Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve "çok yakın geçmiş" ten ...[video=youtube;ZQdfN9SMZwU]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ZQdfN9SMZwU&feature=endscreen[/video]

gençler ölüyor anneler ağlıyor, 19 yaşında ölen bir gencin de geleceği elinden alındığı için umutla bakamıyor geleceğe haliyle, gençlerin ölümüyle gözyaşı dökenler de haliyle umut dolu olamıyor. şenlik/ festival düzenlenmiyor, insanlar acı çekiyor haksızlığa karşı savaşıyor ve slogan atıyor bunun nesi saygısızlık? onların aramızda hala yaşadığını söylemek mi saygısızlık? ölenlerin arkasından hangi slogan onları ya da ailesini yaralar nitelikte?

saçma sapan dediğiniz eylemler insanın yalnızca insan olduğu gerçeğinden yola çıkarak doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlükler çerçevesinde gerçekleşiyordu. anayasada tanınmış bir hakkı bile yok saymak mümkün mü? insanlar hak arayamaz mı, insanlar demokratik olduğu söylenen bir toplumda değerlerine sahip çıkamaz mı, insanlar eline silah almadan şiddeti dışlar eylemler yapamaz mı? peki bir insan ekmek almaya da mı gitmemeli? kafasına biber gazı kapsülü yiyeceğini hesap ederek dışarı mı çıkmamalı? bunca haksızlık karşısında insanlar ne yapmalı? sokaklara dökülmek dışında ne yaptılar? elinde palalarla eylemci kovalayanların yaşadığı bir toplumda zarar görmemek için sinmeli, sessiz kalmalı, hiçbir şey olmamış gibi mi yaşamalı?

baret taşıdığı için gözaltına alınan bir gencin bareti suç unsuru kabul ediliyorken ( ki taksimde olağan bir işiniz dahi olsa başınıza ne geleceğini hesap edemediğinizden siz de çıkacak olsanız eminim ki bir barete ihtiyaç duyarsınız) elinde palayla gezenler tutuksuz yargılanmak üzerine elinde palayla gezenler kaşla göz arasında fasa kaçarken bu adaletsizlik karşısında ne öneriniz var? zarar verenleri tespit edip hukuktan medet umalım, sokakları, meydanları, parkları boşaltalım diyorsanız Ethem'i vuran polisin serbest bırakılması karşısında nasıl bir adalet beklemeliyiz artık?

göz göre göre muktedirler yalan söylerken, yalanları ortaya çıkıp da kanıtıyla, görüntüsüyle söylediklerinin gerçekliği çürümüşken bir kez olsun özür bile dilemeyenlere nasıl güvenelim?

gençleri kim kullanıyor? gençlerle alay ediliyor farkında mısınız? bir aydır türbanlı kardeşimiz şiddet gördü görüntüleri mevcut derken vali çıkıp öyle bir görüntü yok diyor. bir belediye başkanı ethemi eylemcilerin taşları öldürdü derken görüntüler apaçık ortadaydı, bugün alinin ölümü için vali arkadaşları bile öldürmüş olabilir polisi kötü göstermek için diyor el insaf. ne hikmetse onun dayak yediği kayıtlar ortadan kayboluyor bu haksızlıklar karşısında insanlar ne yapmalı sahiden soruyorum size?

yalan söyleyen kim, evde zorla tutulan %50 den söz eden kim ( o %50 nin bir kısmı sanırım bugün palalarla sokakları arşınlıyor) polise o yetkiyi veren kim, adalet mekanizmasının işlemesini engelleyen kim, çocuk tecavüzcülerini, istismarcılarını koruyan kim? siz de sanırım hakka, hukuka inanacağınız bir toplum özlemi duyarsınız. siz de temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadan insanların yaşayabileceği, farklılıklara saygı gösterileceği, yönetenlerin seçilme amaçlarını kavrayıp da halka saygı duyacağı bir düzenden rahatsızlık duymazsınız o halde başından beri yapılan eylemleri küçük görmek, saçma sapan bulmak niye?

Ayip olan daha dun gencecik bi insan topragin altina girmisken bi Basbakanin boyle tweet atmasi. Hadi diyelim cozum surecinden bahsediyor Orada. Dun bi genc olmus hayatinin baharinda neden gormezden geliyorsun . bi kere de herkesi kucaklasan ne olur ki

Gulme konusuna gelince siz gulmeye devam edin son gulen iyi gulermis. Keser doner sap doner gun gelir hesap doner.

Hala erdoğana nasıl mı bağlanıyor?

Biz bağlamıyoruz, bizlerle dalga geçerek kendi kendini bağlıyor.

Ayrıca asıl size ayıptır.
Gencecik insanlar ölmüş, kalkmış sadece annelerine üzüldüm diyebiliyorsunuz.
Pes.

Haklısın canım, sonuna kadar katılıyorum. Görmesen de, yorumlarını başımı sallayarak onaylıyorum her seferinde.
Saraylar kalktı ama entrikalar bitmedi maalesef. Çabuk unuttuğumuz için ders çıkaramıyoruz.
İktidar, muhalefet, medya ve halk olarak çözüm üretmek yerine karalama kampanyaları ile prim sağlıyoruz.
Bu hiç mi hiç onaylamadığım üstelik insanlık erdemine uygun bulmadığım bir iletişim şekli.
İlk kez kendiliğinden oluştuğuna yürekten inandığım ve gerekli mercilerin ders alacağından umutlandığım bu
hareketi destekliyorum. Zaman ilerledikçe, hareketi menfaatleri dorultusunda yönlendirecekler. Günah keçisi
yapacaklar lakin başlangıçtaki samimi sinerjinin, olumsuzlukları bertaraf edeceğine inanıyorum.
Recep Tayyip Erdoğan fazlasıyla baskın bir kişilik Munecim. (yani bence ) İktidardaki güçlü çoğunluğu da
muhalefetin sesini bastırmaya yetiyor sanırım.
İktidarın gücünün azaldığı, muhalefetin gücünün arttığı bir tablo ile daha güvenli bir Hükümet olmaz mı?

Bu twitin sahte olduğunu düşünüyorum,
İnşallah öyledir

Yandaş medyada Gezi parkı direnişiyle ilgili tek kare fotoğraf ve tek bir cümle söz olmadığı için,
AKP ve fanatikleri için biz Antartikada yaşıyoruz. Kaybettiğimiz canlar da Antartika'ya ait.
Başbakan bu twitinde Mehmetçiklerimizin güvenle görevlerini yaptığından söz ediyor.
Eylemlerle ilgili yetkiyi polise vermiş kendisi arkasını dönmüş.
Başbakan kendi Ülkesinin olumlu tablosunu ortaya koymuş twitinde.
Yüreği yanan anaların acılarını yüreğimizde hissederek Ülkemizin % 100 için bundan böyle
tek kişinin burnunun dahi kanamamasını diliyorum.

Erdoğan: Üniversitelere devletin güvenlik güçleri yerleşecek
Gezi olayları sırasında vatandaşlara palayla saldırılması olayını hatırlatan Başbakan Erdoğan 'palalı gençlik istemiyoruz' diyerek üniversite öğrencilerini eleştirirken, üniversitelere de güvenlik güçlerinin yerleştirileceğini açıkladı.
Erdoğan: Üniversitelere devletin güvenlik güçleri yerleşecek - Radikal Politika

Şaka gibi.....

Bu açıklamaları yaparken oruçtan kan şekerinin düştüğünü düşünüyorum.Aksi takdirde bu kadar çarpıtmak mümkün değildir meseleleri ya da Kibar Feyzo'nun da dediği gibi "Ağam eğleniyi bizle"

Siz hic mi haber izlemiyorsunuz, yada gazete okumuyorsunuz. Hadi tamam bazi medya haber vermiyor ama bu kadarda herseyden bihaber olamazsiniz sanirim. Hadi diyelim bihabersiniz, basbakanin mitinglerini bari izleyin. " polisim kahramanlik yaziyor" basbakan polisin sivil halki öldürmesinden dolayi tebrik ediyor.."Polise emri ben verdim "diyor Bu ölümleri basbakana baglamazsak muz cumhuriyetinden bir bakkal efendiye mi baglamaliyiz sizce...

Dikkatinizi cekerim o eylemlerde sadece birkac eylemci degil bir komiserimizde sehit olmus ve onlarca polisimizde atilan taslar yuzunden yaralanmistir
"polise emri ben verdim" sozunude taksim meydanini ve AKM'yi o pankartlardan ve afislerden temizlenmesi icin soylenmistir haberleri saptirtmayalim lutfen
anlasilan sizde sadece kendi yandas medyanizi takip ediyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…