Gelirimi aileme vermelimiyim

courtlawer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
32
0
1
24
Merhaba. Ben 24 yaşında üniversiteyi bitirmiş ve şuanda çalışan biriyim. Aylık gelirim zar zor yetiniyor şuanda ve ben babamla birlikte yaşıyorum diyebilirim. Babamım aylık gelir kartı annemde olduğu için eve lazım ya da anneme lazım şeyleri benim paramdan almak zorunda kalınıyor o yüzden ben kendime lazım olan şeyleri hiç alamıyorum. Ne yapıcağımı bilemiyorum

ailenizi maddi durumu ne bilmiyorum, tabi o sizin aileniz birlikte yaşıyosunuz bir şeyleri üstlenin fakat para biriktirmek için de bu yaslar en ideali. kendinize bi altın vs almak için de. ailenizi incitmeden yardımınızı da esirgelemeyerek örnegin bi görev planı olusturarak maddi bir şeyi üstlnerek atıyorum elektrik ve su ft gibi, paranızı ayırabilirsiniz.

Anlıyorum ki babanız da keyiften almıyor sanırım. Karşılıklı konuşup en azından hepsini vermektense yarı yarıya olması için anlaşın kendi ihtiyaçlarım için dersiniz.

Babanizla anneniz ayri mi? Babaniza soyleyin hic degilse bir miktar kendime ayirmak istiyorum diye yine tabi evin ihtiyaclarina yardimci olursunuz ama paranizin hepsini vermeyin
Ayrı değil. Babam ile ben başka şehirde çalışıyorus. Annem ve kardeşlerem köyde çalışıyor. Babam her 4 günden eve gidip geliyor.

Anlıyorum ki babanız da keyiften almıyor sanırım. Karşılıklı konuşup en azından hepsini vermektense yarı yarıya olması için anlaşın kendi ihtiyaçlarım için dersiniz.
Zaten vergilerden sonra yarısı kalıyor ve geri kalanınınada günlük geçinmek için istiyor. E babamda benden para istediği zaman veremem lazım diyemiyorum

Anneniz nerde , babanızın kartını almış ve başla bir yerde mi yaşıyor hiç anlamadım. Bir kısım ihtiyacı ödeyip kalanı kendinize ayırın. Bence çok çok durumları iyi değilse hiç vermemek olmaz ülke şartları malum ama hepsini vermekte olmaz. Bazı faturaları siz üstlenin ya da mutfak masrafının bir kısmını kalanı sizin olsun. Ben eşe de aileye de bütün parayı vermeyi doğru bulmuyorum hiç vermedim de.

Siz tabi ki yaşadığınız eve harcama yapmak zorundasınız. Ama annenize lazım olan şeyleri anneniz neden babanızın kartıyla karşılamıyor, yetmiyor mu maaşı?

Annem ve kardeşlerim köyde yaşıyor

Siz tabi ki yaşadığınız eve harcama yapmak zorundasınız. Ama annenize lazım olan şeyleri anneniz neden babanızın kartıyla karşılamıyor, yetmiyor mu maaşı?
Küçük kardeşimi okutmak için ona para topluyorlar her hal bilemiyorum. Beni para konusuna pek karıştırmıyorlar

Küçük kardeşimi okutmak için ona para topluyorlar her hal bilemiyorum. Beni para konusuna pek karıştırmıyorlar
Siz de kendi maaşınıza karıştırmayın o halde. Bitti deyin. ben ailemden para sakınmazdım ama onlar da benden hiç istemedi. Bilemedim.

Dün liseden bi arkadaşımla karşılaştım, kendisi 34 yaşında ve hâlâ bir hayat kuramamış. Ailesi bütün bakımı ona yüklemiş; kendileri yetmiyor bir de dedesine de bakıyormuş.
Aileniz sizi dünyaya kendi garantileri için mi getiriyor ? Faturalardan birine yardımcı olabilirsiniz ama kendinize de birikim yapmanız gerekiyor.

Mesela 13 alıyorsam 12 gidiyor. Kalan 1 ilede işe gidip gelmek için taksiye harcıyorum
tamam ben sadece elektrik ft ödeyeceğim borcum var de ya da acıklama bile yapma, yine arada lazım olursa verirsin bişiler. biraz gez eğlen asla bu yasına dönmiceksin 26 yasındayım 24 ken bekardım cok ozluyorum o ozgurlugu evliliğimde mutlu olmama rağmen. hayatını yaşa

Bende galiba öyle olucam:'(

Ayrı değil. Babam ile ben başka şehirde çalışıyorus. Annem ve kardeşlerem köyde çalışıyor. Babam her 4 günden eve gidip geliyor.
Anladim konusun babanizla. Bana da lazim oluyor para birazini kendime ayirmak istiyorum boyle elimde hicbirsey kalmiyor diyin. Hep boyle mi devam edecek yasaminiz babanizla baska sehirde anneniz kardesleriniz koyde seklinde. Siz evlenmek isterseniz ne olacak baska bir cozum bulmali aileniz. Babanizda kartini annenize vermesin parasinin yarisini versin koye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…