam istediğim gibi giyinmek normal bir şey. Gordüğünüzde sorun etmeyin, yadirgamayin , bunun ben olduğumu ve benim nasil biri olduğumu biliyorsunuz zaten demek istiyorum veya umuyorum. Olay buİstanbul'da ne yapıyorsanız yapın bazı şeyleri neden gözlerine sokmaya çalışıyorsunuz?
E etsin o zaman mücadele ne diyim. Konusunu pek umursamıyor zaten. Sen daha çok sahiplendin.özgürlük sadece maddi özgürlük mü? bu aile kızları para kazanmaya başlayınca bile baskı kurmaya çalışamayacak mı sanki ? o zman benim param var artık kim takar sizi mi diyecek ne güzel aile bağlarıymış onlar. aile yinede istanbula üni okumaya falan göndermş bence o kadarda korkunç insanlar olmayabilirler yani bu kız mücadele edebilir kendi kişiliğini ortaya koymak için.
Bakin niyetim göze sokmak değil. Benim sosyal medya hesaplarında annem de ekli. Çünkü annemden saklayacağım bir şey yok. Benim hayatımı görebilir , takip edebilir. Şimdi ben annemi çıkarabilirim istedigimi de paylaşırım ama öyle kendimi daha kotu hissederim. Annem de bunu fark ederse daha çok üzülür. Benim tek istedigim giyim tarzı sorun etmeye bile değecek bir şey degil. Benim değerimden bir şey eksiltmez. Elalem de bizi ilgilendirmez. Sadece gördüğünde istediğim gibi giyinmenin Benim hakkım olduğunu bil , anormal bir durum yok. Bana dedi ki " çok üzüldüm seni öyle görünce" Yahu fuhuş operasyonunda mi yakalandım, uyusturucuya mi başladım. Alt tarafı güzelce giyinip , gezip , anılarımı paylaştım. Daha önce yaptığım gibi. Alt tarafı pantolon yerine etek giymisim bu benden ne eksiltir. Bunları anlamalarını istedim sadeceSize hak veriyorum ancak bunu birilerinin gözüne sokmaya çalışmanızı da toyluk olarak görüyorum. Anne babanızın görüşlerini, hayata bakışlarını değiştiremezsiniz. Neden buna uğraşmak? Paylaşmayın o şekilde fotolarınızı, ya da onların göreceği, elalemin konuşacağı şekilde paylaşmayın. Ne kaybedersiniz?
Gelirim olduğunda? 30 -35 yaşında belki. Hayatımın en güzel yıllarında reşit iken niye sınırlar içerisinde yasayim. Ailem beni her halukarda seviyorsa. Her halimle de sevebilir öyle değil mi. Ve kötü niyetle yaptığım hiçbir şey yokkenBir kere şurası net: Henüz tam bağımsız değilsiniz.
Size bu bağımsızlığı verecek olan kariyeriniz de okulunuza bağlı.
Okulunuz da ailenizin maddi desteğine.
Tam kapanın demiyorum ancak mini etekle sosyal medyaya özellikle foto atmanın da alemi yok. Sosyal etkinliklerde şık elbiseler/çizmeler yine giyin, dekolteden minilerden kaçının.
Muhafazakar aileler kızımızı büyük şehirde kaybederiz diye zaten evham yapabiliyor, başınıza gereksiz yere sıkıntı açmanıza gerek yok.
Geliriniz olduğunda istediğinizi giyersiniz.
Kimsenin gözüne sokmak gibi bir çabam yok. Sosyal medyayı birçoğumuz kullanıyoruz. İstediğim , beğendiğim, paylaşmak istediğim şeyleri profilimde paylaşabilirim. Sorun şu ki. Yakın akrabalarım da hesabımda ekli. Onları çıkarsam fark ederler , engellesem fark ederler. Annem de ekli ben de. Ben sadece şunu istiyorum tamam sizlerden gizlemeyim hayatımı, çünkü gizleyecek bir şey de yapmıyorum. Sadece alt tarafı bir elbise. Instagram çıkarsam tüm akrabayı bu başıma daha çok iş açar gibi geliyor. Tek ricam istediğim gibi giyinmek normal bir şey. Gordüğünüzde sorun etmeyin, yadirgamayin , bunun ben olduğumu ve benim nasil biri olduğumu biliyorsunuz zaten demek istiyorum veya umuyorum. Olay bu
Gelirim olduğunda? 30 -35 yaşında belki. Hayatımın en güzel yıllarında reşit iken niye sınırlar içerisinde yasayim. Ailem beni her halukarda seviyorsa. Her halimle de sevebilir öyle değil mi. Ve kötü niyetle yaptığım hiçbir şey yokken
Ve şunu da ekleyeyimİstediğini yap bu senin hayatın
Lakin aile yapısından dolayı onların hassasiyetine önem göstermek gerek.
Herkes her şeyi bilmek zorunda degil
" ben buyum " u bu sekilde göstermek anlamsız
Hem huzur da olur ı zaman her iki tarafta
herkes ne kadar ılımlı ya. hayretler içinde okuyorum. ailenin suyuna git vs gibi şeyler aynı zamanda ailenin arkasından iş çevirmek değil mi? sonuçta ne kadar onların istediği biri gibi davranabilirsin. onların olmadığı yerde yine özün ortaya çıkacak. eğer çok kötü değilse ailenin durumu yani iş okuldan almaya kadar falan gitmeyecekse mücadele et. ama anormal insanlarsa arkalarından iş çevrilmeyi hakediyorlar ne diyeyim.
Ailem okuluma engel olacak insanlar değiller. Eğitimimi hep önemsediler. İyi bir isim olmasını , bağımsız olmamı onlar da benim kadar isterler. Anlaşamadığımız nokta elalem ve işin günah sevap boyutuÜniversite mezuniyetini kastediyorum, 21 - 22 yaşını. Tabi tıpta okuyorsanız bu süre uzar.
Şu noktada aile “yok kızım biz seni kaybedemeyiz dıdıyla evlendircez, okulunu bırakacaksın” dese çok ciddi zarar verirler. Mezun olduktan sonra iyi kötü bir işte çalışıp paçayı kurtarırsınız.
Ben zaten 20 yaşındayım. 5 yıl var önümde mezun olmana. Belki iş bulabilmek için okumaya devam etmem gerekir belki bulamam. Dedigjm gibi oldukça uzak bir zaman istediğini yaşamak içinÜniversite mezuniyetini kastediyorum, 21 - 22 yaşını. Tabi tıpta okuyorsanız bu süre uzar.
Şu noktada aile “yok kızım biz seni kaybedemeyiz dıdıyla evlendircez, okulunu bırakacaksın” dese çok ciddi zarar verirler. Mezun olduktan sonra iyi kötü bir işte çalışıp paçayı kurtarırsınız.
Gelirim olduğunda? 30 -35 yaşında belki. Hayatımın en güzel yıllarında reşit iken niye sınırlar içerisinde yasayim. Ailem beni her halukarda seviyorsa. Her halimle de sevebilir öyle değil mi. Ve kötü niyetle yaptığım hiçbir şey yokken
Ben de hala bu yaşıma kadar anneme sorarım nasıl uygun mu diye kıyafet olarak çünkü benimde annem bu konuda benim üzerime düşerdi ama sen birazcık alıştıra alışıra göster istersen böyle giyinmek istediğini canım benim en azından onlar da alışmış olur yavaş yavaş en doğal hakkın tabiki istediğin gibi giyinmekMerhaba sevgili dostlar. Konu oldukça basit görünüyor evet ama yine de burada öyle güzel bakış acılarıyla karşılaşıyorum, öyle güzel yönlendiriliyorum ki ne zaman başım sıkışsa, bunalsam buradayım
Ben anadolunun küçücük bir şehri olan karaman da doğdum büyüdüm 20 yaşına kadar da orada yaşadım. Küçük şehir olunca insanı da ona göre oluyor. İnsanları yadirgayanların , ön yargililarin , serserilerin dolu olduğu bir sehir. İstediğim gibi giyinebilmek hep hayalimdi. Karaman da öyle giyinemiyordum ve çocuk veya genç kız iken ailemin sözünü de dinlemek zorundaydım. Ben giymeye kalkissam bile onlar izin vermezdi zaten. Ama kapanmak gibi bir niyetim yoktu , dindar da değildim. Dolabıma mini elbiseler , etekler , uzun çizmeler doldurdum zevkime göre. Bir gün onları giyebilecek ortam bulduğumda gitmekti niyetim.
İstanbul da üniversite kazandım. Burada artık özgürdüm. Yaşım da 20 oldu. İstediğim gibi giyinebilmek hakkım diyerek triko mini bir elbiseyle uzun çizmeleri kombinledim. Adalar seyahatine çıktım. İstediğim gibi giyinmek , üzerime yakışanı giymek çok da hoşuma gitti bana gerçekten iyi hissettirdi. Güzel günün anısına fotograflar çekindim paylaştım da
Annem babam bunları görünce kaçınılmaz bir tartışma çıktı. Zaten göreceklerini bilerek paylaşmıştım. Çünkü benim böyle biri olduğumu bilip , kabul etmeleri gerek. Gizlim saklım yok , kötü bir niyetim de yok. Ya da ben açık giyindim diye üniversiteye gitme amacım da değişmedi. Aynı kişiyim dün neysem bugün de oyum. Buraya gelince değişmedim. Zaten böyle giyinmek istiyordum. Giyim tarzım beni daha az hanımefendi yapmaz , daha ahlaksız biri de yapmaz. Kiyafetle ölçülemez bir insanın nasıl biri olduğu. Bunları anlattım ama yine de fotoğrafları kaldır, elalem ne der muhabbetleri döndü. Kaldırmak istemiyorum. Ben artık iyi hissetmek istiyorum ya bu kadar basit. Yıllar boyu çeşitli sebeplerle kaybettiğim oz güvenimi istiyorum. Belki beğenilmek istiyorum. Bunlar kötü bir şey değil ve beni kötü yapmaz. Günah diyorlar onları üzmemek için ağzımı açamıyorum ama benim görüşlerim onlarınki ile farklı. Ama bunu da söylersem iyice aramızdaki ilişki sallantiya uğrayacak. Televizyonda böyle giyinen oyuncuları görünce yadirgamiyorlar , ya da kalabalık şehirlerde . Ama ben giyince sanki dünyada tek açık giyinen benmişim gibi tepki veriyorlar. Onları da anlamaya çalışıyorum. Niyetim asla ailemi uzmek değil. Ama ben onları üzmek amaçlı bir şey yapmadım ki. Ben istediği gibi giyinmenin bir hak olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız da giyime göre birbirini yargılamayı ve rahatsız edici tutumlarda bulunmayı gün geçtikçe bırakacaktır diye umuyorum. Ailem tam tersi gibi düşünüyor. Anlaşmak zor gibi görünüyor..
Anlamayacak. Bi etek uğruna annenizle aranızı bozacaksınız.Bakin niyetim göze sokmak değil. Benim sosyal medya hesaplarında annem de ekli. Çünkü annemden saklayacağım bir şey yok. Benim hayatımı görebilir , takip edebilir. Şimdi ben annemi çıkarabilirim istedigimi de paylaşırım ama öyle kendimi daha kotu hissederim. Annem de bunu fark ederse daha çok üzülür. Benim tek istedigim giyim tarzı sorun etmeye bile değecek bir şey degil. Benim değerimden bir şey eksiltmez. Elalem de bizi ilgilendirmez. Sadece gördüğünde istediğim gibi giyinmenin Benim hakkım olduğunu bil , anormal bir durum yok. Bana dedi ki " çok üzüldüm seni öyle görünce" Yahu fuhuş operasyonunda mi yakalandım, uyusturucuya mi başladım. Alt tarafı güzelce giyinip , gezip , anılarımı paylaştım. Daha önce yaptığım gibi. Alt tarafı pantolon yerine etek giymisim bu benden ne eksiltir. Bunları anlamalarını istedim sadece
yalnız gözden kaçırdığınız bir yer var. anladığım kadarıyla bu konularda tutucu insanlar hanımefendinin ailesi, kimse giyme etme demiyor,hatta kesinlikle haklısın da diyoruz,ama ailesi inat edip okuldan almaya kalkışırlarsa?herkes ne kadar ılımlı ya. hayretler içinde okuyorum. ailenin suyuna git vs gibi şeyler aynı zamanda ailenin arkasından iş çevirmek değil mi? sonuçta ne kadar onların istediği biri gibi davranabilirsin. onların olmadığı yerde yine özün ortaya çıkacak. eğer çok kötü değilse ailenin durumu yani iş okuldan almaya kadar falan gitmeyecekse mücadele et. ama anormal insanlarsa arkalarından iş çevrilmeyi hakediyorlar ne diyeyim.
Gerçekten şu an çok şaşkınım modern kadından özgür kadın güçlü kadın naraları atıp kadın erkek eşitliğine kadar feminizm boyutunda tepki gösterenler kabuğunu kırmaya çalışan üniversiteli bir kıza coğrafya kaderdir diyorlar. Yani kız çocukları okutulmasın ağalık berdel aile içi evlilik kumalığa çanak tutuyorlar.herkes ne kadar ılımlı ya. hayretler içinde okuyorum. ailenin suyuna git vs gibi şeyler aynı zamanda ailenin arkasından iş çevirmek değil mi? sonuçta ne kadar onların istediği biri gibi davranabilirsin. onların olmadığı yerde yine özün ortaya çıkacak. eğer çok kötü değilse ailenin durumu yani iş okuldan almaya kadar falan gitmeyecekse mücadele et. ama anormal insanlarsa arkalarından iş çevrilmeyi hakediyorlar ne diyeyim.
Ailenle aynı fikirde olmak zorunda değilsin ama onlarin fikirlerine saygı duymak zorundasın onlar nasıl ki seni degistiremezse sende onları değiştiremezsin tavsiyem kendi aileni kurana kadar kök ailenin dusuncelerine saygılı ol çok zor birşey değil yap yapacağını ama gözlerine sokmadan ...Merhaba sevgili dostlar. Konu oldukça basit görünüyor evet ama yine de burada öyle güzel bakış acılarıyla karşılaşıyorum, öyle güzel yönlendiriliyorum ki ne zaman başım sıkışsa, bunalsam buradayım
Ben anadolunun küçücük bir şehri olan karaman da doğdum büyüdüm 20 yaşına kadar da orada yaşadım. Küçük şehir olunca insanı da ona göre oluyor. İnsanları yadirgayanların , ön yargililarin , serserilerin dolu olduğu bir sehir. İstediğim gibi giyinebilmek hep hayalimdi. Karaman da öyle giyinemiyordum ve çocuk veya genç kız iken ailemin sözünü de dinlemek zorundaydım. Ben giymeye kalkissam bile onlar izin vermezdi zaten. Ama kapanmak gibi bir niyetim yoktu , dindar da değildim. Dolabıma mini elbiseler , etekler , uzun çizmeler doldurdum zevkime göre. Bir gün onları giyebilecek ortam bulduğumda gitmekti niyetim.
İstanbul da üniversite kazandım. Burada artık özgürdüm. Yaşım da 20 oldu. İstediğim gibi giyinebilmek hakkım diyerek triko mini bir elbiseyle uzun çizmeleri kombinledim. Adalar seyahatine çıktım. İstediğim gibi giyinmek , üzerime yakışanı giymek çok da hoşuma gitti bana gerçekten iyi hissettirdi. Güzel günün anısına fotograflar çekindim paylaştım da
Annem babam bunları görünce kaçınılmaz bir tartışma çıktı. Zaten göreceklerini bilerek paylaşmıştım. Çünkü benim böyle biri olduğumu bilip , kabul etmeleri gerek. Gizlim saklım yok , kötü bir niyetim de yok. Ya da ben açık giyindim diye üniversiteye gitme amacım da değişmedi. Aynı kişiyim dün neysem bugün de oyum. Buraya gelince değişmedim. Zaten böyle giyinmek istiyordum. Giyim tarzım beni daha az hanımefendi yapmaz , daha ahlaksız biri de yapmaz. Kiyafetle ölçülemez bir insanın nasıl biri olduğu. Bunları anlattım ama yine de fotoğrafları kaldır, elalem ne der muhabbetleri döndü. Kaldırmak istemiyorum. Ben artık iyi hissetmek istiyorum ya bu kadar basit. Yıllar boyu çeşitli sebeplerle kaybettiğim oz güvenimi istiyorum. Belki beğenilmek istiyorum. Bunlar kötü bir şey değil ve beni kötü yapmaz. Günah diyorlar onları üzmemek için ağzımı açamıyorum ama benim görüşlerim onlarınki ile farklı. Ama bunu da söylersem iyice aramızdaki ilişki sallantiya uğrayacak. Televizyonda böyle giyinen oyuncuları görünce yadirgamiyorlar , ya da kalabalık şehirlerde . Ama ben giyince sanki dünyada tek açık giyinen benmişim gibi tepki veriyorlar. Onları da anlamaya çalışıyorum. Niyetim asla ailemi uzmek değil. Ama ben onları üzmek amaçlı bir şey yapmadım ki. Ben istediği gibi giyinmenin bir hak olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız da giyime göre birbirini yargılamayı ve rahatsız edici tutumlarda bulunmayı gün geçtikçe bırakacaktır diye umuyorum. Ailem tam tersi gibi düşünüyor. Anlaşmak zor gibi görünüyor..