Sperm sonucu çok acil

Paylaştığınız spermiyogram raporunu inceledim. Sonuçları gebe kalma açısından değerlendirecek olursak:

Önemli Parametreler ve Yorumlar:

1. Sperm Sayısı:

• Sonuç: 15 milyon/mL

• Referans: 60-120 milyon/mL

• Yorum: Düşük sperm sayısı mevcut (oligozoospermi). Doğal yolla gebelik şansı azalabilir, ancak imkânsız değildir. Sayı tedaviyle artırılabilir.

2. Hareketlilik (Motilite):

• Toplam Hareketli: %65

• Hızlı İleri Hareketli: %16

• Yavaş İleri Hareketli: %10

• Yerinde Hareketli: %16

• Yorum: Toplam hareketlilik fena değil, ancak hızlı ileri hareketli oranı (%16) düşük. Bu oran %32’nin altında olduğu için astenospermi (hareket bozukluğu) söz konusudur. Sperm yumurtaya ulaşmakta zorlanabilir.

3. Lökosit:

• Sonuç: <1 milyon/mL

• Yorum: Normal. Enfeksiyon belirtisi yok.

4. Morfoloji (Şekil):

• Bu raporda morfoloji (normal şekilli sperm oranı) yazmıyor. Bu bilgi, gebe kalma açısından önemli bir kriter. Ayrı bir testte yer alabilir, kontrol etmek iyi olur.

5. Hacim:

• Yıkama Öncesi Miktar: 3.5 mL (normal: 3-5 mL)

• pH: 7.4 (normal)

• Yorum: Normal aralıkta.

6. Lökosit, Viskozite, Görünüm:

• Hepsi normal.

Sonuç Olarak:

• Sperm sayısı düşük.

• Hızlı ileri hareketli sperm oranı düşük.

• Bu nedenle gebelik şansı doğal yolla azalabilir. Ancak bu tek başına tüp bebek (IVF) ya da aşılama (IUI) kararı için yeterli değil.

• Bu tabloya göre bir üroloji veya androloji uzmanı ile görüşüp:

• Hormon testi (FSH, LH, testosteron),

• Varikosel olup olmadığı,

• Yaşam tarzı faktörleri,

• Gerekirse destek tedavi (antioksidan, beslenme, takviye) planlaması yapılmalı.
Çok teşekkürler. Allah razı olsun

Estradiol düşük mü sizce ve de inovisol combi diye bir takviye almayı düşünüyordum sizce almalımıyım bana ne önerirsiniz ayrıca çok ilgilisiniz çok teşekkür ederim

Estradiol düşük mü sizce ve de inovisol combi diye bir takviye almayı düşünüyordum sizce almalımıyım bana ne önerirsiniz ayrıca çok ilgilisiniz çok teşekkür ederim
Bu tarz önrrileri doktordan almanız daha önemli burada kimse uzman değil bizlerde kendi yaşadığımız tecrübe kadar diğer bir konu ise sperm testlerinde zaten referans aralığı içerisinde yazarken sizi can hıraş endişelendiren ney anlayamadım zaten normal yazıyor orada değerlere.

Bu tarz önrrileri doktordan almanız daha önemli burada kimse uzman değil bizlerde kendi yaşadığımız tecrübe kadar diğer bir konu ise sperm testlerinde zaten referans aralığı içerisinde yazarken sizi can hıraş endişelendiren ney anlayamadım zaten normal yazıyor orada değerlere.
Anlamadım ben sperm sonuçlarına birşey demedim sadece merak ettiğim için sordum çok karışıktı ve anlayamadım emin olmak istedim. Ayrıca Can hıraş derken??

Anlamadım ben sperm sonuçlarına birşey demedim sadece merak ettiğim için sordum çok karışıktı ve anlayamadım emin olmak istedim. Ayrıca Can hıraş derken??
Konu basliginda cok acil yazmanizdan oturu telas etmissiniz anlaminda demisler.
sonuclar gayet iyi. Hatta mukemmel denilebilir.

Konu basliginda cok acil yazmanizdan oturu telas etmissiniz anlaminda demisler.
sonuclar gayet iyi. Hatta mukemmel denilebilir.
Tamam öyle demiş de benim ilk önce attığım resimde hiçbirşey yazmıyordu ben o yüzden telaş edip acil dedim sonra kâğıdı aldım ve saatler sonra o kâğıdın resmini attım bu konuyu açtığında sonuçlar elimde yoktu

Back
X