gittikçe anlamını kaybeden evliliğim...

Cok zor bir durum.Bilemedim ne diyecegimi.Oturup konussaniz ilgi beklediginizi vs soylerseniz anlar mi acaba

Bu evlilik ancak şu şekilde yürür. Siz de eşiniz gibi ilgisiz aşka karşı soğuk maddi duyguları ön planda olan bir insansanız eğer. Ne kadar birbirleriyle tencere kapak bir ikili denir hatta. Ama bir taraf sürekli aşk sevgi dileniyorsa çok büyük sorun. Evlilik ite kaka ilerlemez. Ne kadar hemcinslerim bu konuda ısrarcı da olsa sonuç değişmiyor maalesef.
Eşinizle bu konuyu konuşun. Tamam deyip kestirip atmasın. Ciddi olduğunuzu anlasın. Ve kendini düzeltmeye çalışsın. Yapmazsa sonucunda geri dönüşü olmaz bir şekilde ondan ayrılacağınızı bilsin.
Şuan sessiz kaldığınız için yaptıklarında bir sorun görmüyor olabilir. Yanlışını anlayıp düzelirse bir şans daha verirsiniz.

eşiniz sadece kendini düşünüyor
bu 1 numaralı sorun. diğerleri tali sorunlar.
bu kadar ben merkezci bir adamın bir kadını içtenlikle sevmesi zor, yani bu sevgi durumu bence düzelmez. en baştan aşktan ölmüyormuş zaten. şimdiden sonra olmasını çok zor görüyorum.

siz adam için güzel, fedakar, iyi geliri olan, onu hep alttan alıp herşeyine OK diyen mis gibi bir eş olmuşsunuz..valla ben de istiyorum böyle bir tane..ohh kebap. bir tek belki sizi kaybedeceğini anlarsa azcık çekidüzen vereiblir kendine. ama çok sanmıyorum. neden? boşanan erkek gidip bekar kız alıyor bu memlekette...aile etraf sorsanız herkes diyecek ki adamın içkisi kumarı yok, karı kız yok, işi gücü var Xperia'ya rahat battı boşandı...

bir de keşke daha geç evlenseydiniz sanırım 25-26 yaşında evlenmişsiniz adam daha hayatını oturtmamış, ataması olmamış, yüksek olmamış, mevcut işi sanırım istediği bir iş değil ki alternatif dükkan vs. uğraşmış..kredi çekilmiş, sizin gelirinizin onunkinin 3 katı olması...bunlar hep yıpratıcı şeyler. adam bi 30 filan olsaydı tüm bunlar bitmiş gitmiş olurdu önünüzü görürdünüz. şimdi ayrılsanız tabi ki evlilikte ortak laınan herşeye misler gibi %50 ortak olur. hiç çekinmez.

Hala evde birşeyler ödüyor musun
Esim cimri dediğin için soruyorum
Çıkarı var mi diye düşündüm

Buarada ben eşimi gondermem on gun 20 gun . Otursun evinde yapsin ne yapcaksa

Yanlış anlasilmek istemiyorum.
Ben daha önce hiçbir konunu okumamistim.
Kendi konuma yorum yapıldığı zamanlar daha yeni yeni buralarda takıldığım için pek kimseyi hatırlayamıyorum.
Seni başka konularda yorumlarından tanıdım. Ve belki bana öyle geldi, güzel sorunsuz giden bir evlilik gibi geldi yorumların.
Né güzel dedim.
Demek istediğim biz insanlara dışarıdan bakıyoruz ve ne kadar dersin diyoruz. Her dert bizde sanıyoruz. Fakat durum oyle değil.

Her neyse kolay bi karar değil boşanma kararı. Çok zor. Benim zorlanma nedenim iyi olduğumuzda sevgisini çok derinden hissediyordum ve ben de ona hissettiriyordum. Bana zor gelen kısım buydu. Sevgisiz yaşanmaz gerçekten. Bunu açıkça konuş .
Ama ben mesleğiyle ilgili de olabileceğini düşünüyorum (konularına göz gezdirdim az evvel ). Polislerin geneli biraz böyle malesef. Soğuk, düşüncesiz.. Belki is stresi.

Umarım mutluluğun için sağlıklı kararlar alabilirsin. Senin mesleğin ne ?

ben sosyal medyadan diye düşünmüştüm
o kadar bu işlerle ugrasan birinin hop diye vazgeçecegini düşünmüyorum şahsen
ama siz daha iyi tanırsiniz tabi
sizin izin alma şansınız yok mu biraz da siz uzaklaşın evden

Aslinda belli bir sorun yokmus gibi gorunse de bircok sorun var sanki. Mesela yalancidir, bencildir, guvenmiyorum diyorsunuz bunlar basli basina ciddi sorunlar. Maddi anlamda da eger size yetmeye calismak yerine sizin sirtinizdan gecinmeye calisiyorsa bu da onemli bir sorun. Ozellikle sizi bunaltan kismi sevgisiz ve ilgisiz olusu. Bu cok goreceli bir kavram aslinda, sizin beklediginiz ilgi ve sevgiyi size veremiyor ama aslinda kendince sevip ilgileniyor olabilir. Yani kisacasi sizi nasil sevip ilgilenecegini bilemiyor olabilir, bu ogrenilebilecek birsey. bence bunlar direk olarak bosanmaya goturmeyebilir yani esiniz yanlislarini kabul edip duzeltmeye, sizinle birlikte aile terapisine gitmeye ikna olursa bence sorunlariniz cozulemeyecek cinsten degil. Bence bosanmayi dusunmeden once aile terapisine bir sans verin.

(bu arada ben de holding sahibi falan değilim sadece benim maaşım onunkinin 3 katı)
Ama profilinde ogretmen yazıyor adam da polismis bu nasıl oluyor ki ?
Ayrıca yaşadıkların gercekten zor.

şu da yanlış anlaşılmasın ben de şatafatlı düğünlere filan hiç meraklı değilim , borçla düğün yapılması filan bence çok saçma. evli çiftler elbette birlikte herşeyi yapabilir, illa herşey 4x4lük olsun da evlenilsin şart değil ama bu iş tek tarafla olmaz karşılıklı olması lazım 1 taraf kazansın öbür taraf batırsın, 1 taraf harcasın diğeri her şeye cimrilik yapsın, adam bekarmış gibi takılsın 20 gün gitsin memlekettte kalsın olmaz o iş. bu saçma ötesi, evde çocuk yok siz yoksunuz akşama kadar ne alaka? adam bencillikten ölüyor resmen. keyfi nasıl isterse öyle yaşıyor... ki bakın ben evli çiftlerin kendi özel alanlarına çok inanırım asla yapışık ikiz gibi olmasınlar dedim. adam outdoor spor yapıyor olsa 20 gün gitse, evde yapılamayacak bir şeydir, anlarım. ama sınav çalışmaya sizi tek koyup gitmek açıklanabilir değil -adamın bencilliğinden başka açıklama yok.

adam size yalan söylemeseydi başta, belki bekleyelim azcık bi görelim ne oluyor diyecektiniz. resmen oldu bittiye getirmiş sizi..

Gidecek olan mal mülk para umrumda değil.. Ben şu an mevcut ne varsa versem de bikaç seneye hepsini kendi başıma hallederim zaten.. Annem de babam da çalışıyordu maddi sıkıntı üniversite dönemi dışında çekmedik, ünide de mesleğim zaten belliydi, 3-5 sene sonra rahata ericem zaten dedim dert etmedim yokluğu.. Eşimin annesi çalışmıyor ev hanımı, babası da eşim daha ortaokulda iken emekli olmuş, defter kitap isterken bile korka korka gitmiş babasının yanına hatta iş eğitim dersinde babası malzemeleri almadığı için öğretmeninden dayak yediğini falan anlatır.. O daha sıkıntılı bir hayat geçirmiş ve okuduğu bölüm de fen edebiyattan atanması zor bir bölüm, iş garantisi yok , hani bikaç sene dişimi sıkayım da diyememiş ailem bana yardımcı olur da..

Onun paraya karşı düşkünlüğünü pintiliğini hep bunları düşünerek hoşgördüm. Ama olmadı işte...

Bir süre ayrı kalmak en iyisi olacak ama bende çalışıyorum burası da küçücük ilçe , işim gereği de tanımadığım kimse yok ilçede.. Ayrı ev tutayım falan olmaz.. Aileme boşanmaya kesin karar vermeden durumumu anlatmaya hiç niyetim yok. Annemle çok problemli bir ilişkim var zaten, en son onlara duyururum durumu, memleket yakın işe ordan git gel yapayım desem annemin sorularını cevaplamaktansa otururum evde konuşmam diyorum...

Eşimin tayini çıktı gidecek ama aralık yada haziranda, bunca ay dayanabilir miyim bilmiyorum.. En güzeli o gitsin ben tayin istemiyim burda kalayım bir süre, duruma bakayım olacak ama çok var daha..

buna benzerı bende vardı
size tek tavsiyem terapiste kendınız için gidip ne kadar yara almışsınız öğrenmeniz gerekiyor ki
eşinizi karakteri eğileilir bir karakter mi
uğraşılsa sonuca değer mi yoksa değmez mi
durumunuz varsa mutlaka terapi alın derim

(bu arada ben de holding sahibi falan değilim sadece benim maaşım onunkinin 3 katı)
Ama profilinde ogretmen yazıyor adam da polismis bu nasıl oluyor ki ?
Ayrıca yaşadıkların gercekten zor.

Profilimde 93 doğumlu da yazıyor sanırım, evet tabiki gerçek bilgilerimi vermedim, yaşadığım yeri paylaştığım için mesleğimi paylaşmadım zira benden başka kadın yok bu işi yapan burda, deşifre olmak istemiyorum

Bence biraz rahatlamaya ihtiyacı var bu ilişkinin. Neden bilmiyorum amaçsız bir uzaklaşma sezdim. Soğuk rüzgarlar girmiş araya. En son ne zaman romantik bir an yaşayıp birbirinizin gözlerinin içine baktınız?
İlişkiyi bile görev gibi yapar hale gelinmiş. Bence buradan bile yola çıkılıp değişim başlatılabilir
Tek taraflı değil ama oturup konuşup birlikte çabalamalısınız
Yoksa böyle gerçekten soğuyup öylece bitebilir

Hala evde birşeyler ödüyor musun
Esim cimri dediğin için soruyorum
Çıkarı var mi diye düşündüm

Buarada ben eşimi gondermem on gun 20 gun . Otursun evinde yapsin ne yapcaksa
Ev aldık, onun ödemeleri var, ev benim isteğimle alındı ama..

Konunu ilk okumaya başlarken hani yazmışsın ya sevildiğimi hissedemiyorum filan diye. Onun için şey yazacaktım hani her evliliğin belli dönemlerinde oluyor böyle dert etme diyecektim ama eşin çok farklı bir insan anlattığına göre. Yani tam bir kurnaz selim abi. Seninle niye evlendi ki böyle şeyler yapacaksa . Ya bu erkekleri cidden anlamıyorum. Kadından geçinmek nedir ya . Kadının parası yemek nedir. Tamam eşindir yeri gelir birbirinizin herşeyine muhtaç olursunuz ama bu bambaşka bi durum. Ya evde eşin dururken onu yalnız bırakıp memlekete ders çalışmaya gitmek nedir ?
Bu adamda bi sıkıntı var. Ya sizinle bi alıp veremediği var ya da kendi içinde...
Ailesi de sepetleyemems mi hadi senin burda ne işin var doğru katının yanına diye. İşte bunlarda ailecek bi sıkıntı var. Şimdi sava boşan diyemem çünkü boşanmak için yeterli sebepler değil bence. Şunu söyleyebilirim iliskiye yeni heyecanlar katsan. Böyle onu şaşırtacak şeyler. Görünümünde değişiklik seks hayatında yeni değişik kıyafetler filan. Belki değisır ilgisi ne bileyim aklıma bunlar geldi

Ev aldık, onun ödemeleri var, ev benim isteğimle alındı ama..
Ayy bilemedim şimdi ben olsam rest cekerdim sanırım ya ilgisini gostersjn degissin yada herkes kendi yoluna gibi.
Ama ben kendi evliligimden de doluyum. 10aylik evliyim boşanmayı düşünüyorum

son paragrafta belirttiğim eşinizin daha az kazanıyor olması, düzeninin kurmamış olması gibi şeyleri zaten çok büyük kusurlar anlamında söylemedim. günümüzde zaten 25-26 yaşında işi gücü bile olmayan bir ton insan var, normal oldu bunlar atık. ama gel gelelim hal böyleyken tutup çaaaat diye de evlenince (acele neyse?) türkiyede bunlar hep sorun oluyor. istisnadır ki geleneksel bir ailede yetişen, daha az kazanan bir adam daha rahat yetişen ve çok kazanan eşini taşıyabilsin. Mesele zaten yine para-pul değil eşinizin dünya kendi çevresinde dönüyor siz ona mecbursunuz halleri. Adam maaşta sizin paranızı kendi malı gibi görüyor afedersiniz yatakta da bedeninizi. Yalnız o bunun hiç farkında bile olmayabilir. Belki sadece hoyratlık, bencillik ama bunun nasıl incitici olduğunu hiç bilemiyor olabilir. Şunu anlamadım siz ona bu durumu anlattınız mı hiç, ne dediniz o ne tepki verdi?

çok üzüldüm. sadece bir noktaya dikkat çekmek için yazıyorum. eşinin iyi huyları diye bahsettiklerin zaten olması gereken şeyler. yani yemeği sen yapmak zorunda değilsin, ütüsünü de keza.. sadakat desen zaten olması gereken.. yani evet bunları yapmayan nice adamlar var işin doğrusunu konuşacak olursak durum bu. ne hayallerle evleniyoruz oysa bazen gerçekler çok acımasız olabiliyor. maddi kaygınız yok, manen güçlü olduğunuzu izlenimledim. tanımıyorum sizi ama yorumlarınıza denk geldim. size aşkla bakacak, mutluluk getirecek bi birliktelik dilerim. şimdiki eşinizle veya değil. ama unutmayın siz değerlisiniz ve kimsenin gelip size değersiz hissettirmeye, mutsuz etmeye Hakkı yok!

Sizin eviniz için çalışıp çabalamanız eşinizin sorumluluk sahibi olmaması birşeyleri başaramaması onun zamanla gözünüzden düşmesine sebep olmuş gibi.Sanırım çocuk da istiyorsunuz ki eşiniz varikosel ameliyatı olmuş.Ama anlattıgınız kadarıyla eşiniz ilgisiz,sorumsuz biri her ne kadar evde yardım etse de ev işlerine,size sevgisini belli etmedikçe siz de mutlu olamayacak kendinizi kullanılmış hissedeceksiniz.Kendinizi yıpratmayın ve eşinizle konuşup hal ve hareketlerine çeki düzen vermesini isteyebilirsiniz.En verimli dönemlerinizi heba etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…