Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

Nasıl bi çocukluk geçirdin sen ya. Hiç mi saygı duymadı ailen sana.

Mesajınızı şikayet ettim bilginiz olsun. Hiç kimseyi böyle bir üslupla belden aşağı vurmak gibi bir hakkınız yok. Konuda konu sahibinden çok sizin mesajlarınız var. Dilerseniz kendinize konu açın daha rahat edersiniz

Takıldığım bir noktayı yazmadan geçemeyeceğim. Konu sahibi hanım kızımız bu giysilerin çoğunu üniversiteye gitmeden önce almış saklamış ama karamanda hiç gitmemiş, neden? Çevre tepkisinden. Şimdi o kıyafetleri giyip fotoğrafkarı paylaşınca neden farklı tepki bekliyor ya da neden ailesini bu tepkilerle yüz yüze bırakıyor. Madem o kadar cesurdu, karamanda giyip o tepkileri kendi göğüsleseydi. Neden uzaktan atıp tutuyor. Şimdiye kadar gizlediği heveslerini gerçekleştirirken de o insanlara göstermesin bir zahmet.

@Otrera Nerede benle ilgili olumsuz bir yorum var hemen like atıyorsun. Senin derdin ne? Sana ne zaman dert oldum onu yakalayamadım
Bunların kız whatsapp grubu var yancısız gezmez bunlar. Benden duymuş olmasınlarda birbirilerinden korktuklarından konu açacak olurlarsa engel koyuyorlar birbirlerine

Arabistanda yaşamasak da bu ülkenin bazı bölgelerinde bu kafa hala mevcut maalesef, beğenseniz de beğenmeseniz de

El bebek gül bebek büyümüş merak etme istersem konu açarım senin onayının hükmü yok bu arada.

Konu sahibinin 2 senin 28 mesajın var konuda ben yapıştım evet

ZemheriPoyraz çok güzel bir noktaya değinmiş, o ilanı neden memleketinde yapmamış acaba?
İstediğim kadar yazarım sana mı yazıyorum. Sana yazmadığım şeylere gelip tek tek cevap yazdın. Sana yazmadım diyorım hıhı tabi bilmem ne saçma sapan triplerdesin yapıştın resmen. Düş yakamadan.

Yok ben kızıma istediğini giydiririm konu sahibi gibi evden ayrılınca yapamadıklarını yapmaya çalışmasın diye. Lakin kızım yok
Neden konu sahibi çok kötü bir şey yapmış gibi lanse ediyorsunuz peki? Eğer kendini evden ayrıldıktan sonra daha iyi hissedip giymişse yanlış bunun neresinde merak ettim. Sonuçta hiçbir kadın kıyafet konusunda kısıtlanmak istemez. Önemli olan da bundan sonra aldığı kararın arkasında durması değil mi?

Hayır yapsın, o zihniyette bir aileye yansıtmasın. Bunu anlamak neden bu kadar zor. Bakın ben mini etek giyiniyorum hepiniz görün heyooo altına da çizme çektim diye ilan etmenin anlamı yok diyorum.
ama o zaman sokakta bir tanıyan görür diye sokağa da çıkmaması lazım. kıyafet kendini ifade etmek için bir araç. sosyal medya bir alan. ayrıca, başkalarına göstermek için değil de sırf kendisi için paylaşım da yapabilir.
baskı altına alınanı bu kadar eleştirmek ne kadar doğru ki?

El bebek gül bebek büyümüş merak etme istersem konu açarım senin onayının hükmü yok bu arada.

Yoo ben merak etmiyorum, siz merak ediyordunuz cevabınızı almışsınız. Ben zaten benden onay alın demedim ‘dilerseniz kendinize konu açın’ dedim, öneride bulundum yani. Şimdi bir öneride daha bulunayım sizin asabınız bozulmuş bir papatya çayı için iyi gelir. Ek olarak şunu da ekleyeyim bu bir görgü kuralıdır bu yaşa kadar öğrenememişsiniz ama şimdi benden öğrenin siz yazan insana sen denilmez.

Anlamadığınız nokta şu; ilk mesajımda da söyledim konu sahibini anlıyorum. Ama elindeki aile bu, ailenin zihniyetini değiştiremeyecek. Ne gerek var onları üzmeye, kırmaya, endişelendirmeye?

Burada bir grubum bilem yok kimse beni bir konuya çağırmıyor ben de insan mıyım ya ama sizi aşırı mantıklı buluyorum. Istanbul'da üniversite okumaya gelen kızlarımız sahilde yüksek topukla tur atıyorlar. Ben şahsen çok takdir ediyorum kendilerini. Sahilde spor ayakkabı giyecek hali yok herhalde dimi ama. bence özgürlük böyle bisi yaneee.

Not: bu ara aşırı mutsuzum, dertlerim var.

Elbette öyle ama bunu değiştirmek tamamen bizim elimizde diye düşünüyorum. O kafaları umursamadan yaşasak aslında böyle sorunlar hiç olmayacak.
Bunları kendi çocuklarımızla kıralım bence, ailelerimizi bununla mücadele etmek zorunda bırakmayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…