- 10 Temmuz 2017
- 196
- 465
- 25
-
- Konu Sahibi hanfendininbiri
Bence siz üniversiteyi kazandım artık özgürüm düşüncesindesiniz . Üniversiteyi kazanmak bir özgürlük değildir. Bende üniversite okudum ben niaşnlıydım bir senede evlenip okudum.hiç hesabını veremeyeceğim bir şey yapmadım çok şükür. Ama üniversite ortamlarında öyle kızlar vardı ki çıplak çıplak gezip aile yanına giderken başını bile kapatırlardı . O da çok saçma. Neysen oysun yani kendini değiştirmenin anlamı ne .Aileniz demek ki sizi öyle görmemiş daha önce onun için aşırı tepki vermeleri normal.sizde bir şeyler yapıyorsunuz niye internette paylaşıyorsunuz ki . Orda akrabanız aileniz var. Gerçekten o aldığınız kıyafetleri kendi memleketinizde giyebilir misiniz çok merak ediyorum.Daha üniversiteye gittiğiniz kaç gün oldu ki şimdiden o kadar açılmaya başlamışsınız . İnşallah güzel bir şekilde okulunuza odaklanıp bitirirsiniz.Merhaba sevgili dostlar. Konu oldukça basit görünüyor evet ama yine de burada öyle güzel bakış acılarıyla karşılaşıyorum, öyle güzel yönlendiriliyorum ki ne zaman başım sıkışsa, bunalsam buradayım
Ben anadolunun küçücük bir şehri olan karaman da doğdum büyüdüm 20 yaşına kadar da orada yaşadım. Küçük şehir olunca insanı da ona göre oluyor. İnsanları yadirgayanların , ön yargililarin , serserilerin dolu olduğu bir sehir. İstediğim gibi giyinebilmek hep hayalimdi. Karaman da öyle giyinemiyordum ve çocuk veya genç kız iken ailemin sözünü de dinlemek zorundaydım. Ben giymeye kalkissam bile onlar izin vermezdi zaten. Ama kapanmak gibi bir niyetim yoktu , dindar da değildim. Dolabıma mini elbiseler , etekler , uzun çizmeler doldurdum zevkime göre. Bir gün onları giyebilecek ortam bulduğumda gitmekti niyetim.
İstanbul da üniversite kazandım. Burada artık özgürdüm. Yaşım da 20 oldu. İstediğim gibi giyinebilmek hakkım diyerek triko mini bir elbiseyle uzun çizmeleri kombinledim. Adalar seyahatine çıktım. İstediğim gibi giyinmek , üzerime yakışanı giymek çok da hoşuma gitti bana gerçekten iyi hissettirdi. Güzel günün anısına fotograflar çekindim paylaştım da
Annem babam bunları görünce kaçınılmaz bir tartışma çıktı. Zaten göreceklerini bilerek paylaşmıştım. Çünkü benim böyle biri olduğumu bilip , kabul etmeleri gerek. Gizlim saklım yok , kötü bir niyetim de yok. Ya da ben açık giyindim diye üniversiteye gitme amacım da değişmedi. Aynı kişiyim dün neysem bugün de oyum. Buraya gelince değişmedim. Zaten böyle giyinmek istiyordum. Giyim tarzım beni daha az hanımefendi yapmaz , daha ahlaksız biri de yapmaz. Kiyafetle ölçülemez bir insanın nasıl biri olduğu. Bunları anlattım ama yine de fotoğrafları kaldır, elalem ne der muhabbetleri döndü. Kaldırmak istemiyorum. Ben artık iyi hissetmek istiyorum ya bu kadar basit. Yıllar boyu çeşitli sebeplerle kaybettiğim oz güvenimi istiyorum. Belki beğenilmek istiyorum. Bunlar kötü bir şey değil ve beni kötü yapmaz. Günah diyorlar onları üzmemek için ağzımı açamıyorum ama benim görüşlerim onlarınki ile farklı. Ama bunu da söylersem iyice aramızdaki ilişki sallantiya uğrayacak. Televizyonda böyle giyinen oyuncuları görünce yadirgamiyorlar , ya da kalabalık şehirlerde . Ama ben giyince sanki dünyada tek açık giyinen benmişim gibi tepki veriyorlar. Onları da anlamaya çalışıyorum. Niyetim asla ailemi uzmek değil. Ama ben onları üzmek amaçlı bir şey yapmadım ki. Ben istediği gibi giyinmenin bir hak olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız da giyime göre birbirini yargılamayı ve rahatsız edici tutumlarda bulunmayı gün geçtikçe bırakacaktır diye umuyorum. Ailem tam tersi gibi düşünüyor. Anlaşmak zor gibi görünüyor..
Sen neden her şeyi üstüne alındın. Tek tek cevap vermişsin bir de basın açıklaması yapıyor gibi. Seni kastediyor olsaydım seni etiketlerdim sakin ol. Yazıcak çok şey var ama üşeniyorum inan ki çünkü hiç anlamamışsın.Öf ne felsefe yaptınız ya. Gören de avrupada yaşıyor sanacak hepinizi. Bu ülke maalesef böyle bir yer. 30 sene önce de bazı aileler böyleydi, 20 sene önce de, 10 sene önce de, şimdi de. Aileyi değiştiremezsiniz. Ilımlı insanlarsa yavaş yavaş alıştırırsınız belki ama değiştiremezsiniz. Hem insan her şeyi neden ailesine yansıtma gereği duyar? Asıl özgüven sorunu bu bence. Kendini ıspat etme çabası. 35 yaşındayım, evliyim yediğim her haltı aileme anlatmıyorum ya da göstermiyorum. Çünkü ne gerek var? Kız dese ki ailem yaz sıcağında uzun kollu giydiriyor ya da ne bileyim başımı kapatmamı istiyor hep birlikte karşı çıkalım. İnsanlar sadece paylaşmasını istemiyor. Buna saygı duyup uyum sağlamak o kadar zor olmasa gerek.
Bir de şöyle bişey var, bizim zamanımızda küçük şehirden ünüversiteye gelip bir anda minileri çekenlere kabak çiçeği derdik biz. Linçlenecem ama konu sahibi de bence kabak çiçeği. Üniversiteye başladıkları ilk yıl içlerinde kalan her şeyi yapmaya çalışırlar ama her ortama alışkın olmadıkları için kendilerini korumayı bilmezler.
Hayır mutsuz değilim, bir takım dertlerim var her insan gibi ama bir şekilde baş ediyorum. Konu da açmışlığım var zamanında profilim açık okuyabilirsiniz. Kocamla sorunum yok, ailemle sorunum yok. Başka sorusu olan?
Kesinlikle. Bence son noktayı koydunuz.Ben sizi oldukça olgun ve aklı başında buldum. Düşünce yapınız çok hoşuma gitti. Aileniz önemsiz bez parçaları için sorun yaratacaksa bırakın yaratsın. Burda sizin kendinizi suçlu hissetmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Siz artık özgür bir bireysiniz. Aileniz de zamanla bunları kabul edecektir. Ayrıca öyle sosyal medyadan gizlemek gibi kendinizi sindirecek, kendinize olan güveninizi zedeleyecek adımlar asla atmayın. Her zaman yaptıklarınızın arkasında olun. Yıl olmuş 2021 ve artık bizim bu saçma sapan konuları aşmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Lafa gelince özgürlük, kadın hakları vs. ama mevzu olunca burası avrupa değil ?? Arabistan da değil burası.Gören de avrupada yaşıyor sanacak hepinizi.
Siz özgürlüğünüzü hissediyorsunuz ama maalesef aileniz hala aynı şehirde yaşıyor. Eş dost da bu fotoğrafları görünce onlara laf sokuyor olmalı. Yerinizde olsam yeni bir sosyal medya hesabı açar ve memleketimdeki insanların hiçbirini bu hesaba eklemezdim. Siz sağ onlar selamet.Merhaba sevgili dostlar. Konu oldukça basit görünüyor evet ama yine de burada öyle güzel bakış acılarıyla karşılaşıyorum, öyle güzel yönlendiriliyorum ki ne zaman başım sıkışsa, bunalsam buradayım
Ben anadolunun küçücük bir şehri olan karaman da doğdum büyüdüm 20 yaşına kadar da orada yaşadım. Küçük şehir olunca insanı da ona göre oluyor. İnsanları yadirgayanların , ön yargililarin , serserilerin dolu olduğu bir sehir. İstediğim gibi giyinebilmek hep hayalimdi. Karaman da öyle giyinemiyordum ve çocuk veya genç kız iken ailemin sözünü de dinlemek zorundaydım. Ben giymeye kalkissam bile onlar izin vermezdi zaten. Ama kapanmak gibi bir niyetim yoktu , dindar da değildim. Dolabıma mini elbiseler , etekler , uzun çizmeler doldurdum zevkime göre. Bir gün onları giyebilecek ortam bulduğumda gitmekti niyetim.
İstanbul da üniversite kazandım. Burada artık özgürdüm. Yaşım da 20 oldu. İstediğim gibi giyinebilmek hakkım diyerek triko mini bir elbiseyle uzun çizmeleri kombinledim. Adalar seyahatine çıktım. İstediğim gibi giyinmek , üzerime yakışanı giymek çok da hoşuma gitti bana gerçekten iyi hissettirdi. Güzel günün anısına fotograflar çekindim paylaştım da
Annem babam bunları görünce kaçınılmaz bir tartışma çıktı. Zaten göreceklerini bilerek paylaşmıştım. Çünkü benim böyle biri olduğumu bilip , kabul etmeleri gerek. Gizlim saklım yok , kötü bir niyetim de yok. Ya da ben açık giyindim diye üniversiteye gitme amacım da değişmedi. Aynı kişiyim dün neysem bugün de oyum. Buraya gelince değişmedim. Zaten böyle giyinmek istiyordum. Giyim tarzım beni daha az hanımefendi yapmaz , daha ahlaksız biri de yapmaz. Kiyafetle ölçülemez bir insanın nasıl biri olduğu. Bunları anlattım ama yine de fotoğrafları kaldır, elalem ne der muhabbetleri döndü. Kaldırmak istemiyorum. Ben artık iyi hissetmek istiyorum ya bu kadar basit. Yıllar boyu çeşitli sebeplerle kaybettiğim oz güvenimi istiyorum. Belki beğenilmek istiyorum. Bunlar kötü bir şey değil ve beni kötü yapmaz. Günah diyorlar onları üzmemek için ağzımı açamıyorum ama benim görüşlerim onlarınki ile farklı. Ama bunu da söylersem iyice aramızdaki ilişki sallantiya uğrayacak. Televizyonda böyle giyinen oyuncuları görünce yadirgamiyorlar , ya da kalabalık şehirlerde . Ama ben giyince sanki dünyada tek açık giyinen benmişim gibi tepki veriyorlar. Onları da anlamaya çalışıyorum. Niyetim asla ailemi uzmek değil. Ama ben onları üzmek amaçlı bir şey yapmadım ki. Ben istediği gibi giyinmenin bir hak olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımız da giyime göre birbirini yargılamayı ve rahatsız edici tutumlarda bulunmayı gün geçtikçe bırakacaktır diye umuyorum. Ailem tam tersi gibi düşünüyor. Anlaşmak zor gibi görünüyor..
Teşekkür ederim. 20 yaşında henüz ergen bile sayılacak bir bireye baskı kurmak bana çok sağlıklı gelmiyor. Ebeveynlerin saçma sapan konular yüzünden baskı yapması sonrasında daha da kötü sonuçlar doğabilir. Bazı şeyleri iş işten geçtik sonra anlıyorlar.Kesinlikle. Bence son noktayı koydunuz.
Hıhı etiketlerdin tabiSen neden her şeyi üstüne alındın. Tek tek cevap vermişsin bir de basın açıklaması yapıyor gibi. Seni kastediyor olsaydım seni etiketlerdim sakin ol. Yazıcak çok şey var ama üşeniyorum inan ki çünkü hiç anlamamışsın.
Kısaca şunu söyleyim yaz sıcağında uzun kollu falan gibi uç örnekler mi olmak zorunda illa. Kız kendi diyor ailemden gizli bir şey yapmak istemiyorum alışsınlar istiyorum diye. Yaşlı başlı insanları da değiştiremezsin nihayetinde. Ona göre cevap verdik. Yoksa ben de biliyorum ailenin her şeyi bilmek zorunda olmadığı. Biri yazmış aileni sosyal medyadan engelle görmesinler demiş. Olmaz üzülürler falan diyo. Ne diyelim yani o zaman mücadele edeceksin demekten başka ne diyelim.
Evet seni alıntılayarak yazardım. Ben pasif agresif değilim. Zaten kendimi tutabilen biride değilim. Birini kastederek bir şey yazıcak olsaydım o kişiyi alıntılayarak yazardım.Hıhı etiketlerdin tabi
Özgürlük gerçekten özgürlüğünü elde ettiğinde olur. Daha öğrenci ve aileye bağımlıysan ailenin kurallarına tabi olursun.Lafa gelince özgürlük, kadın hakları vs. ama mevzu olunca burası avrupa değil ?? Arabistan da değil burası.
AnlıyorumEvet seni alıntılayarak yazardım. Ben pasif agresif değilim. Zaten kendimi tutabilen biride değilim. Birini kastederek bir şey yazıcak olsaydım o kişiyi alıntılayarak yazardım.
Aile kuralları çocuğun gelişimine ve sağlıklı bir benlik oluşturabilmesine imkan sağlamak zorundadır aksi halde toksik aile denir ona. Üniye gelmiş kiza mahalle baskısı uğruna kısıtlama getirirsen o kurallara isyan boynunun borcu olur artık.Özgürlük gerçekten özgürlüğünü elde ettiğinde olur. Daha öğrenci ve aileye bağımlıysan ailenin kurallarına tabi olursun.
Ne bu şimdi. Beni tanımadığın belliAnlıyorum
Hıhı evetAile kuralları çocuğun gelişimine ve sağlıklı bir benlik oluşturabilmesine imkan sağlamak zorundadır aksi halde toksik aile denir ona. Üniye gelmiş kiza mahalle baskısı uğruna kısıtlama getirirsen o kurallara isyan boynunun borcu olur artık.
Tanımam mı gerekiyordu?Ne bu şimdi. Beni tanımadığın belli
Anlıyorum
Sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen. Sizin kızınız olsa ve sizden gizli hesap açsa ya da memleketteki insanlar için ayrı bir hesap açsa ebeveyn olarak sizi üzmez mi? Ya da eşin dostun soktuğu laf çocuğunuzdan önemli mi olurdu?Siz özgürlüğünüzü hissediyorsunuz ama maalesef aileniz hala aynı şehirde yaşıyor. Eş dost da bu fotoğrafları görünce onlara laf sokuyor olmalı. Yerinizde olsam yeni bir sosyal medya hesabı açar ve memleketimdeki insanların hiçbirini bu hesaba eklemezdim. Siz sağ onlar selamet.
Hayır gerekmiyor. Tanımadığın belli onu diyorum. Ben kavgadan kaçmamHıhı evet
Tanımam mı gerekiyordu?
Allah aşkına eş dost mini etekli fotoğraf görse ne olur görmese ne olur? Neyi eksilir konu sahibinin yengesi eniştesi mini eteğini görmezse?Sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen. Sizin kızınız olsa ve sizden gizli hesap açsa ya da memleketteki insanlar için ayrı bir hesap açsa ebeveyn olarak sizi üzmez mi? Ya da eşin dostun soktuğu laf çocuğunuzdan önemli mi olurdu?
yorumları okudukça ne diyeceğimi bilemiyorum. neden? size göre aileler köle mi getiriyor bu dünyaya biz bir işe girene kadar?Özgürlük gerçekten özgürlüğünü elde ettiğinde olur. Daha öğrenci ve aileye bağımlıysan ailenin kurallarına tabi olursun.