- 16 Kasım 2012
- 6.357
- 981
- 398
- 37
burdaki arkadaşlar rumuz olarak kullaıyor.Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı:44:
Muhatcım, polemiğe girmek istemem ama yazmadan geçemeyeceğim, üyelik adı konusunda ben de senin gibi düşünüyorum aslında, keşke hepimizin üyelik adı Türkçe olsa, "nick" demesek mesela üyelik adı desek, "bay bay" demesek hoşçakal desek v.s, örnekler çoğaltılabilir.
Bu anlamda Türkçemize sahip çıksak ve onu doğru kullansak keşke.
Ama üyelik adı tercihi pekala yabancı da olabilir.
Misal çok sevdiği bir filmdir , bir şarkıdır, bir devrimcidir, bir aktördür..
Mesela aşık olduğu bir hacker grubudur, "redhack" gibi
Yine çoğaltılabilir örnekler.
Şimdi bu forumda yabancı üyelik adı olan binlerce arkadaşımız var, ırkçı mı oluyor bu arkadaşlar Türkçe isim seçmediği için?
Eleştirelim tamam, ama mantık sınırlarında kalalım lütfen ya.
nir yabancı gibi ad soyad kullanmıyor.
kimliğini farklılaştırmıyor demi.
burda rte yi hiç bi zaman savunmadım. o adam eger ırkçılık yaptıysa ondan öncekiler de yapmadılar mı?O bayanın açık olmasını problem yapmasının sebebi sizin çok savunduğunuz Rte'nin ırkçılığından kaynaklanıyor hanımefendi. Ama sizin bunu anlamanızı bekleyemem, ne de olsa sizde görüntüye bakıp yargılamaktasınız. Takma ismi yabancı diye, kendini türk olarak kabul etmemesini nasıl çıkardınız hayret.
john milton sıradan rumuz gibi gelebilir size ama bu kişi isim ve soy isim olarakbunu kullanmış.
bu tür bi yazı yazmak içindaha uygun bi umuz seçemez miydi??
şehit olan gazetecilerimizden birinin ismini kullansa alkışlardım ben bu kişiyi.
yazı tahrik amaçlı yazılmış bana göre.
bakın ben kapalıyım ve sizin çogunuz da açıksınız.
benimkapalılığım sizi rahatsız etmez sizin de açıklığınız beni rahatsız etmez.
hanımefendi ben bi öğretmenim emin olun sizden daha çok anlarım çünkü sizden çok kitap okurum.
siyasette bu kadar fanatik olmayın, yarının ne getireceği belli omaz.
evet çok haklısınız,size tamamen katılıyorum.sessiz kalmak çözüm değil ben de biliyorum.
zaten susun da demiyorum.
elbetteki düşündüklerinizi savunacaksınız.
benim demek istediğim nokta şu, her kapalı akpli değildir her açık bayanda akp karşıtı değildir.
başkaları bölmesin bizi.
yıllarca sorun olmadı şimdi sorun oluyor.
gereken cevabı sandıkta görmek gerek.
Bir sandıktır gidiyor.Siz gerçekten inanıyormusunuz hak yemeden yapıldığına.
https://www.youtube.com/watch?v=LmdhZAzHs2Q
Mezardakileri bile kaldır oy kullandır diye ben söylemedim.
Tesadüfe bak bu konuşmadan sonra ölülere de oy pusulası çıkmıştı.
Hak,hukuk,demokrasi diye boşuna eylem yapıyorlar ne olacak çapulcular işte.
ölüye oy kullandırma paayla oy attırma vb. oldu bunlar. hepimiz izldik tv de.
kabul edilebilir şeyler değil bunlar.
ama şunları da unutmayalım bunları rte başlatmadı.
farketmez gerçi bir an önce sona erse demokrasi adına daha güzel olacak.
inşaallah kısa zamanda biter bu ayrım ve ayrılık.walla cok iyi söyledin... Kanatmayalim Türkiye yi.. Zamninda cok kanadi, simdi birlik olalim.. Kapali, acik, cok inancli, inancsiz, sarisin, esmer, köylü, sehirli..Ne gerek var etiketlemeye... Burada kimse kapalilara yada asiri dindar kesime bir sey demiyor...Burada dini alet edenlere, bir fanatiklik boyutunda parti savunanlara bisey anlatilmaya calisiliyor....
güzel ülkemiz daha iyi bi geleceği hakediyor..