• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum

Benim korkum ölmek değil, enkazda kalmak. Ölmeyi beklemek yavaş yavaş ölmek. Ses çıkarıyorsunuz ama duyan yok kimsenin yardım edememesi çaresizlik. Hadi kurtulduk diyelim açlık sefalet yetersizlik insanların acıları hastalık ve yağmalar. Hepsini görüp yaşamak aklımı kaçırtır bana

Bunu niye okudum ki simdi :KK43:
Allah korusun.
Bence fazla düsünmeyin.
Benimde korkularim deprem vs konulari gectiginde tetikleniyor ama bunu sürekli düsünerek yasanmaz.

En son yasadigim depremi üzerimden atmak haftalar sürmüstü. Sizde kendinize hatirlatmayin sürekli bence. Insanin psikolojisine iyi gelmiyor.
Kendinize eziyet ediyorsunuz... ve bize de :KK53:

Bursa merkez kiyi hiç sayilmaz ki. Of şu deprem fobin için doktora gidiniz artık vallahi benimde hep rüyama giriyor sen başlık attıkça :bicak:
Kıyıdan bahsettiğim sahile yakın alçak bölge. Merkez alcak rakım düşük neticede.
Ben başlık atınca deprem de oluyor dikkat edin 😂
Gidicem doktora ama doktorum da istanbulda :silah:

Yüzlerine siz ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz dedim. Eşime de ailesine de. Eşime artık en sonunda onlar o evde kalmaya devam ettikleri sürece ölecekler farkında mısın şakası yok bunun dedim. Herhalde artık tesir etti ki ailesiyle konuşmuş.
Ama gel gelelim nuh diyo peygamber demiyor gidelim de gidelim
Gidene dur denmez bırakın gitsin o zaman siz zaten tarafınızı en net şekilde belli etmişsiniz ne ona engel olun ne kendinizi zora sokun gitseniz uyku uyuyamacaksiniz insanların da ister istemez tadı kaçar onların evi sonuçta istanbul korkuyla her gece uyunmaz gitmemeniz her açıdan daha hayırlı

Kıyıdan bahsettiğim sahile yakın alçak bölge. Merkez alcak rakım düşük neticede.
Ben başlık atınca deprem de oluyor dikkat edin 😂
Gidicem doktora ama doktorum da istanbulda :silah:
Vallahi bende seni artık:sopa:
Kız Eskişehir de doktor mu kalmadı hadi al bir randevu rahat edelim vallahi bacım ya.
Yazin gelince olur, kışın olur bu böyle olmaz Allah yazmasın diyelim 3 evetle konuyu kapatalım :KK47:😃

Bunu niye okudum ki simdi :KK43:
Allah korusun.
Bence fazla düsünmeyin.
Benimde korkularim deprem vs konulari gectiginde tetikleniyor ama bunu sürekli düsünerek yasanmaz.

En son yasadigim depremi üzerimden atmak haftalar sürmüstü. Sizde kendinize hatirlatmayin sürekli bence. Insanin psikolojisine iyi gelmiyor.
Kendinize eziyet ediyorsunuz... ve bize de :KK53:
Bu gerçeği görmezden gelmek doğru değil. Polyannacılık oynamaya gerek yok. Mesele bunu bilip kabullenip çözüm üretmek. Ama biz amca değrem kendinş hatırlatınca hatırlayıp iki gğn konuşup sonra boşveriyoruz. 20yıl geçti gölcüğün üzerinden. O acıların iki belkide daha fazlası olacak balımızı kuma gömmeye devam edersek. Lafım genel size değil yanlış anlaşılmasın.
Ama haklısınız buraya konu açınca diğer arkadaşları da tetikliyorum biraz 😔

Bu gerçeği görmezden gelmek doğru değil. Polyannacılık oynamaya gerek yok. Mesele bunu bilip kabullenip çözüm üretmek. Ama biz amca değrem kendinş hatırlatınca hatırlayıp iki gğn konuşup sonra boşveriyoruz. 20yıl geçti gölcüğün üzerinden. O acıların iki belkide daha fazlası olacak balımızı kuma gömmeye devam edersek. Lafım genel size değil yanlış anlaşılmasın.
Ama haklısınız buraya konu açınca diğer arkadaşları da tetikliyorum biraz 😔

Birde bazi seyleri etrafa yayarak cagirmamak lazim bence.
Ben mesela avrupada yasiyorum ve bilmem kac yil önce deprem olmus yasadigim ülkede...
Bende türkiyeden sonra ve orda yasadigim, etkisinde kaldigim deprem korkusuyla deprem deprem diye kafayi yerken geldi avrupa ülkesinde de ufak capli bir deprem buldu beni :KK70:
Hayir yani olacak sey degildi ama oldu.. düsünün.
Sözde rahatlamistim anlik türkiyeden ciktigim ve deprem olmaz yasadigim ülkede diye.

Etrafa korku yaymak insanlari zihnine korkunc senaryolar sokmak dogru degil. O olayi cagirir mis gibi oluyoruz sanki.
Önlemlerimizi alalim ama gönlümüzü ferah tutalim.

Ben öyle yapmaya calisiyorum kendimce artik...

Son düzenleme:
istanbuldan selamlar :KK53:
gelin yahu ne korkuyorsunuz :KK45:

eylül depreminde evdeydim yerden önce uğultu gibi bir ses geldi sonra yer ayağımızın altında dalgalandı..
o sıra oğlum endişeli bakarken ben hafif tebessümle (korkmasın diye) aa sallaniyoruz şimdi güvenli bir yere geçelim demekle meşguldum analık işte :KK14:
birde o gecesi elektrikler gitmişti 😒
bir kaç gündür bende surekli düşünüyorum habire haberler daha büyüğü daha daha büyük deprem!! diye manşetler atıyorlar iyice sinirim bozuldu..
sonra dedim ki ne zaman olacağı belli değil 5 yıl sonra olsa 5 yıl boyunca böyle mi gezeceksin ?
şimdi daha rahatim kaderin önüne gecemeyiz.

sen haklısın gelmek istemiyorsan bu en doğal hakkin.
ama eşini de anlıyorum belkide olurda deprem olursa ailemi göreyim olmadan gibi düşündüğü içinde ısrar ediyor olabilir mi 🤔

Bana hiç abartılı gelmedi yazdıklarınız. Gidip huzursuz olacağınıza eşinizi ikna edin gitmeyin.

Keşke her gün birisi deprem başlığı açsa da hiç unutmasak bu gerçeği. Eninde sonunda olacak bu , kaç kişi deprem çantasını hazırda tutuyor acaba? En ufak sarsıntıda bütün telefonlar kitleniyor, ailelerle olası depremde maille mesajla falan haberleşsek yada farklı bir yerden iletişim kursak diye anlaşmak lazım. Geçenki depremde bile herkes birbirini aradı hal hatır için, gerçekten yardıma ihtiyacı olan olsa kimseye ulaşamayacağız. Depremi görmüş biri olarak büyük fobi oluşturduğunu söyleyebilirim. Çoğu kişi ölümden korkuyor insanlar sanıyor, oysa korkulan tam dediğiniz gibi göçük altında kalmak. Gitmeyi istemiyorsanız eşinizi bir şekilde ikna edin yada dediği gibi annenizde kalın tüm tatil boyunca.

Birde bazi seyleri etrafa yayarak cagirmamak lazim bence.
Ben mesela avrupada yasiyorum ve bilmem kac yil önce deprem olmus yasadigim ülkede...
Bende türkiyeden sonra ve orda yasadigim, etkisinde kaldigim deprem korkusuyla deprem deprem diye kafayi yerken geldi avrupa ülkesinde de ufak capli bir deprem buldu beni :KK70:
Hayir yani olacak sey degildi ama oldu.. düsünün.
Sözde rahatlamistim anlik türkiyeden ciktigim ve deprem olmaz yasadigim ülkede diye.

Etrafa korku yaymak insanlari zihnine korkunc senaryolar sokmak dogru degil. O olayi cagirir mis gibi oluyoruz sanki.
Önlemlerimizi alalim ama gönlümüzü ferah tutalim.

Ben öyle yapmaya calisiyorum kendimce artik...
Mesele şuan deprem değil zaten. Ben korktuğum için gitmek istemiyorum siz olsaydınız ne yapardınız diye sordum.
Konu depreme döndü.
Ben kimsenin aklına korku senaryoları sokmuyorum, ibbnin olası deprem anındaki vehametini de açıp okuyabilirsiniz. Bunun herkes farkında. Kimisi görmezden geliyor kimisi kadercilik yapıyor kimisi de korkuyor.
Depremi çağırmak diye bişey olduğunu düşünmüyorum. Ki varsa öyle bişey kanal istanbul meselesi için günlerce tvde konuşuldu deprem deprem sonra oldu. Buna bağlamak çok da mantıklı gelmiyor. Zaten durduk yere de açmadım bu konuyu iki gün önce deprem oldu haliyle oraya gitmek istemiyorum.

Bana hiç abartılı gelmedi yazdıklarınız. Gidip huzursuz olacağınıza eşinizi ikna edin gitmeyin.

Keşke her gün birisi deprem başlığı açsa da hiç unutmasak bu gerçeği. Eninde sonunda olacak bu , kaç kişi deprem çantasını hazırda tutuyor acaba? En ufak sarsıntıda bütün telefonlar kitleniyor, ailelerle olası depremde maille mesajla falan haberleşsek yada farklı bir yerden iletişim kursak diye anlaşmak lazım. Geçenki depremde bile herkes birbirini aradı hal hatır için, gerçekten yardıma ihtiyacı olan olsa kimseye ulaşamayacağız. Depremi görmüş biri olarak büyük fobi oluşturduğunu söyleyebilirim. Çoğu kişi ölümden korkuyor insanlar sanıyor, oysa korkulan tam dediğiniz gibi göçük altında kalmak. Gitmeyi istemiyorsanız eşinizi bir şekilde ikna edin yada dediği gibi annenizde kalın tüm tatil boyunca.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Duygularıma tam anlamı ile tercuman oldunuz.
Akşam son bi kere konuşacağım öyle olmazsa ben annemlerde kalırım yapacak bişey yok

bence de siz en iyisi annenizde kalın
kayınvalidenizde kalmak istememeniz deprem fobisi değil önlem, ama annenizin de yeni yapılmış evinde kalmak istememeniz birazcık abartı.
şöyle düşünün trafikte her gün milyonlarca kaza oluyor ve ben araba kullanırken çok geriliyorum.
daha bugün araba kullanırken büyük servis aracı üstüme çıkıyordu ve eskisi gibi rahat kullanamıyorum araba.
ve kaza yapmamanız maalesef ki sizin şahsi çabalarınızla engellenecek bir durum değil, bir tır şöförü uyuyakalır üzerinizden geçer ve yapacak en ufak bir şeyiniz olmayabilir. Ve istatiksel olarak çok çok çok fazla bu oran.
Bu nedenle hiç otobana çıkmayalım mı yani?
O nedenle dediğim gibi kayınvalidenizde kalmak istememeniz çok çok normal ama istanbula gelmek istemiyorum, kıyısından geçmeyeyim demek gerçekten hastalık boyutu bence.

istanbuldan selamlar :KK53:
gelin yahu ne korkuyorsunuz :KK45:

eylül depreminde evdeydim yerden önce uğultu gibi bir ses geldi sonra yer ayağımızın altında dalgalandı..
o sıra oğlum endişeli bakarken ben hafif tebessümle (korkmasın diye) aa sallaniyoruz şimdi güvenli bir yere geçelim demekle meşguldum analık işte :KK14:
birde o gecesi elektrikler gitmişti 😒
bir kaç gündür bende surekli düşünüyorum habire haberler daha büyüğü daha daha büyük deprem!! diye manşetler atıyorlar iyice sinirim bozuldu..
sonra dedim ki ne zaman olacağı belli değil 5 yıl sonra olsa 5 yıl boyunca böyle mi gezeceksin ?
şimdi daha rahatim kaderin önüne gecemeyiz.

sen haklısın gelmek istemiyorsan bu en doğal hakkin.
ama eşini de anlıyorum belkide olurda deprem olursa ailemi göreyim olmadan gibi düşündüğü içinde ısrar ediyor olabilir mi 🤔
Bende eylülde istanbuldaydım annemlerde. Silivriye çok yakınız. Birebir yaşayınca atamadım üzerimden. 99depremi de trajik oldu benim için bununda etkisi var.
Annelik candan öteys geçiyor çok haklısınız... rabbim sizi ve evladınızı korusun 🙏🏼
Eşim görmek istiyor olabilir ama oradayken yakalanmakta var bilemiyoruz neticede. Prof. Ahmet Ercan açıklama yaptı. Büyük deprem için fay hattının hazırlığa girdiğini artık silivri segmentinin kırılmasından sonra tek başına yükü kaldıramayacak olan adalar fayının da peşinden kırılacağını söyledi. Tıpkı Ağustos gölcük kasım düzce depremleri gibi. Zaten bunu bilmeyen bir insan bile anlar ufak ufak ben geliyorum diyor. Artık eskisi gibi değil.
Rabbim hiç birimize yaşatmaz inşallah

bence de siz en iyisi annenizde kalın
kayınvalidenizde kalmak istememeniz deprem fobisi değil önlem, ama annenizin de yeni yapılmış evinde kalmak istememeniz birazcık abartı.
şöyle düşünün trafikte her gün milyonlarca kaza oluyor ve ben araba kullanırken çok geriliyorum.
daha bugün araba kullanırken büyük servis aracı üstüme çıkıyordu ve eskisi gibi rahat kullanamıyorum araba.
ve kaza yapmamanız maalesef ki sizin şahsi çabalarınızla engellenecek bir durum değil, bir tır şöförü uyuyakalır üzerinizden geçer ve yapacak en ufak bir şeyiniz olmayabilir. Ve istatiksel olarak çok çok çok fazla bu oran.
Bu nedenle hiç otobana çıkmayalım mı yani?
O nedenle dediğim gibi kayınvalidenizde kalmak istememeniz çok çok normal ama istanbula gelmek istemiyorum, kıyısından geçmeyeyim demek gerçekten hastalık boyutu bence.
Zemini gevşek bir binanın toprağa gömüldüğünü duymadınız herhalde hiç?
O binanın yeni olması güzel ancak heyelan bölgesi ve çamur balçık zemin. Bina ne kadar güçlü olursa olsun batabilir. Buda bir ihtimal.
Kazada anında ölüyorsunuz veya hemen hastaneye götürülüyorsunuz, depremde binlerce kişi arasından birisiniz. Birinin sizi bulup kurtarıp kurtarmayacağı tamamen şans. Yavaş yavaş ölümğ bekleyip çaresizlik beni korkutan. Ayrıca hayatta kalma mücadelesi ise dahada vahim olacağı için korkuyorum. Sorun ölmek değil yani

Depremle ilgili eskiye dayanan bir tramvanız var sanırım.
Anca k bu korkuyu bir şekilde yenmemiz gerekir. Elbette kimsenin başına vermesin Allah. Ancak fay hattı olmayan bir şehirde bile durduk yerde yıkılan binalar olabiliyor lüks olsa bile. O anlamda ölümün ve zorluğun her şartta gelebileceğini bilerek hareket edin.

olayı dine çekmek asla istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kader diye bir gerçek var korkularınız da çok haklısınız bende olsam gitmek istemezdim ama şuan oturduğumuz binaların yıkılmama garantisi var mı?
yıllar önce Konya da durduk yere bir bina yıkıldı Zümrüt apartmanı. aşağıda ki dükkan sahibi kolonları kestirmiş denildi, yıllar sonra o dükkan sahibi benim patronum oldu ve onun yüzünden olmadığını açıkladı.
yani demek istediğim öleceksek kendi evimizde yıkılıp o enkaz altında kalabiliriz. ailenizi özlediyseniz kaderim de varsa çekerim ulen diye düşüncelerinize rest çekip gidebilirsiniz.

Biz bu yaz eşimin dayısının evine gittik 2 gün adalar manzaralı. Oradayken takılmadım depreme. Ama eve döndükten sonra bir tez okudum marmara depremi ile ilgili. İlk defa o zaman durumun ciddiyetini anladım. Adalar fay hattından bahsediyor. Kaldığım evin burnunun dibi. Bende ölmekten ziyade iki küçük kızımı kaybederim diye korkuyorum. O kargaşada kaybolan çok insan vardı. Ya bulamazsam korkusu. O yüzden bende eşime bir daha gitmem dedim. Sizi anlıyorum ve yerinizde olsam hele ki küçük çocuğum varsa gitmem

Zemini gevşek bir binanın toprağa gömüldüğünü duymadınız herhalde hiç?
O binanın yeni olması güzel ancak heyelan bölgesi ve çamur balçık zemin. Bina ne kadar güçlü olursa olsun batabilir. Buda bir ihtimal.
Kazada anında ölüyorsunuz veya hemen hastaneye götürülüyorsunuz, depremde binlerce kişi arasından birisiniz. Birinin sizi bulup kurtarıp kurtarmayacağı tamamen şans. Yavaş yavaş ölümğ bekleyip çaresizlik beni korkutan. Ayrıca hayatta kalma mücadelesi ise dahada vahim olacağı için korkuyorum. Sorun ölmek değil yani
Aynenn öyle annenizde kalın demiş çoğu kişi ama bence annenizin evi daha tehlikede yeni olması önemli değil sahil kesimi diyorsunuz tamamen dolgu zemin orası altı hep deniz üstelik 5 katlı bina direk çöker büyük konuşmayayim ama büyük risk altindalar 99 depreminde Gölcük'te Yalova'da çoğu ev bu yüzden çöktü zemin kötü deniz kumu kullanılmış. Kayınvalidenizde de kalamayacağınıza göre bence gitmeyin derim bu tatilide evinizde geçirin 5 gün annenler gelsin 5 gün kayınvalidenler

Back