• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelirimi aileme vermelimiyim

Kısır döngüler kırılmak zorunda gerek eğitimle gerek se asırlar ile .Aborjin değil hiç kimse.Vermeyecek parasını kendine bir hayat kuracak gerekirse afaroz edilmeyi göze alacak.Cok çocukla övünmesi gereken tavuktur yani .Artık neyin ne olduğunu bu devirde bilmemek övünülecek değil yerinilecek sey.İnsanin aklı gelisen bir şey .Eskiden otomobil yoktu katirla giderdik gibi emsallerine bakilmayacak ya çağa uyarsın ya çağ seni deler geçer maddi manevi.Kimse değişimin önünde duramaz yani duvar olsa

Kısır döngüler kırılmak zorunda gerek eğitimle gerek se asırlar ile .Aborjin değil hiç kimse.Vermeyecek parasını kendine bir hayat kuracak gerekirse afaroz edilmeyi göze alacak.Cok çocukla övünmesi gereken tavuktur yani .Artık neyin ne olduğunu bu devirde bilmemek övünülecek değil yerinilecek sey.İnsanin aklı gelisen bir şey .Eskiden otomobil yoktu katirla giderdik gibi emsallerine bakilmayacak ya çağa uyarsın ya çağ seni deler geçer maddi manevi.Kimse değişimin önünde duramaz yani duvar olsa
Bu kızın ülkesi 1984 kitabı gibi. Ailesini terk ederse ülke yönetimi kendi başına yaşamasına izin vermez büyük ihtimalle.

yalnız kızın yaşadığı ülkede öyle 1 çocuk yapmak gibi bir şansın yok
çok çocukla övünüyorlar
ailesinin de eminim buna uygun bir çevresi vardır
+ tüm ailenin parası ortak diye bir kafa yaşıyorlar, öyle sen be diyemezsin, birey olmak gibi bir hak tanımıyorlar.
Yalnız benim sadece 2 kardeşim var. Yani ailemin ben ile birlikte 3 çocuğu var

3 kardeşlermis yazmış konu sahibi .Tamam işte babanız baksın annenizle diğer iki kardeşe.

3 kardeşlermis yazmış konu sahibi .Tamam işte babanız baksın annenizle diğer iki kardeşe.
Babam zaten bakıyor. Ama bizde patron anne. Dedikleri gibi. Elimden geldiğince biriktiricem varsada borcum var falan diyicem bundan sonra. 50-50 ye bölürüm işte maşımı

Hayat zor konu sahibi sizde ihtiyaçlari olan genç bir insansınız.Paranizi birikim yapmak istemeniz en doğal hakkiniz

Çok müşgül durumda olurlar orası ayrı fakat sürekli olmaz bu durum kendinizde düşünün mutlaka

Yalnız benim sadece 2 kardeşim var. Yani ailemin ben ile birlikte 3 çocuğu var
3 de az bir sayı değil ki
burada insanlar 2.yi yapmak için düşünüyor

ailenizden ayrı olarak bir ev tutma filan gibi bir şansınız var mı? yasal olarak mümkün mü ya da yasak değilse bile pratikte mümkün mü?

pratikte mümkün değilse anca evlenince ayrılabilecekseniz, yapabileceğiniz tek şey babanıza üstünüze başınıza bişeyler almak zorunda olduğunuzu çalıştığınz yerde dalga geçildiğini, bu şekilde işe gidip gelirseniz kimsenin sizinle evlenmeyeceğini vs. söylemek.

sizin kültürünüzde "evde kalacam" demekten daha büyük tehdit göremiyorum.

onun dışında da markete gidip babanızın borcunu kapatmayın. 1 kavga çıkar 2 gürültü olur, 3.ye alışır. zaten anneniz baskın karakter olduğu için babanız şimdiye kadar istediği gibi harcayamamış. ezik klamış. şimdi sizin üzerinizden "erkeklik" yapıyor. izin vermezseniz sizin üzenizden de erkekkk olamaz.

Evde kal
3 de az bir sayı değil ki
burada insanlar 2.yi yapmak için düşünüyor

ailenizden ayrı olarak bir ev tutma filan gibi bir şansınız var mı? yasal olarak mümkün mü ya da yasak değilse bile pratikte mümkün mü?

pratikte mümkün değilse anca evlenince ayrılabilecekseniz, yapabileceğiniz tek şey babanıza üstünüze başınıza bişeyler almak zorunda olduğunuzu çalıştığınz yerde dalga geçildiğini, bu şekilde işe gidip gelirseniz kimsenin sizinle evlenmeyeceğini vs. söylemek.

sizin kültürünüzde "evde kalacam" demekten daha büyük tehdit göremiyorum.

onun dışında da markete gidip babanızın borcunu kapatmayın. 1 kavga çıkar 2 gürültü olur, 3.ye alışır. zaten anneniz baskın karakter olduğu için babanız şimdiye kadar istediği gibi harcayamamış. ezik klamış. şimdi sizin üzerinizden "erkeklik" yapıyor. izin vermezseniz sizin üzenizden de erkekkk olamaz.
Mümkin ama böyle olursa aile bağım hepden kopar. Evde kalmam gibi bir korkuları yok çünkü evde kalırsam onlara yardımım dokunur. Şuanda ailem evlenmemi hiç istemiyorlar en az 28 yaşım dolduğu zaman evlilik olabilirmiş

Valla para verince iyi evlat vermeyince kötü evlat olunan yerde aile bağı diye birşeyden bahsetmek manasız .O para bağı oluyor .Tabiki onların evinde bir yerde bir yere kadar destek olmanız beklenebilir. Bana kalırsa bence evladım bana 5 kuruş vermesin yeriskin olup çalışınca kendini gecindirsin en büyük mutluluk budur

Back