• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten onların hiç mi derdi olmuyor?

Sonrasını diyorum işte bende, bizde dedik ki evet haklısın, ha tamam o zaman gibi oluyo konu

mesela benim de haksızmıyım şeklinde açtığım konularım olmuştu. zira eşim öyle bir karşılık veriyor ki tepkime sanki haksızmışım gibi.ben de ya bi de 3. objektif bi göz baksın emin olayım geri adım atmıyım diye düşünmüştüm konu açmıştım işte.(haksızsam geri adım atarım zira) burdan aldığım yorumların çoğu haklısın yönündeydi ve geri adım atmamıştım.tabi tutup da haklı olduğuna emin olduktan sonra öylece meseleyi orada bırakıyorsa hakkını savunmuyosa bi insan saçma konu açması.

Bir de benim sinirlendiğim başlıca konu tipleri ve sahipleri var:
1. Çemkirikler: Kocasına saydırır konuda, sen bir şey dersin ''Yaaaa öyle demeyin kocama !!!'' diye çemkirirler.
Şöyle iyice gerinip bi' tane patlatasın gelir de ekran başında olduğunu hatırlarsın ya...
2. Memnuniyetsizler: Şikayetin biri bin para, kendince tavsiye verirsin, ''Bekara karı boşamak kolay tabii...''
Yahu bizden ne istiyorsun o zaman? Bu arada boşan demediğin halde şunu bunu yapmayı dene dediğinde bu lafı söyleyen de var.
3. Stabil Ruh Hastaları: Dayak yiyor, küfür yiyor, kaynana oğlunu doldurup üstüne salıyor, doğum kontrolüne hakkı bile yok, dış kapının dış mandalı eltisinden bile hakaret yiyor, ''Ben kocamı seviyorum, yuvamı bozamam, o kadar basit değil, ben boşanmak istemiyorum, o aslında iyi bir insan.''
Bilerek sahte hesap açıp alıcılarımızın ayarlarıyla oynamaya geldiklerini düşünsem de vicdanım el vermiyor bir şey yazmamaya, ama gelen cevapta sinir harbi yaşıyorum. Bir de tavsiye veriyorsun beğenmeyip seni azarlıyor. Lan eltine cevap versen kocan seni azarlıyor sen neyin derdindesin? Eltin senin kocana ne gibi bir anlam ifade edebilir de kendi karısını çiğniyor seni susturuyor, git 2 adım ötede bozma yuvanı.
4. Kocasından Önce Ailesinin Olduğunu İdrak Etmede Güçlük Çekenler: Adam karısının ailesine küfürü basıyor, evden kovuyor, surat yapıyor, olay çıkarıyor, her kavgada kp'yi arayıp şikayet ediyor, valizini eline verip evden yolluyor. Konu sahibemiz gelin hanım hala ben gitmek istemiyorum derdinde. Boşanmanın eşiğinden dönüp affetmiş ya sen adamın ailesine 'kötüler' de senin saçından tutup duvardan duvara vuracak sen hala aileni evde istemeyen kocanın derdindesin, bu nasıl bir aşk? Kör müsün nankör müsün? Bkz: Kanye West'ten daha geniş mezhebe sahip olabilme 101.
5.
Aynı Konuyu Döndürüp Döndürüp Açanlar: Kocasıyla sorununu yazar, tavsiye verirsin. Hiçbirini uygulamaz. Ertesi hafta bir bakmışsın aynı konuyu bir daha açmış. Tavsiyeler göz ardı ediliyor, sana bahaneler buluyor, aynı konuyu açıp duruyor bıkmadan usanmadan. Ya ne emmeye emdiriyon ne g..mmeye g.mdürüyon bacım senin derdin ne? Açma bi' daha konu deyince sana kızıyorlar derdini yazamaz mı konu açma ne demek diye, ya sana farklı bir şey söyleyen olmayacak, bi s...tir git çok pardon ama ya !
6.
Çocuğu İçin Evlilik Sürdürerek Vicdanını Rahatlatanlar: Çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında bin tane şey yazarız, kötü evliliğin çocuğun psikolojisini bozduğunu anlatırız ama tam tersine ısrarla istemediği evliliği sürdürmenin çocuk için sağlıklı ve iyi olduğunu savunur. Boşanırsan çocuk alışma sürecinden geçer, pedagog eşliğinde bir süre sonra atlatır. O kötü yuvada psikoza şizofrenliğe kadar gider ama. Çocuğun sözlü ve fiziksel şiddete tanık oluşu onun için dert değildir, yeter ki anne baba evli kalsındır. ''Boşanmaya totom yok'' demeyip ''Her şey evladım için'' diye çocuğunu alet eden annecikler de mevcuttur.

Ben bayağı bir yardırmışım ya. Ama tutamadım içimde yani gördükçe deli oluyorum ne yapayım. İçime dert olmasın diye döktüreyim dedim ben de. Konudan uzun oldu.

Hayır ben aslında fazla saf biriyim.

Gerçekten çoğunun hiç derdi yok, dediğiniz gibi çok mükemmel hayatları var.
Mizaçları gereği de sert ve ters yorumlar yapıyorlar diye düşünüyordum içimde bir parça acaba olsa da.

Ama burada bazı arkadaşların yorumları ile düşündüm de çok iyi niyetli yaklaşıyorum.

Burası sanal dünya yalan dünya gerçekten.

Ve evet unutmuştum 2. üyelik alıp konu açan üyeleri.

Belki de o yorumların dövercesine, çatlatırcasına yazan tek bdv konusu olmayan üyeler o 2. üyelikler doğru.

Aslında dürüstlükten yana biriyim.

Derdin varsa dertli olanı anlayarak daha yapıcı yazarsın.
Yapıcı serte eyvallah diyorum bakınız.

Ama diğer türlü iki yüzlülük edip rencide edici, kırıcı dökücü sertliğe eyvallah diyemiyorum.

Bdv dert topiklerinin olduğu yer.
İnsan zaten dayak yemiş gibi hissediyor, kimseden bir yumruk da sen at diye istemeye gelmedi buraya değil mi?

Bir de tersten düşün, o sert yazan katı üyeler tam da bu yüzden kv KP koca derdi çekmiyor olabilir mi, yani o mesajı öyle bir vermiş ki höt diyen yok,olamaz mı

Mesele konu açıp açmamasi değil. Popüler degilim ama kendimden örnek vereyim. Açsam buraya yüzlerce bdv konusu açabilirim. Buradaki birçok dertten daha bi dert benimkiler ama paylaşmak istemiyorum. Bunun sebebi de ukala üyeler. İşte mesele bu. Birkaç üye var isim olarak bilmem ama her konuda ilk yorumları yapan, aklinca dalga geçen, bir de yaptığı ile gurur duyarmiscasina sigara icen smileyi koyan, kendini cool sanan bi kesim var. Bir de bunların saz arkadaşı. Hemen birbirlerini layklamalar, konu sahibinin konusunu saptirip sohbete dönüşturmeler...
Hos degil, belki dert olarak görmüyolar konuyu ama herkesin derdi kendine agir gelir. Ne derece etkilenecegini bilemezsin. Bazi konulara da hemen fake damgasi yapistiriliyor. Belki haklilar da ama konuyu acan olmasa bile okuyan birileri ayni derdi yaşıyor olabilir. Gercek olduguna inanmiyorsan da yine de tavsiyeni yaz. Birilerinin işine yarayacaktir illa. Ben eminim ki burada konu acmaya cekinen bilindik üyeler, acaba ikinci bir uyelikle mi dert açsam diye düşünüyor. Biliyor ki birileri kucumseyecek, dalga gececek.

Eglenmek istiyorsan git ilgili topiklere, yap mizahini, ic sigarani. Ama derdi olan insana bir de siz dert olmayin. Bircok noktada ortak mağduriyetlerimiz var. Birbirimizi en iyi biz anlamaliyiz.

O kişinin de aklı yok mu ?burda birileri boşan dedi diye kalkıp boşanıyorsa ....komik valla...
Kadın,kadının kurdu olmuş.günlük hayatta da var böyleleri...çekemeyenlerden bahsediyorum.herkesin mutluluğu kendine...gıpta ile bakar,fitne fesat olmazsan sen de bi gün yaşarsın...

Bir de benim sinirlendiğim başlıca konu tipleri ve sahipleri var:
1. Çemkirikler: Kocasına saydırır konuda, sen bir şey dersin ''Yaaaa öyle demeyin kocama !!!'' diye çemkirirler.
Şöyle iyice gerinip bi' tane patlatasın gelir de ekran başında olduğunu hatırlarsın ya...
2. Memnuniyetsizler: Şikayetin biri bin para, kendince tavsiye verirsin, ''Bekara karı boşamak kolay tabii...''
Yahu bizden ne istiyorsun o zaman? Bu arada boşan demediğin halde şunu bunu yapmayı dene dediğinde bu lafı söyleyen de var.
3. Stabil Ruh Hastaları: Dayak yiyor, küfür yiyor, kaynana oğlunu doldurup üstüne salıyor, doğum kontrolüne hakkı bile yok, dış kapının dış mandalı eltisinden bile hakaret yiyor, ''Ben kocamı seviyorum, yuvamı bozamam, o kadar basit değil, ben boşanmak istemiyorum, o aslında iyi bir insan.''
Bilerek sahte hesap açıp alıcılarımızın ayarlarıyla oynamaya geldiklerini düşünsem de vicdanım el vermiyor bir şey yazmamaya, ama gelen cevapta sinir harbi yaşıyorum. Bir de tavsiye veriyorsun beğenmeyip seni azarlıyor. Lan eltine cevap versen kocan seni azarlıyor sen neyin derdindesin? Eltin senin kocana ne gibi bir anlam ifade edebilir de kendi karısını çiğniyor seni susturuyor, git 2 adım ötede bozma yuvanı.
4. Kocasından Önce Ailesinin Olduğunu İdrak Etmede Güçlük Çekenler: Adam karısının ailesine küfürü basıyor, evden kovuyor, surat yapıyor, olay çıkarıyor, her kavgada kp'yi arayıp şikayet ediyor, valizini eline verip evden yolluyor. Konu sahibemiz gelin hanım hala ben gitmek istemiyorum derdinde. Boşanmanın eşiğinden dönüp affetmiş ya sen adamın ailesine 'kötüler' de senin saçından tutup duvardan duvara vuracak sen hala aileni evde istemeyen kocanın derdindesin, bu nasıl bir aşk? Kör müsün nankör müsün?
5.
Aynı Konuyu Döndürüp Döndürüp Açanlar: Kocasıyla sorununu yazar, tavsiye verirsin. Hiçbirini uygulamaz. Ertesi hafta bir bakmışsın aynı konuyu bir daha açmış. Tavsiyeler göz ardı ediliyor, sana bahaneler buluyor, aynı konuyu açıp duruyor bıkmadan usanmadan. Ya ne emmeye emdiriyon ne g..mmeye g.mdürüyon bacım senin derdin ne? Açma bi' daha konu deyince sana kızıyorlar derdini yazamaz mı konu açma ne demek diye, ya sana farklı bir şey söyleyen olmayacak, bi s...tir git çok pardon ama ya !
6.
Çocuğu İçin Evlilik Sürdürerek Vicdanını Rahatlatanlar: Çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında bin tane şey yazarız, kötü evliliğin çocuğun psikolojisini bozduğunu anlatırız ama tam tersine ısrarla istemediği evliliği sürdürmenin çocuk için sağlıklı ve iyi olduğunu savunur. Boşanırsan çocuk alışma sürecinden geçer, pedagog eşliğinde bir süre sonra atlatır. O kötü yuvada psikoza şizofrenliğe kadar gider ama. Çocuğun sözlü ve fiziksel şiddete tanık oluşu onun için dert değildir, yeter ki anne baba evli kalsındır. ''Boşanmaya totom yok'' demeyip ''Her şey evladım için'' diye çocuğunu alet eden annecikler de mevcuttur.

Ben bayağı bir yardırmışım ya. Ama tutamadım içimde yani gördükçe deli oluyorum ne yapayım. İçime dert olmasın diye döktüreyim dedim ben de. Konudan uzun oldu.
Valla altına imzamı atarım

mesela benim de haksızmıyım şeklinde açtığım konularım olmuştu. zira eşim öyle bir karşılık veriyor ki tepkime sanki haksızmışım gibi.ben de ya bi de 3. objektif bi göz baksın emin olayım geri adım atmıyım diye düşünmüştüm konu açmıştım işte.(haksızsam geri adım atarım zira) burdan aldığım yorumların çoğu haklısın yönündeydi ve geri adım atmamıştım.tabi tutup da haklı olduğuna emin olduktan sonra öylece meseleyi orada bırakıyorsa hakkını savunmuyosa bi insan saçma konu açması.

Ay valla şu an sana laf vurayım diye demedim o lafları, aklıma geldi bi an yanlış anlama olur mu

Hayır ben aslında fazla saf biriyim.

Gerçekten çoğunun hiç derdi yok, dediğiniz gibi çok mükemmel hayatları var.
Mizaçları gereği de sert ve ters yorumlar yapıyorlar diye düşünüyordum içimde bir parça acaba olsa da.

Ama burada bazı arkadaşların yorumları ile düşündüm de çok iyi niyetli yaklaşıyorum.

Burası sanal dünya yalan dünya gerçekten.

Ve evet unutmuştum 2. üyelik alıp konu açan üyeleri.

Belki de o yorumların dövercesine, çatlatırcasına yazan tek bdv konusu olmayan üyeler o 2. üyelikler doğru.

Aslında dürüstlükten yana biriyim.

Derdin varsa dertli olanı anlayarak daha yapıcı yazarsın.
Yapıcı serte eyvallah diyorum bakınız.

Ama diğer türlü iki yüzlülük edip rencide edici, kırıcı dökücü sertliğe eyvallah diyemiyorum.

Bdv dert topiklerinin olduğu yer.
İnsan zaten dayak yemiş gibi hissediyor, kimseden bir yumruk da sen at diye istemeye gelmedi buraya değil mi?
Şüphesiz. :)
Rol yapıyorlarsa bile buna ihtiyacı var demek ki. Yapsın.
Mükemmel hayat diye bir şey yok elbette.
Ama dediğim gibi önem sırası farklı.
Ve bir not: Sanal alem dürüstlük aranacak kadar ciddi bir ortam değildir. :) Olmamalı da. Hayat o kadar ciddi değil ki.

Bende seyi merak ediyorum.cogu kadin hep bi genelleme yapar "Erkeklerin % 90 i aldatir" diye ama kendi kocalarina gledi mi assssla oyle bir sey yapmaz. O yorumu yapan uyeleri kocalari o kadar cok seviyordur kii fiyuuu yoktur boyle bir ask.
E mubarek hani %90 i aldatiyordu? Bi senin kocan mi %10 luk dilimde. :KK70:

Simdi bende herkes demeyim , genelde gordugum yorumlar hep boyle :KK70:

Ha bide seye hastayim bir olay olmustur, olumsuzdur konu sahibi buna ragmen esini sevdigini soyler bizim entelektuel kk kadinlarimiz hemen baslar "Ben boylesi durumda aninda sogurdum sen sevmekten bahsediyosoon" :KK70:
Yahu bu sevgi denilen duygu bu kadar hafif mi ki hemem bitsin? Ha sogumak,affetmemek, kirilmak, kizmak ayri ama sevmemek nasi aninda olabiliyor arkadas aklim almiyor :KK57:

Ha bak bide sey vardir "Ne uzuluyorsun canim? Bosver git uzulem degmez" He tamam sen.dedin diye uzulmeyecek konu sahibi :KK70:
Seye de bayiliyorum mesela.bi tavsiye isterler hep hep hep " kurslara git, seminerlere katil, sinemsya tiyatroya git, puzzle yap, arkadaslarinla.kahve icmeye git" . Baska vercek tavsiye kalmadi cunku :-)
O yuzden ne zaman tavsiyeli bir konu gorsem aklima direk "kurs" ve " seminer" ikilsii gelir :KK70:

Ve son olarak "Bilenler bilir...." :KK70:
seminerlere git kurslara git evin içinde kalma kocan tek dünyan olmasın kötü bir tavsiye mi
çünkü genelde çok üzülen, kocası tarafından değer görmeyen kadınlara deniyor bu
ben de buna takıldım

Ay valla şu an sana laf vurayım diye demedim o lafları, aklıma geldi bi an yanlış anlama olur mu

yok estağfurullah öyle anlamadım. sadece demişsin ya haklımıyım diye konu açılıyor hani bu sebeple konu açılabiliyor gibisinden söyledim. yoksa eleştiri veya alınganlık değildi yazma sebebim.

:KK70: :KK70: :KK70:

Ya mesela diyor ki onu çok seviyorum çok üzülüyorum vs hemen başlıyorlar " ne için üzülüyorsun? öylesi adama değer mii?" yahu tamam değmez, konu sahibide biliyordur ama insanın elinde mi ya? Sonuçta sevmiş, bişeyler yaşanmış nası olcak öyle pat diye unutmak, üzülmemek? :KK70:

Şu konuya bile "canım takma kafana kurslara git, seminerlere katıl" denmesini bekledim :KK70: :KK70:
Ahşap boyarken koca aklına gelir mi insanın ya? Sen de ama :KK53: Ne semineri ola ki, Aşk Doktoru seminerleri zayır :D

Bir de tersten düşün, o sert yazan katı üyeler tam da bu yüzden kv KP koca derdi çekmiyor olabilir mi, yani o mesajı öyle bir vermiş ki höt diyen yok,olamaz mı

Canım dert dediğin kp, kv, kocadan ibaret değil ki..
Evet tabi katı biridir ve bunun rahatlığını yaşıyordur.
Misal ben de katı biriyim aynı şehirde olmama rağmen eşimin ailesine sadece bayramlarda gidiyorum.

Adım bayramlık gelin oldu :) Hiç bir şekilde muhattap olmuyorum.

Ama yorumunu yaparken sert olma gerekliliğini bir senin gibi güzel bir dille yazmak var.
Bir de bahsettiğim üyeler gibi dövercesine yazma var.

Haa onlar da bıktı aynı üyelerin laf dinlemeyişinden diyeceksin ona ben de tahammülsüzüm.

Ben daha yeni üye ilk konusu olup kafa, göz yumruklarcasına yorum çok okudum.

Tepkim neye anlıyor musun?

Yalniz konuyu okudum da, konuya yapılan yorumların %99'u konuyla alakasız :) çekememezlikten tut, ustu kapalı gondermeyle suçlanmış konu sahibi :D nasil oluyorsa. Neyse.

Ben seni anladım konu sahibi. Mesela okuyorum, yorumlarına bakiyorum hani surekli mükemmeliyetçi takilanlar diyorum la ne kadar mutlu konularına bakiyorum hep boyle kek borek baklava ne kadar da mutlu bir insan profili diyorum :p şaka bir yana, bir üye de yazmış onu o biraz da bakış açısıyla alakalı. Mesela ben sacima önem veririm onla ilgili konu açarım, diğeri vermez konu açmaz.

İste bdv de bu sorunların kombinasyonundan oluşan bir platform, farklı farklı, farkliliklar güzeldir :) böyle iste.

Mesele konu açıp açmamasi değil. Popüler degilim ama kendimden örnek vereyim. Açsam buraya yüzlerce bdv konusu açabilirim. Buradaki birçok dertten daha bi dert benimkiler ama paylaşmak istemiyorum. Bunun sebebi de ukala üyeler. İşte mesele bu. Birkaç üye var isim olarak bilmem ama her konuda ilk yorumları yapan, aklinca dalga geçen, bir de yaptığı ile gurur duyarmiscasina sigara icen smileyi koyan, kendini cool sanan bi kesim var. Bir de bunların saz arkadaşı. Hemen birbirlerini layklamalar, konu sahibinin konusunu saptirip sohbete dönüşturmeler...
Hos degil, belki dert olarak görmüyolar konuyu ama herkesin derdi kendine agir gelir. Ne derece etkilenecegini bilemezsin. Bazi konulara da hemen fake damgasi yapistiriliyor. Belki haklilar da ama konuyu acan olmasa bile okuyan birileri ayni derdi yaşıyor olabilir. Gercek olduguna inanmiyorsan da yine de tavsiyeni yaz. Birilerinin işine yarayacaktir illa. Ben eminim ki burada konu acmaya cekinen bilindik üyeler, acaba ikinci bir uyelikle mi dert açsam diye düşünüyor. Biliyor ki birileri kucumseyecek, dalga gececek.

Eglenmek istiyorsan git ilgili topiklere, yap mizahini, ic sigarani. Ama derdi olan insana bir de siz dert olmayin. Bircok noktada ortak mağduriyetlerimiz var. Birbirimizi en iyi biz anlamaliyiz.

Evet arkadaşım benim konuyu açma sebebim tam da bu aslında.
Gelmek istediğim öz bura..

Sen gelmişsin benden önce sağolasın ;)

Senin bu çekinme nedenin bahsettiğimiz üyeler ama işte.
Kim bilir böyle kaç üye var.

Burada geyik topikleri de çok ama bdv de oynamak daha tatlı geliyor bazılarına..

Back