Gelinler hep kayınvalideyi eleştirir ama ben de bizim gelini anlayamıyorum

zaten öyle olmaz mı biz mi safız bazıları çok mu fena anlamış deilim
gelin kayınvalide görümce arasında her zaman sorunlar olur ama bu kız nası abinizi etkilemiş bu kadar hayret
biz bu kadarını beceremeyiz zaten bunu da istemeyiz

atı alan üsküdarı geçmiş canım benim sen canını sıksanda boş sıkmasanda abinle eşinin kulakları sizi duymuyor bile.

hata abinin ortayı bulamamış....
ipleri kızın eline bukadar vermemeliydi en baştan....

yok canım sende sorun yok yokda ben bu abileri ablamıyorum evlenince yada biz kıs bulunca akılları başından gidiyor hep yapmam etmem diyenler nieyse ne annelerini görürler ne babalarını Rabbim yardımcınız olsun
görümceler niyeyse onlardan başka kötü olmuyor

bizde de ufak tefek sorunlar olmuştu da sizinki kadar değildi ama bende hep kendimde doğruları söylediğimi düşündüğüm için pek sevilmeyen görümceyim maalsef gerçi çokda umurumda değil

herkes evinde huzurlu olsunda
gecenlerde çocuğu için bi kaç parça eşya ve oyuncak alıp göndermişdim saolsun bi teşekkür bile etmek için aramadı (kendimiz kurbandan önce gitmeyi düşündüğümüz için erken yolladık )

aman boşver sende haklısın ama hep haksız olursun....

Vaseline kutuma gel kutum doluymuş mesaj gönderememişsin boşalttım=))

konuya gelince merak etme her erkek gibi kısa bir süre sonra ailesine dönecektir
ama o zamana kadar üzüldüğünüzle kalırsınız işte

siz hiç bi şekilde müdahele etmeyin .. etmeye kalkarsanız kızın eline koz verirsiniz çünkü maşallah gelin hanımın kafası mantık dışı çalışıyor. abinize sevginizi saygınızı eksik etmeyin ki eninde sonunda gerçeği görünce yanınıza gelebilsin yüzünüze bakabilsin.nasılsa gelin hanıma güle güle diyecektir diye düşünüyorum

Çok yanlış düşünüyorsunuz,evet ardı arkası kesilmeyen hatalar olmuş ama karşılıklı olmuş.
En başta siz cephe almışsınız zaten''gelinin hırsız babası,kumarbaz abisi,başkasıyla ilişkisi olan yengesi''
Siz kızı ailesinde ki yanlışlıklar için böylesine ötekileştirirken,tu kaka yaparken belli ki abiniz iyice bağlanmış.
Kusura bakmayın ama biraz da siz zemin hazırlamışsınız.Gerçekten kötü biri bile olsa abinizin gözünde mağdur olarak,
daha cazip hale gelmiş işte.Kınaya çağırılmayışınızı nişandan sonra annenizi de örgütleyerek bir şeye karışmamanıza bağlıyorum.
Siz erkek tarafı olarak üstünüze düşenden kaçarsanız,sırf gelini cezalandırmak adına!
Kız tarafı da kendi adetleri olan kınaya çağırmamışlar işte.
Ayrıca düğün gecesi erkeğin annesine neden gidilsin ki?
Bu adetin amacını anlamadım.İçeri girmek istemeyişinin nedeni ilk gece kayınvalidesinin evinde olmak istemeyişidir.
Aslında bu kadar basit ve anlaşılabilir bir nedendir belki de.
Evet annesi ayıp etmiş yeğenleriniz için akıl vererek haddini aşmış.
Ama burada hata evlatları hakkında saçma sapan konuşan kayınvalidesine paye veren abinizdedir.
Ayrıca eşinize neden o kadar kızıyorsunuz?Neden durumu seferoğulları-tellioğulları meselesine çeviriyorsunuz?
Eşiniz güzel bişey yapmış,kız tarafına karşı kimsesiz gibi kalan kardeşinizin yanında olmuş.
Gelinin peşinde dolaşmak değil bu,kayınçosuna kardeşlerinden göremediği desteği vermek.
Ben takdir ettim eşinizi.bakın kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Ayrıca hiç bir görümce de gelinine,gelin de görümcesine bayılmıyor,ölüp bitmiyor.
Ama arada sizi bağlayan çok önemli bir neden var;kardeşiniz...
Kimi seçerse seçsin o sizin kardeşiniz.Kaldı ki yaşını başını almış,başından öncesinde bir evlilik geçmiş kocaman adam.
Kendisi için neyin iyi olduğunu anlayabilecek yaşta.
Yanlış anlamadım değil mi,iki çocuk konu da bahsi geçen kardeşinizin?
Öyle ise merakımı mazur görün,önce ki evliliği neden bitmişti?

Ayrıca bileziği kardeşinizin takı kurdelesine takarak çok çocukça davranmışsınız.
Amaç ne ki?Geline''bak sana takmıyorum,kardeşime takıyorum''mesajımı?
Sonuçta o bilezik aynı eve,aynı keseye girmiyor mu?
Ayıp etmişsiniz.
Bir de şuna takıldım,''kız,kardeşimizi bizden koparmak istedi,başardı''diyorsunuz.
Bunu neden istesin?Kardeşinizin maddi durumu çok iyi de kız imkanlardan tek başına mı faydalanmak istiyor?
Neden böyle negatif düşünüp kendinizi biliyorsunuz?
Bunun size bir yararı yok ki.''kız devamlı beni konuşuyormuş''diyorsunuz ya,
evet doğrudur konuşuyordur.Yaptıklarınıza anlam veremiyordur.Ben bile okurken hep''neden ki''dedim.
Şaşırdım.Ama inanın bu konuşmalar bir süre sonra kesilicek.
Adınız anılmayacak.Ve siz olumlu bir adım atmadığınız sürece kardeşinizden hep uzak kalıcaksınız.
Bence inadı bırakın,bu hırsın öfkenin kimseye bir yararı yok.
Kardeşinizin bu evliliğinden de bir çocuğu olsa,ayrılca annenizin evine gelse çok mu mutlu olucaksınız?
Evlilik bu!kaldı ki kolay kurmamışlar yuvalarını.Bence bi silkelenin öfkenizden de bu anlamsız küslüğe son verin.
Bakın görüceksiniz siz de huzuru bulucaksınız.

Net konuşmak gerekirse ailesi gece yarılarına kadar gezmesine izin de verse aile ile tanışmak başka flört başka bunu hiç yadırgamıyorum çünkü farklı bir sorumluluk katıyor insana belki kısmet olmayacak ayrılacaklardı kız da tanışacaksam resmiyet için tanışırım demiş olabilir kendi aklınca bunda garipsenecek ve gece yarılarına kadar geziyor anneni konsere zorla gönderiyor falan demenize gerek yok....

Eşya alımına kimseyi karıştırmaması da normal, karıştırsa ufacık bir şeyi beğenmese bu yaşananların üstüne siz aldırdınız siz yaptırdınız laflarını çekmek zorunda kalırdınız, bu daha mı iyi olurdu?v Boşverin karıştırmadığı daha iyi olmuş isze bu konuda dili olmaz en azından....

Evine kimsenin girip çıkamaması elbette çok rahatsız edici, o ev kendisinin olduğu kadar eşinin yani abinizin de elbette eşinin ailesi de gidip gelecek, kalacak ... Bu durumu düzeltecek olan da abiniz...

Kına gecesine gelince bilinmez belki kızın ailesi yas var ayıp dedi yaptırmadı kız da inatlaştı içimde ukte kalmasın ben öyle arkadaşlar arasında bişey yaparım diye tutturduysa size yas var ama bizim kıza dinletemiyoruz diyememişlerdir belki, ancak aile büyüklerine olmasa da görümceleri olarak sizlere (yaş durumunuz ne bilmiyorum nasıl hitap ediyor) abla ya da X yas var ama insan bir defa evleniyor biz öyle arkadaşlara bir arada toplanıp öyle basit bir kına yakacağız siz de gelin olmaz mı? büyükleri çağırmıyoruz diyebilirdi...

Abinizin ilk evliliğinden olan çocuklara kimse karışamaz, ne eşi ne kayınvalidesi... Dünyaya getirdiği gibi bakımında da etkin rol oynayacak elbet buna kimse karışamaz.... Abinizin kayınvalidesiyle anneniz arasında nasıl bir konuşma geçti bilinmez net olarak elbette....

Annenizle yaşamaya gelince burada bir çok gelin adayına deniyor kabul ettiysen bile vazgeç diye, bakın annenizle yaşmaması daha iyi olmuş, kadına kim bilir ne laflar ederdi? Ruhsağlığından daha önemli değil annenizin. Uzak olsun zaten küçük bir il demişsiniz, gelmek isteyen ülkenin öbür ucundan da gelir değil mi ama gelmek istemeyeni yan daireden getiremezsiniz, bulur takcak bir şey...

Bayram konusunda zaten aynı ilde yaşıyorlarmış bir gün annenize bir gün kendi annelerine gidebilirlerdi, belki de abiniz baktı eşi sorun çıkartacak oyüzden sadece bir öğle yemeği süresince getirmeyi uygun görmüştür kendince.... Siz de diyorsunuz telefonda halamızla bile konuşamıyor eşi yanındayken diye....

Düğünde yaptığınız tavır herkesin gözü önünde olduğu ve o gün onların özel günü olduğu için haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz... Şimdi bunu sebep gösterip, bundan yüz vermiyorum, bundan konuşmuyorum diye kendini haklı çıkarıyordur... Keşke azıcık daha dişinizi sıkıp hiç yapmasaydınız bunu, ama demekki sizin de sabır limitiniz dolmuş...

Ner diyelim, inşallah herşey hal yoluna konur da bu yaşananlar hatırlanmak istenmeyen kabuslar olarak kalır....

yav ben de bunu anlamıyorum. böyle kızlar çok. evlendiği eşini evlendikten sonra ailesinden soğutuyor. ve erkek eş de adeta büyülenmiş gibi eşi ne derse o doğru oluyor

bunu nasıl beceriyorlar?

Ben her iki tarafta da hatalar gördüm...

Gelin hanımın resmi birşey olmadan gelmemesi bence gayet normal, hoş karşılamalıydınız, her insanın kriteri farklıdır...

Ailesi konusunda çok fazla irdelemişsiniz, yok babası hapse girmiş v.s. v.s. bunlar sizi ilgilendiren konular değil, tamamiyle abinizin meselesi... baba öyle diye, kız da öyle olacak diye bir kanun yok...

Eşyaları abin ile kızın seçmesi zaten en doğru olanı, çünkü onlar oturacak orda...anneniz görse, beğense, beğenmese ne fark edecek?

Nişanda takılan takı zaten kıza aittir, istediğini yapmakta özgür... buna karışamazsınız, o hakkı kendinizde görüyorsanız, hiç takı takmayacaksınız...

Elbette hastalık olmadan insanlar birlikte oturmamalı... abiniz evlenmeden önce annesine üzüldüğü için beraber oturuz demiştir, lakin sizde çok iyi biliyorsunuz ki, 2 kadın aynı evde olmaz....dağ üstüne dağ olur, ev ev üstüne olmaz... sizde evliymişsiniz, siz neden annenizle birlikte oturmuyorsnuz? ya da siz kayınvalide ile yaşamak istermiydiniz? erkek olunca birlikte oturmak zorunda mı? kız evlatlar süs için mi var? zaten birlikte olmazdı filan yazmışsınız ama birlikte oturmamalarını da, sözlerini tutmadı diye yadırgamışsınız hatalısınız, elbette ki yeni evli karı koca ayrı ev, ayrı düzen ister, bu herkesin en doğal hakkı... ki anneniz birde 2 yeğeninize bakıyormuş, ev cümbüş cemaat olacak... saçmalık...

Düğün gecesi kız alınır erkek annesinin evine getirilir de ne demek? düğün günü kız annesinin evinden çıkar, düğün bitimi evli evine köylü köyüne, zaten düğünde birlikteydiniz, düğün gecesi 5 dk yukarı çıksa ne olur, çıkmasa ne olur? tabiki kendi evlerine gidecekler...

Bileziği düğünde abinizin yakasına takmanız tam bir terbiyesizlik? yakaya taktınız da ne oldu? nihayetinde gelin hanımın olmadı mı?

Tebrik etmedim demişsiniz bir de, arada kan davası mı varda tebrik etmediniz?

Abiniz kırılmakta son derece haklı, iki arada bir derede bırakmışsınız adamı...

Bence sizde masum sayılmazsınız...tipik görümce triplerine girmişsiniz...

Okuyunca görümceme şükrettim, görümce değil, abla o benim için...

Gelin hanımın hatası bence kına olayı, eğer gerçekten kına yapıldıysa siz de orda olmalıydınız...

Birde anneniz madem tek yaşıyor, bayramı eşit bir şekilde ailelerde geçirebilirlerdi...

Son düzenleme:
canım kusura bakma hoşuna gitmeyecek ama yazacağım,
abin sevmiş evlenmiş. derdini de kendi çekecek sefasını da kendi sürecek artık.
iki insan evlenip evlerini hayatlarını ayırdıktan sonra,
ister kardeşi ol ister annesi kimsenin hiçbir beklenti içine girmemesi gerek.
gelmek istemediyse gelmesin.
görüşmek istemiyorsa görüşmesin.
sen çok mu istiyorsun onunla görüşmek. çok mu sevdin yooo.
o zaman bırak herkes kendi hayatını kendi gönlünce yaşasın.
abine yazık oluyor ama kimsenin umurunda değil. kafasına silah dayayacak duruma getirmenin ne alemi var.
özgürlük olmadan mutluluk olmaz.

bileziği damadın yakasına takmakla çok yanlış yapmışsın. olacak şey değil.
silahları sen çekmişsin orda .
abini sevmiyormusun. bu kadar arada bırakmışsınız adamı.
kızın ahını alma bak sonra evlenince sen de çekersin görümcelerden.

bu bayan evli zaten canım...
yazmış ki ben bunları eşime yapsam, kapının önüne koyar beni...

bu bayan evli zaten canım...
yazmış ki ben bunları eşime yapsam, kapının önüne koyar beni...

orayı kaçırmışım ben.
görümcesi yok o zaman,
yada çok çekmiş ben de çektirieyim diyenlerden.
bilemedim.
olan abiye oluyor ama ne önemi var değil mi, kadınların hırsı ve rekabeti arasında abinin lafı mı olur.

onların en güzel anlarında düğünlerinde trip atmışsınız foto çekilmemişsiniz bileziği abinize takmışsınız çok ayıpladım sizi.ne olursa olsun abinize küsenizde bu şekilde davranmamalıydınız.

ilk tanıştıklarında ve nişanlıyken bize gelmediler annesinde kaldılar diyosun bencede normali bu.bende arada ciddiyet olmadan sevgilimin ailesiyle tanışmak istememiştim.

vee anlaşılan eb başından beri geline karşı çok dolusunuz kızın ailesinden size ne yahu....ailesini insan kendi seçemiyorki...

benec birazda dönüp kendinize bakmalısınız objektif olun bence.çook zor bi görümecsiniz anlaşılan....

ayrıca milletin çocuğuyla yeni gelin aynı evde kalmak zorunda da değil...başlangıçta annenlerle oturmayı kabul etmiştir ama sonra sizi tanıyınca olayları düşününce vazgeçmiştir bencede en iyisini yapmış....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…