- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 141
- 373
* Bilmeyenler için 1 ‪#‎aliismailkorkmaz‬ polis şiddetinden kaçarken sokakta kimliği belirsiz kişiler tarafından sıkıştırılarak odunlarla dövüldü.
*Bilmeyenler için 2 : #aliismailkorkmaz yere yıkılana kadar dayak yedi olaya şahit olan bir kişi korktuğu için müdahale etmedi.
*Bilmeyenler için 3 #aliismailkorkmaz dövülmesinden bir süre sonra ayağa kalktı polisten korktuğu için hastaneye gidemedi.
*Bilmeyenler için 4 #aliismailkorkmaz'ın arkadaşları zorla ikna ederek kendisini hastaneye götürdü.Ancak doktor eylemden gelenlere bakmıyordu.
*Bilmeyenler için 5 #aliismailkorkmaz hastaneden tomografi çekip "bir şeyin yok, git ifadeni ver" diye hastaneden yollandı.
*Bilmeyenler için 6 #aliismailkorkmaz sabah uyandığında konuşma zorluğu çekiyordu arkadaşları ailesine haber vererek başka hastaneye götürdü.
*Bilmeyenler için 7 #aliismailkorkmaz ikinci hastane beyin kanaması geçirdiğini ve vücudunda pek çok kırık olduğunu söyledi.
*Bilmeyenler için 8 #aliismailkorkmaz alındığı ameliyatın ardından geç müdahale sonucu solunumunu ve bilincini kaybetti, yoğun bakıma alındı.
*Bilmeyenler için 9 #aliismailkorkmaz'ın ailesi ve arkadaşları haftalardır tedirginlikle hem yaşamı hem ölümü bekliyorlardı. Ali bugün öldü.
*Bilmeyenler için 10 #aliismailkorkmaz'ın ölümüne devlet, emniyet ve ilk hastanedeki görevliler yardım etti asıl katiller bulunamadı.
*Bilmeyenler için 11 #aliismailkorkmaz bugün öldü, ölüm süreci 11 tweet'e sığdı ama hikayesi bitmedi! Onun hikayesini biz devraldık!
Acı bir güne uyandık bugün yine.
Bu kanlı elleri hiç bir şey temizleyemeyecek ve bunları kimse unutmayacak.
Erdal Eren gibi yürüdü sonsuzluğa.
Korkacak, titreyecek ve yıkılacaksınız diyerek.
Ruhu şad olsun, rabbim ailesine sabırlar versin.
Acı bir güne uyandık bugün yine.
Bu kanlı elleri hiç bir şey temizleyemeyecek ve bunları kimse unutmayacak.
Erdal Eren gibi yürüdü sonsuzluğa.
Korkacak, titreyecek ve yıkılacaksınız diyerek.
Ruhu şad olsun, rabbim ailesine sabırlar versin.
Anne ah'ı aldın, artık iki cihandada huzur yok sana !
kimden bahsettiğimi anlayan anlıyordur.
ALİ İSMAİL'İN, MEDENİN'NİN, ETHEM'İN, MEHMET'İN, ABDULLAH'IN ANNELERİNE - rabia mine (takipçimizden)
gömmek?
bir mezara neyi gömebilirsiniz en fazla,
bir kuru bedenden
ve üç metrelik kumaştan başka?
gömebilir misiniz bir evladın mezarına
annesinin sütünü,
özlemlerini, hayallerini?
ilk sözcüklerini gömebilir misiniz
çocuğunun,
yürümesini, koşmasını,
kahkahasını?
o annenin burnunda tüten
kokuyu
gömebilir misiniz?
gömebilir misiniz o mezara
geride kalan anneyi?
gömseniz keşke!
gömseniz ve kurtarsanız...
çünkü gömmemelidir hiçbir anne evladını!
çünkü evladını gömen anneler,
yaşayan ölüleridir artık hayatın,
her gece
asla dinmeyecek gözyaşlarıyla
ölmeye yatan...
inanılmaz etkiledi bu şiir beni. olaylar zaten etkiliyor. buda ağlattışu cümle o kadar doğru ki..evladını kaybeden anneler birgün evladına kavuşmak için dua eder sadece....
Anne ah'ı aldın, artık iki cihandada huzur yok sana !
kimden bahsettiğimi anlayan anlıyordur.
ALİ İSMAİL'İN, MEDENİN'NİN, ETHEM'İN, MEHMET'İN, ABDULLAH'IN ANNELERİNE - rabia mine
gömmek?
bir mezara neyi gömebilirsiniz en fazla,
bir kuru bedenden
ve üç metrelik kumaştan başka?
gömebilir misiniz bir evladın mezarına
annesinin sütünü,
özlemlerini, hayallerini?
ilk sözcüklerini gömebilir misiniz
çocuğunun,
yürümesini, koşmasını,
kahkahasını?
o annenin burnunda tüten
kokuyu
gömebilir misiniz?
gömebilir misiniz o mezara
geride kalan anneyi?
gömseniz keşke!
gömseniz ve kurtarsanız...
çünkü gömmemelidir hiçbir anne evladını!
çünkü evladını gömen anneler,
yaşayan ölüleridir artık hayatın,
her gece
asla dinmeyecek gözyaşlarıyla
ölmeye yatan...
Çok ağladım bugün çokAllahım sabır versin yaa
Çok doğru bir tespit :) Bizim düşmana da dış güçlere de hiiç ihtiyacımız yok.. Bırakın kk'yı, tarihten beri böyle değil mi?
16 Türk devletini de (Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızın temsil ettiği..) dış güçler yıkamadı yine Türkler yıktı ve bununla yani kendi kendini yok etmekle gurur duyan garip bir milletiz biz
Bu arada genç Ali'nin ruhu şad olsun,mekanı cennet olsun...
Medcezir,Ali İsmail'in ölüm haberini ilk duyduğumda benim de aklıma Erdal Eren geldi ve senin bu msjını görünce içimden bi şeyler kopup gitti.... 16 yaşında olmasına rağmen sırf idam edilebilmesi için yaşı 18 olarak değiştirilen bir çocuk...
Ali İsmail Korkmaz'a Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun..
Ankara'da ulucanlar cezaevine gittik müze yaplmış,görelim dedik..ama kimseye tavsiye etmiyorum hala etkisindeyim çünkü..Erdal Erenin,Deniz'lerin koğuşunu gördüm,idamlarından önce son sigaralarını,kıyafetlerini,mektuplarını gördüm..ve idam edildikleri dar ağacını..çok kötüydü..biliyorum bu konu ile alakası yok ama erdal erenin adını duyunca içimden bunları yazmak geldi..
ve şu mübarek günlerde artık çocuklar,gençler hiç uğruna ölmesin diye dua ediyorum,elimden tek gelen bu..
Bende dinmiyor bir türlü gözyaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?