- 29 Ağustos 2014
- 4.842
- 16.930
- 408
- 33
Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok haklısınız. Her yazılan yorum benim için gerçekten önemli. Benim biraz akıl almaya ihtiyacım vardı siz büyüklerimden. Her yazılanı tekrar tekrar okuyup hayatımı gözden geçiriyorum. Ben biraz gözü kapalı severek evlendim (cahillik işte) böyle bi hayat yaşıycamı düşünmedim. Ailesi aynen dediğiniz gibi. Evliligimizi mafettiler. Ama işte bi kızım var 11 aylık nası yaparım diye düşünüyorm. Maddi bi sıkıntımız olmaz da manevi olarak düşünüyorumTüm mesajları tek tek okudum öncelikle amacım seni üzmek değil. Bügüne kadar çevremde gördüklerime dayalı tecrübelerimle olaya yaklaşıyorum. Ailesinin eşini ne gözle gördüğünden bahsedeceğim önce. Senin kv kp demişler ki bir çocuk yapalım da sırtından geçinelim. Yapmışlar eşini bir an önce büyüse de oğlanı çalıştırıp parasını yesek mantığıyla büyütülmüş o yaşa getirilmiş. Nitekim başarılı olunmuş. Sonra demişler evlendirelim de hem toplumsal açıdan sırıtmadan oğlan evlendirdiler statüsü kazanılmış hem de oğullarının ağzına bir parmak bal çalınmış. Gelelim onların gözünde sen. Oğullarını eğlendirmekte yükümlü ağzı olabilir ama dili olmayacak mentalitesi adı altında ezilebilecek ve hiç bir konu da hiç bir söz hakkı olamayacak, gel dersem gelecek otur dersem oturacak, büyüklerine(!) asla saygısızlık yapmayacak bir varlıksın. Yani hiç kimsesin. Eşinin gözünden ailesi; bugüne kadar kendisini yetiştirmek için bin bir cefa çekmiş(!) ailesine karşı minnet duygusuyla dolup taşan. Annesinin ya da hepsinin biz sana muhtacız sen olmasan biz ölmüş bitmiştik temalı konuşmalarla sırtına her gün yük bindirilen bir fert olarak hazırlanmış şahıs ve aile sevgisinin sonuna kadar sömürüldüğünün farkında olmadan şefkatle yaklaşılması gereken kişiler.
Demem o ki her aile çocuğuna karşılıksız sevgi şefkat sunmaz kimisi çocuğunu, gelecekte ondan göreceği faydaya göre yetiştirir. Muhtemelen sen bugüne kadar bunları normal sanıyordun. Şimdi insanlar yazdıkça evet ya gerçekten niye çekiyorum kafası geliyor. Benim tecrübelerime göre( kendi yaşantım ve çevremde gözlemlediklerim) sen onlara bir sorun çıkarmadan onların isteklerine zerre karşı gelmeden karşılık verdin. Çünkü bildiğim kadarıyla bu tarz aileler en ufak pürüz çıkaran gelini lanetleyip kötülemek suretiyle çevreye rezil ederek oğullarından bir şekilde ayırır keyiflerine bakar. Daha ılımlı bu tarz aileler en iyi ihtimalle evlerine gidip onların huzurunu bozmanı istemezler. Yani her gün gel bizde ye olayına girmez sen gitsen kovacak olurlar.
Biraz uzun oldu hatta baya uzun. Yazdıklarını okuyunca senin durumundan çok eşine üzüldüm. Değer gördüğünü düşünüyor ama değer görmesinin tek sebebi “₺” para. Belki de o da sadece böyle değer gördüğünü düşünüp aileden kopmak istemediği için her ay parası neyse verip değerini öyle görüyor. Sen davranışların sebebini araştırarak düşünürsen ne yapman gerektiğini halledersin.
Değer görmeniz dileklerimle.
Evet inanın eşimle kaç gündür okadar konusuyorum ki güzel güzel anlatıyorum oda bana öyle anlatıyor kesin istemiyor yani. İyiki maaşı onlara verirken arsayı almışım diyor. Paramı yediler kapıya koysalar hiçbişeyimiz yoktu diyor. Bundan sonra kuruş vermem biriktiririz bişeyler yaparız diyor.Anlamış artık birşeyleri.ama işte o annesi o kadar fena ki nerde ne yapacagını çokkk iyi biliyor. Ben ondan korkuyorum. Yok gene götürürse ben kesin ve net ailemin yanına gidicem kızımıda alıp ha eğer gelirse peşimden şart koyarak dönerim. Ama gelmezse bu evlilik biter onu göze alarak gitmeliyim. Ki o çok gururlu gelmez ama bende bu şekilde yürütemiyorumCanım daha çok gençsin görecek yaşayacak o kadar çok şeyin var ki.Bu yaşına bir daha asla gelmeyeceksin.Hazır olaylar sıcağı sıcagınayken eşinin vermesini engellemen Lazım.Oda ailesine kızmıs ve hemfikirken seninde insan oldugunu ve bu durumu artık kaldırmak istemediğini eşine anlatmalısın.Kayınvalide maşallah sanki emekli maaş alır gibi her ay paranızı çatır çatır yemiş.İnsaf diyorum başka birşey demiyorum.Eğer eşin vermeye kalkarsa ona engel ol yok hala ısrarcı olursa bu durumu daha fazla çekmek istemediğini söyleyip ailenin yanına git ki kaybetme duygusu olsun.Zaten oda bıkmış belli.sen ses etmezsen bu devran böyle dönmeye devam eder.Kendine biraz değer ver lütfen.Allah yar ve yardımcın olsun canım.
Evet inanın eşimle kaç gündür okadar konusuyorum ki güzel güzel anlatıyorum oda bana öyle anlatıyor kesin istemiyor yani. İyiki maaşı onlara verirken arsayı almışım diyor. Paramı yediler kapıya koysalar hiçbişeyimiz yoktu diyor. Bundan sonra kuruş vermem biriktiririz bişeyler yaparız diyor.Anlamış artık birşeyleri.ama işte o annesi o kadar fena ki nerde ne yapacagını çokkk iyi biliyor. Ben ondan korkuyorum. Yok gene götürürse ben kesin ve net ailemin yanına gidicem kızımıda alıp ha eğer gelirse peşimden şart koyarak dönerim. Ama gelmezse bu evlilik biter onu göze alarak gitmeliyim. Ki o çok gururlu gelmez ama bende bu şekilde yürütemiyorumCanım daha çok gençsin görecek yaşayacak o kadar çok şeyin var ki.Bu yaşına bir daha asla gelmeyeceksin.Hazır olaylar sıcağı sıcagınayken eşinin vermesini engellemen Lazım.Oda ailesine kızmıs ve hemfikirken seninde insan oldugunu ve bu durumu artık kaldırmak istemediğini eşine anlatmalısın.Kayınvalide maşallah sanki emekli maaş alır gibi her ay paranızı çatır çatır yemiş.İnsaf diyorum başka birşey demiyorum.Eğer eşin vermeye kalkarsa ona engel ol yok hala ısrarcı olursa bu durumu daha fazla çekmek istemediğini söyleyip ailenin yanına git ki kaybetme duygusu olsun.Zaten oda bıkmış belli.sen ses etmezsen bu devran böyle dönmeye devam eder.Kendine biraz değer ver lütfen.Allah yar ve yardımcın olsun canım.
Bugünde uni deki gorumcem 10 günlüğüne geldi az önce kızımı sevdi geri yukarı gitti. çıksammı cıkmasammı diye düsünüyorum. Büyük görümcem felan hepsi gelmiş. Bikere çıkınca devamını getirtiyolar hiç istemiyorum ya zaten benlede konuşmuyolar pek. Açıkcası barışmakta istemiyorum Napsam sizce :{Ben akşam yemeğimizi yaptım, size afiyet olsun de
Bu fırsatı kaçırmayın bence bütçe ayırma konusunda, kararlı olun, onlar da bir haftada alışırlar.
Canim çık bence, 1 saat otur bir bahane le in aşağı,Bugünde uni deki gorumcem 10 günlüğüne geldi az önce kızımı sevdi geri yukarı gitti. çıksammı cıkmasammı diye düsünüyorum. Büyük görümcem felan hepsi gelmiş. Bikere çıkınca devamını getirtiyolar hiç istemiyorum ya zaten benlede konuşmuyolar pek. Açıkcası barışmakta istemiyorum Napsam sizce :{
Bugünde uni deki gorumcem 10 günlüğüne geldi az önce kızımı sevdi geri yukarı gitti. çıksammı cıkmasammı diye düsünüyorum. Büyük görümcem felan hepsi gelmiş. Bikere çıkınca devamını getirtiyolar hiç istemiyorum ya zaten benlede konuşmuyolar pek. Açıkcası barışmakta istemiyorum Napsam sizce :{
Cıkmadım canım ya, cocuk uyutma temizlik yapma bahanesiyle gitmedim. Dogru mu yaptım bilmiyorm ama hiç içimden gelmediCanim çık bence, 1 saat otur bir bahane le in aşağı,
Bütçe ayırma kinusunda kararli olun, gorusmeme konusunda elinde sonunda goruseceksiniz
Evet ya hiç içimden gelmedi çıkmadım. Eşimde galiba çıkmaz gibi. Neyse Anlasınlar artık tavrımızı . Zaten şimdi bi bahaneyle eşimle barısmaya calısıyolar maaş yaklastı yaTabiki çıkmayın. Tavrınız net olsun. Akşam eşiniz gelir yemeğinizi yersiniz eşer eşiniz isterse yarım saat çaya kahveye çıkarsınız. O zamanda misafir gibi oturup gelirsiniz. Ne alaka yani. Bi tavır koymuşsunuz mesafeden yana öyle olun. Yoksa bunu fırsat bilirler. Yok çıkmazsanız tavrınızı daha net anlarlar
O zaman ne diye oğlunu evlendirmiş? İki yerde yemek pişmez tv izlenmezdi.Aynen çok haklısınız. Kendimize birikim yaparız hiç olmazsa ama eşim bunu anlamıyor annesigil sömürüyor onu resmen. Kv istiyoki maaşıda ona verelim, hergün yeme içme bir olsun iki yerde tv açılmasın 2 yerde yemek pişmesin, 2 yerde soba yanmasın.. öyle haftada 1 -2 yetmez ona .. onun istediği yaşam tarzı böyle..
İnşallah böyle devam edersinKızlar son durum; eşim maaşı aldı vermedi. Yemeklik felan aldık. Araba buldu eşim kendi paramızın yettigince kısmetse alıcaz. Kaynanm bana acayip çephe almış durumda . İlk defa yogurt corbası yaptım bence gayet guzel olmuştu. Kızıma İçirirken 2 görümcem geldi. Teki ablasına annemmi yaptı corbayı dedi. Hani ben yapamıyorum ya. Bende yoo ben yaptım dedim.
Sonra kv geldi. Küçümser gibi baktı, one öyle içirdiğin sapsarı demez mii. Halbuki gayet belli ne olduğu.
Ben ; ilk defa yaptım yogurt çorbası anne evet biraz sarı olmuş niye öyle olur ki acaba.
Kv: Ben ne biliyim. Kızıma döner ' babanneeeemm neydi o ne içtin senn. Dalga geçiyor aklınca kocaman kadın hevesimi kırıyor. cocuk gibi konuşuyordu bi görseniz .
Sinir oldum ya tutup corbayı kafasına fırlatasım geldi. Maaş bana geliyor ya çıldırdı resmen. Bizim dolapta onların kıyması vardı aldı giderken de diyo " x bak tek bunu aldm sonra demeyin dolaptan şunu şunu alıyolar diye' bende boş boş baktım ben niye öyle bişey diyim anne dedim.Görümceme eşim demişti maaşımı vermiycem artık vs diye bugün sordu abim maaşı aldımı sana mı getiriyo artık komple ayırdınız mı evi diye. Evet dedim. Durumlar böyle şimdilik kızlar
Bence hatırlatmaya devam edin.Biliyor bilmez mi. Ama umrunda değil adamın . Ya bide çok severek evlendik seni kimseye muhtac etmiycem dedi. Hep bu sözünü hatırlatıyorum ona
Ben akşam yemeğimizi yaptım, size afiyet olsun de
Bu fırsatı kaçırmayın bence bütçe ayırma konusunda, kararlı olun, onlar da bir haftada alışırlar.
allah korkusu yok onlarda ne demek ya onlar yüzünden siz sıkıntı çekiyosunuz günah ya sen onlar sussun dıye evladının rıskınımı yediriyosun o degılde eşin bence ne olursa olsun aılesıyle problemını cozup bu durumu sonlandırmalı sen sımdılık susuyosun ama bi noktada sende dayanamıcaksın ve daha çok kırılacaksın
Kusura bakma ama ne eşin de ne sende yuva kuracak / hane kuracak güç akıl yokmuş .
Hadi kendinizi ziyan ediyorsunuz bari kızınızı düşünün.
Çocuk pazarda bir yerde bir oyuncak görse , canı birşey çekse kayınvalidenin eline mi bakacaksın ?
Hemde kocanın kazandığı parayla .
Nerde şu kocanın maaşına sen karışamazsın , kadın çalışmıyorsa kocasınada hesap soramazcılar .
Canim yaa..Zor tabiki isteklerini kv.den istemek.kararli ol.esine verdirme maaşı. Barışıp eski düzene dönerse ailene anlat onlar konuşsunlar.gercekten zor bir durum.yasayan bilir.
Canım bende bilmiyordum yemek yapmayı okul is derken yemek yapmayı öğrenemedim ilk bir yıl bende kaynanamla yedim içtim baktım olmuy8r ayirdim herkes nasıl yapıyorsa bende yaparım dedim valla 9 ayda oooo krallar gibi yemek yapıyorum yapa yapa olur ve dolabında onlara ait ne varsa kendin götür ver ve senin dolabını acmalarina dahi izin verme ben veririm ne istiyorsanız de yoksa yarın dolabını çekmeye başlarlar ve ama dikkat eşin anasına dönmesin yine sakın izin verme
Birde mesafeni çiz bebeğini felan ver götürelim sevelim felan derlerse yalnız gönderme isim bitince ben getiririm de bu arada çorba yaptığın yoğurt fazla yağlıdor o yüzden sarı olabilir ya da çorbaya fazla yağ katmış olabilirsin :)
konu nu başından beri takip ediyordum sonucu merak ediyordum maaşallah diyelim eşine kararından dönmez ınş bazen erkekler doğruyu yanlısı geç fark ediyorlar sen anlatsan da o an idrak edemiyorlar ancak ters biseyler yaşıyacak ki dank etsin allah huzurumuzu bozmasın daimi olsun
ha bu arada yoğurt formasına yumurta sarısı koyduysanda sarı olur takma kafana kv söyledikleri yapa yapa açılışın ben evlendiğimde internette yoktu anneme telefonda soruyordum nasıl yapcam diye
O zaman ne diye oğlunu evlendirmiş? İki yerde yemek pişmez tv izlenmezdi.
İnşallah böyle devam edersin
Canım zaten doğru olan bu
Ev üstüne ev olurmu biriktirin paranızı
Menemen yap,salçalı patatesli bulgur pilavı yap
Pates ucuz ve bir çok kolay tarif ve bir çok bereketli yemek çıkar ondan
Fırında patates yap koy içine biber domates soğan
Ertesi gün bulgur pilavı ertesi gün kızartma ertesi gün patatesli salata
Böyle böyle öğreneceksin
Fırına ne koysan olur
Umarım devam eder eşin böyle
Bence hatırlatmaya devam edin.
Bu kadar oğlum oğlum diyen aşırı oğulcu ve çıkarcı bi anne varsa ortada, sizin de anneniz var, babanız var. Aileniz sizi ayda 300 lira harçlık alsın kayınvalidesinden diye evlendirmedi. Mutlu Mesut bir yuva kurun diye evlendirdi. Eğer öyleyse tek kese olacaksa kayınvalide ile aileniz de size bakardı ne münasebet
Eşiniz kararından dönerse ailenize kesinlikle bahsedin. Sanki dünyadaki tek evlat eşiniz mi? Siz de bir anne babanın evladısınız. Kendinize biraz kıymet verin gözünüzü seveyim. Okurken içim karardı
Ortak araba almak zaten hata. Bir daha ortak işe girmeyin
böyle olaylar kötü tabi ama her şerde bir hayır var. kocana annesini kötülemeden mantıklı bi şekilde geleceğiniz için veleri ayırmanın çok iyi olacağını anlat. hazır ipler kopmuşken bi işe yarasın, sonra barışırsınızBu kavga olduğu gün eşim dedi ki ,bize git derlerse annengile gideriz ev felan bulana kadar. Bugün gelince de ben diyicem yarın annem gile gidelim ev felan bulana kadar orda kalırız diye. Direticem gitmek için. Burası bitti benim için yarın o kadın gene gelicek hiçbişey olmamış gibi . Herzamanki yaptıgı gibi beni mafedip 5 dk sonra bişey olmamış gibi konuşuyor nefret ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?