Gelinin altınlarını alırken geline soruldumu önceden.?
Yani şimdi kızı alıp karşısınıza biz bunları yaptık ne olur sen de kendine çeki düzen göstersen muhabbetine girerseniz annesinin gazıyla alacağınız laf zaten yapmak zorundaydınız olur. Annesi gibi düşünüyorsa tabii ama yok sağduyulu bir insansa zamanla size alıştıkça davranışları da normalleşir, ha üniversite mezunu iş meslek sahibi birinin kocasının annesinin arkasından sıkıcı diyebilmesine ise bir şey diyemiyorum, insan iki düşünür bir söyler.
Annenizle sözüm yok .Sözüm size bu kadar dert etmeyin diyorum.Alan razı,satan razıdiyorum. Emin ol çok iyi anlıyorum seni.
Anlattıklarınıza göre gelinin annesi çirkef , dediğim dedik biri. Muhtemelen annesi dolduruyordur gelininizi. Kv gitme , kalma. Samimi olma , sözünü geçir vs gibi. Zamanla düzelir bence siz biraz oluruna bırakın. Allah sabır versin o kadının yakınlarınasonrasında gelinimizinde maalesef yüzünün asık çıkması inanılmaz bir inat ki kardeşim ben böyle olduüuu hiç bilemedim diyor. 4 aylık evlilikte mutsuzlar..kavga başlamış hatta alt komşu anneme durumu söylemiş annem babam kızı arayıp biz senin arkandayız deyip kardeşimi sormadan soruşturmadan kızıyorlar sen bu kıza bağıramazsın o sana emanet annesinin o yaptıklarına rağmen seni seçti diyorlar. ama bakıyorumda gelinimizde az değil. kesinlikle konuşmuyor somurtuyor anneme karşı öyle. nedeni annem pek konuşmazmış sıkılıyormş. küçük ilçede çalşmak istemiyormuş. kardeşim için fedakarlık yapmış kardeşimde onun için yapacak onu sürekli annesinin yanına götürecekmiş. en son 9 gün kaldı annesinde..ilk bayramlarında ise evde 2 saat durdu annesine gitti 2 gün kaldı birşey demedik. biz kimsenin yuvası bozulsun istemeyiz aman biz susalım diyoruz ama baklıyorumda gelinimizde borusunu fena öttürmek istiyor. kardeşim ki inatçı çocuktr pes etmiş...bıktım laftan artık dediç daha fazla konuşmuyor sıkıntısını içine atıyor. gelinimiz kimseye gitmek istemiyor akraba ziyareti saçma samimi olmak gereksizmiş. ama akrabalarda onu bekliyor. girsin çıksın gülsün diyorlar. teyzem yeni gelin aldı aman allahım kız bülbül gibi şakıyor gülüyor oynuyor herkesi kucaklıyor korkuyorum ikisi arasında kıyasa başlanacak diye zira bizimki iyice çıldırır. ya ne bileyim ben ararım sürekli hal hatr sorarım ablamda öyle fazla konuşmaz artık muhabbet açmaz bize kalır sonra annemi sıkıcı buluyomuş ama anneme ne diyebilirim o beni yanlış anlarlar siye ağzını açmaya korkuyor. babam espri yapar işte biraz oına yakın. kardeşimede sen annene düşkünsün birşey istese hemen yapıyorsun demiş. kardeşimde sen de benim canımsın annemde demiş. yani biraz kıskançlık var ama dua ediyorum herşey zamanla düzelir inşallah.
o inatçılık kırılmaz arkadaşım hiç uğraşma .Bazı insanların öyle boş boş inatları var ki onu kırmaktansa deveye hendek atlat daha kolay .O kafa öyle kolay açılmıyo sinir oluyorum inat eden insanlara...Sizinki nasıl ne konuda inat ediyor???
Anlattıklarınıza göre gelinin annesi çirkef , dediğim dedik biri. Muhtemelen annesi dolduruyordur gelininizi. Kv gitme , kalma. Samimi olma , sözünü geçir vs gibi. Zamanla düzelir bence siz biraz oluruna bırakın. Allah sabır versin o kadının yakınlarına
sen kendini boyle duşuncelerle yorma onlar aralarında çozebilirler zaten hamileymişsinde bebegini duşun onunla ilgilen çık kıyafet al bebişine falancnm annemle konuşunca sesindeki mutsuzluğu hissediyorumkonuyu az da olsa açtırıyorumki konuşarak içine atmasın çünkü annem hasta bir kadın ölümlerden döndü. ben evim ayrı kardeşmi yılda ka.ç kez göreceğim o bu sorunu şnşallah atlatır diyorumda annem onları sürekli görüyor işte onu teselli etmekte telefonla kızlarına düşüyot.
bizim düşüncemizde bu yönde kız annesinden bazı hatalı davranışları görerek büyümüş bu kült durumu yıkması zaman alır yaşıda küçük annesi kızını hiç bir yere göndermemiş. ilk kez aileden uzakta kalıyor zaman, dua, sabır lazım. ama bunun dışındaki inatçılık nasıl kırılır bilmiyorum.
kardeşim aile meselerini ayrıntılı anlatmıyor ama bizimle paylaştığı kadarıyla kesinlikle akraba ziyatini sevmiyor gelinimiz onu davet ettiğimizde çoğu zaman nöbet bahne ediliyor ok diyorlar bazen gelince hiç gülmeden oturuyormuş erkes tabi bozuluyomuş gülmeyip somurtmasına, sonra annen birşey isteyince hemen yapılıyor demiş ben 2 plandayım öyle hissediyorum diyormuş.. bayramda misafir çok gelir çok yerde gidilir. hele yeni evliler gezer ya. maalesef ilk bayram gelinimiz 2 saat kaldı bizimle sonra annesigile gitti ve bize ne çok yere gidiyorsunuz bayramda 2-3 akraba ziyareti yeter sonra evde oturulur dedi. babam da kızım akraba iyi olur bayramda da görüşmeyeceksek ne anlamı var dedi... sonra onunda çok akrabası var ama samimi değillermiş ki biz de canciğer değiliz ama tlf trafiğimiz olur özel günlerde hastalıklta düğünde bayramda vs. muhakkak ararız birbirimizi. o bunu abartı buluyormuş.
sen kendini boyle duşuncelerle yorma onlar aralarında çozebilirler zaten hamileymişsinde bebegini duşun onunla ilgilen çık kıyafet al bebişine falan
kesinlikle haklısın bende eşimin akrabalarıyla samimi değilim ama her ortamda yüzüm muhakkak güler ve konuşurum muhabbet açarım ve eşimin bana lafı şu oldu. akrabalarım seni benden daha çok seviyor :))) ha ha işte kazanan ben oluyorum bu sayede. ama ister istemez hayat tarzı farklılığından samimiyet kuramıyorsun...inatçılığın kırılacağını ben de hiç sanmıyorum, ama şöyle de bir şey var ki gerçekten "gelin" diye ailenizin sıkı fıkı ortamına da alışmak zorunda değil, geldiği zaman yüzünü asmaması gerekir ama canciğer olmayı beklemeniz bence imkansız.
kesinlikle haklısın bende eşimin akrabalarıyla samimi değilim ama her ortamda yüzüm muhakkak güler ve konuşurum muhabbet açarım ve eşimin bana lafı şu oldu. akrabalarım seni benden daha çok seviyor :))) ha ha işte kazanan ben oluyorum bu sayede. ama ister istemez hayat tarzı farklılığından samimiyet kuramıyorsun...
ben direk konuşmaya çekiniyorum canım belki beni yanlış anlar ortalık karışır. annemde konuşmaya korkar olmuş zaten. davranışlarımızla birşeyler göstermeye çalışımalıyoz diyorum ama ben 5 saat uzakta bir memlekette yaşıyorum sadece doğum sonrasında ailemin yanına gideceğim o kadar gerisi tlf konuşma oluyor.Padisahin kizi alinirken bile bu kadar ugrasilmiyor yahu. Gelininiz annesini mi dinliyor acaba? Normal degil cunku somurtmasi falan. Insallah duzelir.Pozitif dusunerek yeni evlilik.Alismasi zaman alicaktir belki. Siz de normal bir sekilde konusun derdi neyse soylesin size.Siz de rahatlayin o da rahatlasin.Susarak olmaz ki.
tanıdıkça alışır diye ümit etmek lazım :) insan herkese tahammül edemiyor ama surat asmak apayrı bir şey, bayıla bayıla gülümseyip, muhabbet etmiyoruz her akraba ziyaretinde.
bir de kendimi onun yerine koysam bu konu için eşimin annesine sıkıcı diyorsam, peki senin annene ne diyelim lafını yer otururum, onun için ağzımı bile açmam.
kardeşim aile meselerini ayrıntılı anlatmıyor ama bizimle paylaştığı kadarıyla kesinlikle akraba ziyatini sevmiyor gelinimiz onu davet ettiğimizde çoğu zaman nöbet bahne ediliyor ok diyorlar bazen gelince hiç gülmeden oturuyormuş erkes tabi bozuluyomuş gülmeyip somurtmasına, sonra annen birşey isteyince hemen yapılıyor demiş ben 2 plandayım öyle hissediyorum diyormuş.. bayramda misafir çok gelir çok yerde gidilir. hele yeni evliler gezer ya. maalesef ilk bayram gelinimiz 2 saat kaldı bizimle sonra annesigile gitti ve bize ne çok yere gidiyorsunuz bayramda 2-3 akraba ziyareti yeter sonra evde oturulur dedi. babam da kızım akraba iyi olur bayramda da görüşmeyeceksek ne anlamı var dedi... sonra onunda çok akrabası var ama samimi değillermiş ki biz de canciğer değiliz ama tlf trafiğimiz olur özel günlerde hastalıklta düğünde bayramda vs. muhakkak ararız birbirimizi. o bunu abartı buluyormuş.
sonrasında gelinimizinde maalesef yüzünün asık çıkması inanılmaz bir inat ki kardeşim ben böyle olduüuu hiç bilemedim diyor. 4 aylık evlilikte mutsuzlar..kavga başlamış hatta alt komşu anneme durumu söylemiş annem babam kızı arayıp biz senin arkandayız deyip kardeşimi sormadan soruşturmadan kızıyorlar sen bu kıza bağıramazsın o sana emanet annesinin o yaptıklarına rağmen seni seçti diyorlar. ama bakıyorumda gelinimizde az değil. kesinlikle konuşmuyor somurtuyor anneme karşı öyle. nedeni annem pek konuşmazmış sıkılıyormş. küçük ilçede çalşmak istemiyormuş. kardeşim için fedakarlık yapmış kardeşimde onun için yapacak onu sürekli annesinin yanına götürecekmiş. en son 9 gün kaldı annesinde..ilk bayramlarında ise evde 2 saat durdu annesine gitti 2 gün kaldı birşey demedik. biz kimsenin yuvası bozulsun istemeyiz aman biz susalım diyoruz ama baklıyorumda gelinimizde borusunu fena öttürmek istiyor. kardeşim ki inatçı çocuktr pes etmiş...bıktım laftan artık dediç daha fazla konuşmuyor sıkıntısını içine atıyor. gelinimiz kimseye gitmek istemiyor akraba ziyareti saçma samimi olmak gereksizmiş. ama akrabalarda onu bekliyor. girsin çıksın gülsün diyorlar. teyzem yeni gelin aldı aman allahım kız bülbül gibi şakıyor gülüyor oynuyor herkesi kucaklıyor korkuyorum ikisi arasında kıyasa başlanacak diye zira bizimki iyice çıldırır. ya ne bileyim ben ararım sürekli hal hatr sorarım ablamda öyle fazla konuşmaz artık muhabbet açmaz bize kalır sonra annemi sıkıcı buluyomuş ama anneme ne diyebilirim o beni yanlış anlarlar siye ağzını açmaya korkuyor. babam espri yapar işte biraz oına yakın. kardeşimede sen annene düşkünsün birşey istese hemen yapıyorsun demiş. kardeşimde sen de benim canımsın annemde demiş. yani biraz kıskançlık var ama dua ediyorum herşey zamanla düzelir inşallah.[/QUOTE tayin şansı varsa ilçeden gitsinler . Benim abimin eşi flört ederken bile somurturdu . Annemlere giderler yer içer çekilir . bizim evimize gelmez , konuşmaz , surat eder ... Bizi sevmiyormuş . Sevmesin kimse kimseyi sevmek zorunda değil deyip karışmadık . Evine gitmedim çünkü , istemiyor bellide ediyor . Onlar mutlu olsun dedik yetmedi en son annemlerde bir bayram kavga çıkardı gitti .O yüzden naparsanız yapın abinizi kendi ailesine çekip , sizi safdışı edecektir. Geçmiş olsun hiç karışmayın .