• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum

Ben ki deprem fobisi olan insanım bana bile abartılı geliyor ruh haliniz. Bir doktora gidin bence böyle olmaz. Her gün ölüm düşünerek yaşamak sağlıklı mı?
Deprem bilimciler bile sizin kadar kesin konuşamıyor mesela. 7 üzeri olur diyorlar siz 7.6 bekliyorsunuz mesela. Farklı görüşteki yüm hocaların en korkunç senaryolarını birleştiriyorsunuz.
Yeni binaya da zemin için güvenmiyor bataklığa saplıyorsunuz falan. Bu kadar kesin sonuçları kimse bilemez ki.
Varsayımları gerçekleşecek gibi görüp kendinizi yediniz bitirdiniz.
Evet büyük ihtimalle yakında büyük bir felaket yaşanacak ama tam konumu, tam şiddeti, tam büyüklüğü bilinemez ki.
Önlemimizi alıp hayatımızı yaşamaya çalışmalıyız.
Bu iki gündür ben de olursa gece oğlanın yanına koşamam diye yatağımda yatmıyordum sizin bu halinizi görünce kendimle savaşmaya karsr verdim bu gece yatağımda yatıcam mesela. Bu kadar da abartmamal lazım

kayinvalidenin ev bana daha guvenilir geldi,
zira ben yeni muteahhitlerin islerine hic guvenemiyorum, ki zemini de kotuymus.
Oyun kayinvalideden yana o konuda.

Ama sizin onlari davet etmeniz fikri de guzelmis esasen, her yil siz gidiyorsaniz bu yil da boyle bir degisiklik yapabilirsiniz, tabi o zaman tatil gibi olmaz.

Merhabalar bu ara burada çok aktifim sanırım depresyondayım aşırı derece de yalnızım dert edinip duruyorum kendime
Kızlar sömestr tatili geldi çattı. Başımın belası bu tatiller. Kayınvalidemlerde istanbula geldiler memleketten. Ailemde istanbulda. Biz evlendiğimizden beri her sömestr istanbulda 10 gün kalıyoruz 5gün kv 5 benim ailemde kalıyoruz.
Sorun şu eylül depreminde valizi zor toplayıp kaçtım istanbuldan. Şimdi yine deprem oldu eşin normalde takılmayan bir insan iken o bile eli kulağında artık ben geliyorum sesi bunlar diyor deprem için. Bende söyledim gitmek istemiyorum korkuyorum.
Asıl sebebi kayınvalidemler 40 senelik kendi yaptıkları gecekondudan hallice bir bina oturuyorlar. Beton ömrünü tamamlamış, 99 görmüş bir bina. Duvarlarında ve kolonlarında ciddi çatlakları gözümle görüyorum. Gece sokak lambasının ışığı çatlaktan sızıyor o derece bir ev. Yani ev artık beni salın 6yı geçen depremde tepenize yıkılacağım diyor. İstanbulun en kalabalık ilçesinde ve en kötü mahallelerinden biri. Tüm evler kaçak topraktan senetli 30 senelik evler. Olacak depremde sokak boyu yıkılabilir bir yer diyebilirim. Ama deprem merkezine uzak sayılabilen, kayalık zemin yeşil bölgede. Ben bu ev başınıza yıkılacak dedim bi kaç kere önemsemediler ama son sallantılardan sonra yeni ev bakmaya başlamışlar şükür ki. (Durumu yoktur diye düşünmeyin hepsinin maşallahı var hali vakti yerinde insanlar hatta başka ilöelerde kirada olan evleri var onlara gitmiyorlar şimdi bulundukları mahalleden yenisine bakıyorlar)
Gelelim annemlerin evine. Yeni apartman 5 yaşında. Ama zemini gevşek kırmızı bölgede sahil şeridi. Beklenen deprem merkezine çok çok yakın bir yer. Etrafında eski de yeni de ev var. Ama yinede zeminden dolayı güvenilir değil bence.
Ben eşime istanbula uzun bi süre gitmeyi istemediğimi bunun aile tarafları ile alakalı olmadığını tamamen can güvenliği için olduğunu söyledim. Hakverdi ancak hava değişimine ihtiyacımız var dedi. Tatile kaplıcaya uludağa filan kaçamak yapalım istanbula gitmeyelim desemde yok dedi. Ailesini özledi anlıyorum bende özledim ama onlar gelsin bu seferde pna da yanaşmadı. Sonra dediki biliyorum bizim ev sıkıntılı orada kalmayız size gideriz direk kalmaya dedi. Ben o zaman biraz razı oldum gibi ama yinede içim gitmek istemiyor çünkü eylülde ben oradaydım eşim kendi evimizin olduğu ilde olduğu için pek etkilenmedi o yüzden ısrarcı.
Siz olsaydınız gider miydiniz? İçimi rahatlatacak yorum bekliyorum sizden. Şimdiden teşekkürler okuyan cevaplayan herkese🙏🏼
yaa gercekten bu kadınlara üzülüyorum yaa maden esin annesini özlemis gitsin o zaman ya valla kaynanada kal 1 gece ordan gec annene ordada kal 3 4 gun sonra git bi kar tatili sonrada dön evine 15 gun dısarda gecirmek zorunda dgilsin ömür üzün bu sene gittin kaynana her sene gidicen mi peki artık bence sesi cıkmalı bu kadınların yaa iş sadece ev de degil ben senin anennin evinde rahat degilim ve gitmiyorum ha yada gidiyomuyjm 1 gece kalırım dönerim sen maden aileni hizaya cekmiyosun benim kalabilicegim süre 1 gece diceksin

Olumunuzun İstanbul'da ki depremden olacagina emin gibisiniz. Öyle olsa dahi,oraya bir şekilde gideceksiniz eceliniz İstanbul'da gelecekse eğer,kaçmaniz imkansız. Belki sebep değişir ama zaman asla değişmeyecek. Korkuyu anlarım,fakat nereye kadar kacacaksiniz.

Şimdi şöyle düşünün bu deprem 30 yıl sonra da olabilir ve istanbul’da hiç depremde olmayacağını düşünün (artçı) yıl olmuş 2030 herkes depremi unutmuş siz istanbul da planlar yapmışsınız üstelik anneniz ya da kv de de değilsiniz dışarıda sahildesiniz ama bilmiyorsunuz ki o sahiller dolgu değirmenderede nasıl evler suya battıysa dolgu sahillerde de bunu bekliyorlar.

Eğer bu deprem olana kadar hiçbirine gitmeyecekseniz haklısınız ama unutup giderseniz yapacak bir şey yok...

Evler sağlam olsun deniliyor da ya dışarıda olursak? Misafirlikte yolda köprüde vapurda?? Burada da sanırım kader devreye giriyor ecelim gelmiş öleceksem bu deprem de olabilir trafik kazası da kalp krizi de...

Hoş, bende gitmek istemem o derece çatlak ve eski bir binaya yeni binada kalın zemin çok kötüyse bile yan yatar yıkılmazmış genelde malzeme iyiyse

Bende eylülde istanbuldaydım annemlerde. Silivriye çok yakınız. Birebir yaşayınca atamadım üzerimden. 99depremi de trajik oldu benim için bununda etkisi var.
Annelik candan öteys geçiyor çok haklısınız... rabbim sizi ve evladınızı korusun 🙏🏼
Eşim görmek istiyor olabilir ama oradayken yakalanmakta var bilemiyoruz neticede. Prof. Ahmet Ercan açıklama yaptı. Büyük deprem için fay hattının hazırlığa girdiğini artık silivri segmentinin kırılmasından sonra tek başına yükü kaldıramayacak olan adalar fayının da peşinden kırılacağını söyledi. Tıpkı Ağustos gölcük kasım düzce depremleri gibi. Zaten bunu bilmeyen bir insan bile anlar ufak ufak ben geliyorum diyor. Artık eskisi gibi değil.
Rabbim hiç birimize yaşatmaz inşallah

amin canım rabbim hepimizin evlatlarını ve bizi korusun♥️
evet büyük bir deprem gelecek ve cok çok yakında hissediyorum..
bu his eylüldeki depremden beri var..
tedbir alın takdir allahındır..
sana çok çok hak veriyorum bir taraftan eşini de anlayabiliyorum..
ölüm geldiyse yanı vademiz dolduysa depremi atlatıp baş ağrısı ile bile ölebiliriz..
biliyorum asıl dert ölmekte değil dediğin gibi o göçük altında kalmak vs vs..
belki basit olacak ama korkunun da ecele faydası yoksurekli dusunmek hayatımızı kötü yönde etkiler.

kayinvalidenin ev bana daha guvenilir geldi,
zira ben yeni muteahhitlerin islerine hic guvenemiyorum, ki zemini de kotuymus.
Oyun kayinvalideden yana o konuda.

Ama sizin onlari davet etmeniz fikri de guzelmis esasen, her yil siz gidiyorsaniz bu yil da boyle bir degisiklik yapabilirsiniz, tabi o zaman tatil gibi olmaz.
Tatil için bütçemiz var bir kaç bin liralık. Kaplıca gibi yerlere tatil maksatlı da gidebiliriz. Alternatif sundum ancak kabul etmedi.
Ben evime her zaman gelsinler diyorum ama onlar daha çok bizi bekliyorlar.

yaa gercekten bu kadınlara üzülüyorum yaa maden esin annesini özlemis gitsin o zaman ya valla kaynanada kal 1 gece ordan gec annene ordada kal 3 4 gun sonra git bi kar tatili sonrada dön evine 15 gun dısarda gecirmek zorunda dgilsin ömür üzün bu sene gittin kaynana her sene gidicen mi peki artık bence sesi cıkmalı bu kadınların yaa iş sadece ev de degil ben senin anennin evinde rahat degilim ve gitmiyorum ha yada gidiyomuyjm 1 gece kalırım dönerim sen maden aileni hizaya cekmiyosun benim kalabilicegim süre 1 gece diceksin
Canım ben istanbula gitmekten keyif alıyorum sadece onun ailesine değil kendi ailemede gidiyoruz gitmekten gocunmuyorum ama şu dönemde iki tarafa da gitmekten imtina ediyorum.
Farklı illerdeyiz sene içinde 5 gün çok normal iki tarafta ailesini özlüyor. Her sene görmek bize de onlarada iyi geliyor. Bu durumdan şikayetçi değilim.
Geçen sene hastana için her ay gidio uzun kaldığımızda bende bunalmıştım ama normalde senede 5 gün doğal geliyor bana

Şimdi şöyle düşünün bu deprem 30 yıl sonra da olabilir ve istanbul’da hiç depremde olmayacağını düşünün (artçı) yıl olmuş 2030 herkes depremi unutmuş siz istanbul da planlar yapmışsınız üstelik anneniz ya da kv de de değilsiniz dışarıda sahildesiniz ama bilmiyorsunuz ki o sahiller dolgu değirmenderede nasıl evler suya battıysa dolgu sahillerde de bunu bekliyorlar.

Eğer bu deprem olana kadar hiçbirine gitmeyecekseniz haklısınız ama unutup giderseniz yapacak bir şey yok...

Evler sağlam olsun deniliyor da ya dışarıda olursak? Misafirlikte yolda köprüde vapurda?? Burada da sanırım kader devreye giriyor ecelim gelmiş öleceksem bu deprem de olabilir trafik kazası da kalp krizi de...

Hoş, bende gitmek istemem o derece çatlak ve eski bir binaya yeni binada kalın zemin çok kötüyse bile yan yatar yıkılmazmış genelde malzeme iyiyse
Bugun babamla görüştüğümde binamızın temelinde 9 metre radyan temel kullanılmış. Yana yatması söz konusu değil yanları dolu. Batması içinde o 9 metre radyan temelin engeli var buda çok söz konusu değil kaldı ki biz en üst katız toprağa biz gömülene kadar deprem durur filan dedi. fay evin ortasından geçmediği sürece mümkün değil gerisi allahtan seni çok özledik gel dedi. İçimde buruldu. Sanırım kader diyip gideceğim yapacak bişey yok ama diğer tarafta kalmayı veya dışarı çıkmayı çok düşünmüyorum

amin canım rabbim hepimizin evlatlarını ve bizi korusun♥
evet büyük bir deprem gelecek ve cok çok yakında hissediyorum..
bu his eylüldeki depremden beri var..
tedbir alın takdir allahındır..
sana çok çok hak veriyorum bir taraftan eşini de anlayabiliyorum..
ölüm geldiyse yanı vademiz dolduysa depremi atlatıp baş ağrısı ile bile ölebiliriz..
biliyorum asıl dert ölmekte değil dediğin gibi o göçük altında kalmak vs vs..
belki basit olacak ama korkunun da ecele faydası yoksurekli dusunmek hayatımızı kötü yönde etkiler.
Kendi evim eskişehirde ona rağmen deprem çantam fener duduk hazır yatıyorum her akşam. Valla bilemiyorum hayırlısı allahtan artık babamla konuştum biraz içim rahat etti öbür tarafta çok kalmayacağım eşime de kıyamıyorum o kalmak isterse kalır ama ben gidicem. Artık ölüm nerede yakalarsa yakalar

Bugun babamla görüştüğümde binamızın temelinde 9 metre radyan temel kullanılmış. Yana yatması söz konusu değil yanları dolu. Batması içinde o 9 metre radyan temelin engeli var buda çok söz konusu değil kaldı ki biz en üst katız toprağa biz gömülene kadar deprem durur filan dedi. fay evin ortasından geçmediği sürece mümkün değil gerisi allahtan seni çok özledik gel dedi. İçimde buruldu. Sanırım kader diyip gideceğim yapacak bişey yok ama diğer tarafta kalmayı veya dışarı çıkmayı çok düşünmüyorum
Biz naapalım o zaman😐 nerede ne zaman nasıl olacağını yakalanacağımızı bilmiyoruz evimizden emin değiliz küçük bebeğim de var

Madem etkileniyorsun Hürremcim dön biran önce evine Süleymanınıda alıp.

Tatil tatillikten çıkıp eziyete dönüşmüş üzüldüm 😔

Herkesi topla al git sarayına 🤣

İstanbulu vuran deprem Bursa yi da vuruyor malesef.
Şimdi gitmeseniz gene olabilir deprem bu bilinmezlikte olan bir durum. Ama gitmezseniz gitmezsiniz bu kadar basit.
Lakin Bursa'ya gidelm deyince komik olmuş.
Bursa 99 depreminde deli gibi sallanan ama bir binası bile hasar görmeyen bi yer bizzat yaşadım biliyorum 🥴

Zemini gevşek bir binanın toprağa gömüldüğünü duymadınız herhalde hiç?
O binanın yeni olması güzel ancak heyelan bölgesi ve çamur balçık zemin. Bina ne kadar güçlü olursa olsun batabilir. Buda bir ihtimal.
Kazada anında ölüyorsunuz veya hemen hastaneye götürülüyorsunuz, depremde binlerce kişi arasından birisiniz. Birinin sizi bulup kurtarıp kurtarmayacağı tamamen şans. Yavaş yavaş ölümğ bekleyip çaresizlik beni korkutan. Ayrıca hayatta kalma mücadelesi ise dahada vahim olacağı için korkuyorum. Sorun ölmek değil yani
Avcıkar da değil mi?

Bursa 99 depreminde deli gibi sallanan ama bir binası bile hasar görmeyen bi yer bizzat yaşadım biliyorum 🥴
O deprem de Bursa da değildi. Şuan Bursa'nın fayı da hareketli geçenlerde sürekli sehir merkezi taraflarında olan depremleri duymadiniz sanırım
Bu büyük depremin illa ki İstanbul da olacağını söylemiyor çoğu uzman kimisi izmiri bile tehlikeli görüyor. O yüzden şu depremde böyle oldu yikilmadi falan filan olmaz yani. Merkez ussunu kimseler tahmin edemez. Yillar yillar oldu bu konu dönüp duruyor İstanbul için. İzmirde deprem oluyor hoop izmir de mi büyük deprem yasanacak diyor, Bursa da oluyor Bursa fayi mi patlak verecek deniyor.
Kiyasla hasar tespiti yapilmaz. Allah korusun umarim yasam yerlerinden çok uzakta olursa da olur. Üs neresi olursa olsun.

O deprem de Bursa da değildi. Şuan Bursa'nın fayı da hareketli geçenlerde sürekli sehir merkezi taraflarında olan depremleri duymadiniz sanırım
Bu büyük depremin illa ki İstanbul da olacağını söylemiyor çoğu uzman kimisi izmiri bile tehlikeli görüyor. O yüzden şu depremde böyle oldu yikilmadi falan filan olmaz yani. Merkez ussunu kimseler tahmin edemez. Yillar yillar oldu bu konu dönüp duruyor İstanbul için. İzmirde deprem oluyor hoop izmir de mi büyük deprem yasanacak diyor, Bursa da oluyor Bursa fayi mi patlak verecek deniyor.
Kiyasla hasar tespiti yapilmaz. Allah korusun umarim yasam yerlerinden çok uzakta olursa da olur. Üs neresi olursa olsun.
Bursayı vurmadı zaten adı üstünde gölcük depremi ama şöyle bi şey var bursanın alt yapısı sağlam, geçen olan 4.7lik deprem de hissedildi mesela, zaten büyük bi deprem olursa genel olarak marmaranın her yerinde şiddetli hissedilecektir

Deprem gerçekliği ile yaşayıp, önlem almak böyle bir şey değil ki ama. Bu şekilde sadece kendinize nur topu gibi bir obsesyon oluşturursunuz. Yaşam üçgeni oluşturup, deprem çantası hazırlayarak normal hayatınıza devam etmek harici elden bir şey gelmez. Hem İstanbul' a kara yolu ile gidecekseniz yolda kaza yapma ihtimaliniz daha yüksek. Orada da arabada sıkışıp çaresiz hissedebilirsiniz. Bu şekilde her ihtimali düşünüp korkarak sağlıklı bir biçimde hayata devam etmek çok olası olmaz. Farz edin ki hayatınızda hiç deprem görmeyeceksiniz ama korkusuyla kendinize yaşattığınız her stres sağlığınıza olumsuz etki yaratacak.

Biraz akışa bırakıp, anda kalmak lazım. Yaşadığınız tek gerçek an şu an. Onun dışında geleceğe ve ihtimallere takılı kalmak gereksiz.

Bursayı vurmadı zaten adı üstünde gölcük depremi ama şöyle bi şey var bursanın alt yapısı sağlam, geçen olan 4.7lik deprem de hissedildi mesela, zaten büyük bi deprem olursa genel olarak marmaranın her yerinde şiddetli hissedilecektir
İşte o yüzden ama o depremde sadece sallandik demek yanlış.
Kimisi 4.7 yi hissetmemis kimisi 3 nokta bilmem kaclari hissetmis bu iki gün ard arda olandi sanırım.
Üs önemli, fay önemli, fay yaşı, enerjisi, stabilligi hepsi etken.
Allah korusun diyorum.
O kadar dandik evler yapıldı ki müteahhitle4 sagolsun. Ne İzmir'de ne İstanbul'da ne Bursa'da ne Ankara'da adam akıllı bir müteahhit evi yok.

İşte o yüzden ama o depremde sadece sallandik demek yanlış.
Kimisi 4.7 yi hissetmemis kimisi 3 nokta bilmem kaclari hissetmis bu iki gün ard arda olandi sanırım.
Üs önemli, fay önemli, fay yaşı, enerjisi, stabilligi hepsi etken.
Allah korusun diyorum.
O kadar dandik evler yapıldı ki müteahhitle4 sagolsun. Ne İzmir'de ne İstanbul'da ne Bursa'da ne Ankara'da adam akıllı bir müteahhit evi yok.
Öyle tabiki aslında eski evlerden korkmamak lazım yeni yapılmış binalar tehlikeli özellikle yüksek olanlar

Back