Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

Ben sizi oldukça olgun ve aklı başında buldum. Düşünce yapınız çok hoşuma gitti. Aileniz önemsiz bez parçaları için sorun yaratacaksa bırakın yaratsın. Burda sizin kendinizi suçlu hissetmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Siz artık özgür bir bireysiniz. Aileniz de zamanla bunları kabul edecektir. Ayrıca öyle sosyal medyadan gizlemek gibi kendinizi sindirecek, kendinize olan güveninizi zedeleyecek adımlar asla atmayın. Her zaman yaptıklarınızın arkasında olun. Yıl olmuş 2021 ve artık bizim bu saçma sapan konuları aşmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Bence siz üniversiteyi kazandım artık özgürüm düşüncesindesiniz . Üniversiteyi kazanmak bir özgürlük değildir. Bende üniversite okudum ben niaşnlıydım bir senede evlenip okudum.hiç hesabını veremeyeceğim bir şey yapmadım çok şükür. Ama üniversite ortamlarında öyle kızlar vardı ki çıplak çıplak gezip aile yanına giderken başını bile kapatırlardı . O da çok saçma. Neysen oysun yani kendini değiştirmenin anlamı ne .Aileniz demek ki sizi öyle görmemiş daha önce onun için aşırı tepki vermeleri normal.sizde bir şeyler yapıyorsunuz niye internette paylaşıyorsunuz ki . Orda akrabanız aileniz var. Gerçekten o aldığınız kıyafetleri kendi memleketinizde giyebilir misiniz çok merak ediyorum.Daha üniversiteye gittiğiniz kaç gün oldu ki şimdiden o kadar açılmaya başlamışsınız . İnşallah güzel bir şekilde okulunuza odaklanıp bitirirsiniz.

Sen neden her şeyi üstüne alındın. Tek tek cevap vermişsin bir de basın açıklaması yapıyor gibi. Seni kastediyor olsaydım seni etiketlerdim sakin ol. Yazıcak çok şey var ama üşeniyorum inan ki çünkü hiç anlamamışsın.
Kısaca şunu söyleyim yaz sıcağında uzun kollu falan gibi uç örnekler mi olmak zorunda illa. Kız kendi diyor ailemden gizli bir şey yapmak istemiyorum alışsınlar istiyorum diye. Yaşlı başlı insanları da değiştiremezsin nihayetinde. Ona göre cevap verdik. Yoksa ben de biliyorum ailenin her şeyi bilmek zorunda olmadığı. Biri yazmış aileni sosyal medyadan engelle görmesinler demiş. Olmaz üzülürler falan diyo. Ne diyelim yani o zaman mücadele edeceksin demekten başka ne diyelim.

Kesinlikle. Bence son noktayı koydunuz.

Siz özgürlüğünüzü hissediyorsunuz ama maalesef aileniz hala aynı şehirde yaşıyor. Eş dost da bu fotoğrafları görünce onlara laf sokuyor olmalı. Yerinizde olsam yeni bir sosyal medya hesabı açar ve memleketimdeki insanların hiçbirini bu hesaba eklemezdim. Siz sağ onlar selamet.

Kesinlikle. Bence son noktayı koydunuz.
Teşekkür ederim. 20 yaşında henüz ergen bile sayılacak bir bireye baskı kurmak bana çok sağlıklı gelmiyor. Ebeveynlerin saçma sapan konular yüzünden baskı yapması sonrasında daha da kötü sonuçlar doğabilir. Bazı şeyleri iş işten geçtik sonra anlıyorlar.

Hıhı etiketlerdin tabi

Lafa gelince özgürlük, kadın hakları vs. ama mevzu olunca burası avrupa değil ?? Arabistan da değil burası.
Özgürlük gerçekten özgürlüğünü elde ettiğinde olur. Daha öğrenci ve aileye bağımlıysan ailenin kurallarına tabi olursun.

Özgürlük gerçekten özgürlüğünü elde ettiğinde olur. Daha öğrenci ve aileye bağımlıysan ailenin kurallarına tabi olursun.
Aile kuralları çocuğun gelişimine ve sağlıklı bir benlik oluşturabilmesine imkan sağlamak zorundadır aksi halde toksik aile denir ona. Üniye gelmiş kiza mahalle baskısı uğruna kısıtlama getirirsen o kurallara isyan boynunun borcu olur artık.

Sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen. Sizin kızınız olsa ve sizden gizli hesap açsa ya da memleketteki insanlar için ayrı bir hesap açsa ebeveyn olarak sizi üzmez mi? Ya da eşin dostun soktuğu laf çocuğunuzdan önemli mi olurdu?

Allah aşkına eş dost mini etekli fotoğraf görse ne olur görmese ne olur? Neyi eksilir konu sahibinin yengesi eniştesi mini eteğini görmezse?

yorumları okudukça ne diyeceğimi bilemiyorum. neden? size göre aileler köle mi getiriyor bu dünyaya biz bir işe girene kadar?
arkadaşlar bunlar nasıl zihniyetler ya allah aşkına.
H hanfendininbiri önceden yaşadığı şehirde de ne istediğini, kimliğini gayet iyi bilen genç bir kadın olduğunuzu görüyorum. çocukken de öğrenciyken de ekonomik özgürlüğünüzü elde etseniz de etmeseniz de saygıya layık olduğunuzun farkında, bilinçli bir insansınız.
size önerim, ailenizi değiştirmeye çalışmayın. ben denedim ve bir sonuca varamadım. ama kimsenin beni değiştirmesine de izin vermedim. kimsenin mutluluğundan veya prestijinden siz sorumlu değilsiniz.
sınırlarınızı iyi belirleyin aileniz bile olsa. okulunuza odaklanın ama hayatın da tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…