- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.122
ahh bu geri kafalılık ve saçma sapan adet töre uygulamaları aileleri birbirinden soğutuyor. ben akrdeşlimden 8 ay önce evlendim iki farklı şehirve kültürden olan bu evlilikte ne benim ailem nede eşimin ailesi sürece müdahale etmedi. sadece iki tarın adetlerinin uygulacak olanlarını biz yaptık. aileler yüzyüze gelip kötü olmadılar şimdi bizimkiler benim kv+kb onlarda bizimkileri çok severler. kardeşiminkini ise maalesef sevemiyorlar özellikle babam patlama noktasına gelmiş. annem sus pus. ikide birde kadın kardeşimle haber gönderir annem beni aramadı halimi hatrımı sormadı diye. annemde arar hemen sorar. sen ara diyeceğiz kavgadan korkuyoruz. kardeşime söylüyorum iddia etmekten bıktım arayında susturun şu kadını diyor.
Ya bizim de evlilik öncesinde, bir akrabamızın erkek kardeşinin yakın zamanda düğünü olmuş kız tarafı çok şey yaptırtmış, e sıra bana gelince çok üstüme düşüldü, sen de yaptır bak o kızdan neyin eksik vs. ya diyorum yapmasaydınız madem, senin erkek kardeşinle, benim nişanlım bir mi? Benle o kız bir miyim? Ben ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum zaten. Yok illa olsun, yapmak zorundalar. Arada ben kaldım ama yansıtmadım hiç bir şeyi o tarafa. Ne gereği var ki? Durduk yere insanları neden zora sokayım? Bu kadar kısa sürede karakterini tanımadığı bir insanla evlenmek iyi cesaret kardeşiniz için, kısa sürede sorunlarını aşıp mutlu olurlar umarım.