Eki Görüntüle 752067 Tey tey tey. Dışarıda darbe karşıtı şovlar yap, içeride darbe rejimi uygula.
Şaşırmadım.
Yeter ki artık şu demokrasi davulunu çalıp milleti irrite etmesinler.
Evet bir gece yarısı operasyonuyla TMMOB un yetki ve gelirlerini Çevre ve şehircilik Bakanlığına devretmesini öngören bir son dakika önergesi verilmiş.
Zaten 2 yıldır çok fena takıklar TMMOB a,haksız da sayılmazlar tabii.
Biz yaptık oldu zihhniyetiyle kondurmaya çalıştıkları dev projeleri doğa,çevre düşünmeden,her projenin uyması geren ÇED raporları üstün körü hazırlanarak doğayı katletmelerine,Doğal ve Kültürel varlıklarımızın korunmasına uğraşıyoruz ve hükümetin yanlış uygulamalarına çomak sokuyoruz.
Arkadaşlar çevre ile özel olarak ilgilenmeyen insanların haberi olmayan bazı konulardan bahsedicem,hükümetin doğayı katletme pahasına yapmaya çalıştıklarından.
Mersin Akkuyu da yapılması planlanan,hatta Rus bir şirketle anlaşması bile yapılan nükleer santralde bile döndürülmeye çalışılan dolapları çok az insan bilir.
Nükleer santral veya RES, ne olduğu farketmez,bir proje üretirken öncelikle çevreye verilecek zarar,bu zararı minumuma dönüştürme yolları,insan ve doğa yaşamına etkileri...kısacası projeninin tüm çevreye etkileri ve bu zararların nasıl bertaraf edileceğini tüm detaylarıyla veren bir ÇED raporu hazırlanır ve projenin yapımı ve işletmesi sırasında bu rapora tamamen uymak zorundadır işletme sahibi.
Düşünün nükleer bir santralde ÇED raporu hazırlanmadığını!!!!!
Nükleer santralde ortaya çıkan atıklar çok tehlikeli radyasyon yayar ,zararsız hale getimek mümkün değildir ve binlerce yıl çok korunaklı ortamlarda saklanması gerekir.
Nükleer bir santralin projesinde ÇED raporu hayati önem taşır.
2 yıldır hükümet AKKUYU da yapılacak nükleer santralin ÇED yasası çıkmadan önce projelendirildiğini iddia ederek ÇED dışı olmasına çalışıyor. 2011 yılında böyle bir yasa çıkarttı TMMOB mahkemeye itiraz etti.Yani Rus şirket elini kolunu sallayarak gelip ,hiçbir çevressel zararı gözönünde bulundurmadan,atıkları nerde saklayacağını bildirmeden,zararların nasıl bertaraf edileceğini bildirmeden NÜKLEER santral yapacaktı.
TMMOB un mahkemeye itirazı kabul edildi,ve AKKUYU için ÇED raporu hazırlandı.Hazırlanan raporda çok fazla eksik ve hata olduğu,çevre duyarlı bir rapor olduğu için tekrar dava edildi ve yine kazanıldı.
AKKUYU da bir türlü ÇED yasasına uygun bir rapor hazırlayamayan RUS firmasını korumak ve ilerde yapacakları dev projeleri de TMMOB la muhattap etmemek için bugün TMMOB un yetkilerini elinden almaya çalışıyorlar.
Bu arada
Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanıp Meclise sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına gizlenen bir madde ile Danıştayca defalarca iptal edilen ÇED muafiyeti yasalaştırıldı. VE 22 Mayısta Cumhurbaşkanı imzaladı.
Eğer TMMOB un yetkileri tamamen elinden alınırsa ,ÇED yasasıda iptal edilmişken siz düşünün yapılacak doğa katliamını.
Yazıklar olsun.....