bencede sorun annede gelin annesiyle görüştüğü sürece böyle devam eder bide geln 23 yaşındaymış biraz olgunlaşşsın belki o zaman hatalarını anlar
inan kardeşimle olan tartışmalarını tam bilmiyorum sözlerini bie az biliyorum haa belki kardeşim senin annede şöyle yaptı dediyse kıyamet ondan da kopuyordur.
hah işte devir değişti akrabaya elbise almak mı kalmış eski adet mi, kalmış bizim ailemizde bu adetler taaa annemin zamanında uygulanırmış son dönemde evlenenlerde bu adet yok. sadece anne bababa kardeşe bohça verilir o kadar. ama onlarda inanılmaz bir gerilik vardı herkese bohça hazırlandı bize bir bohça bile gelmedi :) aman gelmesin zaten ne yapalım çorabı atleti huzur lazım en önemlisi o... ama gelinimiz annesi istedi bunları canım bizde kabul ettik yaptık.Yıl 2014 kız memur , oğlan memur . Madem ortada böyle bir durum var bu urba vs. İşlerinin olmasa ne olur . İki tarafta kendi parasını kazanıyor. Heryer gırıla kıyafet . Hala daha bu eskiden kalma bazı adetleri uygulamanın bir anlamı yok . Eskiden kalma diyorum o günün şartlarında gerekliliği olan şeyler . Evlenmişler . Ail
Lutfen artik vazgecin su gelini akraba akraba gezdirme isteklerinizden gelin yokken napiyodunuz merak ediyorum siz istiyosaniz gidin bilmem kimin gelinide istedigini yapsin. Kim ne yaparsa sizin gelinde onu yalmak zorunda mi? Bende gitmiyorum esimin akrabalarinin bazilarina kendime yakin hissettiklerime gidiyorum bunlarda hep baba tarafi annesinin tarafina gitmiyorum cok bilmia bilmis konisuyolar rahatsiz oluyorum ee eltimde tam aksi kaynanamin tarafina gidiyo ooo hemde bi sicak kanlo bi sicakkanli e ben napiyim bizide kiyasliyolar hemde kv bile kizin yaninda ela daha guzel ama sen daha sicakkanlisin dedi yuhh artik ben utandim sahsen e kizda dogal olarak yarisa girdi iyice sicakkanli olmaya basladi yakinda alev alicak diye cok korkuyorumkimseyi gelininizle kiyaslamalatina izin vermeyin millet soylese susturun isinize bakin biz mutluyuz deyin cunku siz konusursaniz millette yuz bulur atar tutar gelinde gicik olur tabi
kız isteme, nişan düğün sürecinde gelinimiz annesiyle arasının iyi olmadığını onun sert biri olduğu sürekli söyledi evlenince ise hiç böyle bir muhabbet olmadığı gibi annesiyle saatlerce konuşurlar gayet iyi anlaşırlar. ee peki neden böyle davrandılar diye düşünüyorum belkide istediklerini annesini de kullanarak yaptırdı. çünkü aman annem ne isterse yapın yoksa bu iş bozulur annem laftan anlamaz diyen oydu. gerçi laftan anlamadığını da gördük...
Iste demek istedigim tamda bu milletin hevesini gidereyim derken onlarin huzurunu kaciriyosunuz. Kulp takmak isteyen her seye kulp takar. Bakin benim esimin babaannesi benim icin hep o ne bicim insan hic konusmuyo soguk vs deyip dururdu eltim geldikten sonra bu sefer onun icin bu ne bicim insan ne kadar civik edep yok mu bunda ela hoş valla bos gevezelik etmiyo demeye basladi. Bosverin siz kim ne bekliyosa beklesin napalim yani biz insanlarin beklentilerini karsilayamayizki hangi birjne yetiselimbizde kimsenin ağzına laf verdirmeme düşüncesindeyiz. anneme söylenenlere karşı annem benim gelinim küçük daha ailesinden yeni ayrıldı elbette zorlandığı yerler var zamanla alışır diyor ben ve ablam gelinimiz bizi sürekli arar konuşuruz muhabbetimiz iyi diyoruz (tamamen yalan) ama şu var ki canım akraba ziyaretine gelini alıp gitmiyor bir yerde toplanılmışsa tlf aranıp davet ediliyor ama 10 kez davet edildiğin yere 2 kez gelip surat asarken buda ayıp oluyor. sonuçta ona birşey söyleyen yok. gelsin otursun beklentisi yeni gelin olunca hevesli oluyorlar. özellikle benim anneanemi görmrlisiniz sanki kendi gelini gibi görüyor bizim kızı.... ee onunda bunu bilmesi lazım..
oda olabilir keşke düğünü aceleye getirmeseysetdiniz biraz tanısalardı birbirlerini 4 ay kısa
Böyle insanlarla nasıl akraba olmayı göze aldınız Allah akıl fikir versin size ve Allah kolaylık versin çok uzerinize gelinmiş ama gık dememişsiniz hatayı başta yapmışsınız bence
Hem daha yeni evliler hele bi evlilige alissin karismayin napiyosa yapsin. Ilk evlendigim sene ben hergun annemedeydim bosanmak istiyodum resmen yavas yavas alisiyo insan evine yeni insanlara ha bazilari daha hizli.olabilir ama kiyas yapmak yanlis herkesin huyu bir degil
Bİr kere aileler olarak bi uzak durun derim ben.
Daha yeni evliler önce birbirlerine alışsınlar da aile anlaşmazlıklarına sıra sonra gelsin.
Ben eşimle ilk ay büyük kavga etmiştim, annemi arayacağını söylemişti ama aramamıştı.
Daha sonra anneme bir konuşmamda olayı anlattım, bana söylediği "sakın kavgalarınızda beni aramayın, boşanmanın eşiğine gelmeden bilmek istemiyorum." oldu.
Mantıklı olan da budur. Bırakın kavga etsinler, nasıl barışacaklarını çözsünler, sorunlarla baş etsinler.
En ufak sözünüzle gaza gelebilir insanlar.
kız isteme, nişan düğün sürecinde gelinimiz annesiyle arasının iyi olmadığını onun sert biri olduğu sürekli söyledi evlenince ise hiç böyle bir muhabbet olmadığı gibi annesiyle saatlerce konuşurlar gayet iyi anlaşırlar. ee peki neden böyle davrandılar diye düşünüyorum belkide istediklerini annesini de kullanarak yaptırdı. çünkü aman annem ne isterse yapın yoksa bu iş bozulur annem laftan anlamaz diyen oydu. gerçi laftan anlamadığını da gördük...
Ooo.ay cnm bende kıyastan nefret ederim ama teyzemin yalaka gelinine gıcık oldum aman allahım herkesi kucaklamalar ağzı kulağında oynayıp sekmeler elbette içinden geliyordur bunlar ama ne bileyim bu iki gelin arasında 4 ay var ikisini aynı kategoriye koyup lafa koyulurlar ki annem buna çok kafa takar gelinimiz desen bozuk atacağı besbelli. teyzemde şeytandır olmadık yerde gelinini övüyo zaten iyice gıcık oluyorum.
Gelininiz 25 altın ve parayı gönülsüz vermiş galiba,size ve eşine karşı değişim bu yüzden olabilir.hemen cevap vereyim gelin kızımız ailesinin altın konusundakin tavrından dolayı kardeşime şunu söylemiş.. düğünde kimseye laf ettirmeyin üstüme bütün altınları takın sonrasında isterseniz alın... biz bilezikleri almadık 11 tane bilezik 2 reşat altını 10 cumhuriyet altını 40 çeyrek ve 5 milyar para aldılar babama da 25 çeyrek 5 milyar yada 6 milyar para kaldı... haa babamın tek oğlu ama 2 yerde düğün yapılınca çok masraf oldu salon kiraları akrabaya verilecekler bunlar iyi bir mebla tutuyor zaten.
Aklı başında olan biri zaten annesi istiyor diye almaz, kendi istiyorsa satın aldırır veya annesi ne derse desin satın aldırmaz . annenin kız evi naz evi, kolay mı kız vermek şimdiden ne koparsan kardır, imzadan sonra istesen de almazlar lafını dinleyen biri mi, değil mi onu zamanla anlayacaksınız. Çok erken bence şimdiden.
farkındayım sert bir ifade ama onların aile yapısına çok uygun. gelin yüzlerine güldükçe altına boğdular o da uyanıkmış 32 dişini gösterdi maşallah.