Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence bie ağaç kesmekte cinayettir. istanbulu yeteri kadar beton yığını yaptılar ama yetmiyor demek.gezi parkı böyle böyle yok olacak anlaşılan

hangi birini tartışacağımızı.....hangisine direneceğimizi şaşırdık

değişmeyem tek şey değişimdir
eskiler geriğini yapsaydı bu yeni hükümet kalıcı olmazdı,ağlamanın sızlamanın faydası yok ,değişime direnmeninde faydası yok

direnmeyeceğim zaten......çocuğum olursa beni kabul eden ilk sosyal devlette mesleğimi icra etmenin yollarına bakacağım......allah kısmet ederse

taksim gezi parkı yerinde başlayacak olan avm inşaatını protesto etmek için toplanan gruba hiçbir şey yapmadıkları halde biber gazıyla saldıran polisin görüntüleri kameraya böyle yansıdı. bu olaylar sırasında orada olan bir reuters muhabiri de yakın dönemin en iyi fotoğraflarından birini yakalamış ve fotoğraf reuters'in facebook sayfasında header olmuş.

Alıntıdır.

Şunun videosunu bir izleyin gözü dönmüş resmen, link paylaşmak yasak mı bilmiyorum koymuyorum o yüzden. Bir de silah veriyorlar bunlara. Polis bizi korurdu eskiden, şimdi kim bizi polisten koruyacak?

Bunun gibi bir sürü ağacın üzerine senin zaten cebinden, faturandan, vergilerinden, sağlığından, sofrandan çalan sevimsiz para babaları ve iktidar adamları daha çok kazanmak için AVM dikecek.

Fotoğrafta polis memurlarından birinin genç bir kadının yüzüne gaz sıktığı an ölümsüzleştiriliyor. Bu kare sosyal medyada da Gezi Parkı'ndaki yıkıma verilen tepkinin sembollerinden biri haline geldi.

video konabiliyor. ben koymuştum.

Sormayın, bugün sabah haberlerinde seyrettim, kırılmış ağaç dallarını, işaretlenmiş ağaçları görünce çok üzüldüm çok, doğa, ağaçlar bu Dünya'nın olmazsa olmazı, İstanbul'da avm'den bol ne var ki zaten, illede yetmez birtane daha yapılacak deniyorsa yer mi yok Allahaşkına

Gece yarısı baskına gider gibi dozerlerle girilmiş parka açıklamaysa çok komik, ağaçlar kesilmiyormuş, başka yerlere dikilecekmiş, buna kim inanır? Ben inanmam kim inanırsa inanır.

Her söktüğünüz ağacın yerine 100 ağaç dikseniz telafi edemezsiniz, bir fidanın ağaç olması için yıllar geçmesi gerekiyor, siz kimi zaman gencecik, kimi zaman asırlık ağaçları yok ederek ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Gün gelecek bir kuru dalın gölgesine muhtaç kalacağız bu gidişle, o güzelim ağaçları söküp atanlar okuyun, okuyunda neye sebep olduğunuzun farkına varın, varırsanız tabii

Bir ağaç yılda 700 kilo toz emiyor. Bir hektar çam ormanının ise yılda emdiği toz miktarı 30 – 40 ton arasında.

Bu nedenle ormanların havası, kentlerin havasına göre yüzde 99 daha az toz içeriyor.

Ayrıca ağacın yapraklarıyla toksik ve radyoaktif maddeleri emerek atmosferi temizlediği biliniyor.

Bir ağaç yılda 50 metreküp temiz su üreterek, yeryüzünde kuraklığı engelliyor.

Toprağın ölümü demek olan erozyonu,en iyi şekilde ağaçlar önlüyor.

Bir ağaç kökleriyle yılda 30 bin litre su çekerek verimli toprağın akmasını engelliyor.

Aşırı yağışlı ve kurak havalarda bir sünger gibi davranarak, fazla su emiyor ve gerektiğinde geri veriyor.

Ağaçlar toprağı canlı ve verimli tutuyorlar.

Organik atıkların parçalanıp dönüşmesine yardımcı oluyor, minerallerin çözülüp azot bağlantılarının kurulmasını sağlıyorlar.

100 yaşındaki bir kayın ağacı 60 insanın günlük ihtiyacına yetecek oksijen üretiyor, yılda bir ton toz süzüyor bakterileri de etkisizleştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklama yapmış,gülermisin ağlarmısın.
DHA) İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Taksim Gezi Parkı'nda yapılan çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı Yayalaştırma çalışması yüzde 70 oranında tamamlandı. Divan Oteli önünde tünel çalışması nedeniyle yol genişletme çalışması yapılıyor. Gezi Parkı'nın Divan Oteli tarafına bakan kısmında yaya geçişini engelleyen duvar yıkılıyor.

Ben artık sıkıldım aptal yerine konulmaktan.

Haziran ayına girmek üzereyken ağaçları sürgün bırakmadan budamışlar.O ağaçların ölmesi için bu yeterli zaten.
1-Bu mevsimde asla budama yapılmaz.İlkbahar budaması ağaçların yaprakları çıkmadan yapılır.(Şubat,en geç Mart ayında)
2-Budama asla bu şekilde yapılmaz.Genç sürgünler taşıyan bazı dallar bırakılır.

Sonrada kendi kurudu denecek.Yazık günah yaKoskoca İstanbul Büyükşehir belediyesinde budamadan anlayan bir peyzaj mimarı bulamadılar sanırım.Ağaçlar iş kazasına gitti olacak sonrada.Bizde aptalız gene yutacağız.

aaa canım bu haber varmış baktım ama görememiştim kusura bakma, gerçi benim ki haber ajanslarına eleştiri

Valla malesef ülkemin her yerinde budamayı böyle yapıyorlar, budandı diyorlar, gerçekten iyi buduyorlar, zavallı ağaçlar bir daha sürgün vermeyip kuruyup gidiyor.
Biliyorsunuz İstanbul'a 3. Köprü yapılıyor, hayırlı uğurlu olsun, kesilen ağaçlara da Allah'tan rahmet dilerim, Kaz dağlarını birçok kişi bilir, hani oksijen deposudur, Dünya çapında bilinir falan, altın arama sebebiyle kesilen ağaçlara da Allah'tan rahmet dilerim.
Daha çok rahmet dileyeceğim ağaç var, onlara da içimden diliyorum.

Ben ağaç gördüm, şükür kızımda ağaç nedir biliyor, gelecekteki torunlarıma göstermek için birkaç ağaç fotoğrafı çekip albüme koysam iyi olacak.

Ablacım sert budama bile bu şekilde yapılmazda,hadi epeyce kesildi diyelim,bu Haziran ayında yapılıyorsa zaten niyet bellidir,ve bana göre bunun adı cinayettir..Herşeye bir kılıf var,o kılıfada inanan birsürü insan var.
Taksim parkındaki yol çalışması hayati önem taşıyor diyelim(sanmıyorum ama).
O zaman o ağaçları Aralık ayında düzgünce söker,yol çalışması yapılmayan tarafa dikersin.Bu kadar mı zor bunu yapmak.Bu kadr mı değersiz bizim ağaçlarımız.

Ciğerleri sökülsün. Bir iki yıla kalmaz ağzımızı havaya açıp yağmur bekleyeceğiz.

Ülke onların değil ki sahip çıksınlar.

3. köprüyü hiç düşünmek bile istemiyorum 2.000.000 ağaç kesiliyormuş.

Ağaç artık 1. sınıfların hayal ederek çizdiği bir nesne olmasın da Mune... Üzücü çok üzücü...

O ağaç budanmamış, kesilmiş. Ha kökten kesmişsin, ha biraz üstten kesmişsin. Ne o öyle direk gibi, daha mı güzel durmuş. Güzelim ağaçları ne hale getiriyolar.
Yok Avrupa'da bu böyle, bunu böyle yapalım, yok şu şöyle şunu şöyle yapalım diye örnek vereceklerine Manhattan'da ki Central Park'a baksınlar da gözleri gönülleri açılsın biraz.
Sinir olmamak elde değil.

Ayrıca bu her şeyi açıklıyor sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…