En çok sinir olduğumda yastayız diye bize yalan söylemeleri.
Hatanın en büyüğü abimde herkes istediği hayatı yaşar diyorum diyecek söz yok
ben hatanın en fazlasını sizde gördüm kusura bakmayın , kimse böyle bir olay yüzünden yalan söylemez yasta olabilirler , düşündügüm gibiyse onlar kızın gönlü kalmasın oyle ailece kızın bir iki arkadası olsun avcuna kınasını yakalım demişlerdir ... siz çok art niyetli düşünüyorsunuz ... ilk günden bu yana kıza sinir olmuşsunuz davet ettik gelmedi diye ki kız burda güzelce söylemiş adı konmadan tanışmamız uygun olmaz diye...ki düğündede bileziği kardeşinizin boynuna takarak kendinizi ve abinizi rezil etmişsiniz hayretler içinde kaldım nasıl bu kadar ilerii gidilebilir ... kız napsaydı bu hareketinizden dolayı istenmediğim yerde kalmam diyordur sende gördün düğünde yaptıgını herkes gördü diyordur ...
bence burda konu sahibi nikah kıyılımasına değil kendilerinin haberi olamadan kıyılmasına tepkili
bence de etik olarak ailelerin bilmesi ve orda bulunması lazım diye düşünüyorum
yani koca gece nişanda beraber dur sonra erkek tarafı gidince hooooppp nikahaolacak iş mi
eşyalar konusunda da tabii ki aileler beğenmemeli ama en azından çocuk evi gezmeye götürmeliydi bence
bence iki taraftada hata var, canım kime sevdiği ile ilgili bak biz bunun hakkında böyle duyduk, anası böyleymiş babası şöyleymiş dense gardını alır, normal bi tepki seven insan için.
ayrıca resmi bişey olmadan tanışmaya gelmek istememesinin mutaasıp olup olmamasıyla alakası yok, seçimi öyledir saygı duymak lazım, annesi izin vermemiştir vs.. bunda kafaya takılcak bişey yok bence
bence sizde kalmadılar gelinin ailesinde kaldılar çok önemli bişey değil yani çok acı bişey denecek bi durum görmedim bunda
düğündede keşke tebrik etseymişşin, bileziğide kızın koluna taksaymışsın, sonuçta abinin hatırı var ve bu onun en mutlu günü, böyle bi günde trip atmasan iyimiş, haklısın kına mevzuuna kızmışsın ama bu kızgınlığı düğün günü için ertelemeliydin
gelininizde daha hoşgörülü olabilirdi tabii, kınayı sizide çağırmalıydı
ayrıca arkadaşlarıyla eğlenmek istiyorduysa, ayrıca bi eğlence yapabilirdi
bence işler hiç buraya gelmeyebilirdi, hoşgörüyle, iki taraf içinde diyorum
bazı arkadaşlar hemcinsimiz olmalarına rağmen yaraya tuz basar gibi yorum yapmışlar çok üzücü..hiç kimse abisine kardeşine annesine karşı bu muameleleri görüpte susamaz.konu sahibi çok haklı ne yazıkki dengesiz bi gelinle ömrü billah mücadele etmek zorunda Allah yardımcısı olsun
pardon hemcinsim diye haksız birine haklı diyemem bana gelen doğruda bu ... abisine , annesine ve kardeşine gelin napmış ???? tek hatalı konu sahibi ve annesi ... kızın annesi çocuklara annesi neden bakmıyor demiş talihsiz bi laf söylemiş o da düğürüne sanane demiş ... sanane kelimesi normal bi kelimemi???
kız abine büyümü yaptırmış ya, bu kadarda olmazki bi insan.
yaa işte bizimkilere böyle gelin lazımda bizde Allah korksu var yapamyrz ...
ne alaka ? bunu düşünmenize neden olan bir sebep söylermisiniz ?
kaynanam ve yaşattıkları bu düşünmeme sebebiyet veren yaratıklar çünkü.
insan vasfına koymak bile bize hakaret gibi geliyo.
hem neden bu tepkiyi aldım ?
Aile arastırmasını herkes yapıyor hem kız ailesi, hemde erkek ailesi bunda tuhaf birsey göremiyorum ve insan ailesinden birseyler alıyor her zaman, simdi borcu kızı ödüyür peki ya sonra damadın ödemeyecegi ne malum? Acıkcası ben öyle bir aile' ye gelin gitmek istemezdim.. İkincisi, ben sevgilimin ailesiyle tanıstım, hatta sonradan teyzemleri de tanıstırdım bir sorun yok, ama herkes böyle düsünmeyebilir, kücük bir yermis cekinmistir.
Su taraf hatalı demiyorum her iki tarafta hatalı bana kalırsa, ayrıca ben anlamıyorum fedakarlıkları hep neden erkek tarafı yapmalı? Alttan almalı, susmalı, hos görmeli? Kına' ya cagırılmayacak ama dügüne gelicek, yine alttan alıcak, onu yapıcak, bunu yapıcak falan, yapmadıgı icinde gelinin sittin sene küs kalmasına sebebiyet! Bu böyle olurken erkek tarafının kınaya cagırılmaması sorun degil ama, olabilir veya uzatılmamalı..
Bir kız ailesini sahiplenince, ailesini el üstünde tutunca alkıslanıyor ya, erkek tarafında durum bunun tam tersi erkek kendi ailesini hice sayınca alkıslanıyor. Hic bir zaman bir erkek yüzünden ailemi hice saymam, ailem' den gizli is cevirmem, koca tarafnın bilip kendi ailemin bilmedigi bir is yapmam hos, ben bunu karsı taraftanda istemem..
Fedakarlıgı her iki taraf yapmalıydı, ne sürekli gelin ve ailesi alttan almalı neden erkek tarafı oysa herkes yangına körükle gitmis abi olaya el atmalıydı yanlısklıkları düzeltmeliydi. Ben bunu bilir bunu söylerim.
Çok yanlış düşünüyorsunuz,evet ardı arkası kesilmeyen hatalar olmuş ama karşılıklı olmuş.
En başta siz cephe almışsınız zaten''gelinin hırsız babası,kumarbaz abisi,başkasıyla ilişkisi olan yengesi''
Siz kızı ailesinde ki yanlışlıklar için böylesine ötekileştirirken,tu kaka yaparken belli ki abiniz iyice bağlanmış.
Kusura bakmayın ama biraz da siz zemin hazırlamışsınız.Gerçekten kötü biri bile olsa abinizin gözünde mağdur olarak,
daha cazip hale gelmiş işte.Kınaya çağırılmayışınızı nişandan sonra annenizi de örgütleyerek bir şeye karışmamanıza bağlıyorum.
Siz erkek tarafı olarak üstünüze düşenden kaçarsanız,sırf gelini cezalandırmak adına!
Kız tarafı da kendi adetleri olan kınaya çağırmamışlar işte.
Ayrıca düğün gecesi erkeğin annesine neden gidilsin ki?
Bu adetin amacını anlamadım.İçeri girmek istemeyişinin nedeni ilk gece kayınvalidesinin evinde olmak istemeyişidir.
Aslında bu kadar basit ve anlaşılabilir bir nedendir belki de.
Evet annesi ayıp etmiş yeğenleriniz için akıl vererek haddini aşmış.
Ama burada hata evlatları hakkında saçma sapan konuşan kayınvalidesine paye veren abinizdedir.
Ayrıca eşinize neden o kadar kızıyorsunuz?Neden durumu seferoğulları-tellioğulları meselesine çeviriyorsunuz?
Eşiniz güzel bişey yapmış,kız tarafına karşı kimsesiz gibi kalan kardeşinizin yanında olmuş.
Gelinin peşinde dolaşmak değil bu,kayınçosuna kardeşlerinden göremediği desteği vermek.
Ben takdir ettim eşinizi.bakın kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Ayrıca hiç bir görümce de gelinine,gelin de görümcesine bayılmıyor,ölüp bitmiyor.
Ama arada sizi bağlayan çok önemli bir neden var;kardeşiniz...
Kimi seçerse seçsin o sizin kardeşiniz.Kaldı ki yaşını başını almış,başından öncesinde bir evlilik geçmiş kocaman adam.
Kendisi için neyin iyi olduğunu anlayabilecek yaşta.
Yanlış anlamadım değil mi,iki çocuk konu da bahsi geçen kardeşinizin?
Öyle ise merakımı mazur görün,önce ki evliliği neden bitmişti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?