Küfür ettikleri Cumhuriyetin neyi varsa sattılar..yetmedi,doymadılar..yakında evlerimizi arsalarımızı da satacaklar.. Bir gün çantalı takım elbiseli adamlar gelip,çıkın biz burayı satın aldık derlerse hiiiççç şaşırmam....
Aynen öyle, bahsettiğiniz işi yapabilecekleri yasa da ya meclisten geçti ya da geçmek üzere. Kamulaştırma ile ilgili engelleri kaldırmak başlığı altında, kamulaştırmak için mülk sahibinin rızası gerekmeyecek, kamulaştırma sonucu belirlenen ücret peşin yerine taksitlendirilebilecek, taksit ve vade de kamulaştırmayı yapan kurumun insiyatifine bırakılacak.
palalı vahşinin kaçacağı gün gibi ortadaydı zaten,şaşırmadım.
tasarruf önlemlerine sağlıktan mı başlamışlar şaka mı bu? önce kendi maaşlarında azaltma yapsınlar,memurun,işçinin bilmem kaç katı maaş alıyorlar ama ekonomik sıkıntıyı sağlık sektöründe kısıtlama yaparak mı gidermeye çalışıyorlar?
Sağlıktan başlanıyor. Kış başında da doğal gaz ve elektriğe zam gelir. Bu arada sigaraya zam da gündemde. Daha bilmediğimiz bir sürü şey de vardır eminim. Dedim ya para bitti:
- IMF ye borç bitti, 350 milyar dolar dış borç devam ediyor.
- 900 milyar dolar cari açık
- Borç alınan paralarla tarım, sanayi alanında üretim yapmaya yönelik girişim yerine duble yollar yapıldı. Ancak bu yollar da hiç bir zaman duble kullanılamıyor, sürekli tadilatta.
- Çiftçinin tarım arazisi (miras geçmesi yöntemiyle çiftçinin elinde kalan toprağın küçük olması sebebiyle verimsiz kullanıldığını bahane ederek, kooperatifleşmeyi teşvik yerine ) elinden alınarak yerli ve çoğu yabancı şirketlere verilmeye çalışılıyor. Bunun adına da verimliliği artırmak deniyor.
- Şimdiye kadar ekonomiyi çok iyi yönetmelerinin tek sebebi yabancılardan alınan borçlar, yabancıların nakit getirmesi için yapılan satışlar ve vergi muafiyeti ya da kolaylığı ya da yüksek faiz garantisi ile yatırım yapmalarının sağlanması ve satılan KİT lerden sağlanan sıcak para.
Para varken ev geçindirmek kolay, asıl para azken ev geçindirmek marifet öyle değil mi? Biz kadınlar bunu çok iyi biliriz...