Gerçek NARSİST nedir, anlatıyorum.

Merhaba konu sahibi anlattıklarınızı okuyunca acaba biri benim yaşadıklarımı izleyip yazmış dedim flortten evlilige kadar her aşamayı çok benzer şekilde yaşamisiz şuan 4 aylık oğlum var ve boşanma davası açtım velayeti benden almakla tehdit ediyor alamaz zaten sadece üzmek sinir etmek yıldırmak için yapıyor birgün mutluyduk soyleydik boyleydik geri dön diyip cvp vermeyince 2 gün sonra Allah belanı versin nafaka almak bekar.anne olarak yaşamak için benle evlendin diye suçlamalar şuan süreç yeni başladı bu adam ilerde bebeğime zarar verir mi sırf nafaka ödememek için çok tereddütlerim var ve bu süreci nasıl atlatirim ok o narsist ve tedavisi yok peki ben bebeğim babasını bile tanimadan büyüyecek üzüntüsunu kaybolan çevremi hobilerimi elimden çaldığı hayatımdaki güzel şeyleri nasıl yerine koyacağım terapiye gidiyorum..

Merhaba oğlunuzla iliskisi nasıl ben de boşanma aşamasınday bebeğim 4 aylık babasız büyümesin çok istedim

Merhaba.. öncelikle kolaylık diliyorum. Bir narsistten boşandım. İhanet, yalan dolan her şey vardı. Aklınıza gelebilecek her şey ile tehdit etti. Yaptığım şey şu oldu boşanma sürecinde tamamen tepkisiz kaldım. Sinirlensem de öfkeden çıldırsam da asla belli etmedim. Bir de şu var kızımı aldım hiç bir şey istemedim, bir kuruş nafaka talep etmedim. Sırf yakamdan düşsün diye beni zorladığı hiç bir oyuna gelmedim. Duruşma salonu önünde bile suçu bana atmaya devam etti. Duruşumu hiç bozmadım, çirkefleşmedim hiç bir zaman. Sen ayağa kalkmalısın ki çocuğunun başına dimdik durabilesin. Ben terapiye gitmedim ama çok ihtiyaç duydum bu büyük gerçek. Eğer gitseydim ex bunu bile kullanırdı çocuğuma. Ben delirttim demezler ama bunu kullanırlar. Çok zor bir süreç ama geçmiş ile yaşanmıyor önemli olan ders alıp yoluna devam etmen. Karanlıkta kalıyorsun ama aydınlığa bakmayı unutma.

Teşekkürler yorum için ışık oldu. Ben çekişmeli açtım anlaşalım dedim kabul etmedi iftiralar velayet almaya çalışmalar vs vs deli olmamla suçlamalar.... Hepsi boş şunu sormak istiyorum çocuğunuz kaç yaşında ve görüşüyorlar mi hiçbirsey talep etmediğiniz halde sizi hala suçluyor mu

Seni suçlayacak tabi başka kimi suçlayacak. Bir narsist Ben suçluyum, hatalıyım demez bunu asla bekleme. Üzülme ağlama karşısında çünkü o bundan beslenir. Senin duygunu içselleştirmez, anlamaz, empati kuramaz. Kendinden başkasını sevmez. Ben ex kişiye şunu söyledim "beni suçlaman benim için hiç bir şey ifade etmiyor. İstediğini düşünebilirsin, söyleyebilirsin.bunlar senin problemin."
Kızım 7 yaşına yakın görüşüyor. Hatta sürekli sık sık görüşüyor. Bende görüşüyorum mecburen ex ile çünkü kızım bensiz durmuyor. 10 dk sonra beni görmek istiyor. Şu an önceliğimiz çocuğumuz o yüzden görüştüğümüz saatleri de sakince geçiriyoruz. Tabi sinirimi bozuyor ama fırsat vermiyorum. Yine ağzını açsa beni suçlayacak ama yemiyorum bu numarayı. Çünkü sevgililik + evlilik boyunca öyle çok kendimi suçlu hissettim ki. Öyle çok yok yere suçlandım ki, kendimi suçlamaktan önümde duran gerçeği göremedim bu yüzden. Lütfen bunları düşün. Kendine farkındalık geliştir. Bana özelden de yazabilirsin.

Valla çocuğum yok belki bekara karı boşamak kolaydır. Ama bebeğin o adamla o evde babasız büyür.
Ben bu konuyu açtıktan sonra aylar geçti.
Bu esnada ne öğrendim biliyor musun?
Esas narsist benim o pamuk sandığım kayınpedermiş.
Çocuklarının içine işlemiş, aynı ona benziyorlar.
Hayat boyu da sevilmemişler.
Ya o adam o bebeğini narsiste çevirirse?
Kayınpeder ayrı bi konuymuş ama kısaca öğrendiklerim;
Küçükken de x eşimi ve abisini dövermiş.
Kızarsa saçlarını kazırmış.
Biri ateşten havale geçirmiş, birinin kafasına televizyon düşmüş hastaneye götürmezmiş.
Okutmak istememiş.
Trafite kavga eder adama saldırmaya çocukları indirip dayak yemelerini seyredermiş.
Çocukların okula gitmesini bekleyip anneyi dövermiş.
Finalde de çocukları onun sevgisini kazanmak için adeta it olmuşlardı.
En son çocuklarını da dolandırıp paralarını alıp kv'yi döverek kapıya atıp terkedip başka bi kadına kaçıyordu.
Kazık kadar oğulları da eve dön diye yalvarıyordu.

Yani bunu ben de anlamıyorum. Ben kendim cebelleşirken çok kaynak aradım. Psikolog makaleleri dışında hiçbi şey yoktu. Biri örnek görse, çabuk algılasa ne olur? Niye herkes şikayetçi konu uzadı diye, yeni konu açılsa ne olur?
Instagramda bi sayfa açıldı, o da aşırı yardımcı.
Yaşamayan ya da kocası 2 huysuz diye narsist deyip konu açan anlamıyor kurtulmanın ne zor olduğunu.

benim eski nişanlım bir narsisti ben nişan sürecinde anladım 4 yıllık sevgililik ve nişan yarısını okuyabildim ama bu süreç senin için çok zor duygu yok empati yok acılarından beslenen bir adam

benim eski nişanlım bir narsisti ben nişan sürecinde anladım 4 yıllık sevgililik ve nişan yarısını okuyabildim ama bu süreç senin için çok zor duygu yok empati yok acılarından beslenen bir adam
ve içlerine girince anne baba kardeşler komple narsist ben 1 yıldır araştırıyordum . Ama ben çok sevmeme aşık olmama rağmen vazgeçtim

Merhaba orada mısınız? Lütfen ortadaysanız bana bir ses verir misiniz
İnanmakta zorlandığım ve uzun zamandır da sen narsistsin dediğim bir kocam var. Şuna boşanma aşamasındayım. Size birazcık anlatsam gerçekten öyle mi yoksa ben mi suçluyum bilmek istiyorum

Olay yerinden bildiriyorum. Yaz okuyalım. Her ego savaşı ve bencillik narsistlik değildir. Belki de eşiniz düpedüz kötü biridir. Okumadan bilemeyiz. Bunun teşhisini bir psikolog koyabilir. Ama narsistlerin hemen hemen %95 davranış kalıbı aynıdır.

Merhaba,
Sizinle nasıl iletişime geçebilirim , bazı sorularım var ama hesabınız pasif görünüyor

Merhaba ,
sizinle özel olarak nasıl iletişime geçebilirim açıkcası sorularım var bende evlilik aşamasındayım böyle birşey olursa diye korkularım var.

bebeğime zarar verir düşüncesi varsa bırakın babasız büyüsün. Benim kızım 14 aylıktan beri babasız şuan 26 aylık. İlerde belki sorun yaşayacağız ama böyle bir babayı tanımasındansa hiç olmasın daha iyi.

Merhaba,
Sizinle nasıl iletişime geçebilirim, benimde korkularım var şuan nişanlanmak üzereyiz ama herşey bu kadar güzelken böyle kötü olmasından korkuyorum, özelden yazabilirmiyim sizinle konuşabilirmiyiz, çünkü çocuk olduktan sonra daha çok elde edeceğini bildiği için belki de bu denli iyi davranıyordur. Anlayabilmem için destek olurmusunuz

24 Nisan'da boşandim davadan 2 saat sonra suçlayıcı mesajlar atmaya başladı sonra oğlumuz üzerinden manipüle etmeye çalıştı bu çocuğun vebali ikimizide yakacak vs vs. Sonra küfürler sonra geri dön lütfenler 2 günde yine dengemi alt üst etti 9 aylık oğlumun yüzüne baktım 2 gündür bu hengamede onunla yeterince ilgilenemedim ve bugün son kez ben de ağzıma geleni söyledim onun ettiği kufurlerin aynısını ona tekrar ettim ne dediyse aynısını ona söyledim bunun bir sonunun olmadığını fark ettim ve yarın yeni bir gün bir daha çocuk dışında tek kelam etmeyeceğim kendime söz verdim
Yazınızı da baştan sona tekrar okudum tüm yaşadıklarım gözümün önünden geçti ne aptalmisim resmen istismar edilmisim ruhum bedenim değerlerim hobilerim sevdiklerim ailem çevrem işim herseyim didiklenmiş ve ben yarından itibaren önce kendimden başlayıp herşeyi tamir edecegim eskisinden daha iyi daha güzel daha mutlu daha güçlü daha sosyal daha mantıklı daha akıllı daha temkinli daha rahat...
Oğlumun iyi bir insan olması için sağlıklı iyi bir anneye ihtiyacı var önce ben diyeceğim yeni doğan günle birlikte bende dogacagim...
Dilerim hayat kimseyi bir narsistle sinamaz beni de bir daha sinamasin inşallah...

Teriyaki geçmiş olsun. Oğluna ve sana güzel bir hayat diliyorum. Bu insanlarla sıfır iletişim olmalı. Sadece çocuk konusunda konuş, seni ne kadar kışkırtsada önemseme cevap verme artık. Çünkü ondan besleniyor. Tiyniyetini sildiklerim.

Sadece ilk 3 bölümü okudum ve eski eşimi buldum demekki gerçekten de narsistmiş. Benim durumum asla o bıcak dayama ve dayak atma bölümüne kadar gelmedi. Çünkü erken fark ettim hem ailesi hem kendisi NARSİSTti yani hu kesin ve net. Bende kurulmadan önce kaç gece dua ettim yalvardım Allaha. Allahım sen beni bunların elinden kurtar diye. İlk işarete de bütün ilişkimi kestim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…