gidiyorum artık anne evine...

Gitmeden arayıp evi temizleyin ilaçlayın çarşafları havluları değişin diyen başkası da varmı?
Bu sadece bana mı acayip geldi.
Evet sorunlu bi aile ama yönteminiz yanlış. Boşanmayacaksanız zıtlaşmayı da bırakın. Siz sevmediginiz için herşeyi size batmış.
Örnek kayınbabam varken ben tv izlemem zamanım kalmaz ztn. Arada bir geliyosa bırak kendi borusu ötüyor sansın. Ne kafana takıp bukdr stres oldun ki.
Yanlış anlamayın beni. Haklı oldugunuz çok konu var. Ama bazılarıda iyilikle hallolabilir.

Yani parayı babama vericem diyo diye hemen verdimi. Aklına öyle geldi öyle dedi o an:) ayol çoluk çocuk olunca zaten veremez. Dile getirip didişme ztn burnu borçtan çıkmaz ki.

Her ne kdr kötü olursa olsun ailesi sonuçta. Hiç bişey yapmadılar vs diyemezsin. Hele bunu eşine asla söyleme. Çok kırılır. Sonuçta karnında taşıyıp o yaşa getirmiş okutmuşlar. Sen pansuman yaptın diye adam hayatını sana borçlu değil.
Eşler arası söz konusu olmaması lazım böyle şeylerin. İyi günde kötü günde sonuçta o eşin. Sen ameliyatlı olsan o sana baksa ve ailenden çok emeği oldugunu düşünse ne olur. Lütfen biraz empati yap.
Yine diyorum çok haklı oldugun konu var. Yıpranmışsın üzülmüş kafaya takmışsın o yüzden böyle ayrıntılara girmişsin.

Ztn eşinin ailesinden memnun çok az insan var. Herkes bu yüzden boşanmaya kalksa kimse evli kalmazdı galiba.

Görmedim duymadım bilmiyorum. Ben sadece eşime bakarım. Hatırı içinde herşeye eyvallah ederim. Bi oda sobalı dedigin evde yaşlı insanlar ömür sürüyo. Arada bir yardımın dokunsa kötü olmaz. Gerçekten şöyle düşünmelisin, yaşlıya hizmet sevaptır. O evi kendi evin gibi kabul edememişsin sen. İşten kaçmak değil derdin onuda anladım ama bu kdr takma... yuvanı yıktıgına, seviyorum dedigin adamı bıraktıgına değer mi?

Benim babamda gelinlere bi süre gıcık gitti :) annem ve abim söyleye söyleye babam değişti. Hele torunlardan sonra ooo gelinleri prenses oldu. Hatta abartmıyorum gelini için abime rest çekti. Her kavgada onu korudu. Ama bu zmnla oluştu. Yengelerin sabrıyla aşıldı. Babam sever diye sevdigi şeyleri yaptı hep. Şakalaştı. Dertleşti. Şimdi en ufak olayda birbirlerini tutarlar. Babam kırıcı oldugunda aşkolsun baba derdi gülerdi. Babamda onun nazikliğinden utanıp kıvırırdı geri.

Demem o ki.... boşanmayacaksan taktik değiştir. Ama senin istedigin gibi erkekte yok ailede. Ben daha kendi annemlere temizlik yapın diye gitmiyorum. Ne var yaa allah aşkına iki gün idare etseniz bi hafta idare etseniz ne var. Siz iyi oldukca herkes değişir.
Kırdıysam özür dilerim. Bi oda sobalı evde büyümüş biri olarak dikkatimi çekti sadece. Annemin eksik eşyalarını alan, ben yokken temizliğine yardım eden gelinlerimizi düşündüm de ne bileyim... benim ailem zor şartlarda okutmuş abilerimi. Tmm belki onlarda çalıştı emek verdi ama sonuçta anne babam desteklemese okuyamazlardı. Gelinler bi oda ev sobalı ev demek yerine bize destek oldular. Evi alındı eşyası değişti nevresim takımına kdr yengem aldı. Çünkü o rahat hayatı yaşıyorlarsa bunu zamanında benim ailemin idare etmesine borçlular. Sonuç okullar bitti. Herkes ayaganın üstünde durup anne babasını ayaga kaldırdı. Aile olmak budur ztn. Gelin değilde kızım diye sevilip değer görüp başüstünde tutuluyorlarsa demek ki karşılıklı birbirimizi idare etmişiz demektir.
Kimse ot değil. Yerden bitmedi kimse. Yapmayın bunu lütfen. Bu kdr takıntı etmeyin...

Arkadaşa katılıyorum.Yalniz eşiniz de gerçekten bir para hırsı var ciddi derecede.
Gitsin arada cenazelere katılsın.Kefenin cebi yok.
O evlerin içinde huzurla sağlıkla oturamadiktan sonra ne önemi var.

Canim bunlarin hepsi sadece tek erkek cocuk olmaktan kaynaklaniyor. Benimkide oyleydi bi ara ama baya baya duzelttim suan 6 yilimizdayiz. Evet yipratiyor ama. Mucadele ettim. Ailesi konusunda en sonunda basardim . simdi ailesi once benim isteklerimi yaparlar her konuda esimdeb once beni dinlerler. Beni tasdiklerler .
Gitme mucadele et. Sen kazan onlar sasirsinlar.

Erkekler evlenince kiymete biner hep ailelerinin gozunde nedense. Sendeki kocanin aynısından bi tane de bende var. Boyle adamlar degismez canim sen kendi hayatini mahvettiginle kalirsin.

Surekli_Karisik la benzer durumunuz.
Sadece daha temizler.

Onun boşanmak üzere olduğu kocası da sizin kocanız gibi evlenene kadar ailesini umursamayan, evlendikten sonra ailesine köle olan türden. Aile paragöz, zengin oldukları halde gözleri açmış.
Kadıncağız her taktiği denedi, sabretti.
Sonuç çocuğuyla boşanıyor 4-5 sene sonra.
Çünkü kocası babasından kalacak mirastan vazgeçmediği için karısından, çocuğundan vazgeçti.

Sizin kocanız bu profilin 2 katı. Yani, kendinizi kandırmayın, umutlanmayın.

Geri dönmemek üzere her şeyinizi alıp gidin. Altınlarınızı da alın çünkü bu paragöz aile size asla vermez.

doğru dediginiz konularda var. ben kücumsemedim. düğün üzeri alıp eşime ortak ödeyelim dediği 350 bin tlik 3+1 site içi evi bitiyor adamın. lüks bi ev. oraya taşincaklardı tasınmıyor orayı kiraya verip yeni ev alcam diyor ve bu 5. ev. çarşıda evi var 3.+1 depo gibi tüm eski esyalri içine koymus ne kiraya veriyor ne gidip oturuyor.
nevresim çok evlerinde. kendi yattikları yatağı bize veriyorlar gidince ama ben onların 1 aydır yatıp terlediği yastıkta yatamam ki varki diyorum bunları. ben küçümsemem insan her isi yaparım. ama ben o dağinık pis mutafağı 3 saatte topluyorum annesi 1 çorba yapıyor soğan kabuklarıni bile yere atıyor. yaşlı değiller. yeni yeni evleri var gidip para harcamamak için sokakta buldukları kanepe dolap eve getirip yakıyorlar. bankada 20 bin tl parası var eşimden her ay para alıyor ve daha da istiyor. ben zaten tv bakmıyordum açıktı geldiklerinde bakıyomusun demeden değiştrip sonra bakmadı bile. ben zaten mutfaktaydım sürekli.
eşimle bi film açıp izleyemiyoruz sürekli arıyorlar. babasına film izliyoruz diyo adam daha çok boş konusuyor kıskanıyor eşim benle bişeyler yapınca.
bana kızım dese ben zaten herşeye katlanırım. arayıp sen karına ćok yüz veriyosun diye sikayet ediyor.
var olan parasını saklayıp eşimden alıyor.
esim evlenmeden dedi bizim ev sobalı hem çok kötü tuvaletin kapısı bile adam akılli kapanmiyor. annemde iş güc yapmıyor heryer örümcekli. bizde hiç kalmıcaz yatıya yer yok dedi. yeni ev bitiyor cıksınlar o zamn kalcaz dedi. babası gunlerce burnundan getirmiş kalınacak diye. eşimde istemiyordu. ben yeni evi kiraya vercem deyince eşim bile şok oldu.

Zmnla alışırlar. Madem yoksul değiller alışıp uyup sağlarlar. Gerçekten ben sizi anladım. Ama takmayın bukdr. Mesela çarşaf verir misin anne deyip değişin. . Vermedimi giderken götürün bi tane.

Benimde eşimin ailesi sorunlu. Bendn önce sabahın körü sevgililer günü kutlayan bi kayınvalidem var ama zmnla alışıyo. Eşime iyilikle anlatıyorum. Sesini kısıyoruz özel anlarda. Bende hassas davranıyorum. O evdeyken tlfnla uğraşmıyorum.

Yazık eşin arada kalmış. Üzücü bi durum. Herkes iyi ailede doğmuyo şans gerçekten.
Dedigim gibi boşanmayacaksan taktik değiştir. Ayrıntılara takılma. Nazikce istedigini söyle. Sen bilirsin baba de mesela ama bildigini yap snra. Dert etme.
Eşin alışacak ev reisi olmaya. Babaya hesap vermemeye.
Bizde alışveriş yaparız. Ne aldınız ne kdr aldınız ne yediniz ne içtiniz. İnan benzer şeyler var. Artık eşimde rahatsız oluyor. Bende çok savaş verdim. Eşim geçiştiriyo artık. Yeidk bişeyler aldık bişyler diyo.
Sen ona kenetlen ki oda ayrı bi ailesi oldugunu kabullensin. Öyle her kavgada her olayda ayrılırım giderim deme. Emek verilmemiş evlilik yok emin ol.
Kendinizi üzme bu ayrıntılarla. Genele odaklan.

Güzel aile birlik beraberliginiz daim olsun.

birde şunları unutmusum
çocuk olunca veremez diyosunuz. şimdiden bez ne kadar tutar ne kadar alınır 1 ayda. mama yerse aylık ne tutar. millet asgari ücretle 3 cocuk büyütüyo sende yaparsin.
bir pansuman değil mesele. 6 yıl hep sikayetlendi annem gelmiyor yanlarina gidiyorum yemek yapmıyor doğru duzgün. hep bana dedi bana borek yaparmısın giderken eve götüreyim yiyeyim 2 gün annem yapmıyor. hasta oldum annem gelmiyor. yüzüm sivilce oldu yastik kılıfimdan olmuştur annem öyle diyo. bunları söyleyen kendiydi.

Kuzum ben seni anladım. İnan benzer şeyler yaşadım. Ama annesi babası her lafı der ama sever de. Ben ne yemek yapsam kayınvalidem burun kıvırır. Ama oğlu kilo aldı evlenince düzgün yemek gördü. Kayınbabam bile ben yapınca mutlu oluyo. Zmnla oluyor bu.
Evet büyütürüm üç çocuk de. Sana lsiteyi verrim alışverişi yaparsın :) benmkide böyleydi. Ama snradan herşeyin ne kdr pahalı oldugunu gördü.
Kendi çocugu ya afedersn ama eşek gibi alacak. Hatta sen pek takma ailesi bile alır emin ol.

Ayrıntıları unut:) bardaga dolu tarafından bakmayı öğren. Sonunda sen kazanacaksın inan ki.
Eşine ailesini kötüleme başına kalkma bazı şeyleri. Zmnla göreceksin değişimi.
Benim annemde kahvaltı hazırlamazdı bize. Hep kızardık söylenirdik. Sağolsun yengelerim abilerime ve çocuklara hazırlıyor. Ama şöyle bi ayrıntı var. Sobalı ev, kalksan sobayı yakman lazım. Öğlene dr yatardık yakmamak için:) birde üç öğün yiycek durumumuz yoktu. Bunu büyüdükce anlıyoruz. Eskiden şikayet ettigimiz şeyleri artk takmıyoruz çnkü haklı yönleri var...
Şimdi nankörlük etmesin eşin. Annesi yemek yapmadıda o yaşa nasıl geldi.
Belki kocası dedigin cinslikleri kadınada yapıyordur.

Allah yardımcın olsun canm bencede dogru karar ve bende cok crkdim bu konuda benm esimde koca insaat dukkanını babasına yedirdi borc ustune bırc yaptılar yediler icdiker snra esim suclu oldu tatillere gttiler esimi beni altı ay aramadılar para bitince geri dodnduler babasına hala aşık ama esim yok brakmıyır da babam da babam cok zor gercekden alısmıyot bu erkekler asla

yapıyor zaten hemde bin katını.
senin annen dinsiz diyor kayınvalideme x partiye oy verdi dinsiz partisi diyor.
annen seni bana kilo vercek deyip söz verip verdi. 30 yıl oldu zayiflamadın diyor.
kardeşlerini sürekli kötülüyor kayinvalideme.
babasına demedik bırakmiyor.
1 ekmek almıyo kızım eve. yalvartıyor beni diyo.

babanızdan Allah razı olsun sahip çıkıyor kızına
hakkınızda hayırlısı bişey söyleyemiyorum

evet sağolsun sahip cıkıyor. bana demislerdi uygun değil sana aileside bize uygun degil anlıcan ama gec olcak dediler. şimdi sagolsun butün yakın akrabam. annanem dedem annem babam teyzem enistem arkamda. kesinlikle gel demiyorlar ama verdiğin kararlara saygı duyarız gelsende gelmesemde diyorlar

Aglayacagina adam olsun önce...
Nefret ediyorum eşşek kadar olmuş çocuğunu hala eğitmeye çalışan anne babalardan...

Sakın dönme ne demek zaten çalışmıyorsun parami babama veririm sanane demek sakın çocuk yapma aman deyim....
Git tedavini ol kafanı dinle ve babanın lafını dinle aileni ezme lütfen...

Baban biraz burunlarını sürtsün bakalım...
Ama sonradan görme ve paracı olmaları değişmez ömrünü yer bitirirsin...
Hakkinda hayırlısı olsun asla telefonlarına cevap filan verme....

Hayır benim anlamadığım siz neyin tedavisini olacaksınız. Burda tedavi olması gereken biri varsa o da “Birey” olmayı becerememiş olan eşinizdir.
Kendi kazandığı paranın hesabını babasına veren, yatırımını babasına yapmayan adamdan ne koca olur ne de baba.
Sizin ne güzel mesleğiniz varmış, neden çalışmıyorsunuz, özel hastanelere başvurun mutlaka çalışın. Eşiniz olacak kişi de adam olmayı becerirse yanınızda olsun, yoksa kendinizi heba etmeyin.

Arkadaşın yazısının tamamını okuyamadım ama önemli kısımları, atlata atlaya okudum.

Senin de dediğin gibi, eşi benziyor.

Sevgili konu sahibi, benim eşim sadece ikimiz kalınca senin eşinden bile iyiydi diyebilirim, evde temizliğe yardım eder, çocuk bakar, yemek yapardı. Gündüz işe gittiği halde, gece sen uyu diye, uyanan çocuğu yanımdan alırdı, pek çok şeyin de farkındaydı. Ama B Began in dediği gibi, baba parasından vazgeçemedi. Çok iyi bir mesleği olduğu halde. Ha o bana evde bu kadar yardım ederken ben zaten gündüz benzer işleri ailesine yapardım. Yani iki evin yükü bendeydi, bunları bildiği için güya yükümü hafifletirdi.

Ben son iki yılda kv-kp’imi tam 4 kez aldım karşıma konuştum, eşim sadece birinde arka çıktı bana, onda da babası “bizi istemiyorsanız çıkın gidin evimden” demiş, eşim yine geri adım attı.

Denemediğim yol kalmadı. Kavga da ettim, iyilikle de anlattım. 2 ay farklı zaman, 5 ay farklı zamanda aile danışmanına gittim. İlk iki ay eşimleydi, işe yarar gibi oldu ama annesi yine durmadı, rahat bırakmadı, eşim de bir şey yapmadı.

5 ay boyunca, psikolog yönlendirmesiyle ne taktikler denedim. Arsız insanlara hiçbirisi fayda etmedi. 4 senem resmen çöp oldu. Bir aile ve eş, yuvanın yıkılmasından korkmuyorsa onlardan bir cacık olmaz. Muhtemelen senin eşinden ve ailesinden de olmayacak.

Hiç boşuna en güzel yıllarınızı heba etmeyin derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

basvurularım var
atanmazsam ne is olursa çalıscam zaten. evimiz kendimizin 4000 tl maaş alıyor ve bilecikte oturuyoruz uafacık bir yer ucuz bi sehir. ama elimize harcamak için kalan 1000 tl. babası yüzunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…