• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelirimi aileme vermelimiyim

A
Nerede yaşıyorsunuz ki 24 yaşında ehliyet alamıyorsunuz?
Babanıza "benim eksiklerim ihtiyaçlarım oluyor,bundan sonra şu kadar verebilirim" diyerek miktar belirleyip verin aylık. Henüz gençsiniz anneniz ve kardeşleriniz köyde yaşıyor hatta çalışıyor yazmışsınız ,köyde yaşamak şehirde yaşamaktan daha az masraflıdır, kira ödemiyorlardır diye düşünüyorum, dolayısıyla 1 maaş gönderilmez bir kısmı alınır sizin tarafa ,bir çözüm bulunur annenizde çalışıyorsa şayet.
Annem çalıyor
Acik acik soylediniz mi yemek bile yiyemiyorum acliktan basim donuyor zor calisiyorum diye abartin biraz. Kesin bir dille soyleyin bundan sonra maasimin yarisini kendime harcicam ona gore hazirligini yap diye. Gercektende maasinizi ayirin istediginde yok diyin o zaman mecbur cozum bulur. Boyle yaparsaniz dovmez felan di mi baska ulkede yasiyormussunuz turk musunuz bilmiyorum babaniz sert mi nasildir size karsi
Evet biliyorlar başım dönüyor ara ara bu yüzden ilaç kullanıyorum ilaçıda onlar tavsiye etdi. Türk değilim. Dövmez. Işte babamda annemin sözünden çıkamaz

A

Annem çalıyor

Evet biliyorlar başım dönüyor ara ara bu yüzden ilaç kullanıyorum ilaçıda onlar tavsiye etdi. Türk değilim. Dövmez. Işte babamda annemin sözünden çıkamaz
Ilaca degil yemege ihtiyaciniz var. Dovmezse dedigim gibi yapin benden bu kadar diyip maasinizin yarisini verin geri kalani icinde isterse yok bana lazim diyin. Annenizin siniri mi onemli sizin sagliginiz mi? Koyde ne kadar ihtiyaci olur paraya zaten vermesin kartini babaniz baska cozum yok

A

Annem çalıyor

O zaman annenize söyleyin anne aç geziyorum sende çalışıyorsun ben maaşımdan kendime ayırmak zorundayım diye. Hem calışıyor hem babanızın maaş kartını almış hemde köyde,siz aç mısınız ,tok musunuz umurunda değil.

Ilaca degil yemege ihtiyaciniz var. Dovmezse dedigim gibi yapin benden bu kadar diyip maasinizin yarisini verin geri kalani icinde isterse yok bana lazim diyin. Annenizin siniri mi onemli sizin sagliginiz mi? Koyde ne kadar ihtiyaci olur paraya zaten vermesin kartini babaniz baska cozum yok
Babam kartını alamaz. Babamada her zaman diyorum biraz tasarruf kendime bisey alamıyorum kalmıyor diye. Ama gidiyor en pahalı şampun en pahalı mendil en pahalı çekirdek.. ve ay sonunda dükkana borcu ben vermeli oluyorum. Ben işe yırtık yamanmış çanta ile gidiyorum yaşıtlarım gibi olmasada biraz giyinmek istiyorum ve kendime bakmak istiyorum. Ama ne dersem ne yapsam boş. Bıktım

Babam kartını alamaz. Babamada her zaman diyorum biraz tasarruf kendime bisey alamıyorum kalmıyor diye. Ama gidiyor en pahalı şampun en pahalı mendil en pahalı çekirdek.. ve ay sonunda dükkana borcu ben vermeli oluyorum. Ben işe yırtık yamanmış çanta ile gidiyorum yaşıtlarım gibi olmasada biraz giyinmek istiyorum ve kendime bakmak istiyorum. Ama ne dersem ne yapsam boş. Bıktım
Parayi vermiceksiniz bu kadar basit en pahali seyleri kullaniyor siz ac kaliyorsunuz ilac veriyor size ay sinirlendim.

Anneni para biriktiriyor olabilir mi?

En azından 3-5 ayırın öyle yollayın. Zam alırsanız söylemeyin.

Baba sehir dısında calısıyor,anne ayrı köyde calısıyor hala sizden para mı alıyorlar?Nasıl bi gider var evde bukadsr para yetmiyor?Gergadan boynu mu yiyorsunuz evde aksmları bukadsr para yetmiyyor.
Bi fatura vs üstlenin gerisine karısmayın.
Ayrı sehirlerde calısıp yetmiyorsa gelsin babanız ailesinin oldugı yerde calıssın.
2 ev bakılıyor yok yere

Evlilik yaşıma bile ailem karar verir iken benim böyle bi şey yapamam izin vericeklerini düşünmüyorum
evlilik yasina bile karisan ailenin boyundurlugundan kurtulmanın tek yolu ekonomik özgürlük, rest cekince guvenebilecegin kenardaki parandir. o da yoksa 35 yasinda da olsan ailen hala sana karismaya devam eder.
paranla rezil olursun.
evde yasadigin icin eve her ay belli bir miktar ver - ama kalanına karisma. "bende de yok" de.
ayrica ailen haddini bilsin neden evlilik yasina karissinlar ki? 18-20 olsan neyse. seni daha cok sömürmek icin gec evlen istiyorlardi4

t ile baslayan turk ulkesi iste kadinlar ehliyet alamiyor 40 yasina kadar dedigi.
bence yapılacak en dogru sey calismaya avrupa - arap ulkesine ya da baska bir turki ulkeye gel - ulkendeki insanların cogunu yaptigi gibi. gel burada bakici olarak vs calis, ailene de bazen para yollarsin sorun cikarmazlar avantalarini görünce.
en azindan senin de gercek bjr hayatin olur. meslegin ne bilmiyorum ama hasta bakmak vs ac gezmekten bin mat iyidir. izin gününde git görüş araci bir firmayla

Mesela 13 alıyorsam 12 gidiyor. Kalan 1 ilede işe gidip gelmek için taksiye harcıyorum
Ohoo siz eve katkıda bulunmuyorsunuz ki siz ailenize gelirinizi vermek için çalışıyorsunuz resmen. Olmaz böyle.
Maaşınızın yine bir kısmını verin atıyorum faturaların bir kısmını ödeyin ama geri kalanı sizde kalsın. Sorarlarsa da birikim yapıyorum altın hesabıma attım deyip geçin. Unutmayın siz evlatsınız onlar ebeveyn. Roller değişmesin bu aşamada. Onlar sizi dünyaya getirdilerse size güvenerek getirmediler. Küçük kardeşlerinizin masraflarını da ayaklarını yorganına göre uzatıp karşılayacaklar. Köyde yaşıyormuş anneniz gerekirse bir inek alıp süt, tereyağı yapıp satacak babanız başka bir yerde çalışırken. Siz bunlarla yükümlü değilsiniz. Tabi ki aileye destek olunmalı maddi, manevi ama maaşınızın hepsini vererekte değil. Sizi sömürmelerine izin vermeyin.
Hıı hayır diyemiyorsanız da borca girin. Gidin üstünüze başınıza harcayın, neye merakınız varsa alın, para sorduklarında da borcum var deyin. Sinirlendim ailenize ya! Bir kere tepki verirler 2 kere tepki verirler 3.ayda kabullenirler durumu. Size güvenerek mi harcama yapıyorlar!

Back