burdaki arkadaşlar rumuz olarak kullaıyor.Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı:44:
Muhatcım, polemiğe girmek istemem ama yazmadan geçemeyeceğim, üyelik adı konusunda ben de senin gibi düşünüyorum aslında, keşke hepimizin üyelik adı Türkçe olsa, "nick" demesek mesela üyelik adı desek, "bay bay" demesek hoşçakal desek v.s, örnekler çoğaltılabilir.
Bu anlamda Türkçemize sahip çıksak ve onu doğru kullansak keşke.
Ama üyelik adı tercihi pekala yabancı da olabilir.
Misal çok sevdiği bir filmdir , bir şarkıdır, bir devrimcidir, bir aktördür..
Mesela aşık olduğu bir hacker grubudur, "redhack" gibi
Yine çoğaltılabilir örnekler.
Şimdi bu forumda yabancı üyelik adı olan binlerce arkadaşımız var, ırkçı mı oluyor bu arkadaşlar Türkçe isim seçmediği için?
Eleştirelim tamam, ama mantık sınırlarında kalalım lütfen ya.
burda rte yi hiç bi zaman savunmadım. o adam eger ırkçılık yaptıysa ondan öncekiler de yapmadılar mı?O bayanın açık olmasını problem yapmasının sebebi sizin çok savunduğunuz Rte'nin ırkçılığından kaynaklanıyor hanımefendi. Ama sizin bunu anlamanızı bekleyemem, ne de olsa sizde görüntüye bakıp yargılamaktasınız. Takma ismi yabancı diye, kendini türk olarak kabul etmemesini nasıl çıkardınız hayret.
evet çok haklısınız,size tamamen katılıyorum.sessiz kalmak çözüm değil ben de biliyorum.
zaten susun da demiyorum.
elbetteki düşündüklerinizi savunacaksınız.
benim demek istediğim nokta şu, her kapalı akpli değildir her açık bayanda akp karşıtı değildir.
başkaları bölmesin bizi.
yıllarca sorun olmadı şimdi sorun oluyor.
gereken cevabı sandıkta görmek gerek.
Bir sandıktır gidiyor.Siz gerçekten inanıyormusunuz hak yemeden yapıldığına.
https://www.youtube.com/watch?v=LmdhZAzHs2Q
Mezardakileri bile kaldır oy kullandır diye ben söylemedim.
Tesadüfe bak bu konuşmadan sonra ölülere de oy pusulası çıkmıştı.
Hak,hukuk,demokrasi diye boşuna eylem yapıyorlar ne olacak çapulcular işte.
ölüye oy kullandırma paayla oy attırma vb. oldu bunlar. hepimiz izldik tv de.
kabul edilebilir şeyler değil bunlar.
ama şunları da unutmayalım bunları rte başlatmadı.
farketmez gerçi bir an önce sona erse demokrasi adına daha güzel olacak.
walla cok iyi söyledin... Kanatmayalim Türkiye yi.. Zamninda cok kanadi, simdi birlik olalim.. Kapali, acik, cok inancli, inancsiz, sarisin, esmer, köylü, sehirli..Ne gerek var etiketlemeye... Burada kimse kapalilara yada asiri dindar kesime bir sey demiyor...Burada dini alet edenlere, bir fanatiklik boyutunda parti savunanlara bisey anlatilmaya calisiliyor....inşaallah kısa zamanda biter bu ayrım ve ayrılık.
güzel ülkemiz daha iyi bi geleceği hakediyor..
faillerin "tutuksuz yargılanması" başka bir şey "suçsuz görülerek beraat etmeleri" başka bir şey "delil yetersizliğinden beraat edilmeleri" başka bir şey.hukuk aşama aşama ilerler.ilk derece mahkemesi karar verir.kararı temyiz etmek isterseniz üst mahkemeye taşırsınız.üst mahkeme kararını temyiz etmek isterseniz Avrupa insan hakları mahkemesine götürürsünüz.hepsinin ayrı prosedürü var. şu anda davalar sürüyor hiçbirinde hüküm verilmedi yani yargılama devam ediyor.
Allahım yarabbim. adamcağız bir rumuz almış. belkide ausun dediği gibi bir karakteri yada bir şairi beğenmiş onu kullanıyor. belki gerçek adını yazmak istemiyor.
amy winehouse var.mesela burada. oda ad soyadı olarak almış bu nicki. müzik sevdalısı bir üye.
sırf bunu kullandı diye ırkçı yaptık ya adamı. nelere gideyim neler diyeyim bilemiyorum
Ne anlamsız muhabbetler ya.
Gece yarısı operasyonuyla içeride ciddi bir darbe gerçekleştirilmiş, 19 yaşındaki bir çocuk dövülerek öldürülmüş, millet yabancı isim derdinde.
Yok o yazar değilmiş karaktermiş, yok isim soyisim kullanmış, yok kılmış yok tüymüş.
Sorsan ülkede demokrasi, adalet gırla gidiyor.
Yorumla o zaman bu icraatleri desen tık yok.
Evet biliyorum , mahkeme süreci devam ediyor.
Aklandılar demek istemedim zaten , faili meçhul 5 ölüm olmadığını yazmaktı sadece amacım
Amin.
Trafik kazalarında 8 de 8 kusursuz şöför mahali pek olası değildir ama imkansız da değildir.
Yıllar önce babamda yaptığı bir kazada 8 de 8 kusursuz bulundu ama karşı tarafın itirazı ile 8 de 2 zorla suç bulundu ve par cezası verildi.
Demem odur ki ; her trafik kazası sonucunda ceza almazsınız .Her trafik kazası sonucunda hükmen katil olmasınız , vicdanen olsanız da (varsa vicdan olgusu tabii)
Yani bu kazanın ehli başbakanın oğlu diye , bu onu suçlu ama suçu örtbas edilmiş yapmaz.
Ha , olamaz mı ?
Elbette olur ama bilemem ki , bilmeden bu sorunun cevabı hava da kalır .
Ya o değil de , ben kaçırmışım , bu can kardeş hangi sebeble ırkçı oldu ?
Kesin Al Pacino dan esinlendi bence.
Evet sanırım Al Pacino'dan esinlendi profiline bakınca filmden alıntı cümleler var.Abooowwwww o zaman ben hepten yanmışım benim nickin anlamı ortaya çıksa taşlanırım herhal[/COLOR]
can kardeş bu nicki kullandı diye ırkçı oldu..can kardeşin kullanmak zorunda olduğu nick mutlaka türkçe olmalıydı. eğer ingiliz adlı bir nick kullandıysa can kardeş,kesin irkçıdır damgası yedi. okypete ve ausencianında ırkçı olma durumu yüksek. bakınız nickler feci yabancı. hele tü bana yunan nicki.
bittim ben. hitlerin kankasıyım
al pacino dan esinlenmesin ya. adam direkt şeytandı filmde. :)
Lanet olsun...Masumları katledenlerin hep "kimliği belirsiz"dir zatenyaaa Allah askina hangi yürek hak etti diyecek bu cocuk icin... Bu anne icin...
Kim diyebilir polis görevini yapti diye... Bagirasim varrrr, söyle bir milleti omutlarindan tutup silkeleyesim varr... Acin artik kalp gözlerinizi, bu cocuk icin, bu anne icin...
Gezi Parkı eylemlerinde bir ölüm daha! | Sözcü Gazetesi
roman polanski kültü..Evet sanırım Al Pacino'dan esinlendi profiline bakınca filmden alıntı cümleler var.Abooowwwww o zaman ben hepten yanmışım benim nickin anlamı ortaya çıksa taşlanırım herhal
her şeyi neden yanlış anlıyoruz. nasıl açıklara rahatsızlık derecesinde kötü bakan fanatikler varsa kapalılarada kötü bakanlar var. o mesajda bu kişinin o tarz bir yaratık olduğunu düşüerrek yazılmış bir mesajdı.
yani bununda açık bir ailesi olması mümkün değil bu tarz bir fanatikse diye.
bu kadar alıngan olmaya ve hakaret edildiğini düşünmeye gerek yok gerçekten.
Ah be medim, sözün bittiği yer işte bu...* Bilmeyenler için 1 ‪#‎aliismailkorkmaz‬ polis şiddetinden kaçarken sokakta kimliği belirsiz kişiler tarafından sıkıştırılarak odunlarla dövüldü.
*Bilmeyenler için 2 : #aliismailkorkmaz yere yıkılana kadar dayak yedi olaya şahit olan bir kişi korktuğu için müdahale etmedi.
*Bilmeyenler için 3 #aliismailkorkmaz dövülmesinden bir süre sonra ayağa kalktı polisten korktuğu için hastaneye gidemedi.
*Bilmeyenler için 4 #aliismailkorkmaz'ın arkadaşları zorla ikna ederek kendisini hastaneye götürdü.Ancak doktor eylemden gelenlere bakmıyordu.
*Bilmeyenler için 5 #aliismailkorkmaz hastaneden tomografi çekip "bir şeyin yok, git ifadeni ver" diye hastaneden yollandı.
*Bilmeyenler için 6 #aliismailkorkmaz sabah uyandığında konuşma zorluğu çekiyordu arkadaşları ailesine haber vererek başka hastaneye götürdü.
*Bilmeyenler için 7 #aliismailkorkmaz ikinci hastane beyin kanaması geçirdiğini ve vücudunda pek çok kırık olduğunu söyledi.
*Bilmeyenler için 8 #aliismailkorkmaz alındığı ameliyatın ardından geç müdahale sonucu solunumunu ve bilincini kaybetti, yoğun bakıma alındı.
*Bilmeyenler için 9 #aliismailkorkmaz'ın ailesi ve arkadaşları haftalardır tedirginlikle hem yaşamı hem ölümü bekliyorlardı. Ali bugün öldü.
*Bilmeyenler için 10 #aliismailkorkmaz'ın ölümüne devlet, emniyet ve ilk hastanedeki görevliler yardım etti asıl katiller bulunamadı.
*Bilmeyenler için 11 #aliismailkorkmaz bugün öldü, ölüm süreci 11 tweet'e sığdı ama hikayesi bitmedi! Onun hikayesini biz devraldık!
Ah be medim, sözün bittiği yer işte bu...
Rabbim ailesine sabırlar versin.
Bari Berkin ve Ali yi toprağa vermeyelim Allahım, onlara şifa ver...
oky,
Başbakan kimsenin askerlik arkadaşı da değil, "bu ülkede tayyip sorunu var" gibi bir yorumda başbakandan arkadaş gibi bahsedilirse devreye girerim çünkü bunun sonu getirilmiyor, biri de çıkıp polise saldıran eylemciye terörist dediğinde kimse ses çıkarmasın o zaman, o da onun doğrusu, bu mantıkla.
Siz başbakana, eyleme karşı olanlar eylemcilere saygı duymuyor, bu saygı duymama nereye kadar devam edecek?
Yok yok dış güçlere falan gerek yok gerçekten, biz birbirimizi yemeye yeteriz, yerizde doymayız bile...
Saygı duymayın, illa sayın demenize gerek yok, size canım başbakanım deyin diyende yok, başbakan deyin en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?