• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelirimi aileme vermelimiyim

t ile baslayan turk ulkesi iste kadinlar ehliyet alamiyor 40 yasina kadar dedigi.
bence yapılacak en dogru sey calismaya avrupa - arap ulkesine ya da baska bir turki ulkeye gel - ulkendeki insanların cogunu yaptigi gibi. gel burada bakici olarak vs calis, ailene de bazen para yollarsin sorun cikarmazlar avantalarini görünce.
en azindan senin de gercek bjr hayatin olur. meslegin ne bilmiyorum ama hasta bakmak vs ac gezmekten bin mat iyidir. izin gününde git görüş araci bir firmayla

Eğer tahmin ettiğim yer ise yurt dışına çalışmak için çıkıp dönmek istediğine ede dönemeyebilir. Benim yardımcı bir ablam vardı, Türkiye’ye çalışmak için gelmiş, tamamen yasak yollardan gelmiş. Niyeti kısa süreli çalışıp ailesine para yollamakmış. Ama 8 sene boyunca ülkeye alınmadı. Her seferinde gitti, ülkesinde pasaport kontrolünde almadılar, geri döndü. En sonunda bir şekilde oldu ve gidebildi. Ama o ara 4 yaşındaki kızı 12-13 yaş oldu. Ergenlikteki oğlu yetişkin oldu… çok zorlandı. Konu sahibinin kaybedeceği bir şeyi yok, en fazla kök ailesini göremez. Denenebilir tabii.

Eğer tahmin ettiğim yer ise yurt dışına çalışmak için çıkıp dönmek istediğine ede dönemeyebilir. Benim yardımcı bir ablam vardı, Türkiye’ye çalışmak için gelmiş, tamamen yasak yollardan gelmiş. Niyeti kısa süreli çalışıp ailesine para yollamakmış. Ama 8 sene boyunca ülkeye alınmadı. Her seferinde gitti, ülkesinde pasaport kontrolünde almadılar, geri döndü. En sonunda bir şekilde oldu ve gidebildi. Ama o ara 4 yaşındaki kızı 12-13 yaş oldu. Ergenlikteki oğlu yetişkin oldu… çok zorlandı. Konu sahibinin kaybedeceği bir şeyi yok, en fazla kök ailesini göremez. Denenebilir tabii.
tahmin ettiigin ulkedir turkiye ile ayni ilk 4 harfe sahip 🤣🤣 valla bilmiyorum benim arkadasimin ninesinin bakicisi orali. Ben de tanıyorum tatli bir kadin, bizim de komsumuz. o gidip geliyo memleketine sıkıntısız. acaba sizinki ulkeden ayrilirken kacak yollardan mi ayrildi? kötü bir sey ya gidip de donememek

O nedir yahhuuu burası ne biçim bir yer resmen zulüm🙄🙄🙄

Ülkenin ekonomik durumu gittikçe manyak bir hal aldığı için aileniz de haklı.
Şimdi ben de evli olmayıp çalışsaydım mecbur katkı sağlayacaktım.
2016 yılında babam asgari ücretin iki katı emekli maasi alıyordu. Ben asgari ücretten biraz fazla aldığım dönem eczanede babamdan para istemiş ve sormuştum o da tam 3 bin küsür aldığını söyledi. Primleri en yüksek şekilde ödemiş zamanında.
İlk emekli olduğu zaman 3 katını alıyormuş.
Su an 20 bin alıyor... zam olmadigi icin. nasıl geçinebilirler ki? Annem emekli değil.
Elektrik faturası su faturası benzin vs derken bombok bir hal...

Su an üniversite okuma çağında olsam mümkün değil okuyamam. Ben üniversite okurken de babam emekliydi. Ama cips paketi içinden burger menu çıkardı...

Bence siz kucuk altin alin alabildiğiniz aylarda. Kenarda dursun... yardım etmeyin diyemem

tahmin ettiigin ulkedir turkiye ile ayni ilk 4 harfe sahip 🤣🤣 valla bilmiyorum benim arkadasimin ninesinin bakicisi orali. Ben de tanıyorum tatli bir kadin, bizim de komsumuz. o gidip geliyo memleketine sıkıntısız. acaba sizinki ulkeden ayrilirken kacak yollardan mi ayrildi? kötü bir sey ya gidip de donememek

Yok hayır. Resmi yollarla izin alarak ayrılmış. Ama sonrasında problem olmuş. Neden kaynaklı bilmiyorum. Sonrasında işe baya uğraştı dönebilmek için, çok şükür sonunda döndü.

O nedir yahhuuu burası ne biçim bir yer resmen zulüm🙄🙄🙄

Öyle. Kuzey Kore’den aman aman farkı yok anladığım kadarıyla. Kız çocuklarını yurt dışına falan da çıkaramıyorlar diye biliyorum. O yardımcı abla ailesini Türkiye’ye getirtemiyordu. Bizde Çocukların yurt dışına çıkışı yasak demişti. Anne baba ayrı. Belki ondan da kaynaklanan bir durum olabilir bilemiyorum.

Ayrı değil. Babam ile ben başka şehirde çalışıyorus. Annem ve kardeşlerem köyde çalışıyor. Babam her 4 günden eve gidip geliyor.

Hayat şartlarınız biraz zorlu. Bu durumda ne yapılır bilemedim..
Babanız ne kadar kazanıyor siz ne kadar kazanıyorsunuz? annenizin ne kadar paraya ihtiyacı var sizin ev giderleri ne kadar bunları hesaplamanız lazım.
Şimdi farklı bir şekilde tek yaşasanız da kira fatura vb giderlerden yine ihtiyaçlarınızı alamayacaktınız.

Bütçeyi bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Babanızın maaşı ne kadar,sizinki ne kadar,ailenizin zorunlu giderleri ne kadar,siz babanızla kirada mısınız,anneniz nelere ne harcıyor bilmeden bir şey diyemem.
Aileniz bütçe planlamayı mı beceremiyor,anneniz babanızdan para mı kaçırıyor mesela bunlar önemli. Çoğu ev hanımı kocasının maaşından kendine birikim yapar,harcadım bitti der. Sizde de öyle bir durum var mı?

Bu aile yapınıza, ailenize bakış açınıza, ailenizin niyetine göre değişir. Mesela benim üniversite bitince ailem kiralaydı. Üniversitesinde burslu okudum zaten. Babama ben evlenmeden ev alalım birlikte ödeyelim diye ben teklif ettim ,yoksa ev sahibi olamazlardı. 4 5 yıl babamın maaşı ile ev taksiti ödendi, benim maaşım tamamı ile evi geçirirdik. Hatta işyerimin verdiği yemek kuponlarini bile anneme veriyordum eve market alışverişi yapılıyordu. Bende evden ekmek arası vs görürdüm. Ama bunu ben isteyerek içimden gelerek yaptim. Hiçbir zamanda pişman olmadım. Şimdi evliyim onların durumları benden daha iyi şimdide onlar arkamda duruyorlar. Aile olmak böyle birsey bence

Yetmiyorsa niye bu kadar çocuk .Hep en başa donuyoruz sebep sonuç.Bence kendinize bakmak zorundasınız.Calisip bize baksın diye çocuk yapılmaz.Cok çocuk yapıyorsan ona göre bakım parası yiracaksin.Cok çocuğa ödül yok.Kardesleri bakmak anne babanın görevi .Siz biraz para verseniz bile size kim verecek.Kardesleri siz dogurmadiniz.Yetiskinler yetişkin olacak hayatımızı geçimimizi çocuklardan bekleyemeyiz hepsi bu

Yazık ya günah .Aile planlaması mecburi tutulsun.Her evlenen çift kafasına göre böyle doğurup doğurup kardeşe yüklenmesin artık bu devirde.İstedigimi kadar dogururum sanane diyende baksın çaresine madem en büyük çocuktan para beklemesin.Anne baba bakacak bu kadar basit böyle alistirmayin sizin bir şeyiniz olmaz bu kafayla mecbur değilsiniz çok olur egitimine destek olursunuz kardeslerinizin onu bilemem de.Bu yapılan iyi değil en büyük çocuk diye

Ben vermezdim bana mı sormuşlar bakamayacaklari çocukları doğururken
yalnız kızın yaşadığı ülkede öyle 1 çocuk yapmak gibi bir şansın yok
çok çocukla övünüyorlar
ailesinin de eminim buna uygun bir çevresi vardır
+ tüm ailenin parası ortak diye bir kafa yaşıyorlar, öyle sen be diyemezsin, birey olmak gibi bir hak tanımıyorlar.

Back