Gerçek NARSİST nedir, anlatıyorum.

Cimrilik dışında neredeyse aynısı, üzüldüğüm noktaları ve düzeltmek için yapabileceklerini somutça örneklendirmeme rağmen bilerek yapmamak mesela. Gün içinde benimle iletişimde olmanı seviyorum dediğim için gün içinde iletişimi kesmek, uçaktan bana bulut fotoğrafı atar mısın dedim diye bana atmak yerine story olarak paylaşmak, bana özel alan bırakmıyorsun kız arkadaşlarımla konuşamıyorum senin yüzünden diyerek öfke patlamaları yaşamak. Eskiden isteyerek yaptığı herşeyi şimdi değersizleştirmek ve hatta reddetmek...

Sana karşı sevgisi, değeri yok. Senle inatlaşıyor, yarışıyor, güç ve ego yarıştırıyor senle. Bu ilişkinin mutlu sona gitmesi imkansız. Yaşadım ve gördüm. İyi düşün derim. Hayırlısı olsun.

Aynısının daha fazlasını yaşadım nisan attım sian iyiki diyorum

Burcu neydi çok merak ettim

Burcu nedir ?

Yemin ederim harfi harfine bunları yaşadım ex nişanlım ile. Şuan okuyunca ağladım. Çünkü bunları yaşarken ilişki içindeyken anlayamiyorsunuz ilişkim bitince dank etti Allah'm ben kendime ne yapmışım diye üzülüyorum çok zor. Kanser gibi bisey Allah kimseye çektirmesin çok üzüldüm adınıza çok derinden anlıyorum sizi. Allah kolaylık versin bu tarz şeylerin ilk aşaması farkındalık gerisi ondan sonra geliyor

Ay evet çok doğru daha evlenmeden nişanlıtken başlıyor pazarlığa şu kadar sen ver şunu sen öde şunu sen al. Daha isteme bile olmadan annesi sizi borclandircaz siz ödeyin dedi beyaz eşya bakmaya gittik yarısını sen odiceksin dedil3r hayır dediğim için ayrıldı ahhahahahaahha babası bizim evden ne isterseniz alın 3 4 sene idare edin dedi hayır dediğim için ayrıldı. Bisey istiyorsun direk para muhabbeti yarısını sen öde şunu sen ısmarla evlenince de çalışmaya devam et benim elime bakma. Yok bilezik ver sana iş kuralım babam altın istedi diye annesi şey demişti kredi çekip alalım ikisi ödesin madem. Yok şu olmasın bu olmasın bizim zamanımızda yoktu benim 20 sene sonra bulaşık makin3m oldu. Sıfır eşya napcaksiniz yeniyi de kullanınca ikinci el oluyor zaten . Aman kızım cevizin tam mi eksik varsa bizim evden al götür. Ay daha neler neler ya. İğrenç.

Merhaba bnde aynı şeyleri yasadim şimdi nasıl hayat

Yazılarınızı okudukça içim daraldı resmen çünkü aynılarını aynı aşamaları hepsini birer birer yaşadım benim gözüm 2 senedir açılmaya başladı araştırdıkca zamanla eşimin bir narsist olduğunun farkına varmaya başladım bir kızımız var o yüzden henüz kopabilmis değilim ama o kadar aynı şeyler ki ben biseyler yazsam aynı şeyleri yazardım paraci olması tüm parayı elinde tutmak istemesi kendi kaza yapsa evde bir esyaya zarar verse asla sorun yok ama hadi ben bisey dökeyim arabaya zarar vereyim. Bana 1 sene parasını biriktirdigimiz arabayı vermedi ya sen kaza yaparsın diye ama kendi 2 defa yaptı ben bsey bile demedim. Küfurleri hakaretleri. Bir keresinde çocuğu besige koydum yerde dolaşmasin üşümesin diye kendi de yatiyo tabi kızım 8 aylık ayaklandı ve düştü adam delirdi resmen gözü döndü koluma öyle bir yumruk vurdu ki 2 gün kolumu kaldıramadım ama asla özür dilemedi senin yüzünden düştü dedi. Çenemi sıktı tokat attı ama senin yüzünden dedi. En sonunda yine kavga ediyoz elime bıçak aldım bida bana dokunursan kötü olur diye 3 senedir sen bana bıçak çektin der başka bsey demez tamam yaptığım doğru bisey değildi belki ama kendimi korumak istedim erkek gücünün farkında değil. Geçen sene dayanamadjm ailemin yanına gittim kızımı alıp. Barıştık eve döndüm 1 senedir başımın etini yedi sen çocuğu benden kaçırdın hadi bida götür görelim. Diyorum bak senin yüzünden sen biraz düzgün davransan bir yere gitmem ama asla anlamaz dinlemez bile başta bizde böyle başlamadık. Altın kolyeler bileklikler kırmızı gül demetleri asla özel gunlerimizi eş geçmezdi hepsinde ayrı hediye msj evlendikten sonra doğum günümü zor kutlar o da bir küçük pasta sadce. Bende öğretmenim insana kendini öyle bir sorgulatiyor ki sanki ben okumadım nasıl buralara geldim. Benim iletişim sorunum var hep eşimle varım. Ozguvenimi o kadar kırdı ki ben bu hale gelene kadar kimse de bana sen ne yapiyon demedi ya ben bu eziyetlern dozu artıp video izledikçe aklım az da olsa başıma geldi. Ama kurtulamadım bazen iyi bazen çok kötü devam ediyoruz. Cesaretim hiç yok tekrar ayrılmaya o süreci yaşamaya ama hiç de sevmiyorum yüzünü görmek dahi istemiyorum. Zaten karı koca gibi değiliz genelde. Canı cinsellik isterse haftada ayda bir gelir yanıma bende hiç istemiyorum zaten sırf kavga etmesin diye mecbur gidiyorum. Onun dışında o işinde akşam yemek yer uyur yatar biz yatınca kalkar ama ayrilamadigimiz saçma bir evliligimiz var

Bir çok psikoloğu dinledim narsizmin tedavisi yokmuş. Şizofreni hastası eşi olanlara bile etmedikleri boşanma tavsiyesini narsistlerin eşlerine söylüyorlar. Tekrar söylüyorum narsizmin tedavisi yokmuş çünkü hastalıktan ziyade kişilik bozukluğu. Narsist kişi kendi durumunu bir şekilde farkeder ve kabullenirse (ki bu olmuyormuş pek) belki o zaman.

Bu kız naptı acaba ya, en son boşanıyodu. Umarım bu manda b.ku ile barışmamıştır.
Merhaba herkese,

Bana çok yardımınız olmuştu, cevapsız bırakamam.
O manda bokuyla barışmadım.
Anlatsam yeni roman olacak ama o yolda olanlara deneyim olsun.
Tehdit, aşağlama, iftira, ağlama, yalvarma döngüsü ile çekişmeli anlaşmalı derken boşandık.
O tehditler eden adamı ben yakaladım kuyruğundan. Para için dolandırıcılığını ispatlayıp ifşa ederim dedim.
O süreçte neler öğrendim?
Esas gizli narsist babaymış. Hani o çok iyi sandığım, arkamda dediğim, benle dertleşen, beş vakit namazlı kucaklayan kayınpeder var ya meğersem oğlunun benden aldığı paraları kadınlara yedirmiş!

Ben asla sevinmedim ama içinize su serpilsin.
Bir gece bi telefon, ex kayınvalide ağlaya ağlaya geldi.
Kocası başka bi kadınla kendisini aldatıp dövüp kapıya atmış.
Birebir ben ne yaşadıysam aynı küfürler, hakaretler, aynı yerde vücut yaraları. İnsaniyet namına dinledim, yatırdım, uyuttum. Kendini iyi gösterecek ya, her şeyi o anlatmaya başladı.
Bir sürü ses kaydı, video dinledim. Hepsi doğruydu.

Kayınpeder tüm ne varsa satmış, beş kuruşsuz kalmış.
Benim ex kuduruyor, bana nasıl bir ev almaz kardeşime aldı diye.
Babasına hesap bile soramamış, benim paramı nasıl yedirirsin diye.
Meğersem çocukken de çok dövermiş. Babandan ödün patlıyor derdi bana, bu da yansıtma çıktı.
Her gün evde ana baba kavgası evde duramıyormuş.

Kayınvalidenin helallik istekleri, biz kıymetini bilemedik, benim oğlum hasta bilmemmeleri.

Sadaka versem yeri.
Evimi taşıdım, hakkım olan tüm parayı aldım.

Bi ara öyle bıkmıştım ki üstüne para verecektim. Ama bi ucundan yakalayınca iş döndü.

Burayı hep okuyorum girip ama pek üye girişi yapmıyorum. Yeni üyelik alsam iyi olacak.
Burası bile eski defterleri açmak gibi geliyor.
Hayat öyle güzelmiş ki, şimdi hep düşünüyorum ben buna nasıl dayandım!

Evliliğin başından beri ben de bir tuhaflık seziyordum bizim ilişkimizde bir şey eksikti. Derinleşemiyordu. Sürekli zihin okuduğu için empati yapmayi bilmediğini çok geç farkettim.
Son iki yıldır iyice şiddetlenen psikolojik şiddet ara ara fiziksel şiddete de dönüyordu ve araştırmalarim sonucunda dinlediğim videolar beni şok etti. Bu yazılanlardan da fazlası var eksiği yok 10 yılık kocam bir narsist. Ama ben çok üzülüyorum ya. Neden ben diye çok sordum Rabb'imin gücüne gitmesin neden iki çocuğumun babası o narsist.Neden hiç normal bir kadın olarak sevilmedim değer göremedim?
Boşanma için avukat tuttum anlaşmalıda doğal haklarımı bile vermedi çekişmelide Sen ne paraci bir insansın dedi bana. Küçük kızım 4 yaşında kilitlendim kaldım isim de var her şeyim var ama çocuklardan sebep çok rahatsız edecek. Yine ne yapsam beğenmeyeck sömürmeye devam edecekti. Bir kere daha deneyelim dedi hadi dedim 2 sene bile kazansam kâr kızım biraz büyür akillanir okula gider dedim. Şu anda güya süre istedi ya hiç bir özür yok bir çiçek gönderdi eve almıyorum onu hâlâ onu da alayım diye gönderdi eminim. Ve tek umursadığı kimler duydu? Tek endişesi birileri duymasın. Bana ettiği hakaret için yanlıştı dedi. Şiddeti kabul bile etmiyor darp raporum var üstelik.
Benim işim sürüncemede sanırım pat diye kurtuluş yok.
Kısacası ben hâlâ neden ben diyorum bu kadar mı az değer vermişim kendime? Bu da benim imtihanimmış.

Ben de iki çocuk sizin durumunuzdayım. Biz iki aydan fazla annesi yüzünden küsüz, konuşmuyoruz. Öyle demeyin bu adamları biz seçtik. Bizim tercihlerimiz. Benimki ilk çocuk oluncaya kadar melekti, çocuk doğunca başladı her şey. Ama yine iyi kötü idare ettim, ama anasını benimle yaşamaya zorlayınca tuzla buz oldu her şey. Hayırlısı…Kendime ve çocuklarıma yurt dışında bir hayat kurmaya çalışıyorum. Allah yardım etsin inşallah.

Allah yardımcınız olsun inşallah. Ben de şu süreçte araba alıp, dil seviyemi geliştirip ilerde yurtdışında görev yapmak gibi düşüncelerim var. Kendimize yetebilmemiz lazım onun da üstesinden geliriz evelallah.

Neyi istediğimi dile getirdiysem onu yapmadı. Özellikle yapmadı.

Haftalardır burda konu açıyorum 5 buçuk Aydır evliyim eşim bu özelliklerin %95 ini taşıyor ve çok zor durumdayım . Süreklı canımı yakıyor köpek gibi davrandığımda da ağlıyor herşeyde beni suçlu buluyor . Aile terapistine gittik . Eşim için narsist kişilik bozukluğu özellikleri var kendisinde dedi . Seni sevdiğinden şüpheliyim bence sevmiyor ama sen çok hassas duygusal güzel bi kalbe sahipsin ona daha akıllı kurnaz biri lazım sen onla başa çıkamazsın dedi o gün bugündür terapiste de gelmiyor . Doktor nasıl böyle der diye . Sıkıntı şu ki benim babamda böyle tuhaf biri . Ayrılırsam onlarla da yaşayamam ne yapmam gerekiyor evet ayrılmam gerekiyor ama nasıl yapıcam yine ben suçlanıcam beni herkese kötülüyor yine kötülücek diye korkuyorum . ;( bana da dua edin lütfen

Terapistini değiştir. Narsist kişilik bozukluğu tedavi edilebilecek, düzeltilebilecek bir şey değil. Adı üstünde kişilik bozukluğu. Sen otokontrol geliştirmeyi öğrenmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…