Gene ben gene bitmeyen sorunlar

Evli barklı insan niye maaşını ailesine verir de ondan gelecek parayla geçinmeye razı olur. Sizin artık ayrı bir eviniz var aileniz var.
Eşin de kararlı olsun sen de kararlı ol. Bu şekilde nereye kadar?

Evet eşim çok düşkün. Ben cazgır olsam onlarla geçinmesem bu sefer eşimlede aram bozuluyor. Şuan aramız iyi çünkü kavga etmelerinin benimle bi alakası yok. Bende bunu kullanarak eşime maaşını verme dedim . Eşim normalde lafından dönmez ama işte konu annesi olunca ve maaş olunca değişiyor....
Sen ılımlı yaklaş. Maaş biz de olsun ama.okuyan kardeşlerime yine yardım ederiz, annenin pazar parasını veririz felan de.

Islak mendil detayını vermeden de olurdu. Geri kalan kısımda sen haklısın. Yalnız ayda 300 tl masrafimiz demissin ona çok şaşırdım .Helâl olsun valla nasıl yetiyor o kadar ...

Ben okuyunca şok oldum hala varmı öyle aileler?Bence erkek artık evlendiği ailesinde bir bağımsız olmalı.Şahsen benim eşim öyle olsa soğurum öyle bağımlı birini ev Reisi olarak göremem ama tabiki size ve yaşam seçiminize saygı duyuyorum.Asla saygısızlık etmek istemem.Bence aileden ayrışarak çekirdek aile olmanın zamanı gelmiş ne öyle canım sürekli dip dipe.Ama tabi bunu nasıl yaparsınız bilemedim.Çünkü bi defa kendinden ödün verdin mi hep istiyorlar kolaylıklar dilerim

Bacım ped için kv den para isteyeceksen neden evlendin???? Ailen aldığında ya da istediğinde utanmıyordun üstelik lafta duymuyordun. Eşin kendine harçlıkta mı almıyordu maaşından illa mesai mi yapması gerekiyor. Çok saçma. Baskı yap eşine vermesin parayı.

Benim es kisiside benzer neyseki benim cocugum yok 13 yil cekmis maasi ailesi yemis evlenince de kesemiz bir diye diye evliligimizi bitirdiler benim maasima bile karistilar hepsini cekip eve getirip esime vermecekmisim tabi esimde onlara vericek en son senin 13 yillik memur oglundan fazla kazaniyorum diye telefonda kavga edince olaylar koptu bosaniyorun pisman degilim...

Selam kızlar gene ben. Gene ortak araba kavga çıkardı. Önceki konularımı bilirsiniz belki..Kv gille altlı üstlüyüz kesemiz bir yani eşim maaşı alınca direk annesine veriyor . Bizim faturalar bazı ihtiyaclar onlardan( yüzümüze vura vura alırlar) gerisi eşim ek işle vs karşılamaya çalısıyor.
Benim şahsi 14 milyarımın üstüne koydular bi araba aldık ama bizim binmemiz resmen sıkıntı oldu.
Eşim satma kararı aldı
Neyse 2 gün önce arabyla ilgili bi kavga oldu. Anlıycanız bribirlerrine rest çektiler arabayıda sat bize parada verme senin kesen ayrı benimki ayrı bundan sonra selam selam dedi kv . Eşimde selamda vermeyin dedi. Maaşımıda vermiycem artık felan diyor . Bende akşamları yemeğe çıkıyodum 2 gündür çıkmıyorum kv de torununu sevmeye geldi 10 dk okadar . Benlede konuşmaya calıştı çocugun alnı kızarmış nereye düştü. Cocugun saçını sıkı toplamışsın Vs diye . Hiçbişey demedim. Yukarda bulasıgını salatasını yapan yok maaşta yaklastı Konuşmaya çalışıyolar dünde eşimi gördüğünde konuşmaya çalışmış eşim hiç konuşmamıs. Maaş günüde yaklasıyor ya arayı düzeltmeye çalısıyolar.
Bende uzun uzun eşimle konuştum barışsanda maaşını verme kendimize birikim yapalım yemeğimizide evimizde yiyelim diye.
Aylık masrafımız en fazla 300 tl eşim onlara 2 milyar veriyor. Altın zincirler yapyor kv kendine. 2 kardeşi okuyor Onların okuluna vs gidiyor maaşı. 3 gün sonra alcak maaşı eve yemeklik aliriz felan diyor. ( Sözde ) kararlı görünüyor ama bikere daha buna benzer bi olay yaşadık barışınca gene parasını verdı annesine ve ben çok sıkıldım. Gene barısıp parasını götürürse kızımıda alıp gitmeyi düşünüyorum . Eşimi seviyorum ama Başkalarına minnetli yaşamaktan bıktım. kendiside biliyor,görüyor.
Görümcem okula gittiği için ıslak mendili vs ona aldırıyoruz 60lı mendil 1 haftayı biraz geçik anca yetiyor. Bikere eşimde vardı ,ıslak mendil istedik 'daha geçen verdim yuh siz napıyonuz benim fabrikammı var dedi. Eşim baya kızdı kavga ettti nerdeyse kalkıp vuracaktı o dereceye geldi. ama ne fayda hep böyle.
Bide biz 3 kişiyiz. yukarda birsürü bulasık tabak çanak salatası sofrası ben yoruluyorum zaten cocuk hiç durmuyor. Kendi evimde makinemde var çıkan 2 bulaşık . Yemek yapmayı fazla bilmiyorum ama öğrenirim heralde.
Kızlar napıcam bilemiyorum kv konuşmaya çalıstıgına göre akşam gelir çağırır yemeğe. Ne desem diye düşünüyorum sabahtan beri. Çok bunaldım eşimle uzun uzun konuştum gene benim dediğimi yapmazsa gitmeyi düşünüyorum ama ilerde bu sebepten boşandığım için pişman olmaktan korkuyorum bide kızım var.. Biraz dertleşmek istedim kimseye anlatamıyorum uzun olduysa kusura bakmayın...
O ne oyle esım maasını annesıne verecek bende koca dıyecem

Valla var oyleleri teyzemin kocası hala verir annesine yasi oldu 45 teyzem 20 senelik evli kaynanasının evi 3 ye dayanıp döşeniyor teyzemin evinde afedersiniz, köpek bağlasan durmaz kocaman adam olmuşlar madem ev gecindiremicekler evlenmesinler

Bu duruma Nasıl katlanıyorsunuz valla şaşırıyorum benim eşimin banka şifreleri bende tüm harcamalarına kadar görürüm hadi ailesi zor durumda olur aylık bişeyler vermeye çalışır anlarım da maaşı direk götürüp elime vermek ne ya siz niye katlanıyorsunuz böyle bişeye eviniz barkınız ayrı sonuçta ben bu aileleri anlamıyorum çocuğun madem parasını sömüreceksin niye evlendiriyorsun

Islak mendil detayını vermeden de olurdu. Geri kalan kısımda sen haklısın. Yalnız ayda 300 tl masrafimiz demissin ona çok şaşırdım .Helâl olsun valla nasıl yetiyor o kadar ...
Maaştan almıyoruz onuda. Yani toplam hesapladığım kadarıyla öyle faturalar yeme içme vs

Benim es kisiside benzer neyseki benim cocugum yok 13 yil cekmis maasi ailesi yemis evlenince de kesemiz bir diye diye evliligimizi bitirdiler benim maasima bile karistilar hepsini cekip eve getirip esime vermecekmisim tabi esimde onlara vericek en son senin 13 yillik memur oglundan fazla kazaniyorum diye telefonda kavga edince olaylar koptu bosaniyorun pisman degilim...
Valla sonunda bende boşanıcam gibi görünüyor. Keşke çocuk için acele etmeseymişim şimdi 1 dakika bile düşünmezdim

Bu zamana kadar iyi bile dayanmışsın canım ne bu be bulaşıkları yıka hizmetçiliğini yap üstüne birde para ver tabi altın yapar kendine kaynana ohh ne güzel dünya.Eşin tekrar barışıp parayı verirse sert bir şekilde tepkini koy bence yemek olayınıda internette ne videolar var gir izle tariflere bak hepimiz yapa yapa öğrendik sende öğrenirsin sıkıntı yapma ama maaş olayı işte bunu sıkıntı yap bence.

Valla sonunda bende boşanıcam gibi görünüyor. Keşke çocuk için acele etmeseymişim şimdi 1 dakika bile düşünmezdim

Tüm mesajları tek tek okudum öncelikle amacım seni üzmek değil. Bügüne kadar çevremde gördüklerime dayalı tecrübelerimle olaya yaklaşıyorum. Ailesinin eşini ne gözle gördüğünden bahsedeceğim önce. Senin kv kp demişler ki bir çocuk yapalım da sırtından geçinelim. Yapmışlar eşini bir an önce büyüse de oğlanı çalıştırıp parasını yesek mantığıyla büyütülmüş o yaşa getirilmiş. Nitekim başarılı olunmuş. Sonra demişler evlendirelim de hem toplumsal açıdan sırıtmadan oğlan evlendirdiler statüsü kazanılmış hem de oğullarının ağzına bir parmak bal çalınmış. Gelelim onların gözünde sen. Oğullarını eğlendirmekte yükümlü ağzı olabilir ama dili olmayacak mentalitesi adı altında ezilebilecek ve hiç bir konu da hiç bir söz hakkı olamayacak, gel dersem gelecek otur dersem oturacak, büyüklerine(!) asla saygısızlık yapmayacak bir varlıksın. Yani hiç kimsesin. Eşinin gözünden ailesi; bugüne kadar kendisini yetiştirmek için bin bir cefa çekmiş(!) ailesine karşı minnet duygusuyla dolup taşan. Annesinin ya da hepsinin biz sana muhtacız sen olmasan biz ölmüş bitmiştik temalı konuşmalarla sırtına her gün yük bindirilen bir fert olarak hazırlanmış şahıs ve aile sevgisinin sonuna kadar sömürüldüğünün farkında olmadan şefkatle yaklaşılması gereken kişiler.

Demem o ki her aile çocuğuna karşılıksız sevgi şefkat sunmaz kimisi çocuğunu, gelecekte ondan göreceği faydaya göre yetiştirir. Muhtemelen sen bugüne kadar bunları normal sanıyordun. Şimdi insanlar yazdıkça evet ya gerçekten niye çekiyorum kafası geliyor. Benim tecrübelerime göre( kendi yaşantım ve çevremde gözlemlediklerim) sen onlara bir sorun çıkarmadan onların isteklerine zerre karşı gelmeden karşılık verdin. Çünkü bildiğim kadarıyla bu tarz aileler en ufak pürüz çıkaran gelini lanetleyip kötülemek suretiyle çevreye rezil ederek oğullarından bir şekilde ayırır keyiflerine bakar. Daha ılımlı bu tarz aileler en iyi ihtimalle evlerine gidip onların huzurunu bozmanı istemezler. Yani her gün gel bizde ye olayına girmez sen gitsen kovacak olurlar.

Biraz uzun oldu hatta baya uzun. Yazdıklarını okuyunca senin durumundan çok eşine üzüldüm. Değer gördüğünü düşünüyor ama değer görmesinin tek sebebi “₺” para. Belki de o da sadece böyle değer gördüğünü düşünüp aileden kopmak istemediği için her ay parası neyse verip değerini öyle görüyor. Sen davranışların sebebini araştırarak düşünürsen ne yapman gerektiğini halledersin.

Değer görmeniz dileklerimle.

Selam kızlar gene ben. Gene ortak araba kavga çıkardı. Önceki konularımı bilirsiniz belki..Kv gille altlı üstlüyüz kesemiz bir yani eşim maaşı alınca direk annesine veriyor . Bizim faturalar bazı ihtiyaclar onlardan( yüzümüze vura vura alırlar) gerisi eşim ek işle vs karşılamaya çalısıyor.
Benim şahsi 14 milyarımın üstüne koydular bi araba aldık ama bizim binmemiz resmen sıkıntı oldu.
Eşim satma kararı aldı
Neyse 2 gün önce arabyla ilgili bi kavga oldu. Anlıycanız bribirlerrine rest çektiler arabayıda sat bize parada verme senin kesen ayrı benimki ayrı bundan sonra selam selam dedi kv . Eşimde selamda vermeyin dedi. Maaşımıda vermiycem artık felan diyor . Bende akşamları yemeğe çıkıyodum 2 gündür çıkmıyorum kv de torununu sevmeye geldi 10 dk okadar . Benlede konuşmaya calıştı çocugun alnı kızarmış nereye düştü. Cocugun saçını sıkı toplamışsın Vs diye . Hiçbişey demedim. Yukarda bulasıgını salatasını yapan yok maaşta yaklastı Konuşmaya çalışıyolar dünde eşimi gördüğünde konuşmaya çalışmış eşim hiç konuşmamıs. Maaş günüde yaklasıyor ya arayı düzeltmeye çalısıyolar.
Bende uzun uzun eşimle konuştum barışsanda maaşını verme kendimize birikim yapalım yemeğimizide evimizde yiyelim diye.
Aylık masrafımız en fazla 300 tl eşim onlara 2 milyar veriyor. Altın zincirler yapyor kv kendine. 2 kardeşi okuyor Onların okuluna vs gidiyor maaşı. 3 gün sonra alcak maaşı eve yemeklik aliriz felan diyor. ( Sözde ) kararlı görünüyor ama bikere daha buna benzer bi olay yaşadık barışınca gene parasını verdı annesine ve ben çok sıkıldım. Gene barısıp parasını götürürse kızımıda alıp gitmeyi düşünüyorum . Eşimi seviyorum ama Başkalarına minnetli yaşamaktan bıktım. kendiside biliyor,görüyor.

Bide biz 3 kişiyiz. yukarda birsürü bulasık tabak çanak salatası sofrası ben yoruluyorum zaten cocuk hiç durmuyor. Kendi evimde makinemde var çıkan 2 bulaşık . Yemek yapmayı fazla bilmiyorum ama öğrenirim heralde.
Kızlar napıcam bilemiyorum kv konuşmaya çalıstıgına göre akşam gelir çağırır yemeğe. Ne desem diye düşünüyorum sabahtan beri. Çok bunaldım eşimle uzun uzun konuştum gene benim dediğimi yapmazsa gitmeyi düşünüyorum ama ilerde bu sebepten boşandığım için pişman olmaktan korkuyorum bide kızım var.. Biraz dertleşmek istedim kimseye anlatamıyorum uzun olduysa kusura bakmayın...
Ama bu kadarı da olmaz ki! Yuh artık.:oha:

Valla siz gelinler cok anlayisli olmak.
Ben kendime sesiz sakin sesim cikmiyor derdim bu kadarda ezik olmayin.esin bir ev oldugunn farkinda degil daha sizde degilsinz.hala yemek bilmiylrm diyorsunuz ya pes.int diye birsey var acar bakarsin yine evimi madur etmem.bence siz ordan tasinin bile orda oldukca esinin yarim akli kayar anasina eskisine donersinz.sizin evinz ayri keseniz ayri bunun bilincinde olun.asalak gibi nereye kadar.

Canım daha çok gençsin görecek yaşayacak o kadar çok şeyin var ki.Bu yaşına bir daha asla gelmeyeceksin.Hazır olaylar sıcağı sıcagınayken eşinin vermesini engellemen Lazım.Oda ailesine kızmıs ve hemfikirken seninde insan oldugunu ve bu durumu artık kaldırmak istemediğini eşine anlatmalısın.Kayınvalide maşallah sanki emekli maaş alır gibi her ay paranızı çatır çatır yemiş.İnsaf diyorum başka birşey demiyorum.Eğer eşin vermeye kalkarsa ona engel ol yok hala ısrarcı olursa bu durumu daha fazla çekmek istemediğini söyleyip ailenin yanına git ki kaybetme duygusu olsun.Zaten oda bıkmış belli.sen ses etmezsen bu devran böyle dönmeye devam eder.Kendine biraz değer ver lütfen.Allah yar ve yardımcın olsun canım.

hayatına yön verecek olan sensin bu olayların hepsini iyisiyle kötüsüyle yaşayan sensin bizler sana bu konuda yardımcı olamayız çünkü bu kadar zaman dayanmıssın ses etmemişsin şuan ne söylesek faydasız ne senin sesin çıkar ne onlar bu durumdan kendılerını çeker burda tek suçlu aramakta sacma eşinde suclu aılesıde sende...ayrıca seni kaybetme duygusu olan insan bunları cektırmez bence gitmekle kaybetmekle tehdit etme anlayabilecegını pek sanmıyorum

Back