Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aynen öyle, bahsettiğiniz işi yapabilecekleri yasa da ya meclisten geçti ya da geçmek üzere. Kamulaştırma ile ilgili engelleri kaldırmak başlığı altında, kamulaştırmak için mülk sahibinin rızası gerekmeyecek, kamulaştırma sonucu belirlenen ücret peşin yerine taksitlendirilebilecek, taksit ve vade de kamulaştırmayı yapan kurumun insiyatifine bırakılacak.

Sağlıktan başlanıyor. Kış başında da doğal gaz ve elektriğe zam gelir. Bu arada sigaraya zam da gündemde. Daha bilmediğimiz bir sürü şey de vardır eminim. Dedim ya para bitti:

- IMF ye borç bitti, 350 milyar dolar dış borç devam ediyor.
- 900 milyar dolar cari açık
- Borç alınan paralarla tarım, sanayi alanında üretim yapmaya yönelik girişim yerine duble yollar yapıldı. Ancak bu yollar da hiç bir zaman duble kullanılamıyor, sürekli tadilatta.
- Çiftçinin tarım arazisi (miras geçmesi yöntemiyle çiftçinin elinde kalan toprağın küçük olması sebebiyle verimsiz kullanıldığını bahane ederek, kooperatifleşmeyi teşvik yerine ) elinden alınarak yerli ve çoğu yabancı şirketlere verilmeye çalışılıyor. Bunun adına da verimliliği artırmak deniyor.
- Şimdiye kadar ekonomiyi çok iyi yönetmelerinin tek sebebi yabancılardan alınan borçlar, yabancıların nakit getirmesi için yapılan satışlar ve vergi muafiyeti ya da kolaylığı ya da yüksek faiz garantisi ile yatırım yapmalarının sağlanması ve satılan KİT lerden sağlanan sıcak para.

Para varken ev geçindirmek kolay, asıl para azken ev geçindirmek marifet öyle değil mi? Biz kadınlar bunu çok iyi biliriz...

Hepsine katılıyorum ama kırmızı cümleyi görünce aklıma geldi..

Biz doğudayız.. burada sözde duble yollar yapıldı.. Van yolunda 3yıldır çalışma var.. Muş yolu kışın delik deşik oluyor,yazın yapıyorlar kışın yine delik deşik.. Siirt yoluda yeni yapılmıştı ama delik deşik obruk gibi çöküyor nasıl bir asfaltsa..neredeyse tekerlek patlayacaktı..

........ Pardon Mesaj tekrarı olmuş:26: nasıl olmuşsa :44:

Son düzenleme:

Size katılıyorum, bir kaç yıl evvel Şanlıurfa-Mardin arasını karayolu ile gidip gelelim 300 km. yol, sabah gider akşam döneriz dedik. Ama yola çıkınca anladık ki 300 km. 3 saatte gidilemiyormuş. Çukurdan kaçacak yer bile yok. Batıda da durum farklı değil. En sık gittiğimiz yol İstanbul' dan Ankara ve İzmir. Ankara otoban hatta ama hep tadilat var, karşı yöne geçiyoruz sıkça, şerit sayısı azalıyor. Hele bir de hafta sonu ise otobanda dura kalka gitmeye çalışıyoruz. İzmir yolu da aynen bahsettiğiniz çukurlarla dolu. Yurt dışında yol yapıyorlar 50 yıl tadilata gerek kalmıyor. Hak yemek, kul hakkına girmek en büyük günah. Allah hesabını sorar ve her zaman da işini öbür tarafa bırakmaz.

Bunu okudum ama bu kadar kollandığına göre - baksanıza hakim gizlilik kararı verdi - muhtemel ya bir tarikat üyesidir yada birilerinin yakınıdır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Aminnn inşallah..

Bunu okudum ama bu kadar kollandığına göre - baksanıza hakim gizlilik kararı verdi - muhtemel ya bir tarikat üyesidir yada birilerinin yakınıdır diye düşünüyorum.

Kesin! vardır bir yakınlığı.. Onunda kokusu çıkar yakında.. Yoksa İstanbul'un göbeğinde mafyacılık yaptırmazlar adama...Öyle yurt dışına kaçırıp,şaka gibi bir yakalama emri filan... Biat etmiştir..

3. Köprünün yanlışlıkla yerinin değiştiğine inanmıyorum.
Rant işi tamamen.

Kamulaştırma Bedeli için mi Yapıldı?

Güzergahın dışına çıkılması ve yanlış bölgelerde çalışmalar yapılmasından dolayı iptal edilen imar planlarının, önümüzdeki aylarda yeniden hazırlanması ve bakanlık tarafından onaylanması bekleniyor. İddiaya göre köprünün yapılacağı güzergahın dışına çıkılmasının nedeni, bölgedeki kamulaştırma bedelini düşürmek ve müteahhit firma tarafından ödenmesi beklenen kamulaştırma bedelini azaltmak. Yani, köprü bağlantı yollarını tapulu araziler yerine devlete ait ormanlık alanlardan geçirerek kamulaştırma bedelini en aza indirmek ve böylece hak sahiplerine milyonlarca dolarlık kamulaştırma bedeli ödemekten kurtulmak. 3. Boğaz Köprüsü'nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahı Projesi'nde 1 milyar dolar ile 1.5 milyar dolar arasında kamulaştırma bedelinin hak sahiplerine ödeneceği hesaplanıyordu. Bu güzergah deşikliği ile bu maliyetin düşürülmesi ve güzergahın tapulu araziler yerine kamulaştırma bedeli ödenmeyecek ormanlık alanlara
kaydırıldığı sanılıyor.

Erdoganin son tweetini gördünüzmü?

Recep Tayyip Erdoğan ‏@RT_Erdogan 2u
Gençlerin ölmediği, ana ve babaların gözyaşı dökmediği, herkesin umutla geleceğe baktığı güzel bir süreçten geçiyoruz.

https://twitter.com/RT_Erdogan

Bunu nasil soyler? Daha dün Ali Ismail, Ethem,.. topraga verildi! Bu ne bicim bir vicdan anlayisi? Erdogani savunanlar, buna ne diyeceksiniz?

Gençler ölmüyor. Öldürülüyor.

Son düzenleme:

Çozum surecinden bahsedildigi bir yaziyi gezi olaylarina baglayan arkadaslar olen arkadaslara Allah rahmet eylesin tek uzuldugum anneleri bir anne olarak tek onlara uzuluyorum .
Sacma sapan eylemleri yapablar genclrimizi kullananlar utanmalari gerekirken bu cenazelerdrn orada bile slogan atiliyor.oluye saygisizlik birkere bu.

Ayiptir ya hala erdogana nasil bagliyorsunuz olayi
kime saracaginizi sasirdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…